na, tessék, kíváncsi vagyok, mennyire vagy agyafúrt:) nagyon nehéz a saját nyelvünkből kiemelkedni és felülről szabályokat megállapítani, ez igaz maradt még 3 eset, amikor a magyar nyelv felszólító módot használ , teljesen eltérően más nyelvektől sokat gondolkodtam azon, hogy ez a felszólító mód miért van olyan sokszor a nyelvünkben de az már szociálpszichológiai kérdéskörbe is átcsúszik, maradjunk a magyar nyelv törvényeinél:)
na jó, még egyet segítek az indirekt mondatokban is felszólító módot használunk, ha a direktben volt felszólítás például: Tomi: Éva főzz egy levest ! Kati: Mit mondott neked Tomi? Éva: Tomi azt mondta, hogy főzzek egy levest a " főzzek" a felszólító mód tehát 3 további eset van, amikor felszólító módot használunk a magyar nyelvben, azok a nehezek:)
senior, adok neked egy jó kis gondolkodási feladatot az ünnepekre:) 5, azaz öt eset van, amikor a magyar nyelv felszólító módot használ , teljesen eltérően más nyelvektől 4-et kell megfejtened, mert a direkt felszólítást mindenki tudja pl. gyere ide, menj oda, mondd meg, stb. amikor vezető nyelvtanár lettem az arany jános nyelviskolában, ott dolgoztam ki a metódust , mert a diákok hiányolták az útmutatást szóval játsszunk::) /ez direkt felszólítás/
Még 4-6 év, és én is "szabad" leszek, már nagyon készülök rá! Sokan mondták már, hogy unatkozni fogok, de én nem így gondolom, szerintem klassz dolog, ha a magam ura vagyok!
ma egész nap nem voltam, nem tettem be vételt sehova, egyetlen eladásom ment ki, a tegnap vett "jó öreg DM", 40.7-es vétel : 2000 db DMKER eladási ajánlata teljesült 43,000 Ft áron.14:27:44-kor
hétköznap ez van, ez a "munkám", jobbat nem tudok :) sokszor okoz örömet és sokszor bánatot, de ezt magamnak köszönhetem , túl gyorsan veszek vissza , ha eladok ahogy te dolgozol valahol, én itt dolgozom hétköznap és minek nekem hétköznap a töménytelen szabadidő?
Éva: veled kapcsolatban eszembe szokott jutni, hogy a te életednek már annyira szerves részévé vált, hogy napi szinten kereskedsz, hogy nem is éreznéd magad jól a bőrödben, ha csak annyi időt foglalkoznál a tőzsdével, mint én :) mit csinálnál a hirtelen felszabaduló töménytelen szabadidővel? :)
túlértékeltek :) ez pl. egy jól eltalált pozi volt, de a lezárás óta nem nyitottam újat. ti viszont folyamatosan trédeltek, tehát mondjuk egy félévet nézve biztos vagyok benne, hogy ti is kerestetek legalább annyit a sok kisebb pozival. sőt. de ez nem verseny :) keresse meg mindenki a kis pénzecskéjét, próbáljon lépést tartani az inflációval, ha ez nagyjából sikerül, akkor már elégedettek lehetünk.
a "lusta rétessel" kapcsolatban két dolog: az egyik, hogy nem margarin, hanem vaj kell hozzá a másik, hogy minden édességhez kell egy kis só, mert az hozza ki a cukor ízét, ennél fogva kevesebb cukor is kell bele
tudom, hogy ez "utólag" beírás, de senior jól csinálta megvette 8800-on, és közben is kérdezgettem, miután leesett 8100-ig, hogy vett-e hozzá, akkor azt írta, nem mégis 10820 on eladta, 2000 forinttal feljebb profimunka volt nekem volt vételem 8100-ról is, majdnem annyim volt, mint seniornak, mégis kevesebb lett a nyereségem, mint az övé az ugribugri miatt de ma volt egy megérzésem, amit elhessegettem, a 10400-as vételt is adni 10450-nél nem léptem meg, pedig jobban jártam volna visszavételben is nap végén a mol: szinte kriminális volt, 2650-re álltam először eladásra, aztán lehoztam 2630-ra, ott elment 2608-on zárt szánalom
Remélem én is befutok egy olyan karriert a mostani OTP csomagommal, mint senior kolléga(1000ponttal már beérem), most eldöntöttem, hogy nem ugrálok! 4igből jó lenne szabadulni, már bánom, hogy nem Otpt vettem helyette...
Majd beírom. MOL úgy néz ki soká lesz 2752... Amúgy 19re lapot húzni a blackjackben szoktak! Most javított ki a fiam, hogy nem 7.5 hanem 11 dollár volt a selejtező! 9 évesen hibátlanul nyomja a százalékszámítást, mondtam is neki, hogy ha nem jön össze a foci, nem aggódok érte, valami számolós melóval sokat fog keresni!
hétvégén jönnek a gyerekek, programok lesznek, szerintem nem lesz időm nézni, ráadásul gondolom, nem stayerke néven leszel, de tényleg írd majd be, mi sikerült:) látod, a mai "pókerem " megvolt, 19-re húztam lapot a richterben és bejött:) de valamiért éreztem, hogy jó lesz bepróbálni a richtert és nem a mol visszavételre törekedni ----- láttad a mol zárót?
Online ugyan úgy idegek harca, de közben lehet bármit csinálni, az ellenfelek nem veszik észre! Online kevesebb blöff, több matek kell, és nekem ezért tetszik így jobban az élő változatnál! Letöltöd a programot, regisztráció, befizetés és mehet(eddig tiszta tőzsde).
de hogy lehet online pókerezni? úgy értem, régebben láttam vérre menő pókerversenyeket, de azok asztal körül zajlottak, kb 10 éve láttam egy pókergyőztessel egy riportot, az elképesztő volt, ahogy bejátszották a versenyét, egy izma nem rezdült , mint a sült hal ült azt hittem, a pókerjáték lényege az idegek harca is
Képzeld én meg délután egy 7,5 dolláros selejtezőn keresztül bejutottam egy vasárnapi nagy online pókerversenyre, ahol amúgy 109 dollár lett volna a nevezés! 3 hete is sikerült ez, akkor végül 890dollárt sikerült nyernem a főversenyen!
ilyen érzés lehet, amikor a sneci cápának érzi magát:) kicsit rontja a képet, hogy a mol és otp eladásból próbálkoztam be a richterben , de végül is az is összejött , pedig nem úgy nézett ki:)
stayerke, ilyen nap még nem volt nálam:) nem a nyereség nagysága, mert ennél sokkal többet is kerestem hanem az, hogy egyazon napon tudtam adni otp-t, mol-t és richtert:)
én nem gondoltam először, de elkezdték leadni 8740-ig a 8790 után, és ezért gondoltam , hogy beállok 8790-re, hátha 8800-on zár, de aztán az eladás után átrohant a 8800-on, na akkor inkább béke, ráadtam a 8850-es vevőre a 80 darabot:) nem vagyok túl kitartó, igaz? :)
leves