Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Ishar
Ishar 2024. 06. 15. 11:47
Előzmény: #222796  Pistike12
"Kozben 2m/nmerert aruljak a tulajok:)" --- Biztos rohannak majd megvenni ennyiért a lakásokat, miközben a tulajdonosok maguk mondják, hogy szar az épület (pl. beázások, stb.) plusz alig működik valami(pl. lift, hűtés-fűtés, stb.). PistikeTizenkettő, nem minden kerül/ér ám annyiba/annyit, amennyiért meghirdetik.
Pistike12 2024. 06. 15. 11:05
Előzmény: #222798  N0MAD
Tepelodj:) sajnaljuk ujra szegeny Marina partos vevoket:)
Eccer az a bajuk hogy nem kapjak meg, azutan az, hogy kaphattak meg ugy, hogy nem jo, nincs kesz. Kicsit sem zavarja oket a teny, hogy a kivitelezo szolt h nincs kesz:) de jol kipereltek, hogy atadja:) 
Kartalanizsuk oket adofizetok, mint a Quastor vallalati kotvenyeseket:) 
N0MAD 2024. 06. 15. 11:00
Előzmény: #222796  Pistike12
Azért döntsd már el hogy a (potenciális) üjlakásvásárlók az a lakosság nagyrésze vagy a rohadt maréknyi gazdag mert nehéz eldönteni együtterézzek e velük.
Összezavarsz.
berlini
berlini 2024. 06. 15. 10:58
Előzmény: #222775  Törölt felhasználó
Mi lenne ha időnként reagálás előtt elolvasnád hogy mire irtam, hogy az trollkodás.
Nos arra, ha valaki olyat ad a számba amit nem mondtam.
Pld.: hogy szeretném, ha hajléktalanok időznének az ablakom alatt.
És mindezt csak azért mert felvilágositottam, hogy nem a polgármester hatásköre a hajléktalanok megrendszabályozása. A rendőrség nem tartozik alá és a hajléktalanok tartózkodási helyeit szabályozó jogszabály megalkotása sem.
Pistike12 2024. 06. 15. 10:51
Előzmény: #222795  Pistike12
Kozben 2m/nmerert aruljak a tulajok:) tuntikezzenek tobbet. Meg ne akarjanak tobbet fizetni:) biztos jo lesz. Foleg egy mennyezet hutes futes:)
Gyujtsunk nekik penzecsket. Szegeny gazdagok... 
Semmiseelegvagyjo. 
Pistike12 2024. 06. 15. 10:48
Siras 2.0.
https://24.hu/belfold/2024/06/15/duna-terasz-grande-lakopark-kesz-zrt-bekoltozes/
Juj, gond van az atadott lakassal, hogy kaphatott hasznalatbavetelit, jujujuju:) 
Ezeket a furdosqvakat... 
N0MAD 2024. 06. 15. 10:47
Előzmény: #222793  Pistike12
Körvasútsor csak szlogen, volt pár ilyen, pl metro a xvii kerületbe, az első felvett igazgatója turnézott vele, nem emlékszem a nevére.
A 4-6os lámpahangolás katasztrófa lett, beállt a város, illetve haladt a villamos, csak az utasok ragadtak a körúton mert nem várta be a villamos hogy átkeljenek. Amúgy szép csendben egy-két hónap után vissza is csinálták a lámpahangolást, csak az nem kapott hírverést.
A metro - hév összekötes meg annyira régi ötlet hogy a népstadionnál arra épült a harmadik sín, amikor a gödöllői hév még a keletiig járt be. 
Beszélni lehet róla meg “tervezesre” pénzt kidobni pár évente, de realitása más kérdés pláne ha eus forrás nélkül izzócsere sincs a metrokocsikban.
Ez ilyen, a gödöllői hév annyit lett fejlesztve hogy még mindig a bal oldalon jár mert amikor áttértünk a jobboldali közlekedésre már megvolt és úgymaradt. Most meg máv lett semmimköze hozzá a főpolgármesternek. Ennyit a hév fejlesztésről, de beszelni lehet róla, az sok szavazatot hoz.
Pistike12 2024. 06. 15. 10:39
Előzmény: #222792  N0MAD
A szakmaisaga az volt hogy: korvasutsor, a lampak tomegkozlekedeshez hangolasa, tervek a hev metro osszekotesere stb.
Legalabb tudott rola beszelni es valoban erdekelte, es hasznosak volt/lennenek. 
Kozeleben sem volt Szentkiralyi es a tobbi bohoc
Gondolj bele milyen szinten lett elbaszva a 4es metro demszky alatt. Az a nyomvonal... Annyi penzbol... 
N0MAD 2024. 06. 15. 10:13
Előzmény: #222791  Pistike12
Ok, de akkor mi volt az ő szerepe?
Tömegközlekedés az veke, jegyrendszer elötte, mi az a nagy szakmaiság?
Az első bubi se lett egy sikertörténet.
Nem mondom hogy a legrosszabb, de nem nagyon tudnám mivel alátámasztani a nagy szakmaiságot. Addig mondogatták amíg átment a köztudatba.
Pistike12 2024. 06. 15. 08:43
Előzmény: #222786  N0MAD
Az elektronikus jegyrendszer biztos h nemcsak az o hibaja. Anno meg az egyetemen 2008 kornyeken bemutattak nekunk az akkori varosvezetok a, projektet. Kezdőként lattuk hogy egy tularazott működésképtelen szar az egesz. Az projektmenedzser evfolyamtarsaim ott rohogtek a projekterven, es szarra szedtek a kérdéseikkel es a technikai hibakkal.
A szamolosabb tipusok (mint en is)  meg furcsán néztünk, hogy a kallerok kivaltasa hogy all aranyban azzal az összeggel amit terveztek. 
Jo nagy sertodes lett a vegen es duhosen azzal zartak le a bemutatot, hogy mi nem ertjuk, hogy hiaba nincs megterules, hiaba bonyolult es tul van tervezve technologiailag, a cel az, hogy modern BKV legyen:) 
Jelzem ez 2008ban volt, amikor a 30as buszon meg kiesett a tomes a fogadbol az 50 eves buszon:) 
Ja es sajatot terveztek ahelyett h Romabol vagy Velencebol (mar nem emlekszem melyik) athoztak volna a knowhowt. Egyébként ott is borzalmas volt a mukodese. 
Most Mallorcan van elfogadhato rendszer. 
tihamer
tihamer 2024. 06. 15. 08:37
Előzmény: #222789  tihamer
"A szakember szerint sok háztartás tartalékokat fog építeni az idei reálbér-emelkedésből, emellett a szolgáltatásoknál eredményezhet nagyobb keresletet ez a folyamat: például utazásra fordíthatja a többletet a lakosság egy része."
🤔
Vagy bérleti díjakra.
🙂
tihamer
tihamer 2024. 06. 15. 08:34
Előzmény: #222774  Törölt felhasználó
Pistike12 2024. 06. 15. 08:32
Előzmény: #222786  N0MAD
En egy sima politikushoz mertem a szakmaisagat. Ha megnezed, ietozatosan keves a teruletehez erto nagyfeju van. 
Nekem alapbol semmi bajom nem volt vele, fokent ugy h a kozlekedessel kapcsolatos vizioi jobbak voltak mint eddig barkinek. (lehet ugy nezni h a tobbi hulye volt) 
De alap, hogy az osszes egy belterjes egy kaszthoz tartozo szemely. Mind a szentkiralyi mind a vitezy egy budai elkenyeztetett kis "kocsog". Karacsony, meg videki... Mondjuk o legalabb 20 eves koratol itt volt. 
Gyakorlatilag egyik sem bpi, aki valoban ismeri Bpestet. 
Szentkiralyi kimagasloan egy elkenyeztetett burokban felnovo kis cafka, aki megkapaszkodott a nemes ur himbilimbijeben... 
Nem akartam tul vulgaris lenni, de sajnos ez a valosag. 
Egyik sem egy Toth Jozsef vagy akar Tarlos, akik a teruletuket azok problemajat valoban ismerik. Toth Jozsi pedig kimondottan helyi, aki a 13 egesz fejlodeset latta es kvazi az otthona. 
Sztem Szentkiralyi gps nelkul a 23ba tuti nem talalna el, nemhogy ismerne... 
Murdoch 2024. 06. 15. 08:14
Előzmény: #222785  tihamer
Megint elszámolhatták, tuti hogy az valójában 42…
N0MAD 2024. 06. 15. 08:13
Előzmény: #222783  Pistike12
Bkksok egybehangzó véleménye szerint tényleg autisztikus módon tudja vitézy gyerekkorától kezdve a villamosok pályaszámait, megkédezed és fejből elmondja adott dátumon melyik villamoskocsik jártak az adott vonalon.
De ebben merül ki a szakmaisága. A tömegközlekedési koncepciót a vekéből hozta, céget szervezni nem tudott (ami persze érthető is amilyen fiatalon odatették higy csinálj valamit) hatalmas bürokratikus vízfej lett a bkk, amiből valakik (szerintem nem ő) igen sokat loptak, lásd elektronikus jegyrendszer amibe igen sok milliárdot toltak, aztán a beléptető kapukat pár év nem működés után elbontották. De minden haverját igazgatóvá tette, az volt a mondás minnél csinosabb a titkárnője annál gyanusabb hogy túlkompenzál. 
Szőval a hatalmas szaktudás is inkább legenda, a vezetési képessége meg katasztrofális. 
De legalább rokona vityának, meg a legendás zeneipari erdős péternek, akit még nagyferó is dalba foglalt. Ezt írjuk a javára.
tihamer
tihamer 2024. 06. 15. 08:01
Vitézy gratulált Karigerinek.
41 szavazattal nyert Karácsony, azaz 0,005 százalékkal.
lacikonyha 2024. 06. 15. 07:48
Előzmény: #222779  Placi82

ennek a városbak a születése óta van egy önmozgása
..
vidéken szocializálódott kizárólag orbánista gondolatmankókon sántikáló önjelölt urbanistáknak meg híg a leve
Pistike12 2024. 06. 15. 05:09
Előzmény: #222778  Törölt felhasználó
Es? Mi ebben a plane? A fidesz es a guluszemu fia meg egy buzit is kepes volt bevetni, hogy megszerezze a hatalmat. Nem jott ossze, mert MP lett Budapest vezetoje, ha a vernarancs nem all ossze a GYFfel:)
A ki ratyi meg belement a daraloba:) ezzel megpecsetelve sajat maga eddigi szakmaisagat. Ez szerepel a hangfelvetelen, hogy Gerike nem erti mi a faszert ment ebbe bele Déjvid:) 
Van abban vmi csodalatos h a nepnemzeti migransesbuziellenes Vajda egy, buzit tesz meg jeloltte es a Buda Varba migransokat telepit, hogy nyerjen:) 
A szavazoik agyhalottak es/vagy hatalommaniasok') 
Es igen az is csodalatos, hogy a Neebol kikelt egy, fioka, aki fiatalabb es sovanyabb es ezzel 30%ot eler. 
562e a szavazatkulunbseg, ami a Gyozike es kis Grofo nepenek tudhato be. 
Na ezen gondolkozzal el Te es a tobbi narancsos is. 
Udv egy volt narancsos, aki nem partolt at az MSZPhez. 
Puszika
Placi82 2024. 06. 14. 22:27
Előzmény: #222781  Törölt felhasználó
Köszi. Ok. Értem. 
Törölt felhasználó 2024. 06. 14. 22:01
Előzmény: #222780  Placi82
mondtam a cég forgalma adja a hitel mértékét, a mérleget nézik. A hitel nem áll arányban a neveden lévö ingatlanok értékével.  
Placi82 2024. 06. 14. 21:21
Előzmény: #222774  Törölt felhasználó
Na ez se a topik témája. De ez nagyon érdekelt, kíváncsi természet vagyok:) Az hogy van e valami a neveden az arányban állt-e a hitel mértékevel.? Tehát magyarabbul fogalmazva a kézfizeto kezesseged esetén ha csak egy 40 milliós  panel fele van a neveden de a cég forgalma 500 millió akkor kaphattal mondjuk 100 misit? (üzlet, csarnok bérlet, saját eszköz lizingelt etc, tehát nincs szamootevo vagyon) Nem a zsebedbe turkalok teljesen fiktív szamokrol  beszelunk. Fiktiven. De nézzünk egy ilyen példát. Vagy ebben az esetben csak 20 milliós hitelt kaphattal csak? Az ingatlan vagyonod értékének kereteig.? 
Placi82 2024. 06. 14. 21:13
Előzmény: #222772  N0MAD
Nem nincs alternatív valóság, egyetértek. Nem ok nélkül született a hajléktalan törvény. Hagy ne mondjam kik tüntettek ellene, és alkotmanybirosagjoz is fordultak. Ilyen dolgokhoz kb 5ev kellett volna. De nem jutott rá idő. Ment a vinmyogas hogy a rendőrök zaklatják az aluljáróban a hajléktalanokat.
Hallod a neoliberális San Fraciosco fellegvaraban tudod mi van??  Ahol a polgi, ügyész, és a birok is nagyon liberálisan  fogják fel a hajléktalan ügyet, és a kisebb súlyú bűncselekmények. Szerencsétlen  rendőrök..... Luxus  márkák boltjai előtt meg , khmmm . Na az a kemény. Ha a baloldalisag nem párosulna ezzel az agyament progresszív nem" eletszeru" dolgokkal. Nekem semmi bajom
 se lenne. Komolyan mondom. De így ezen sajnos nem tudok ezeken  atugrani. Szabadossag addig terjedhet míg nem zavarja az én jogaimat. Szerintem. De hagyom a politikát.. De Budapest legyen "rendezett" város. 
Törölt felhasználó 2024. 06. 14. 21:09
basszus megvágták a felvételt és már alig látható. Itt van amiröl beszéltem.
Karácsony: Vitézy azért indul, mert meleg és autisztikus (rumble.com)
Second Wave 2024. 06. 14. 21:04
Előzmény: #222764  ehe
Jelen esetben a közterület-felügyelet (is) illetékes.
(A települési önkormányzat
a) a közterületi rend és tisztaság védelméről, a tömegközlekedési eszközök használati rendjének fenntartásáról, az önkormányzati vagyon védelméről közterület-felügyelet vagy közterület-felügyelő útján,
(...)
 is gondoskodhat.) stb, nem idézem tovább.
Ezek a csapatok önkormányzati fenntartásúak.
.
Nyilván elfajulhat a közterületen éldegélés, és akkor jön képbe a rendőrség.
Törölt felhasználó 2024. 06. 14. 20:55
azért ezt hallgassátok meg. Ők igy beszélgetnek egymás közt. Nem édibédi cukiság van. Figyelj a költségvetéses részre.
KISZIVÁRGOTT Karácsony hangfelvétel: mi a Fidesz fegyverét adoptáltuk (youtube.com)
Törölt felhasználó 2024. 06. 14. 20:51
Előzmény: #222769  berlini
neked mindenki troll aki nem azt gondolja mint te?  :D elég tréfás. 
Törölt felhasználó 2024. 06. 14. 20:46
Előzmény: #222756  Placi82
A hitel mértékét a cég forgalma adja.  Nem kell azonos érték csak készfizetö kezesség, de megnézik van e valami a neveden. Ha nem fizet a cég akkor  a kezes fizet, elvileg csak a törlesztöket kell fizetni ha nem megy akkor végrehajtás a bankot meg a biztositó fizeti ki. 
N0MAD 2024. 06. 14. 20:31
Előzmény: #222762  berlini
“ Igen, eddig a szolgáltatások elnyelték a feleslegessé váló munkaerőt, de biztos, hogy ez a folyamat örökké tart?”
Semmi nem biztos, a múlt sem nemhogy a jövő, de tekintve hogy az emberek hajlamosak dolgozni a jobb körülményekért és vannak más emberek akik foglalkoztatják őket mert ők is akarnak, gyanítom így lesz.
Aki nem akar dolgozni most is megteheti, sokan meg is teszik, de a többseg többet akar a segélyen fűtés nélküli putriban létezésnél.
Gyanítom így is lesz később is. Ha akarod hívd az alapjövedelmet segelynek es mar rég létezik. Csak nem annyira kellemes mennyiségben.
N0MAD 2024. 06. 14. 20:26
Előzmény: #222767  Placi82
Érdekes téma a párhuzamos valóságok és a multiverzum, kár hogy nekem nem volt lehetőségem megismerni az a valóságot amelyikben tarlós alatt budapest kellemes és hajléktalanmentes terület volt. Végülis csak ezt az évezredet töktöttem a kálvintér környékén dolgozva, jóideig lakva is, de  az én univerzumomban nem csak emberi ürüléket látttam az aluljárőban hanem a hajlektalant is aki épp kitermelte. Délben, ebédelve menve, az aluljárõ lépcsőjén. De tömegével laktak ott drogos huszonévesek is dorbézolva.
Meg a nagykörúton a kocsiablakon behajolva dolgozó örömlány tarlósi budapestje, szintén délben, babakocsit tolva grásszáló anyukákkal.
Nem sorolom, az én téridő koontinuumomnak egy kellemetlenebb tarlősi bp jutott mint a tiednek.
Más magyarázat nem jut eszembe az eltérő emlékekre. Na nem mintha a hajléktalanok rendőri ügymenete polgi témakör lenne, csak elméláztam kicsit az alternatív valőságokon.
Placi82 2024. 06. 14. 20:16
Előzmény: #222768  Pistike12
Lehet elege lett Berlinibol?  Mondjuk nekem is speciel. Beszéljünk akkor másról. Az OTP meg esett sajnos 1.45%ot ma......Bosszantó. Holnap meg 29 fok lesz. 
berlini
berlini 2024. 06. 14. 19:26
Előzmény: #222767  Placi82
"Polgármester és rendorkapitany kapcsolata általában közvetlenül szoros"
És ez az érved arra, hogy a rendőrök főnöke a polgármester?
Mikor hagyod már abba a trollkodást?
Tarlósnak nem volt köze ahhoz, hogy a hajléktalanokat nem törték meg a köztereken.
Az egy állami jogszabály következménye volt.
"Te meg azt szereted ha ott tanyaznak a patak partján az ablakod alatta 14 ben  Kinek mi jön be. Neked ez, nekem az."
Ahhoz Te nagyon pici vagy hogy engem fel tudj húzni. (Ez Munisonnak sem sikerült)
Tárgyi ismereteid sekélyesek, jogszabályismeretből is egyes.
Ma ez már szerintem nem kellene még jobban lejáratni magadat.
Tedd el magadat holnapra, akkor is szükség van valakire akit ki lehet röhögni.
Pistike12 2024. 06. 14. 19:13
Hova tunt munison? 
Placi82 2024. 06. 14. 18:51
Előzmény: #222765  berlini
🤣🤣Eletszagu gyakorlat kontra elmélet. Jólvan Berlini. Felmondtad a leckét. Elarulom, hogy a Polgármester és rendorkapitany kapcsolata általában közvetlenül szoros., 😉Nekem nem tetszik a liberális rend. Ez van fogadd el. Nekem az tetszett mikor Tarlós volt a fopolgi. És a hajlékonyakat osszeszedtek a kozterekrol a rendőrök. Te meg azt szereted ha ott tanyaznak a patak partján az ablakod alatta 14 ben  Kinek mi jön be. Neked ez, nekem az. 
berlini
berlini 2024. 06. 14. 18:36
Előzmény: #222759  Stg
Nem.
Ez inkább olyan mint amikor valaki egy szakadék szélén állva csodálkozik azon, hogy mi történik annak legalján.:)
berlini
berlini 2024. 06. 14. 18:34
Előzmény: #222761  Placi82
Alapvető állampolgári ismeretek hiánya.
A rendőrség nálunk nem önkormányzati szinten szervezett, hanem az állam erőszakmonopóliumának része.
ehe
ehe 2024. 06. 14. 17:07
Előzmény: #222761  Placi82
A rendőrséget akkor minek fizetjük, elárulnád?
Placi82 2024. 06. 14. 16:41
Előzmény: #222752  FR73
Káosz. 😀Pedig rendnek kell lenni, mert rázós idők jönnek... 
berlini
berlini 2024. 06. 14. 16:27
Előzmény: #222725  N0MAD
Igen, eddig a szolgáltatások elnyelték a feleslegessé váló munkaerőt, de biztos, hogy ez a folyamat örökké tart?
De ha mégis, akkor is lesz egy alapjövedelem. Ma még nehezen elképzelhető, de már régóta vannak olyan szolgáltatások, amelyek alanyi jogon járnak. Például a gyermek támogatások, a nem kereső családtagok egészségügyi ellátása. Oktatás ingyenessége.
Placi82 2024. 06. 14. 16:17
Előzmény: #222757  berlini
Hú vazze Berlini. Hagyjál már kérlek. Ha a ketfarku kutyák, rendet tartanak,(amit én el várok) és ezt látom akkor én is rájuk szavazok legközelebb. De lássam most a rendet, és az arra való igényt.  Ha az van, akkor nyertek maguknak  meg 1 embert. Én azt szeretem ha rend van. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek