Portfolio Portfolio
5
5
1
április 23. | 09:51
#1

Leszerepelt a Samsung új csúcsmobilja, de még nincs minden veszve  

ugrás a cikkhez
Visszahívta a Samsung az összes tesztelésre kiadott Galaxy Fold készülékét, miután a múlt héten törött kijelzõkrõl számoltak be többen is. A dél-koreai mobilgyártó vizsgálja az eseteket és egyelõre elhalasztotta a telefon erre
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
április 23. | 16:05
előzmény: #3  Bekre_Pal
#5
a görbe tévé kismiska ehhez. mármint az a technológiai fejlesztés, ami a hajtogatható telefonban megjelent.
.
a drótban ugye diszlokációkat okoz a hajlítgatás és ezek felszaporodása okozza a "felkeményedést", majd az elrepedést. műanyagokban a polimer láncok hajlamosak sérülni a megnyúlás hatására.
.
a kijelzőben meg van fém, műanyag, tranzisztor, LED stb, szóval minden porbléma egy helyen -- olyan anyagokat kell(ett volna?) kifejleszteni, amelyekben nem okoz szerkezeti károsodást a hajlítgatás. "nano" méretekben (pontosabban mikron nagyságrendben) sikerült már ilyeneket csinálni (asszem a modern projektorokban már ezt használják), azt hittem a sámson megugrotta a három nagyságrendet, de ezek szerint még nem.
április 23. | 16:00
előzmény: #3  Bekre_Pal
#4
:D
április 23. | 11:47
előzmény: #2  elemes
#3
A drót felkeményedik, hasonlítsuk inkább nejlonszatyorhoz. Mindenesetre valahogy megleszünk, úgy kellett már ez a fejlesztés mint a görbe televízió.
április 23. | 09:51
előzmény: #1  portfolio
#2
Mérnöxemmel a hajlítható kijelző szenzációs technológiai fejlesztés, rengeteg kutatómunka (részben alapkutatás) és technológiai fejlesztés van benne. A "leszerepelt" ennek tükrében olyan szenzációhajhász hír meg újságírói fanyalgás. . Gazdasági szemmel nézve a Samsung nem vigyázott a fejlesztéseire és a kinézerek ellopták? vagy csak túl erős nyomás volt a termékfejlesztőkön hogy rukkoljanak elő valami egy szenzációs dologgal? vagy túlbecsülték a "pioneering" felhasználók toleranciáját az újdonság gyerekbetegségei iránt? . szóval szerintem korai volt. de aki hajlítgatott már papírlapot vagy drótot, ami egyszer csak eltörött a kezében, maga is "érezhette", hogy nem lesz olyan egyszerű, mint mondjuk a görbe képernyős tévé vagy a nagyobb felbontás.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE