Topiknyitó: evazeller 2019. 05. 29. 21:11

leves  

most kiderül, mik mennek a levesbe
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 17:28
Előzmény: #999  Törölt felhasználó
#1001

én sem vagyok profi, de minusz 10%-ban 4ig-t venni elég jó találat volt:)
hogy nagyon örülj, beszorultam set-be,  est-be, futurba, opusban sem volt értelme még adni
nagyon örülsz?
mellesleg mindig úgy gondoltam, aljon kell venni és aztán adni
vagy te tudod, mi volt ez  az eszeveszett kispapír-adás?
mert én nem
feel
feel 2019. 10. 09. 17:30
Előzmény: #994  evazeller
#1002
Eva holnap meg kimegy a 99ft-os vetel 105ft-on.
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 17:30
Előzmény: #1001  evazeller
#1003

délelőtt még semmi nyoma nem volt ennek az őrületnek, ami kialakult délutánra
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 17:31
Előzmény: #1002  feel
#1004
feel, te érted, mi történt délután?
feel
feel 2019. 10. 09. 17:34
Előzmény: #1004  evazeller
#1005
Volt mar hasonlo itt,szerintem egy jol komponalt es oszehangolt broki (csapatok) akcioit lattuk.
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 17:39
Előzmény: #1005  feel
#1006
hát opusban, appeninnben,  el lehet képzelni, de set? futur?
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 17:48
Előzmény: #1006  evazeller
#1007

na jó, akkor korrekciót látunk, dax, amcsik vidámkodnak, itt meg ünnepként bedöntik a kicsiket ----- az biztos, hogy innen még a kicsik száguldani fognak egy nagyot
akármibe fogadok
Hathor
Hathor 2019. 10. 09. 17:51
Előzmény: #1007  evazeller
#1008
Belszin 3?? :)
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 17:57
Előzmény: #1008  Hathor
#1009

hogyhogy 3? :)
eddig 1 volt, nem?
te arra fogadnál, hogy kicsik kinyiffannak innentől?
Hathor
Hathor 2019. 10. 09. 17:59
Előzmény: #1009  evazeller
#1010
Egy volt. Futur fogadas a ketto.
Kerdezem ez harmadik fogadas lenne?? :)
Hathor
Hathor 2019. 10. 09. 18:00
Előzmény: #1009  evazeller
#1011
Eva a lakasavaton nehogy fogadj az uj lakasra :)
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 18:09
Előzmény: #1011  Hathor
#1012

na, oldandó a feszültséget , jól főző pasik és nőcik tanácsait várom, a világ legfinomabb marhapörköltjét szeretném megfőzni a lakásavatóra
eddig nagy kockákra felvágtam a húst és pácba tettem, fokhagymaolaj, zöldfűszerek, bors ---
sózni ilyenkor nem szabad, mert kiszívja a húsból a nedveket
de úgy kérem a tanácsokat, hogy nem lehet csípős, nem mindenki szereti, tehát a chiliszósz majd az asztalon lesz, aki akar, önti bele
Hathor
Hathor 2019. 10. 09. 18:29
Előzmény: #1012  evazeller
#1013
Az finom! Biztos jol fog sikerulni.
Sokaig kell fozni a hust, jo puha es omlos legyen :)
Tobbet nem tudok hozzafuzni. Nejemmel szoktunk bogracsozni, ott fozunk egyutt gyulyast, porit.. de O a szakacs benne, en csak kukta :)
kapasvan
kapasvan 2019. 10. 09. 18:36
Előzmény: #1012  evazeller
#1014
pluszzzzzz  vörösbor, pirospaprika
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:04
Előzmény: #1014  kapasvan
#1015

igen, pirospaprika és sok hagyma, ez alap
viszont tudom, hogy van egy ember a vendégeim közt, aki nagyon utálja a bármilyen alkohollal készített kaját, legyen az sör, vagy bor, vagy sherry, szóval akkor inkább abban az irányba mennék, hogy belefőzök sárgarépát, fehérrépát, zellert , póréhagymát,  azokat majd kiveszem és összetöröm egy kis szafttal, aki akar, vehet belőle a hús és a köret mellé, és azon gondolkodom, hogy merjek-e tenni az utolsó 10 percben zöldpaprikát apróra vágva vagy félbevágva csak az íze miatt, sajnos paradicsomot sem tehetek hozzá, mert van paradicsomallergiás vendégem is
áááááá, nem biztos, hogy a világ legfinomabb pörköltje lesz, de próbálok egy nagyon jó ízt kicsalni a végére :)
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:05
Előzmény: #1013  Hathor
#1016
köszi kedves kukta, az biztos, hogy nem 20 perces történet a marhapörkölt:)
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 09. 19:08
Előzmény: #1015  evazeller
#1017
Intenzív ízű zöldségekkel óvatosan. 
Végtelen hagyma az alap. Nem olajon hanem zsír szalonnan piritva elő 
Én babér levelet szoktam még bele dobni nem sokat. 
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:14
Előzmény: #1017  HoStrucc
#1018
a szalonna nagyon jó ötlet az alaphoz,   a babér is, köszi , tudom, elég egy-kettő bele
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:20
Előzmény: #1017  HoStrucc
#1019

na, ezért kellenek pasik is a főzéshez, tényleg majdnem elfelejtettem az apróra vágott szalonna indítását a sok hagymával :)
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 09. 19:23
Előzmény: #1018  evazeller
#1020
Szívesen 
apocca
apocca 2019. 10. 09. 19:30
Előzmény: #1019  evazeller
#1021
korábban kellett volna egy hirdetést feldobni: ügyes kezű pasit keresek főzéshez!:):)
kapasvan
kapasvan 2019. 10. 09. 19:31
Előzmény: #1015  evazeller
#1022
fehér paprika,szerintem a bor az elfő , és csak a pikantéria marad vissza, no de én nem vagyok igazán kompetens:)))a zöldségek szerintem se jó ötlet édes lesz tőle......
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:34
Előzmény: #1020  HoStrucc
#1023

tényleg köszi
általában nincs itthon szalonna, kevés ételhez használom, bacon-be tekert csirkemájhoz, vagy sült gombához, amit megtöltök fűszeres brindzával és lefedem szalonnaszelettel,
de egyébként nem szeretem
de most éljen a szalonna, az tényleg kell egy jó pörkölthöz
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:36
Előzmény: #1022  kapasvan
#1024

igen, a zöldségek:
csak keveset gondoltam és kiszedem
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:38
Előzmény: #1021  apocca
#1025

jááá, apocca, ezer éve nem láttalak :)
jól vagy?
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 09. 19:41
Előzmény: #1024  evazeller
#1026

A ragus és gazdagon készített levesek az egyik fő kedvencem ha főzök. Pörkölt ritkábban mert azt én tűzhelyen csak akkor csinálok ha muszáj. Szabad tűz párti vagyok e téren. Amúgy Zellert és póréhagymát nem szoktam pörköltbe rakni, de ez már tényleg csak ízlés kérdése. 
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:44
Előzmény: #1026  HoStrucc
#1027

a zeller tényleg ciki, elviszi az ízt
de a sárgarépa, póréhagyma nem, mit gondolsz?
csak belefőzőm, aztán kiszedem a körethez
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 09. 19:46
Előzmény: #1027  evazeller
#1028
Sárgarépa nyugodtan benne maradhat. 
Póré szétfő, de szerintem édesít. Mértékkel tehetsz egy próbát bár akkor úgyse érződik, nem tudom érezhető lenne e a különbség. 
feel
feel 2019. 10. 09. 19:50
Előzmény: #1015  evazeller
#1029
komeny kell bele a porehagymat es sargarepat en kihagynam....
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 09. 19:52
Előzmény: #1029  feel
#1030
Igen a köményt vidéke válogatja (lehet a répát is?) . Nálunk nem volt szokás. 
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 20:24
Előzmény: #1029  feel
#1032

köszi a kömény-ötletet, nagyon jó mértékkel
sárgarépa, póré, nem marad benne, csak belefőzőm, aztán kiszedem, összetöröm, és a pörkölt szaftjával ízesítem, szerintem jó ötlet a zöldségimádóknak
gyerekek, ebből mi lesz a végén?
a szalonna, babér, kömény, mind nagyon jó ötlet, nagyon kell vigyáznom majd az egyensúlyra a kömény és babérral
anyám, ebből mi lesz:)
de ami biztos már: szalonna, nagyon sok hagyma, kevés babér, kevés kömény, sok fokhagyma, só, bors, pirospaprika, szerintem a sárgarépa és a póré nem viszi el az ízét, ha belefőzöm, aztán kiveszem, zöldpaprikán még gondolkodom, csak tudunk együtt főzni:)
jááá, nagyon kedvesek vagytok:)
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 20:32
Előzmény: #1032  evazeller
#1033
a legfontosabbat nem is mondtam, a húst: fele lábszár, fele felsál , mert sokan nem szeretik a  "mócsingos" húst, szóval teljesen leinaztam, leszedtem minden hártyát, csak a lábszárban hagytam azt a részt, ami olyan áttetsző és finom lesz, amitől megkapja a "cupák" -érzést
feel
feel 2019. 10. 09. 20:36
Előzmény: #1033  evazeller
#1034
Mar a brokik is keszulnek holnapra :-) kivancsi leszek mi lesz a menu.
Törölt felhasználó 2019. 10. 09. 20:39
Előzmény: #1034  feel
#1035
Tovább gyaláznak-e mindent...
Splash1989
Splash1989 2019. 10. 09. 20:42
Előzmény: #1033  evazeller
#1036
Jó választás a lábszár, felsál picit hamarabb elkészül, én is sok hagyma parti vagyok, de túl sok se jó mert nagyon édes lesz a pörkölt, arányaiban kb 1kghoz 3 max 4 közepes fejet ajánlanék. 
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 20:48
Előzmény: #1036  Splash1989
#1037

igen, köszönöm, tudom, a hagyma édesít, de mégis sok kell bele, mert összesen 3 kiló hús van, tehát 6-8 hagyma biztos kell hozzá
és köszi a tanácsot, hogy felsál hamarabb kész, tehát kicsit később teszem majd be
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 20:52
Előzmény: #1035  Törölt felhasználó
#1038

Barack, a 4-ig felállt nap végére, gondoltam is rád, ez a fő papírod és mennyire elegánsan zárt a nagy trottyból:)
éljen a 4ig:) is
Nemtomicsináljak 2019. 10. 09. 20:54
Előzmény: #1033  evazeller
#1039
Szerintem főzésnél fölösleges be pácolni a húst ,az sütésnél szükséges!!
Na de egye fene!!(illetve a vendégek 😉)
Szóval én így csinálom a marha pörit.
jJófajta füstölt szalonnából ki fakasztani a zsírt, dupla annyi hagymát hozzá mint amennyit gondolnál 😉
Mikor a hagyma üvegesedik még nem a fűszerpaprikát ,hanem a felkockázott húst tovább piritni (pörkölni) víz nélkül jó húsz percig!!
ekkor hozzá a fűszerpaprikát és csak kis mennyiségű vizet.
Babérlevelet feltétlen, zúzott fokhagymát ,paradicsomot ,paprikát!!
én ezeket szoktam, nem kell túl gondolni, persze mehet bele egy kis kömény, ízlés kérdése!
Deee!!!
szinte amikor kész a pörkölt feltétlenül kell jófajta száraz vörösbor, ez adja meg igazán a pikantériáját és egyáltalán nem érzik hogy borban főtt volna.
De a bort csakis az utolsó 10-15 percben ,különben a bor savassága össze rántja a húst és az istennek sem akarna megfőni!!!
Köretnek ajánlanám héjában főtt krumplit ,mikróban.
Ha megfőtt megpucolni ,vajjal (Nem pedig margarin félékkel )
Pici fokhagymapor, só hozzá ,így jól összetörni!!
Jó étvágyat!!😉
apocca
apocca 2019. 10. 09. 20:59
Előzmény: #1025  evazeller
#1040

kösz jól vagyok, ha a telekom totyikba benézel, akkor "mindig" láthatsz:)
látom nagyban űzöd az ipart az általam csak egzotikumoknak nevezett kis papirokban.
a ricsiben vagyunk egy cipőben, egy kicsit már vártam volna tőle, hogy mutat valamit.
Mindenesetre további sikert az egzokhoz, meg a pörkölthöz, meg az új lakáshoz:)

Topik gazda

evazeller
evazeller
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek