már sokan írták, hogy ez a stop-loss a nagyvadászok pénzkeresete azaz sokszor olvasom, lemennek kiszedni a stopokat a nagy cégek akkor ki az a hülye, aki ezt használja?
Az a helyzet, hogy a komoly tozsdeseknek kotelezo. Toke attetes piacon nem is lehet maskeppen. MT4ben megnyitottam egy index pozit, par pont elmozdulas utan rogton beraktam pluszban a stoppot. Ha meg ellentetesen ment, akkor kozeli lokalis alj ala a stoppot. Azt Fx, arutozsde, Index CFDnel kell hasznalni. Kis papirnal annyit kell, ha letori PL estmedia a 120at, stoppolni. Vagy enefit 400alatt. Ki milyen szintet valaszt ki, attol fugg.
kis forgalmú papírokban nincs értelme (mondhatom úgy is nem szabad) stop-losst használni. Nem full bika piacon mentálisan kell beállítani mikor milyen veszteségnél dobja a papirt.
más a helyzet pl forexen, E-mininél stb, (azon belül is egy skalp technikánál pl), már belépésnél abban a pillanatban bekerül a target és a stop (csúszó pl) is (egyszerűen nem is lehet másképp)
próbálok mindig helyezkedni, vannak hülye felső vételeim, például app-ban legutoljára 454.5-ön vettem, miután eladtam mindent 454.5-ig, ez pánikvétel volt, hátha lemaradok az 500-ról, de nem maradtam le, persze, vételekben már megyek alá, 433.5-nél tartok a lefelében pedig volt ebből 406-ról is vételem:) na, most ezt találtam ki, app-ot veszek lefelé, mert a concorde 700 fölé tette a célárat, aztán izé, majd másik célár, még nem jött ki, szerintem nem merik 600 alá betenni az új célárat, mert ők is el akarnak adni benne 500-on:)
Ha kicsiben, akkor is van. En 500ezres Fx szamlaval kereskedtem, azonnal hasznaltam, mert olyan a felulet. Rogton biztonsagot ad, hogy vedve van a pozi, mert toke attetelnel nagyon porognek a nullak
A módszered úgy próbálgattam, hogy kiegészítettem stoplossal. Csak fejben - tehát nem raktam be az sl megbízást. És az egész erre a kísérleti célra szánt tőke bizonyos %-s veszteségénél dobtam volna, ez 5-15% közt változott papírtól sőt beszállási helyzettől (árszint, egyebek) függően - de előre kigondolva. Igyekeztem úgy beszállni egy-egy játszmába, hogy jó legyen, úgy megválogatni a helyzeteket. A szintekre nem automatikusan álltam be, ha úgy látszott, hogy komolyabb bukta jön, 1-2-t kihagytam. Ugyanezt fordítva is. Próbáltam többet beszedni egy-egy eladáson, mint a két vétel közti különbség, ez sokszor sikerült, néha meg kellett elégedni kevesebbel is. Nem kellett kivágni a rámdobált papírokat egyszer sem, mindből kijöttem úgy, hogy nem maradt rv-m. Összességében rohadt melós, figyelni kell mi történik, mi a valószínű irány, látszik -e a fordulatnak az esélye - ezen ledöbbentem, nagyon sokszor látszik és úgy is lesz. Sokszor volt napi maxon eladás - ilyet én korábban nem tudtam - és min vétel. (Ilyen mélyponti vételeket azért tudtam korábban is, sőt.) Mindig csak egy papírral nyomtam, többel nem, mert akkor a tőkeigény is rögtön ugrik az eredeti 2-3-5x-re ha korrektül akarja játszani az ember a játékot - hiába vannak jó beszállók máshol. Jó sok szintet tudtam volna venni amíg az erre a célra szánt tőke összességében 5-15%-s veszteségbe megy. Ott kell mellette ülni egész nap, hogy minél többször lehessen fordulni - ez adja a módszer erejét. . Azt is észrevettem, hogy akik ezt játsszák, azok egymást ölik meg, ugyanúgy mint egyébként is, inkább arra megy a piac, amerre azoknak rossz, akik feltankoltak egy-egy papírból vagy épp eladogattak mindent - akárcsak a normális kereskedésnél. El is laposítják a piacot, lassítják, minden szar az ő arcukon folyik végig, de a jóból csak korlátozottan kapnak. Ezekkel a viszontagságokkal együtt is egyrészt szórakoztató, unaloműző, generál egy kis pénzecskét akkor is amikor szinte minden más gyenge - megőrzi az ember jobban a döntésképességét. . (Legalább elméleti SL nélkül medvében ez végzetes lehet, szinte észrevétlenül megrágcsálja egy lakás árát, később felezi, harmadolja. Magába szívja az esés a pénzt (ezt nagyon igyekszem elkerülni). Főleg ha már 20m-d van benne, az azt jelenti, hogy azok a vételek szinte mind veszteségesek kis részük nullás. Persze addig nincs baj amíg tudod venni egyre lejjebb, jó eséllyel nem is most omlik össze a világgazdaság, de na. Életveszély. Persze lehetne javítani a dolgon, ha kicsit többet tudok vele foglalkozni, kipróbálom újra, felturbózva egy újabb kockázatcsökkentő elemmel ami a profitot csak igen kissé vágja vissza.)
eddig 2149 darab app-ot sikerült adni 444 és 449 közt, ezek 433.5-től 440-ig vételek voltak nyereség eddig 20 ezer forint est: 120.2-es és 120-as tegnapi vételt tudtam adni 4K-t 122.4-en és 122.8-on nyereség 8 ezer forint
kezdem , mert van időm most "rohadt melós" --hoz: nem rohadt melós, nem kell figyelni és itt ülni egész nap, az utolsó másfél órában megcsináltam, amit terveztem, nem a gépnél voltam ---- néha ránézek --- időnként, ha "nagy akció" van egy papírban, akkor tényleg itt kell ülni, még pisilni is alig tudok elrohanni, de az ilyen nagyon ritka ---- 2. "a 20 milla veszteségest vagy nullást jelent" hát igen, de vizsgáljuk meg , hogyan : általában akkor veszek bele egy papírba, ha felfigyelek arra, mennyire leesik ---- pár hete- hónapja kezdtem az appeninn iránt érdeklődni, amikor 450 alá ment --- tehát amikben "dolgozom"azok nem csúcsos árfolyamú papírok, így kiszabadulni is sokkal nagyobb az esély belőlük néhány papír, amikbe az utóbbi időben szálltam be: wallis : legmagasabb 111-ről van app: 454.5-ről van a legmagasabb vétel est: ott van 10K 128-ról beragadás cig: 291 a legmagasabb enefi: 491 a legmagasabb aztán van, amit nagyon benéztem, az opus, 469-ről van, de annak is van oka, miért vettem akkor --de csak 2K mindjárt folytatom
szóval est-ből sem jöttem ki nullában, amikor 129-ig ment a minap, mert 10k-t nem nagy kockázat tartani ami valóban sok pénzem foglalja, az a richter és a futur richterben nagyon sok van, de legmagasabb vétel 5160 futurban még van 100K-m, na az is olyan, mint az est, 120 fölöttim is van, csak ez azért súlyosabb az est-nél, mert 10szer annyim van
ezt a "dobálást" sokszor csinálom, ha nyereségesen tudok adni valamit ez még egyik jellemzője a kereskedésemnek egyrészt a napi nyereség nő ezzel, másrészt felszabadul sok pénz
na, ilyenkor van nagy dilemma: a fele papír már kiment szép nyereséggel, de a másik fele még megvan most úgy tűnik, nagyon veszik, de ugyanígy volt múltkor is, itt állt meg, aztán esett vissza 20 forintot na, most hümmögök
bent állok 1K-val, de azt sem akarom, hogy papír nélkül maradjak világos? vili? vilike? 444-től kezdtem ma az árusítást egyébként, biztonsági játék is van a világon
leves