Azt már kiszámoltad, hogy 80 Ft-nál mekkora veszteségen fogsz ülni a futurban, főleg ha fillérenként több ezer darabbal végigveszed az esést? Nem kárörvendés, csak gondolkodásra késztetés akar lenni...
nekem csak 100K-m van futurból, rossz helyen kérdezel, nem mersz bekérdezni Metwolfnak a futur topikban? :))) neki 1 millió 300 ezer darabja van:) vagy őt nem akarod idegesíteni? :)
már nem adtam tovább és bánom is első megérzésre 1500 darabot akartam beküldeni 453-on, de csak 600-at küldtem, egyébként az lett a mai legmagasabb eladásom hát, ez van ja, és visszaálltam 442.5-re venni a nagy vevő elé, mit gondolsz, meddig adták? 443-ig:) est-ben sem sikerült már eladásom, futur meg förtelmes lett na, 43 ezer a mai nyereség ez van
gondolkodom azon, amit Idea írt nagyon szeretem épp emiatt a fórumot olvasni, mert az ilyenféle beírások valóban segítenek nekem együtt gondolkodott velem és tett megjegyzéseket ezek segítenek
még a kockázat-felügyelő beírása is érdekes volt, mert tényleg végigfutott az agyamon ---- mondjuk már régebben is --- hogy mit csinálok, ha 80 lesz a futur és elgondolkodtam azon, hogy mit csinál majd metwolf az egymilla fölötti darabjával de ő tud kockázatot kezelni, tehát ő nem érdekes nekem még gondolkodnom kell, mit teszek majd akkor, ha a futur 80 lesz
én sem tudom, de egy bennfentes példát mutatott, vett ma egy jelképeset a nap végén neki jelképes persze, mi meg majd ott adjuk, ahol tudjuk jövő héten vagy ott vesszük lefelé, ahol gondoljuk , hogy kapunk az a helyzet, hogy az amcsik megint őrjöngenek felfelé, mi pedig száradunk ki remélem, ez csak megtorpanás a kispapíroknál, legalábbis én úgy gondolom
off. ma megvettem egy csodálatos tiffany-lámpát először egy zöld-kék színű pompásat néztem ki , de rájöttem a téli hónapokban jobban járok egy narancs-piros változattal , ami itt lesz a "kereskedési kuckómban" tavasszal majd jöhet a kék-zöld is, ha megengedhetem magamnak nagyon drága, de nagyon gyönyörűek ezek a tiffany-lámpák
Pontosan, ugyanígy látom én is, ami tény, az Akko Invest csapata szépen stabilizálta anno az Alterát, amit Szabó Barnabásék tönkretettek, Buda-Cashnél vezették a számlát emellett Quaestor kötvényeik is voltak (amely intézményi befektetőknél ritka volt, hiszen csak a lakosság vette azokat), szóval ugyanazt csinálták mint Zsiday, azonban az 1-2 év után hatalmas veszteségeik voltak, megfelelő befektetési szolgáltatókat sem tudtak választani, partnerkockázatot nem kezelték megfelelően. A lényeg h Ádámossiék az Appeninnből szépen átjöttek oda, aztán eladták a Wallisnak, majd a Plotinusba vettek bele, végülis minek kellett volna azt kivezetni a tőzsdéről. Hosszú távon ez REIT lesz, ha érdekel az osztalék akkor 5-10 évig is tarthatod majd. Neked vannak hosszú, több éves befektetéseid? Hidd el, érdemes tartani a Richtert aki ezeken a szinteken vett, nekem van 3800 körülről is, tartsd amíg nem lesz 8-9000, jó a cég stratégiája, hosszú távon meglesz az a szint, jelenleg csak a rövid távú érdektelenség miatt van ilyen alacsony szinten, és főleg azért mert a cég nem vesz saját részvényeket, ami hatalmas hiba, ilyen olcsón vennie kéne, hiszen ez értékteremtő a befektetők számára és jelzésértékű lenne a piacnak is, hiába üzennek a cégnek, nem lép semmit, más nemzetközi vállalatok sok saját részvényt vesznek, a Richternek is már 10mrd-okat kéne ebbe fektetnie.
Csak el tudsz -e érni ezzel a hosszútávú tartással megfelelő hozamot? Általában nem. Azért a cél az, hogy megverjük az indexet, lehetőleg olyan 20x arányban, minimális, állampapírnál kicsit nagyobb, de vállalati kötvénynél egyértelműen kisebb kockázattal*. Ha nem is sikerül, legalább legyen ott célként, az se tragédia, ha csak mondjuk 18x a hozam a buxhoz képest (vagy kevesebb) de legalább legyen egy ambíciózus célkitűzés. (Ami nem lehetetlen, nem csak az utóbbi két évben voltak hozamok. Még nekem is van full tőkére négyszámjegyű hozamom 97-98-ból...) . *Nyilván ez ellentmondás - törekedni kell a feloldására...
Törekedni kell rá. Ha meg se próbálod, persze, hogy nem fog sikerülni. Egyébként minimum 20x-t szeretnék, mindig az a cél. Ha mínuszos a bux, akkor meg az lehetőleg engem ne érintsen. Sima indexhozamhoz nem kell híreket nézni, nem kell helyzetekre, alkalmakra várni, amit bele tudsz tenni beteszed és ülsz rajta. De az ember szeretne kihozni a lehetőségből többet. . Egyébként meg ott vannak a példák: Jesse Livermore pl. Vagy az a párszáz ember aki évente megcsinálja a maga 70-200%-t csak nem verik nagydobra és felülről korlátos az összeg amivel helyezkednek. De az a legszebb, hogy még le is írják hogy kell mint kell és részben követhetőek is. Arra a részre ami meg nem követhető, arra az ember kitalál helyettesítő eszközöket amik valamelyest pótolják azt a részt ami mezei halandó által nem hozzáférhető.
nem tudom Aida, mi lesz a set-tel nekem van 5000 darabom régi áron 700-770-ről és van új beszorulás 1000 darab /régi áron 660-ról /a split csak akkor segít egy papíron, ha hírrel is megtámogatják itt már régóta nincs hír ---- szóval nem tudom
de abban is biztos vagyok, hogy a piackitárgyalás másképp menne, mint gondolod nem tudnék semmi chart-alátámasztást adni a kereskedésemhez az pedig állítólag a bét-en --- vagy akárhol ---- nagy hiba
még annyi jut eszembe, hogy ez a papír nagyon kiszolgáltatott a főtulajoknak akár bevallják, akár nem , a főtulajok mozgatják ha split-et úgy ítélik meg, jó alkalom lesz egy felívelésre, akkor meglesz ha úgy gondolják, hogy jó kiszállási lehetőség, mivel mindenki a splitre várt, akkor esni fog
leves