Topiknyitó: DLPH 2007. 01. 14. 18:09

Lelkisegély  

Ha bárkinek bármikor bármennyi veszteséget sikerül az itteni hozzászólásokkal elkerülnie, akkor érdemes volt megnyitni. Felelős hozzászólások érdemben segítséget nyújthatnak.



De pozíció felvételére vagy zárására ne bíztassunk senkit. Én nem fogom tenni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
neomodel 2007. 12. 02. 21:48
Előzmény: #9879  horcsog
#9880
Szóval mi újság a kárpótlási jeggyel?
horcsog 2007. 12. 02. 20:25
Előzmény: #9878  -bubu-
#9879
Rögtön az első pontnál leragadtam.
Kövesd a trendet, ez szép csak szvsz. a legnehezebb dolog meghatározni ezt.

Lásd pl most a BUX. elmúlt egy hónapja. Egy eső trend (medve piac) első momentumai zajlanak, vagy a bull piacban volt egy parányi korrekció?

Ha ezt valaki nagy biztonsággal meghatározza a többi 49 pontra egy kis túlzással már olyan nagy szüksége nincs. :)

Ilyen apróságoktól eltekintve tetszenek a szabályok.
-bubu-
-bubu- 2007. 12. 02. 19:26
Előzmény: #9877  buxer-
#9878
A solar oldaláról tettem be ide az ominozus aranyszabályzatot és örülök a véleményeknek.

Osztom őket.

Holnapra is jó trédelést kívánok mindenkinek:))
buxer- 2007. 12. 02. 18:35
Előzmény: #9876  cetas
#9877
:-)
cetas 2007. 12. 02. 18:28
Előzmény: #9875  castor5002
#9876
Aki betartja az 50 aranyszabályt, az nem biztos, hogy nyer, de az biztos, hogy jó memóriával kell rendelkeznie. :))))
castor5002 2007. 12. 02. 18:07
Előzmény: #9874  -DLPH-
#9875
Sziasztok
Egyetértek DLPH-val ez mind tényleg egy aranyszabály lenne ha be lehetne tartani.
Van viszont vele egy kis gond ha ezalapján kereskedik valaki akkor nem nyit pozit ha meg még i s akkor a stopp végez vele.
Egyet soha nem szabad elfelejteni ,mindig a középtávú trend az úr és vele szabad csak menni aki daytredel vagy esetleg a swinget részesíti elönyben.
az aki hosszú távvú trendben gondolkodik az messze elkerüli ezt a fótumot ez nem neki szól!!!!
Aki meg úgy gondolja hogy a rövidtávú pozik vezetnek ereedményíre az nem gondolkodik globális folyxamatokban mert annak semmi értelme,az éljen a mának és amit lehet hozzon ki a poziból.Ez csak az én véleményem:rividtávon mindent le lehet olvasni a chartról csak megfelelő kockázatkezelés kell hjozzá,aki meg hosszabbtávon gondolkodik annak figyelmébe ajánllom a különösen agyonképpzett portfolió kezelöket,akik mindig megmondják a tutit több hetes elemzés alapjám és épp az általuk felvett pozi reményében.
Számomra nindig az jelentette a legnagyobb dilemmát hogy miképp kereskedjek,kinek hidjek ,vagy esetleg kövessem a saját magam által felépített stratégiát
Egy biztos amit idáid leszürtem a dolgokból az az hogy a messzire ható elemzéseknek semmi értelme azok kb szerintem megegyeznek az időjósok állásfoglalásával miszerint egy hétnél tovább nem lát az ember,vagy ha még is az már a kockázatok rovására megy.
Az hogy most van egy bull trend ,igazán nem is tudom minek köszönhető hisz ellent mond az eddigi gyakorlatnak.
Úgy következik be ez az emelkedés hogy a dollár erősődik még egy két héttel ezelött a gyengfülése volt a fő hajtómotor.
Lehet hogy ezaltt átrendeződőtt piac,számomra ez érthetelen és követhetetlen egy bizonyos szinitig,de azt az egyet nyagyon megtanultam ha nem hiszel magadbn és a kidolgozott srtatégiádban akkor nagyon megszivod,és itt nem a narancsleves pohárra gondoltam:)))
Na lényeg az a lényeg ha valaki kitalál valami okosat(vagy majdnem azt) nem sajnált rá időt ,pénzt .energiát ,annak eszébe se jusson ettől eltérni.
Ngyon tisztelem Devizatrédert,Wikfx et azért mert követik a saját srtatégiájukat mégha szerintem nem sokat ér is.
De van egy rendszer amit ha módszeresen megjátszanak(igaz itt a lovi jut az eszembe)akkor a pozitivumok az ő jvukra dölnek el..Nagyon ajánlom mindenki figyelmébe az általuk követett stratégiát,nem a hosszútávú folyamatokra hanem a pillanatnyi állapotra alapozzák meg a pozik nyitását.Szerintem ez tiszteletre méltó mégha ez nem is egyezik a véleményemmel
Na innetől unom már ezt bocsi érte
-DLPH- 2007. 12. 02. 16:53
Előzmény: #9873  -bubu-
#9874
Ezt nincs ember aki mind betartja. Ahogy átnéztem, a 10 legfontosabbal már el lehet lébecolni. Van köztük nesze semmi fogd meg jól, és van ami ellentmondásos egy másik szabállyal. De összességében igaz.
1-2 kivételével. Azok szerintem meg egyáltalán nem igazak.
-bubu-
-bubu- 2007. 12. 02. 14:11
Előzmény: #9872  neomodel
#9873
A határidős kereskedés 50 aranyszabálya

A John Walsh Agency felmérésében több mint ezer határidős brókert kérdezett meg Amerikában, szerintük milyen szabályokat kell követnie egy sikeres határidős befektetőnek. A több mint 5 000 válasz közül 50 pontba sűrítették a leggyakrabban megfogalmazott javaslatokat.


Ne félj a nyájjal menni

1. Kövesd a trendet! Ez valószínűleg a legnehezebben betartható szabály, mivel a tipikus határidős befektető személyisége nem tipikusan az „ egy vagyok a nyájból” attitűd. A határidős befektető sokkal inkább individualista, egész egyszerűen ilyen embereket vonzanak ezek a piacok. A sikeres spekulánsnak le kell győznie saját individualizmusát és természetes ösztöneit, hogy ne harcoljon a trenddel.

2. Mindig tudd, miért kereskedsz az adott piacon. Unaloműzésből? A nagy kasza reményében? Ha meg tudod válaszolni ezt a kérdést, máris sokat tettél, hogy a sikeres határidős befektető váljék Belőled.

3. Használj kereskedési szabályokat. Mindegy melyikeket, csak mindig tartsd be őket!

4. Használj Money Management technikákat!

5. Ne trade-ld túl magad!

6. Csak akkor nyiss pozíciót, ha tudod mekkora profitot akarsz elérni és mi az a veszteségszint, ahol mindenképpen kiszállsz a piacból. (stop loss)

7. Utazz a trenddel, ne próbáld eltalálni a piac alját vagy a tetejét!

8. Kis tőkével ne próbálj túl sok piacot trade-elni!

9. Óvakodj a volatilis piacoktól!

10. Mérlegeld a kockázat / nyereség arányt nyitáskor és ne tarts túl sokáig egy kockázatos pozíciót.

11. Állíts fel kereskedési tervet már a piacnyitás előtt az érzelmi reakciók mellőzésével. Határozd meg a céljaidat, a belépési és kilépési pontokat. A kereskedés ideje alatt döntéseidet csak csekély mértékben változtasd! A profit azoké, akik cselekszenek, nem azoké, akik reagálnak. Ne változtass, hacsak nincs rá nagyon nyomós érved!

12. Kövesd a tervet! Ha megnyitottál egy pozíciót és van egy stop szinted, ne szállj ki a piacból amíg az ár el nem éri a stop szintet vagy a pozíciónyitás alapvető indoka nem változik!

13. Használj technikai jelzéseket, grafikonokat az önfegyelem erősítésére -a legtöbb befektető érzelmileg befolyásolható és nem elég fegyelmezett külső eszközök segítsége nélkül.


Legyen erőd elkerülni az ötletszerű kereskedést

14. Legyen szigorú, részletes kereskedési terved minden egyes nyitáshoz (belépés, kilépés, cél stb.), amelyen ne változtass, amíg az alapok változatlanok. A fegyelmezett Money Management intelligens pozícióallokációt és kockázatkezelést jelent. A fő cél a hosszú távú eredményesség és nem az egyes pozíciók eredménymaximalizálása.

15. Ha van egy nyerő pozíciód, ne add vissza a piacnak a nyereséged!

16. Használj szigorú instrumentum kiválasztási rendszert: rendszerezett, szisztematikus eljárást, amely kizárja az impulzív, pillanatnyi ötlettől vezérelt érzelmeken alapuló kereskedést.

17. Terv szerint kereskedj! Ne a remény, a kapzsiság vagy a félelem vezessen. Tervezd meg hol szállsz be a piacba, mekkora kockázatot vagy hajlandó vállalni és milyen szinten söpröd be a profitot.


Fékezd meg a veszteségnövekedést és hagyd nőni a profitot

18. A legfontosabb! Fékezd meg a veszteségnövekedést és hagyd nőni a profitot. Egyszerűen hangzik, pedig közel sem az. Nézzünk néhány okot, amiért sok befektető nehézségekbe ütközik, amikor meg kéne fékeznie a veszteségnövekedést. Először is nagyon nehéz beismerni magunknak, hogy hibáztunk. Mondjuk, elkezd ellened menni a piac (veszteséged keletkezik), miközben az összes nyomós, jól kimunkált érved, amely miatt a pozíciót megnyitottad változatlanul indokolja a döntésedet. Mit mondasz magadnak? - Á ez csak egy átmeneti visszaesés (vagy emelkedés short esetén) Minél inkább ellenem megy, annál valószínűbb hogy hamarosan megfordul. Az esélyek egyre jobbak. De hát az ok, amiért nyitottam, még mindig megállja a helyét. Ekkorra már jócskán veszteséges a pozíció, amit további önámítással tetézhetünk: Még egy nap és… Könnyű belátni, hogy amikor ebbe a fázisba jut a befektető már rég nem tiszta fejjel gondolkozik a pozíciójáról. Ráadásul már annyit vesztett, mit számít még egy kicsi? A pánik elhatalmasodik és jön a legrosszabb, a leggyilkosabb, és egyben legfélrevezetőbb hárítás: Még egy pár hónap van hátra a lejáratig, azalatt muszáj, hogy megforduljon.

Így megy ez. Szóval időben fékezd meg a veszteségnövekedést! Sok tapasztalt trader szerint, ha egy pozíció három egymást követő nap ellened megy, akkor zárd le. Zárd le az ilyen pozíciókat minél előbb, mielőtt elkezd károsan befolyásolni, mielőtt túlzottan ragaszkodnál hozzá. Amit érdemes nagyon megjegyezni: Veszteséges pozíciót gyorsan kizárni! Rakjunk ki mindig stop loss megbízást!
Mindegy, hogy a maximalizált veszteségünk mondjuk 500 dollár egy kontraktuson vagy több, vagy akár kevesebb, a lényeg, hogy legyen.

Nézzük a másik oldalt: Hagyd nőni profitot. Ez talán még nehezebb döntés, mivel ki tudja meddig tart a nyerő trend? Természetesen senki nem tudja, de érdemes elgondolkodni néhány dolgon. Mindenekelőtt azon, hogy mindenkiben erős a vágy, hogy nyerjen, hacsak egy kicsit is de nyerjen. A legtöbbünket így neveltek.
Nyerni! Ha csak egy centivel, ha csak egy ponttal, ha csak a legkisebb különbséggel is, de nyerni. Ha ezt a filozófiát követed a határidős piacon szinte biztos, hogy veszteni fogsz, mivel a határidős kereskedés jellegéből adódóan általában több a veszteséges, mint a nyereséges ügylet. A nyerő ügyletek viszont gyakran nagyon nyerők, óriási profittal és nem csak néhány dolláros plusszal. Ennél a pontnál újból bebizonyosodik, hogy a legnagyobb leküzdendő akadály maga az emberi természet. Vegyük példának, hogy számos veszteséges ügyletet kötöttél a közelmúltban (mint a legtöbb befektető) és egyetlen pozíció sem tudott rendes pluszba fordulni. Óriási a kísértés, hogy kicsukd a nyerőt. Eleged van a sok buktából és végre itt a lehetőség, hogy végre csukj egy nyerőt. Nem akarod elszalasztani. Jó érzés nyereséggel zárni egy ügyletet és azt mondani magadnak (sőt talán a barátaidnak is): Hű de okos voltam! (főleg ha előtte a sok veszteség miatt már kezdtél kételkedni…) Az ilyen érzelmeken alapuló érvelésnek nincs helye a derivatív piacon! Ezért amikor legközelebb kizársz egy nyerő pozíciót kérdezd meg Magadtól: miért? Ha a megalapozott érvek, a száraz tények - amelyek miatt megnyitottad a ügyletet - még mindig a pozíció mellett szólnak, alaposan fontold meg a kiszállást! Természetesen használhatsz követő stop-ot, hogy védd a profitot, de amikor kiszállsz ne félelemből vagy kapzsiságból, ne türelmetlenségből vagy az egód miatt, hanem masszív fundamentális vagy technikai okokból cselekedj!

19. Kizárhatod az érzelmeidet, a gyötrő bizonytalanságot, az állandó reménykedést, ha alapos kereskedési terved van, amely tartalmazza a célárat, a be- ill. kilépési pontot, a nyereség/kockázat arányt, a stop-okat, az instrumentum múltbeli árszintjeit, a szezonális hatásokat, kormányzati jelentéseket, a releváns piacok ármozgását, technikai elemzéseket stb. A legtöbb befektető nem tűr beleszólást, inkább improvizál. Talán azt hiszik a terv elveszi a mulatságot. Ha ilyen vagy, szórakozásból kereskedsz, csak rajta. Terv nélkül szeretnél pénzt keresni? Felejtsd el! A jó terv jelenti a veszteségnövekedés megfékezését és a profit növelését.

20. Ne tarts túl sokáig egy jó pozíciót! Ha megteszed, egy rossz pozíciót is túl sokáig fogsz tartani!

21. Ne ijedj meg ha hibáztál, és főleg ne hagyd elhatalmasodni a hibák következményeit! A nagyon sikeres határidős befektetőknek általában több bukó, mint nyerő trade-jük van. Nem esnek kétségbe attól, hogy beismerjék: tévedtek. Meg van a képességük arra, hogy a veszteséges pozíciót gyorsan kicsukják.

22. Minden határidős pozíciót a teljesítménye alapján kell megítélni. Ha a pozíció nem nyereséges a nyitást követő harmadik napon: ki kell szállni!

23. Programozd magad arra, hogy sok vesztő pozíciód lesz! Programozd magad arra, hogy nyugodtan várj, amíg nagy nyerőbe fordul néhány befektetésed!


Tanulj meg shortolni !

24. A legtöbb ember jobban szeret birtokolni valamit (longolni), mint tartozni valamivel (shortolni). A határidős piacokon azonban nemcsak lehet, hanem sokszor érdemes is shortolni.

25. Figyeld a különböző piacok közötti divergenciákat: miért jut az egyik piac új csúcsra, míg a másik stagnál?

26. Lásd be, hogy a félelem, a kapzsiság, a tudatlanság, a nagyvonalúság, a butaság, a türelmetlenség vagy az önámítás óriási veszteségeket okozhatnak Neked. Ha piac ellened megy nincs az a fundamentális módszer, amellyel ezeket felismerheted magadon!

27. Ne kövesd vakon a számítógép generálta kereskedési ajánlásokat. A számítógép javaslatai éppen annyira jók, mint amennyire a gép ember által megírt programja az.

28. Tanuld meg a határidős kereskedés alapjait! Elképesztő hány ember nincs tisztában azzal, mit is csinál tulajdonképpen. Az ilyen befektető veszteségre van ítélve, hacsak nincs egy jó brókere, aki segít neki eligazodni a piacok útvesztőjében.


A partvonalon állni is egy pozíció. Türelem rózsát terem.

29. Nyitott ügylet nélkül figyelni a piacokat is egy pozíció!

30. Az ügyfél és a bróker között összhangnak kell lenni. Az ügyfél és az üzletkötő harmóniája nagyon fontos. A megfelelő kereskedő kiválasztása közel sem egyszerű. Saját magától kell megvédeni az ügyfelet: a kapzsiságtól, a saját egójától, a tudat alatti veszteségvágytól (előfordul néhány befektetőnél!). Kérdezz meg valakit, aki régóta aktív a határidős piacokon, ajánljon egy jó brókert. Ha találsz valakit, aki megfelelő, nyiss számlát a cégénél

31. Ha a dolgok rosszul mennek, és brókercéget akarsz váltani, előbb próbálj ki egy másik üzletkötőt cégen belül. Hívd fel a vezetőt és kérd meg javasoljon egy másik brókert! Ne aggódj, hogy bajba kevered a brókered; a cég inkább ajánl egy másikat házon belül, minthogy végleg elveszítsen egy ügyfelet.

32. A brókernek és az ügyfélnek egymáshoz kell hangolódnia, különben nem lesz tartós a kapcsolatuk. Folyamatosan hívják egymást, így amikor lépni kell, mindkét fél késlekedés nélkül tudja mi a dolga.

33. A legtöbb embernek sem elég ideje, sem elég tapasztalata nincs arra, hogy professzionálisan tudjon döntéseket hozni a határidős piacokon. Az ő számukra a legfontosabb lépés a megfelelő bróker kiválasztása.

34. Ha nagyon rossz szériát fogsz ki, hagyd ott a piacokat és pihenj egy kicsit! A határidős kereskedés igen kimerítő, az idegeket megfeszítő foglalatosság tud lenni, különösen, ha veszít az ember. Legyen erőd abbahagyni és feltöltődni egy kicsit!


Aki az izgalom kedvéért kereskedik, általában veszít

35. Aki a szerencsejátékok izgalmáért vállal pozíciót a határidős piacokon elég nagy valószínűséggel veszíteni fog. Számukra a pénzkeresetnél is fontosabb az izgalom. Csupán ezt felismerve sokkal megfontoltabb befektetőkké válhatunk és javíthatjuk az eredményességünket. Mindig üzletileg közelítsd meg a piacot! Bárki, aki hajlik arra, hogy határidős spekuláns legyen, pozíciójára üzleti befektetésként kell tekintsen és úgy is kell kezelje azt. Ne nézd tiszta szerencsejátéknak, mint ahogy jó néhány spekuláns teszi!


Döntsd el milyen időtávra szeretnél befektetni!

36. Amikor számlát nyitsz, ne csak azt döntsd el mennyi pénzt helyezel el rajta, hanem határozd meg azt is meddig akarsz kereskedni. Ez a megközelítés segít megvédeni a tőkédet és elkerülheted a „Las Vegas hozzáállást”: azaz, hogy addig tradelsz, amíg a pénzed el nem fogy. A tapasztalat azt mutatja, hogy aki ezt a szabályt betartja nem elveszíti, hanem gyarapítja a pénzét.

37. Ne kereskedj piaci pletykák alapján. Ha mégis, kérdezd meg Magadtól: Hosszú távon veszítettem vagy nyertem a piaci pletykákra hallgatva? Ugye! Na akkor fejezd be!

38. Óvakodj a tippektől és a belső információktól! Várd meg a piac reakcióit, azokból kiderül vajon helyesek-e azok vagy sem. Csak akkor nyiss pozíciót ha már egyértelmű a reakció!

39. Csak megfelelő letéttel nyiss pozíciót, így nem egy esetleges pénzügyi kényszer határozza meg, mikor zárj egy pozíciót. Ha nem megfelelő pénzügyi tartalékkal vágsz neki egy pozíciónak (másképp fogalmazva túl sok kontraktust nyitsz a számlán lévő összeghez képest) nem leszel képes a piacon maradni, ha a piac akár csak ideiglenesen is ellened megy. (kényszerlikvidálás)

40. Az okos embereknek fokozott óvatosság javasolt! Az „okos” befektető nagyon gyakran túl korán nyitja meg a pozíciót. Már akkor látja a piaci potenciált, amikor annak még nem jött el az ideje. A túl korai nyitás vaskos mínuszt eredményezhet mire a piac valóban irányba áll. A kapkodás azt is jelentheti, hogy likvidálni kell a pozíciót mielőtt a piaci várakozásunk teljesülne. Függetlenül attól, hogy végül igazunk lett.


Soha ne hígítsd a veszteséges pozíciót

41. Maradj ki a bajból! A kezdeti veszteség a legkisebb.

42. Elemezd a veszteségedet! Tanulj a veszteségedből! Drága lecke, Te fizettél érte! Legtöbben képtelenek tanulni a saját hibáikból, mivel még gondolni sem szeretnek rájuk.

43. Túlélni! A határidős piacon azok tudnak hosszútávon sikeresek lenni, akiket nem „rázz ki” a piac és akkor is pozíciót tudnak nyitni, amikor az igazán nagy mozgások jó belépési helyzetet eredményeznek.

44. Ha csak most próbálkozol először a határidős piacon, legalább egy évig csak kisebb összegeket kockáztass, majd elemezd a nyereséges és veszteséges ügyleteidet. Igazán sokat a veszteséges ügyletekből tanulhatsz.

45. Legyen nálad notebook és jegyezd fel az érdekes piaci információkat. Jegyezd fel a piacnyitást, a napi áringadozást, a teljesült megbízásokat, a stop megbízásokat, valamint a személyes megfigyeléseidet. Időről időre olvasd át a jegyzeteket, használd őket a saját teljesítményed elemzésére.

46. "Róma sem egy nap alatt épült fel”, a jelentősebb piaci elmozdulások sem egy nap alatt mennek végbe. Egy jó spekuláns mindig rendelkezik tartalékokkal, így a nagy mozgások idején is a piacon tud maradni.

47. Ha nincs igazi magyarázat a heves piaci mozgásból eredő hirtelen jött nagy nyereségre, vágd zsebre a profitot és szállj ki a piacból!

48. Időről időre gondold át milyen tőkét fektetsz be a határidős piacon. Ha anyagi helyzeted megváltozik, és a kockáztatható összeg helyett már a „másra szánt összeg” kerül veszélybe, ne várj még egy napot vagy még egy tick-et sem: azonnal szállj ki a piacból! Ha nem teszed meg akkor a fejed helyett a szíveddel tradelsz és szinte biztos, hogy veszteni fogsz!

49. A határidős piacokat ne az izgalmak utáni vágyad kielégítésére használd!

50. MINDIG HASZNÁLJ STOP LOSS MEGBÍZÁST! MINDIG! MINDIG!
neomodel 2007. 12. 01. 23:58
Előzmény: #9871  neomodel
#9872
Jut eszembe. Miért kell most kárpótlási jegyet venni?
neomodel 2007. 12. 01. 23:56
Előzmény: #9870  closingbell
#9871
Szia DLPH
id.emilem
neomodel@freemail.hu
closingbell 2007. 12. 01. 23:47
Előzmény: #9869  -DLPH-
#9870
Szia DLPH.

Ha lehet en is szeretnek csatlakozni a blog-hoz.
Remelem befogadsz ;-)

krasznaigabor.bnet@index.hu
-DLPH- 2007. 12. 01. 23:34
Előzmény: #9866  JohnnyBravo
#9869
JohnnyBravo a blgoszerzők (közreműködők)írhatnak csak hsz-t a blogba. A megjegyzés részekbe bárki írhat, nincs korlátozva.
A blogszerző úgy keletkezik, hogy küldök egy ideiglenes email címre egy felkérést, és az alapján ha elfogadod, akkor elvégzel néhány műveletet, és kész, beléphetsz és írhatsz a blogba ami tetszik.
Ha szeretnéd, küldök Neked is, azt hiszem ostoba módon nem jutottál eszembe. Elnézést.Neomodel és Ingcapa sem adot még emailt, így nem tudom őket felkérni.
ingcapa 2007. 12. 01. 20:43
Előzmény: #9867  Kata111
#9868
Kata hol a hétvégi, hogyan szedjünk...topik? A férjed úgyis milan-juve meccset néz a másik szobábam.
Kata111 2007. 12. 01. 19:55
Előzmény: #9857  Kata111
#9867
konzum, pflax, tvnet volt a tipp, nem a phyla
cápára figyelni, király
(ne lennék ilyen nyuszi a kis óvatos tételek miatt...)
JohnnyBravo 2007. 12. 01. 18:07
Előzmény: #9865  -DLPH-
#9866
A blogban bárki(reggelést követően) hozzászólhat az adott témához vagy ez is szabályozva lesz?
-DLPH- 2007. 12. 01. 16:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#9865
Ingcapa, Neo,örülök és köszönöm. De kéne az a fránya id. emilcím is... ha időtök engedi :)
kissherceg 2007. 12. 01. 11:51
Törölt hozzászólás
#9864
akpo 2007. 12. 01. 11:06
Előzmény: #9853  -DLPH-
#9863
Na jo ne legyen mellébeszéd! :)
akpo@freemail.hu, feltettem a blog megjegyzesbe is.
Capa, jelenleg en is gyujtom a karpot jegyet.
kanyisz 2007. 12. 01. 09:56
Előzmény: #9861  kanyisz
#9862
Namost megnéztelek.
És hogy lehet belépni?
kanyisz@freemail.hu
kanyisz 2007. 12. 01. 09:41
Előzmény: #9841  -DLPH-
#9861
Szia DLPH!
Kösz a megtiszteltetést. Nem tudom fogok-e tudni írni, de résztveszek, ha lesz gondolatom is. Ez egy kicsit nekem nehéz, mert leszoktattam magam róla.:o)
Üdv

Topik gazda

DLPH
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek