Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Alexander_Greybeard 2021. 01. 01. 20:14
Előzmény: #102738  berlini
#102740

Ez miért ijesztgetés?
Leírják, hogy a nyugati cégek termékei rendesen le voltak tesztelve, mellékhatás alig van, azok is enyhék és hamar elmúlnak.
Leírják, hogy minden 200 emberből átlagosan 1-2 akkor is beteg lesz, ha megkapják az oltás teljes dózisát.
Leírják, hogy nem lehet tudni, mikor kell megkapni a következő adagot, mikor múlik el a mostaninak a hatása.
A hírek tele voltak azzal, hogy a vírus mutálódik de pánikra semmi ok mert minden hatóság végzi a dolgát. Az oltások még mindig hatásosak és az új variáns nem halálosabb az eddigieknél.
Ez nem ijesztgetés, ez transzparencia. A vírus maga ijesztő sok embernek.
berlini
berlini 2021. 01. 01. 20:05
Előzmény: #102737  Alexander_Greybeard
#102739
"A tudományos tény az, hogy senki nem tudja, mennyire lesznek hatásosak a vakcinák a jövőbeli mutációkkal szemben. A jelenlegi brit mutációnál sem volt rögtön egyértelmű. "
Hogy világos legyek.
Én ezt felelőtlen rémhirterjesztésnek tartom.
Lebeszéli az embereket az egyetlen hatásos eszköz bevetéséről. 
A vakcina beadatásáról.
Normális ember. 
Tudós vagy nem tudós, 
CEO vagy csak a portás, ilyet nem állit.
Ezekben a napokban, amikor pld. az USA-ban kórházak vannak, ahol az egészségügyi gyógyitó személyzet fele nem hajlandó beoltatni magát, nem az az elsőszámú feladat arról elmélkedni, hogy egy vakcina, ami 90%-os hatéknyságot mutat mind egészséges mind beteg embereknél, az vajon hatékony lesz-e akkor ha jönnek a földönkivüliek és olyan virust hoznak magukkal amire a vakcina már nem lesz hatékony.
berlini
berlini 2021. 01. 01. 19:58
Előzmény: #102737  Alexander_Greybeard
#102738
Továbbra is marhaságnak tartom ezt a fajta "felelős" tudóskodást alapul venni és ez alapján valószinűsiteni, hogy virus fronton mi vár ránk.
Igy álláspontom definitiv módon csak egy ponton változott.
Egyre jobban utálom ezt a fajta "felelőségteljes" ijesztgetést.
Alexander_Greybeard 2021. 01. 01. 19:20
Előzmény: #102736  berlini
#102737

Örülök, hogy ilyen nagy utat jártál be. Nemrég még ilyeneket írtál:
"A jelenlegi virus mutálódása miatt a jelenlegi vakcinák nem lesznek hatástalanok.
Ez tudományos tény."
"Még a bulvárlapok is megirták, hogy a moder vakcinák, (amik nemlegyengitett virusok) hatásosak maradnak a mutációkkal szemben."
Most már te is feltételes módban írsz, amikor érvelsz.
Nem feltűnési viszketegségben szenved, hanem CEO-hoz méltóan a cég és a tulajdonosok érdekeit képviseli. Nem állít valótlanságot, ami miatt később beperelhetnék a cégét. Létrehozott egy terméket, amit nyugodt szívvel be merne adni bárkinek, jó pénzért meg lehet venni. Véletlenül sem túlozza el, hogy mennyire hatásos (pedig nagyon hatásos és biztonságos) és nem mond konkrétumot arról, hogy meddig hatásos, amíg nem fejeződtek be a szükséges tesztek ezzel kapcsolatban. Az áltudományos állításokat meghagyja a fórumozóknak, a tényeket pedig akkor közli, amikor készen vannak a mérések.
berlini
berlini 2021. 01. 01. 18:19
Előzmény: #102735  Alexander_Greybeard
#102736
Igen, a tudósoknak kötelességük mindent feltételesen irni, mindent kétségbe vonni. Mi a normális (átlag emberek) pedig elő kell hogy vegyük a józan eszünket.
Állitásuk: / a való világ normális emberei reakciója
-  Egy vakcina nem ad biztos védettséget, (hiszen csak 88-98% közötti az arány) / Beadatjuk magunknak, legfeljebb nem leszünk benne a 98%-ban)
-  Senki sem tudja, hogy meddig tart a védettség. / Tavaly március óta tartanak a klinikai kisérletek. Eddig kitartott. Ha 2-3 év után megszünik lesz ujra oltás.
-  Nem lehet tudni, hogy nem lesz - akár már holnap is - egy olyan mutáció ami ellen nem hat az eddigi vakcina. / Több tucatnyi mutáció volt már eddig tavaly januártól. Az eddigiekre mind hatásos a vakcina? Igen! Hogy elméletileg lehetne ez másként is? Persze! Valószinű? Nem! Akkor ki nem szarja le?
-  Nem zárható ki, hogy mostantól szinte évente súlyos és egyre agresszivebb virusok támadnak és kihasználva a globalizált világot folyamatosan megbénitják a föld életét. / Igen! Valószinű? Nincs rá bizonyiték, de még erre utaló jel sem! Akkor mostantól folyamatosan rettegjünk? Talán még sem!
A cikkben szereplő tudós úr egyben eltér neves társaitól. Feltünési viszketegségben szenved. És ezért elköveti azt a hibát amit ma egy nála kevésbé inteligens felelős embernek sem szabadna elkövetni.
Egy olyan helyzetben, amikor a bizonyitottan semmilyen mellékhatással nem rendelkező vakcinától a lakosság túlnyomó többsége tart és nem fogja beadatni magának, minden ilyen okoskodás komoly károkat okoz. 
Javaslom a tudós úrnak, hogy rangsoroljon. 
Jelenleg ezt a járványt kell leküdeni. 
Erre mostmár vannak eszközök. Ezeket használni kell. 
Érvelve meggyőzni az embereket, hogy oltatni kell.
A jövőbeni veszélyeket (lásd fenti kérdések) pedig a jövőben kell megoldani
Alexander_Greybeard 2021. 01. 01. 16:11
Előzmény: #102732  berlini
#102735

Jesszusom.
Uğur Şahin, az mRNA technológia egyik vezető tudósa, a BioNTech alapítója és vezetője lenyilatkozza, hogy senki sem tud semmit de ő személyesen több havi vagy több éves védettséget vár, neked meg van képed azt mondani, hogy a bulvárlapok szerint minden meg van oldva....
"How long does the immune memory last?
It’s hard to say at this point, because the clinical trials weren’t set up to answer that question, and in any case, they only began dispensing second doses of the vaccine four months ago. The WHO says that a minimum of six months would be acceptable. It will become clearer as time marches on and the volunteers continue to be monitored. Sahin says he expects protection to last “months or even years”. Given what we know about natural immunity that looks about right, says Eleanor Riley at the University of Edinburgh in the UK. She envisages people needing annual boosters, at worst"
Ez a mondat abból a cikkből van, amit már linkeltem.
Minden tudományos alaposságú cikk a neten feltételes módban ír a vakcinák jövőbeli hatékonyságáról mert senki nem tud semmi biztosat. Egyelőre nagyon jól működnek de nem volt idő megmérni, hogy meddig. Könnyen lehet, hogy aki most kap, annak jövő ilyenkor kell még egy adag. Nem azért mert mutálódott a vírus közben, hanem azért mert megszűnt az immunitás. Ha még közben mutálódik is, akkor meg ki tudja. Ennyi a hivatalosan tudható sztori, minden más csak vágyálom.
Murdoch 2021. 01. 01. 15:56
#102734
A tudományos tény jelen esetben az, hogy nagyon valószínű, nem az, hogy bizonyosan.
https://www.cnet.com/health/covid-19-vaccine-will-very-likely-work-on-uk-mutation-fauci-says-as-california-reports-case/
bp 2021. 01. 01. 15:56
Előzmény: #102726  gnagy
#102733
Köszi, ezt jó tudni!
Nem tervezem megvenni a lakást, de már hónapok óta a mentett hirdetéseim között van és nem értettem miért nem kelt még el.
A beosztása szerintem elég jó. Nekem a zuhany mondjuk előny, mint hátrány.
A legtöbbször az a baj ezekkel a lakásokkal, hogy belül szép, nagy terek, stb, de mikor kilépek a körfolyosóra
akkor kb. az életkedvem is elmegy annyira lehangoló az egész. Nincs felújítva a lépcsőház, hullik a vak