mik jutnak eszedbe :) ebből a lusta sütiből csak 1, azaz egy tepsinyit tervezek, mert lesz még másféle is karácsonykor de a gombot majd kell nyomkodni hozzá , a sütőgombot a hőfokhoz
Lehet, hogy neked lesz igazad a MOL vétellel, én egy morzsányi Otpt vettem még 9918ért, most nagyon együtt mozognak, kíváncsi vagyok, hogy az EU pénzes hírekre melyik hogyan reagál?!
nem léptem tovább, reggel beadtam vételi megbízást, zárás előtt teljesült sunyi mol :) álltam bent még 2570-en és 2560-on is 200 db MOL vételi ajánlata teljesült 2582,000 Ft áron. -- 16:58:39-kor
Sajnos nagy igazsag! Igy is repkednek az 5-7darab minuszok, nemhogy nyitottak lennenek a folyamatokra. Na mindegy. En lepek is. Mindenkinek szebb idoket kivanok, profitban gazdag idoszakot!
Hat ezaz. Szerintem a tozsdei befektetonek szabalyokat be kell tartania. Minden napra kell szabalynak lennie. Amennyiben nem ugy alakul, lepni kell. A sikeres tozsdei kereskedes tanulas es szabalyrendszer alapjan lehet jovedelmezo
Vannak akik fogtak kis penzuket es opus konzum hatan milliomosok lettek, azt hittek ez orokke tart, es minden esest csak venni kell. Most tobb otodolt, tizedelt. 10-20-50-100-600milliok mentek levesbe, otodoltek. Most eltunesek vannak forumrol, depi, gyogyszer, mentalis romlas. Ez mind tanulsag, ha nyitott az ember ra. En tenyleg sajnalom ezen dolgokat es probalok belole tanulni. Mindenkinek tudnia kell, amit tokepiacon muvel, az jatek a tuzzel. A penz nem jatek.
OTT1 2.5eve felfuggesztve, reszvenyesek nem tudnak kereskedni, set par honapja felfuggesztve, azzal sem lehet kereskedni. Ki tudja valaha lehet-e tobbet, vagy penznek pápá, és még 10évig állományi díjat is fizetnek részvényesek. Sobadinak anno 600millio penz volt benne. Én ezt a leckét is köszönöm. Minden nap tanul az ember itt a forumon, mar aki tud belole tanulni, es nyitott ra
Ezert egyre jobb. Azr lehetett latni, hogy volt egy 36%rok 1%ra csokkeno kamatperidus, ami annyira volt irrealis, mint 56000es Bux. A ketto inverzben volt extrem. Lathato volt 19K OTPnel ez nem lesz jo irany. Azota otp majdnem harmadolt, de 2.5tel esett kb. Nerek otodoltek, hatadoltak. Tanulsag mindig van. En ebbol is tanultam. Mindent raktarozok el fejben.
A tozsden mindenbol lehet tanulni. Ebbol is. En ebbol is tanultam, es megkoszonom ezt a tanulmanyi infot. Nalam elso, hogy a lakasomat nem teszem kockara tozsden. Ez nalam elso szabaly. Ettol semmi kritika felolem, mert mindenki azt csinal amit akar felolem. En koszonom a lecket meg. Aki nem tanul, es nem erdekli, nem nyitott a jovore, befektetesre
A par eve 30korul eladott lakas most 70misi lenne, annak 15% allampapir kamata. Tehat lakasbol egy minimum dupla azota, meg evi 10.500.000. kamat, ami kb havi 900, ami napi 30K hetvegen is. Csak jatek a szamokkal. Es egesz nap aludhat
jól néz ki... megsütsz 3-4 tepsivel, kiállsz a Lehel piac elé, és máris kerestél annyit, mint a tőzsdén :) csak vicceltem. de jól mutatja, hogy mennyit kellene dolgozni azért a pénzért, amit "gombnyomkodással" keresel.
a mai nagy szél itt pesten rengeteg levelet letepert a fákról, de van egy fa, amin még mindig gyönyörű zöld levelek vannak nem tudom, mi lehet, barna a törzse, és hatalmas fa
nem szeretek a saját kényelmemen spórolni , nem is szoktam a fűtést azért tekertem lejjebb, mert marha sok volt a 25 fok a nappaliban 22 fok most jó, bár sokat nyitogatom még így is az erkélyajtót, imádom a friss levegőt
már évek óta megfigyelhető, hogy a mikulás november közepére-végefelére tevődik át most az eu pénzek miatti reménykedés tette át decemberre a reményt, de nem lesz belőle semmi szerintem adóoptimalizálás lehet
Decemberben mindenki a Mikulás rallyt várja, ami már nem is tudom hány éve mindig elmarad 😀 A hónap közepétől meg már a fű se nő, úgyhogy nem rossz ötlet kicsit félre tenni S tőzsdét és a karácsonyra hangolódni...
ezesetben legalább nálad marad amit megspórolsz. Bár lakás esetében ez csak pár ezer Ft havonta, egy ház esetén már többet számít ha racionalizálod a hőmérsékletet 😎
tőzsdéről: elengedem az idei évet már, nem fogok itt görcsölni, sokkal jobb programok várnak a kispapírjaim dőlnek össze, otp mol dől össze, nincs miért "dolgozni " idén időnként el kell engedni a cuccokat, aztán majd az unalmas januárban visszatérni rájuk
ma nézegettem a karácsonyi sütikhez ötleteket és mivel mindenki szereti a túrós sütit, megtaláltam, amit megcsinálok majd 16 szelet a recept szerint, és ami a fő, "lusta süti", nekem nagyon megtetszett:) https://www.mindmegette.hu/lusta-turos-barackkal.recept/
szia senior, minden rezsiszámla az én nevemre jön, mivel ez az állandó bejelentett lakásom is , és a költözésnél úgy állapodtunk meg, minden szolgáltatónál sajátként jelentkezem be ez sokkal kényelmesebb mindkettőnknek ez a fűtés, amit tegnap írtam, egyszerűen csak nem törődtem vele 3 éve, nekem megfelelt, hogy nyáron 5000, télen kb 17000 ---- csak mondtam a barátnőmnek, hogy marha meleg van a nappaliban és erre mondta, tekerjem lejjebb megtörtént, most jó, 22 fok van , így kellemesebb de nem akartam túlragozni, csak azért írtam, mennyire nem vagyok "műszaki" beállítottságú
2. lett a kis csapatunk a debreceni Karácsony kupán, a döntőben Marosvásárhelytől kaptak ki! Nagyon büszkék lehetünk, mert mi csak egy kis iskolát képviselünk, ellentétben pl Debrecen, vagy Budapesttel szemben!
sosem laktam albérletben: a rezsiszámlákat megkapja a főbérlő, vagy a te neveden fut? ha az előbbi, akkor látod is a számlákat, vagy csak bemond egy összeget, amit a bérleti díjon felül még fizess rezsire? arra gondolok, hogy hiába tereki lejjebb a fűtést, ha estleg a főbérlő elnagyolja az elszámolást, akkor Éva nem sokat fog spórolni :)
még egy jó ötlet hús mellé köretként: karalábépogácsa semmi más nem kell hozzá, csak lereszelni a karalábét almareszelőn, hozzátenni tetszés szerinti lisztfajtát, de csak annyit, amennyit felvesz, sütés előtt kis só hozzá, előtte nem, mert lét ereszt, vizes kézzel pogácsákat formázni és sütni nagyon kevés olajban a karalábéban rengeteg cukor van, ezért sütésnél karamellilázódik, félelmetesen finom köret hozzávalók: csak reszelt karalábé, tetszés szerinti kevés liszt, és kevés só
leves