például nagyon szeretem a sárgarépakrémet, hagyma, fokhagyma, só, bors, zöldségalaplé, petrezselyem, keményítő és kész is , vajas piritóson imádom csak nem mindegy, hogy 570-ért veszed a sárgarépát vagy 270-ért
stayerke, csak egyszerűen főzni és sütni kell és akkor harmadannyi minden, mintha készen veszed ezt a grízpuding receptet nem olvastam sehol, magam találtam ki, de azért megnéztem, mi ez és igen, én is érzékelem, hogy megint minden drágul, hihetetlen átverés megy nagyon kell figyelni, hol 570 a sárgarépa kilója , hol 270 elképesztő különbségek vannak, ha nem figyelünk
Nem akarnék politizálni, de amióta megmentett minket jó kormányunk az árstoppokkal, azóta valahogy minden extrém dráguláson ment át! A mai tőzsdei tevékenységem a nullával volt egyenlő! 4igtől már fuldoklok, Otp még nem jött le értem. Mtel és App egy kicsit megpihen, pedig már majdnem az égig nőttek...
aki a-t mond, mondjon b-t is a mai b: barátnőm mondja, hogy imádja a grízpudingot, az aldist utánanéztem, mi a franc az tejbegríz alap, dúsítva ezzel azzal, mellé gyümölcsszósz kis miniatür tégelyben na mondom, oké : 1 liter tej, + búzadara, pici só, cukor, vanilia, ez az alap aztán: nagyon erős feketekávé fél csésze + rum ez az ízesítés aztán: egy fél tábla fehércsoki + olvasztott vaj + kicsi tej :ez a dúsítás ezzel kész a grízpuding alap aztán: 450 gramm meggy kiolvasztva + cukor + rum + fahéj +pici só kész is a meggyszósz az egész12 pohárba fért bele, kb kiszámolva 1000 forintért, ----a meggyet fagyasztva 410-ért vettem , az a kis aldis grízpuding 290/ darab, én kiszámoltam, a 12 pohár csemege kb pohárra lebontva 80 forintból jött ki, friss, finom, tartósítószer nélküli ezek szerint az aldi több, mint háromszoros árat keres egy eladott grízpudingon
gondolom, azért nincs új short, hogy szivassanak ma szabadnapom volt a tőzsdétől, "kihevertem" a tegnapi appeninn nyerőt, a tegnapi 497-es visszavételt meg értelmetlennek tartottam ma adni benéztem dél körül, de semmi érdekeset nem láttam ja, enefit 184-es vételt eladtam 192-n, nem vettem vissza , nagyon pici nyereség lett , csak 400 darabom volt onnan --- tegnap kellett volna adni az egész cuccot, ma már megint dőlt be a szerencsétlen
megkósolta a tojáskrémet, azt mondta, nagyon finom az illata és az íze borsókirálykisasszony megevett egy toast kenyéren tojáskrémet nagy haladás ! :) de a hal és a rizs nyert nála nem baj az emberiség is apránként ment a holdra, az egér meg a marsra:)
:-) A certifikát ugye többet hoz ... és többet is visz. Most nagyon sokan kiléptek így 11 egész valamennyi szeres tőkeáttétel volt már a végén. Ha megfordult volna akkor 11x hozama lett volna, nem lett. Ez ilyen ez a tőzsde. De a neheze még hátra van, mi legyen a maradék MTEL -el ... Ugye nem adtam el, gyakorlatilag a short nyitás másnapján már dönteni kellett volna, de nem döntöttem se shortot nem zártam se long részvények nem lettek eladva. így igazából fogadtam fel is le is ... és a végén buktam , ez van amikor nem látod jól az irányt. Meg úgy valakitől olvastam bukóban nem adom el! :-)
erre tojáskrém kerül, ha megsül félig hideg, félig meleg vacsora a tojáskrém : 6 darab főtt tojás villával összetörve, só, bors, kicsi mustár, nyers lilahagyma apróra vágva, libazsír , összekever, és tv paprikával fogyasztva
call centeres hívás: ---kedves éva, ön elmúlt 60 éves?ajánlani szeretnék egy nagyon kedvező áras orvosi kivizsgálást --nem, 40 éves vagyok ---és van a családban 60 év feletti? --nincs, mi 41 éves korunkban szoktunk meghalni
nagyon kíváncsi vagyok, feltekerik-e az enefit legalább 250-ig csak azért, mert 1 millió 700 ezer darabot vettek 550-en telekomból , és már nagyon szép nyereségük van nem érdek nélkül kérdezem, 184-en is vettem rá de nem tudom, mi lesz, ma 208-ig elvitték, aztán láttam, 210-en 25 ezer darab torlódott eladáson passz
tudod, mit nem értek? hogy valami olyasmit írtál, van telekom vételed 560-ról de javíts ki, ha nem jól emlékszem azt az 560-as vételt miért nem lehet simán eladni 770-en ? certi nélkül
alábecsültem a telekomot is és az appeninnt is mára ejj, megint korán adtam ravasz akartam lenni, hogy 497-en visszaveszem az 520-as eladást, tojik rá korrigálni :)
Tudod azt elég érdekesnek tartom, hogy amíg MTel a 15% díjemelést rögtön "beleépítette" az árfolyamba, addig a vodafone ugyanekkora emelése semmit nem jelentett a 4ignek! Ez csak egy példa arra, hogy mennyi meglepetés lesz idén a 4igben. Nem fogok naponta itt kampányolni, unalmas lenne, sőt amíg 800 körül toporog, ne is hozzuk szóba a 4iget!
a gyerekektől ma megkaptam a vacsikritikát: ---babéros krumplifőzelék hirtelensült csirkeszeletekkel? ezért kellett lesned az appeninnt? --mondtam, nyugi, majd lesz bélszín is:)
egy kis összeesküvés-elmélet: mi van, ha valaki kiadta az ukázt, hogy még csíkozzanak a papírokból , mint a kokainosok, ha már annyi hülyét bepaliztak állampapírba ? :)
Nekem is szép bukó nézz ki most a shortban ... már 11x a tőkeáttétel és pár forint a kiűzés ... szép volt rand. :-) Meg se merem nézni már délben is mínuszba kerültem az MTEL-l ...
stayerke, egyet ígérj meg ! ha írunk, írunk amit akarunk a papírokról, de ne maradj távol innen, mert te is hiányoztál nekem :) nem akarlak befolyásolni, csak írok mindig, amit gondolok papírokról és úgyis vagy bejön, vagy nem de egyet üzenek neked és a családodnak, és ez hatalmas befolyásolási szándék : egyetek sok fekete csokit , akár krém formában sütiben, akár magában :)
Otp drága? P/e alapon 4-5 között van, az a szektor társakhoz képest (is) olcsó! Én is vettem olyat, amit utólag megbántam, de a diverzifikáció általában fejfájást okoz, mert mindig van olyan részvény a puttonyban, amit a pokolba kívánunk.
leves