Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lacikonyha 2025. 01. 14. 11:19
Előzmény: #236898  Murdoch

ez nehéz lehet neked
lemaradtál a fityisz mintájú értelmetlenbeszéd írói versengésben utcahosszal
részvétem
Törölt felhasználó 2025. 01. 14. 11:15
Előzmény: #236898  Murdoch
Nem kell félni most befejeztem rohannom kell az ügyeim intézni.. szép napot!  ( de reagáltak rám ezért válaszolnom kellett kicsit a politika is bele szivárgott az egészbe , de tudjuk a politikán is sok múlik - a rally :)) - ez stimulálja a GDP az adó bevételeket stb stb ha már a külföldi környezet ilyen lanyha akkor probálják a belső fogyasztást pörgetni az ingatlan piac sokmindent megmozgat ne ecseteljem ha veszel egy ingatlant és újítasz  milyen adó  és fogyasztás vonzata van lásd lentebb  )
Murdoch 2025. 01. 14. 11:12
Úgy látom kemény nap lesz a mai (is), ingatlan- és kormánykampány kéz a kézben jár.
Törölt felhasználó 2025. 01. 14. 11:11
Előzmény: #236895  Törölt felhasználó
Persze ezt csak az tudja megcsinálni aki  "ADÓZIK" A LAKÁSRA Ha nem feketézel akkor mindez nincs nincs hitelképesség fejlődés semmi.! Ezért is jobb korrektnek lenni a piacon és adózni egyébként sem sok az a 15 %! Europában párját ritkítja  mind a munkabérre mind a lakás kiadásra igazán alacsony..! És szerintem ez jól is van így ha több lenne sokan a feketézést választanák...! Kontra productív lenne  de majd okos lesz a Magyar Péterünk..! és Kánaán lesz idehaza! ;-P
Törölt felhasználó 2025. 01. 14. 11:06
Előzmény: #236891  EURHUF_goes_to_haven

Az pedig hogy nem itt adózol mert  úgyis ellopják mindent elárul!  (Jó  indok de ezzel csak magad lelkiismeretét nyugtatod meg - elárulom ez hülyeség máshol is van korrupció  3 éve alig jön EU pénz mit lopnának el  gyakorlatilag csak a mezőgazdasági pénzek jöttek ..! Minden le van állva - ezt csak az ellenzék mantrázza az ilyeneknek mint amilyen te vagy..)
Hogy lesz idehaza fejlődést ha sok magyar a külföldi adózást választja? Sehogy..
Törölt felhasználó 2025. 01. 14. 11:00
Előzmény: #236894  FR73

Elmondok én mindent(reklám jön) : Unicredit Bank fogadja el még akkor is ha hitel van az ingatlanon ( ilyen bank nincs még egy ) a lakás kiadást adózva .. 80 % ként fogadja el és nem 33 % ként  jövedelemként  a bérletiket..
CIB Bank például csak 33 % ban fogadja el ( mint a kafatériát) a lakás kiadást  és ha 10 e ft hitel is van a lakáson már kihúzza az egészet !
Unicredit Bank 80 % ban veszi figyelembe még a kafatériád is nem pedig 33 % os jövedelemként. ( Unicredit ad most a piacon 6 % os hitelt és 0 % os 2 évig 0 % os számlát is! - bankmonitoron keresztül..!.
DE volt itt önsegélyező pénztár lakáskassza  kezdetben CSOK ( mikor még nem voltam gazdag ) szabad felhasználású jelzálog hitel ( állampapírra)  lakás hitel  stb stb..és sok spórlás.. (önerőm mostani része 2 lakásra egyébként pon e  miatt a szabad felhasználásu jelzálog hitel  következtében keletkezett PMAP kamat felár miatt lett ekkora !) 
Értek a pénzhez na közgazdász vagyok..!  Ez tudom sokakat bánt ennyire nyers és magabisztosan (beképzelten ) írok , de azt hiszem van mire!
Ne vezessem le mi miből jött és hogyan.. légyszi nem akarok kisregényt írni..
FR73 2025. 01. 14. 10:53
Előzmény: #236890  lacikonyha
Klasszikus hitel multiplikátort csinál, azaz a hitelből reáleszközt, ami cash flow-t generál, ami csökkenti a hitelarányt az eszközön, amit újra full behitelez egy másikba, amit szintén önmagába is, és így tovább a végtelenségig mehet.
Ha van bank, aki elfogadja a fedezeteket, és mindig pontosan fizeti a részleteket a bejövő cash flow-ból. És a tranzakciók költség vonzatai, adminisztrációs terhe se viszi el a nyereséget.
Csak az ördög a részletekben lakozik, amit már nem képes vagy nem akar elmondani.
FR73 2025. 01. 14. 10:37
Előzmény: #236886  Murdoch
Budapest belvárosa a helyi lakhatás szempontjából elesett. Túrista és egyéb célú övezetté vált, annyi pénzt hoznak, hogy nem fogják betiltani.
Ki kell menni a körúton kívülre lakni, akár sajátban, akár béreltben.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 01. 14. 10:34
Előzmény: #236888  Törölt felhasználó
Én már elengedtem ,hogy a magyar kormányt bármivel is támogassam. Amit kell persze befizetek, de örülök, hogy a jövedelmem után nem ott vagyok adó alany. Mert a befizetett adó nagyrészét vagy ellopják vagy rosszul használják fel azrét meg minek. Akkor már inkább egy nyugis Sp500, de ez az én véleményem. 
lacikonyha 2025. 01. 14. 10:14
Előzmény: #236887  Törölt felhasználó

ebben a segíteni akarásban nem igazán lettél sikeres
ehhez kéne neked egy személyi tréner
mint amilyen a Brian volt a Beatlesnek
https://en.wikipedia.org/wiki/Brian_Epstein
Freszelés 2025. 01. 14. 10:10
Előzmény: #236883  Murdoch
nálam a középosztály is a kisember kategória.
Törölt felhasználó 2025. 01. 14. 10:08
Előzmény: #236869  EURHUF_goes_to_haven

Igen ez előfordulhat csak 2026 tavaszán veszem a következőt ha nyer a kormánypárt..
Ha nem akkor ennyi volt max a "kis hitelem" betörlesztem részben..
Igen lehet 30-40 % os adó is ha  családi megmarad annyira nem lesz sok csak a fele ennek.. Ha az se marad meg na akkor szívás van..., de akkor is megélünk szerintem mivel dupla  lóvé van havonta   megélhetési kötlséghez képest erős ráhagyással tervezem a FIRE -t ... max nem lesz tengerpart minden nyáron... bár akkor lehet vissza is térnék a meló világába ( amiben még vagyok ) 2026 választás sok mindent el fog dönteni.
Egy tojásra teszek egy nyerőre ez kockázat , de ebben van a pénz ehhez értek és itt tudom később  ha már nem dolgozok a családi adókedvezményt érvényesíteni.! (ergó piaci előnyöm származik belőle ha ide öszpontosítok és nem S&P 500 at veszek ahol semmi társadalmi hasznossága nincs az egésznek - mert ide fizeted az illetéket ide fizeted ( ha dolgozol ) az SZJA a lakások után ide fizeted az áfát ha fel kell újítani , ide fizeted a közjegyzőt a bérleti papírra stb stb.. Itt fogasztod a rezsit stb stb amin adó van szintén.. ha kiviszed a pénzt külföldi cégbe akkor mi haszna az országnak? NAGY SEMMI ELÁRULOM! attól még az állampapír is hasznosabb itthon legalább hitelezel de szolgáltatást nem nyújtasz , hogy kiadsz valakinek valamit  csak szeded a kamatot a sápot... de abból nem is lesz egyhamar FIRE..!)
Törölt felhasználó 2025. 01. 14. 10:04
Előzmény: #236868  Spiller

Miért kamuztam volna nincs miért semmi érdekem csak segíteni akartam nektek.
Murdoch 2025. 01. 14. 10:02
Előzmény: #236885  FR73
A baj az, hogy időközben bp-i központú lett az ország, meg ezerszer annyi turista beáramlik, kinyílt a világ. Ha nyugaton probléma és szabályozni kell, akkor nálunk tízszeresen kéne. Spoiler: aligha lesz ilyen.
FR73 2025. 01. 14. 09:59
Előzmény: #236879  Murdoch
A 80-as években egy Dessewffy utcai Ibusz lakásban szálltunk meg, amikor néhány napra augusztus 20 környékén Pestre jöttünk.
Apám évente néhányszor ugyanott szállt meg, amikor a munkahelye Pestre küldte, már jóban volt a háziakkal, régi ismerősök voltunk.
A rövidtávúzás nem mai biznisz, csak igazodott a korhoz, újabban nem egy szobát, hanem egy lakást adnak ki.
Murdoch 2025. 01. 14. 09:57
Előzmény: #236881  lacikonyha
ingyensör
Murdoch 2025. 01. 14. 09:57
Előzmény: #236880  Freszelés
Így van, csak a nagyobb baj az, hogy ez nemcsak a kisember/átlagot érinti, hanem a középosztályt is jócskán. Mindenesetre nyakam rá, hogy van jó pár politikailag izmosabb tag, akinek ez biznisz, xóval maximum vmi erőtlen szabályozás lesz.
lacikonyha 2025. 01. 14. 09:56
Előzmény: #236880  Freszelés

a kellemetlen időjárás előbb lesz sikerrel betiltva világszerte
lacikonyha 2025. 01. 14. 09:53
Előzmény: #236879  Murdoch

nem a világbéke az első?
vagy az örökké tartó gond nélküli boldog élet?
Freszelés 2025. 01. 14. 09:51
Nyilván az átlagnak jó lenne ha teljesen fel lenne számolva a rövidtávúzás meg a nem eu-sok vásárlása, mert talán lejjebb nyomná az árakat, megfizethetőbb lenne.
A világ folyását viszont én úgy látom, hogy kb. mindig a kisembernek/átlagnak lesz szar és érdemes mindig erre fogadni.
Szóval nem lesz kishazánkban a rövidtávú se betiltva (max valami lófütty, marketingelhető látszatizé, hogy tudjanak vele kampányolni, de közben azzal is, hogy azért még mindig van rövidtávúzás) és adóztatás se lesz nem eusoknak (vagy hasonló látszatvalami).
Murdoch 2025. 01. 14. 09:46
Előzmény: #236877  wantuu
Hajrá, na ilyen nálunk alighanem sose lesz. De tényleg globális probléma, először a rövid távos történetet kell minél jobban kilőni.
Pistike12 2025. 01. 14. 09:26
Előzmény: #236877  wantuu
Igy kell ezt. 
wantuu 2025. 01. 14. 09:21
Spanyolország bejelentette, hogy akár 100 százalékos adót is kivethet az Európai Unión kívüli országokból származó ingatlanvásárlókra az ország lakhatási válságának kezelése érdekében, írja a Guardian.
https://telex.hu/kulfold/2025/01/14/spanyolorszag-100-szazalekos-ado-lakas-haz-vasarlasa-nem-europai-unios-allampolgarok
EURHUF_goes_to_haven 2025. 01. 14. 09:05
lacikonyha 2025. 01. 14. 08:58
Előzmény: #236872  DaGi

a ncseednek abban igaza lehet, hogy ami van az van
lehet pl siránkozni rajta, szörnyülködni miatta, cinikusan viccelődni vele, vagy jobb híján egyszerűen látni és elfogadni
hamár megváltoztatni nem
lacikonyha 2025. 01. 14. 08:50
Előzmény: #236873  lacikonyha

kiegészítés
.
a pistike fókuszában (legalábbis az írásai alapján) a gazdasági, pénzügyi banki környezet ismerete általánosan, trendjeiben, részleteiben egyaránt
az enyémből ez eléggé hiányzott, viszont helyette napi frissítéssel ott volt a potens piaci aktorok viselkedésének, hajlandóságának közvetlenül begyűjtött részletes ismerete kiegészítve a személyes kontaktálási módszerek folyamatos finomításával, fejlesztésével
.
az eltérés jelentős a módszert illetően, az eredmény nem annyira
lacikonyha 2025. 01. 14. 08:18

az izomagy és a pistike írásait viszonylag érdeklődve és csodálattal olvasgatom, és mindig olyan érzés fog el közben, mint amikor borászok litániáit hallgatom, vagy olvasom
csodálom őket a tudományukért és az abba vetett hitükért is
és tudom, hogy képesek hasznot húzni belőle, jelentőset is
és kicsit irigylem dumájukért és a dumálókájukért is őket
.
viszont a pistike és az izomagy ingatlanvagyon építési módszereitől tök eltérőt láttam és másoltam:
hogyan kell  felkutatni és elérni az olcsón vásárlást, eleve tudva azt hogy kik azok és hogyan kell elérni őket,majd tálalni azoknak akiknek jóval drágábban rövidesen el lehet adni és a két akció között mit kell mozdítani rajtuk
az a "mozdítás" gyakran nem igazán fizikai jellegű, vagy csak kis részben, mértékben (kb max olyan mint a sárgarépa megtisztítása a rátapadt földtől, mielőtt a kofa kiteszi a pultra, de néha elég átvinni más placcra és ott kínálni, egy egészen más személy által, egész más körettel)
.
persze ez nem más mint rövidtávú spekulatív ingatlanügylet, a régi Pest területre kikísérletezve
nekem működött kiválóan 2010-14 között majd a tök más általános helyzetben 15-19között is, a hírek szerint ma is működik
(bár a berlini szerint ilyen nincs is)
.
viszont kb egy olyan témájú bővített mondatot sem tudtam volna eközben kifaragni, amiből pl a pistike álmából felkeltve is tudna egy levegővel100-t is,menet közben nem éreztem a hiányát egy szemernyit sem, de ma már irigylem, erősen irigylem
.
DaGi 2025. 01. 14. 08:06
https://www.oc.hu/ingatlanok/H495519
954k/m2, Ujduba. 
Igazabol nem hozok tobb linket. Ugyanis egyaltalan nem erdekelnek a panelek. De a kepzelt multbeli es kepzelt jelenlegi arak kapcsan megfigyelheto pszichotikus magatartasformak mar sokkal jobban.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 01. 14. 08:06
Előzmény: #236861  Pistike12
Igen csak az ami volt akkor mikor " olcsók" voltak az nem biztos, hogy mégegyszer megismétlődik.
Persze saját célre ok, illetve ha befektetésre megy akkor is, csak akkor már egy 400% árnövekedéssel én nem számolnék 10 éves távon. (ettől még persze előfordulhat, csak kétlem)
EURHUF_goes_to_haven 2025. 01. 14. 08:02
Előzmény: #236859  N0MAD
Én speciel ezt tettem. 2021ben 32 évessen. Felvettem hitelt úgy hogy a folyósítás hónapjában mondtam fel, országot váltottam, és amit KP ban kifizettem + albérlet kaució stb vel szépen le is mentem 0 ra. Volt hogy az utolsó 100€ ból kellett kihoznom a kaját a hónapra....  De megjött a fizu, ment a cashflow így nem volt gond. Azóta 2x vol hogy lecsökkent a likvid tartalék, mikor autót vettünk 1 év után és mikor előtörlesztettünk (felvett hitel 21% át). De ekkor is maradt kb 3 hónap vésztartalék.
Azóta folyamatossan növekedés. Bíztam benne, mivel munkahely váltás volt így volt benne rizikó, de nem volt kezelhetetlen. Közben a hitelen inflálódott, könnyen fizetem + albérletet is, már pár hónapja meglenne, hogy végtörlesszek, de további Ft romlást várok, kivárok. 
Az első hónapokban voltak álmatlan éjszakáim és hetente néztám át a családi költségetéses excelt, hogy megnyugtassam magam...(akkor egyedüli keresőként az első hónapokban) most van, hogy fél évig rá se nézek. Befektetésen gondolkodunk, illetve önerő gyűjtésen egy következő ingatlanra. 
Nem mondom, hogy most 2025 és 26 ban ezt 1:1 ben ugyanígy megcsinálnám, mert a környezet jóval rizikósabb, de ha van egy jó terv amit 100x végig számoltál fejben, és az elején is egy kis tartalékkal állsz neki akkor működhet. Ha az elején 0 tőke és maxi hitel, vagy röghözkötéses támogatások (csok,babaváró stb) akkor persze sülhet el nagyon rosszul is.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 01. 14. 07:16
Előzmény: #236829  Törölt felhasználó
Azt azért tegyük halkan hozzá, hogy most van egy hihetetlenül kedvező adózása az albérleteknek... amit a kormányzat 1 db tollvonással úgy húz át, hogy a sercegés a papíron egy kés lesz a te FIRE torkodon... 15% elyett lesz egy 30-40 % akkor mi lesz? (mert ez se épp normális mi itt megy) Nadrágszíjj meghúzása és tesco párizsi ? Ha valami miatt magyarországon megint elszabadul az infla és boldog boldogtalan elhagyja az országot akkor mi lesz ? Te megfogtad az összes tojásod és egy fém dobozba tetted az MZ hátsó ülésére spaniferezve... aztán uccu át a mezőn... 
Spiller 2025. 01. 14. 00:51
Előzmény: #236820  Törölt felhasználó
Csinald a dolgod es annyi.azt csinald ami neked fekszik es sikeres. Elmondtad aki erti erti aki nem az igy jart. Atadtal egy gondolatsort. Stilus meg ilyen mindenki hamozza ki amit tud ha nem akkor atteker. Van aki a penzt szamolja sokan meg csak a lájkokat. Kinek mi. Ha elegedett vagy, nem fuggsz senkitől, ez a siker a boldogsag es a gazdagsag első foka. Nem kell semmit bizonygatni. De ha kamuztal akkor kisebb vagy mint a lajkvadaszok. 
Placi82 2025. 01. 13. 23:17
Előzmény: #236860  Pistike12
Vigyázz Pisti, Nem így van az azért ahogyan mondod. 
Az hogy, 2016 tol2024 ig jó volt hitelesnek lenni sőt szuper, mwrrt az állam minden pénzügyi kockázatot a maga szektorban magára húzott, és minden pénzügyi  analfabéta, jobban járt mint a sokat agyalo közgazdász nagydoktor, aki már akkor mérlegelte azon kockázatokat amik azóta 10 szeresere nőttek. Az egy dolog. De volt ennek reciproka is hogy se forint se CHF hitelesnek nem volt jó lenni 2008-2016ig szinten 8 év kontra 8 evig. 
Gondolkodjunk Belaim. Itten a lejtőn lefelé 100 km/h és globális gazdasági hatszelnel, bekapcsoltuk a nitrot!! Köszönjük jegybankok! :) 
Most szerintem meg jön az emelkedő, szembe meg. Csak most kezd fújni a 100km/h globális szembeszél, és nem nitro nincs de már benzin se. Szvsz. 
Szóval az a baj az emberekkel hogy rövid a memóriajuk. Mint az aranyhalaknak.  Jó hosszan megeroszakoltak a jó ciklust. A rossz ciklus is igencsak jó hosszú lesz...... 😉. 
Pistike12 2025. 01. 13. 23:08
Előzmény: #236864  N0MAD
Nem lehet negativsn hozzaallni a dolgokhoz es minden kockazatot kizarni. Ha a kezelesere van megoldas, az mar jo.
Ezert is csinaltam a hitel kotveny kombot ingatlanfedezettel. Mar jo regota arbitrazs van. Aki nem vak az lathatta, hogy ebbol infla leszves kamatemeles. O-nal nincs nagyon lejebb kamatban, es erre volt arbitrazs lehetoseg... Latszik is az mnb merlegen... Sok ceg is ebbol el... Azert nem doltek be meg, mert az ingyenpenzt fialtatjak... Igazi csoda... 
Ha doltem volna akkor elmeleti veszteseget szenvedek, de gyakorlatit nem, mert a tegla marad, de ha atomszar lett volna akkor doltem volna, de ha mindentol is parazik az ember, az vegyen kotvenyt😀
N0MAD 2025. 01. 13. 22:58
Nyilván nem veszi azonnal, én több evet is mondanék árverezésig nem csak egyet. 
Csak épp a vegrehajtónál pikpakk lesz a tartozás az igatlan piaci értékénél nagyobb. Ne kelljen leírnom a vegrehajtös sztorit mindenhonnan ez jött. 
És nem válságban lesz az eladás pozitív egyenlegű. Es nem a tőkerész kopik a leggyorsabban a tartozásból.
(Tudom, annuitásos, na azt pont annyian szerzodik mint a biztosítást)
Pistike12 2025. 01. 13. 22:58
Az utolsot 2019ben vettem. A faszi 2011ben szallt el. 8 evig tartotta a ban restrukturalassal!!!
Egyedult az ETT a szopas, mert a kedves kormanyumnk, a csaladvedo, a megmento, a nem zsidokarvalytoke nem engedinel az ETTt a gyerek teljesulese ellenere sem, csak ha arverezik a hazat!!! 
A nagysemjenzsotinovakkatinka... 
Tehat egy bank nem tud adossagot elengedni egy kozos ertekesitesnel 10 even belul, csak az erverezes eseten... 
Nagysegitsegezacsaladoknak... 
Placi82 2025. 01. 13. 22:57
Kinek nőtt 10% felett a bére? .. Most nézem a kis kozhiteles adat táblázataimat és azt nézem hogy 12 hónap alatt megint a High press economy útjára léptünk?!Azaz közel. 10%al növekedett a kibocsatott likviditas és pénz mennyiség kínálat  bővítés. Ez az almoskonyvek szerint ha figyelembe veszem az ipari termelési indexet és kontextusba helyezem a GDP növekedéssel, akkor ez durván egy 8.5%os infláció lesz majd   kb azért lesz az időben eltolva cirka 1 év múlva.
Megneztem az EKB adatgorbet ott 3.3%koruli penzkinalat bővítést számoltam ki az elmúlt 12 hónapra... EUs átlag GDP vel és Ipari indexel beszerzési indexel kb 2% inflacio lesz az eurozonaban. Cirka. 
Na mindegy azon gondolkodom, hogy lesz 2025 ben hogy lesz itthon realber novekedes, ami taptalajt adhat az ingatlan piacnak. Kíváncsian várom a kreatív KSH számokat a jövőben. 
Erről jut eszembe egy jó vicc. 
Cegtulaj főkonyvelot akar felvenni. 
Jön az 1 jelentkező 
Kérdezi tőle a főnök. Mennyi 2*2.
-konyvelo ravagja 4.
Második jelentkezotol ugyan ezt kerdezi 2*2 mennyi? 
Könyvelő válasza termeszeszetesen 4!
Jön a harmadik könyvelő az allasinterjura. 
Kérdi tőle is főnök mennyi 2*2
-Mire a könyvelő.  Mennyi legyen főnök úr? Azonnal fel lett véve az állásra. 😀😉. 
Na joccakat uraim! 
Pistike12 2025. 01. 13. 22:52
Előzmény: #236859  N0MAD
Az hogy ren igy csinalom az egy dolog. 2xx millio at ingatlanvagyonom. Ha akarom 1 ev alatt megnovelen 20-30%al is, csak melobes energia kerdese. Meg egy kis kockazatvallalas. 
Ahogy lent irtam, ezek az slapfeltetek. De fiatalon 6 hsvival is siman vallalhato. 
Foleg egy piac sljsn levo panellel. Azt mindig viszik. Csakbar kerdese. Aki nem volt fatoku siman nyert egy ev alatt brutto 10milliot egy panelen, ha volt egy 10m beugroja. 
Pistike12 2025. 01. 13. 22:45
Előzmény: #236857  N0MAD
A bank turelmes hidd el.  Restrukturalast kell kerni oszt kesz. Addig el is lehet adni. Ez a bank viszina hazam szovegtol a falra maszok. Par idiota teleharsogta a mediat kozben segghukyek voltak. Tobb ev amig eljut arverezesre egy haz, es addig szamtalan lehetoseg van. Ket lakast is vettem igy haromoldalu megallapodassal tartozaselengedessel. De a piacon is el lehet adni es az onresz megmaradt. Meg ugye hitelfelvetel csak 12 honap felretett penzzel es biztositassal jstszhat felelos embernel. 
N0MAD 2025. 01. 13. 22:44
Előzmény: #236858  Pistike12
Egesz biztos hogy borulásnál nulla tőkével harminc éves hitelben jó ulni?
Gndolom a válasz igen, de nekem rémálmaim lennének.
Gondolom a válsz az hogy igen, hitel es vetelár allampapírban a csuda. Csak most mondtad hogy ne is gondolkodjak a vetelar zsebben temakörben.
Pistike12 2025. 01. 13. 22:40
Előzmény: #236855  N0MAD
Az emberek 99%a nem valt orszagot ha borulas van. Bpi pozi jo. Mindig is az volt es lesz is.
Barmennyire hihetetlen, de soksn nem mennenek el ha sokkal szarabb lrnne. En sem. Ahhoz nagyon nagy szarnak kellene lenni. Nalam ez a szint ha az oroszok bejonnek/kilepunk az EUbol Natobol. 
Akkor futok es vissza sem nezek. Van ra esely? Van, de relativ kicsi, de szamolok vele. De akkor nem a vagyon fog erdekelni, mert egy albiban ellennek ha egy orszag befogad, mert kommunizmusban nem fogok elni. 
N0MAD 2025. 01. 13. 22:35
Előzmény: #236856  Pistike12
Közben leírtam hogy kimaradt a 20% önrészből rész az első mondatból.
Mert tíz milla is sokáig fedezi a lakbért. Tovabb mint a bank türelme nem tórlesztesnél.
Pistike12 2025. 01. 13. 22:33
Előzmény: #236852  N0MAD
Meg mindig teljes vetelarral a zsebben gondolkodsz. 
A piac nem ez. Ez latszik a novekvo ltv aranyon. 
N0MAD 2025. 01. 13. 22:32
Előzmény: #236851  Pistike12
Nincs esetleg kellemetlen borulaselőerzet a levegőben?
Mert akkor a nem helyhezkötöttségbis lehet elony.
Pistike12 2025. 01. 13. 22:31
Előzmény: #236845  J0hnnyEnglish
Penzugy. Nalam 7 paromnal 00...bonuszcsokkentessel.
N0MAD 2025. 01. 13. 22:30
Előzmény: #236852  N0MAD
Mármint nem vásárlassal 20% önrész összegéből) teljes árból.
N0MAD 2025. 01. 13. 22:29
Előzmény: #236850  Pistike12
És a nem vásárlással is a 150-200as bérleti díj is sokág fedezhető egy anyagi kisiklásnál, és a feltételezett 20% áresés kockázatát sem kell futni.
Pláne a teljes vételárból. Pláne ha nem forintban van. Pláne ha hozamot is termel.
Kivéve ha nem termelhet mert befőttesüvegben lehet csak.
Pistike12 2025. 01. 13. 22:29
Nezegetem az arveresi oldalakat is. A jovobelatok sem licitaljak darabokra az ingatlanokat... Erdekes... 
Pistike12 2025. 01. 13. 22:24
Előzmény: #236844  N0MAD
Kukkancs mar ra a 23as arszintre es az akkori aranyokra es a mostanira. Egy panelt siman vettel 40mert 230e ft torlesztovel.
Most a berleti dij hasonszoru csak a torleszto ugrott el 300e ftra... 
Kozben 20-25%al feljebb vagy arszintben. Meg egy anyagi kisiklasnal is tudod menedzselni a helyzeted, plusz egy 20%os areses eseten is penzednel vagy. 
Azert 20% mert nagyobb esesre eddig meg nem volt pelda. 
Pistike12 2025. 01. 13. 22:17
Előzmény: #236848  Pistike12
Ennek a csodatrionak  (ovmgynm) lassan sikerulhet megismetelni az usa ingatlanvalsagot. A picsa kotvenyek ott lapulnak mar az mnb merlegeben es a koltsegvetesben a kamattamigatasokban, a hitelfedezeti mutatok szepen nonek relativ magas kamatszint mellett a foglalkoztazottsag szeoen csokkenbes bovulesre csekely az esely, az albi arak ertelmezhetetlenek ezen az ingatlanarszinten.
A berek megrekedese es egy recesszi egy kis kamatemelessel vegyitve tokeletes vihart okozhat. 
De legalabb tobbsegit tulajdonu a magyar bankrendszer, igy olcso lesz egy krach. 
Asszem ezt a nagyokosok is latjak, igy nem marad mas mint az infla, ha sikerul...
Remelem nem lesz kormanyvaltas... 
Szeretnem latni az arcukat 2030ig😀
Pistike12 2025. 01. 13. 22:02
Oh. Maniamania😀
"most először 60% fölé emelkedett az új jelzáloghitelek átlagos hitelfedezeti mutatója"
Par ev es elkeszul a nagy mű. Mindenki boldog lehet. A magas aru fedezet mogott nagyfoku elhitelezettseg, igy atmenetileg tud porogni a gazdasag, oszt amikor a berszin uvegplafonba utkozik, a fogyasztas beall ami jot tesz a fogyasztas alapu adoknak, igy a kovi recesszio garantaltan jo buli lesz. Na akkor lesz a cash the king😀
csakegynick
csakegynick 2025. 01. 13. 21:24
Németországban nálunk dolgozóknak tavaly +5%, idén +1,8%. Felsö szint tavaly még +2-5%, idén semmi. Az éves változó prémiumot meg leváltották egy középkategóriás céges kocsi plusz európai üzemanyagkártya kombóra, vagy annak a fix értékére havi bruttóban.
Ecnedam
Ecnedam 2025. 01. 13. 21:07
nálunk infla +2-3% a reális a cégvezetés szerint, +/- cafeteriától függően, mi is 6-7% körül számítjunk rá. Márciusban tudjuk meg az egyénre lebontottat
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 13. 20:53
Pár infó, aki tud reagálhatna rá! Többször beszélgettük a béremelés kérdést. Itt több helyről azt írtátok, hogy meglesz az átlag 7% - hát saját buborékomban sokan összeteszik 5%-ért a kezüket (ugye kb én is ezt vizionálom, nagy átlagban). A Cafi szinte mindenhol nőtt, a benzinpénz 30-40 Ft/km (ez már jónak számít állítólag). A bérek 4-7% között szórnak a nettó 300 - 1,500e sávban, vezetői bérek inkább 5% alatt.
N0MAD 2025. 01. 13. 20:42
Előzmény: #236842  Pistike12
Amugy a “most kell venni mindenképp 2023, hulye aki bérel” mondás hogy jön össze azzal hogy a négyzetméterárhoz képest marék mogyoró a bérleti díj?
És van egy tippem hogy nem a  (reál) fizetések és a bérleti díjak többszörözése lesz a megfejtés a “venni kell” megmentésére és az árak és bérlet közti szakadékra a gazdaság (nem csak a magyar, a német se remekel) kilátásaival.
De tudom, nincs igazam, csak megemlítettem.
DaGi 2025. 01. 13. 20:38
Előzmény: #236841  Pistike12

https://www.ksh.hu/s/ingatlanadattar/adattar?year=2023&ter=14216
Továbbra is: 2023-ban volt 904e ft/m2 ár az Etelén az átlagos tranzakciós ár, 96 lakás eladása alapján, 11%-os relatív szórással. 50-es panel 2023-ban ment átlagban 45M-ért a XI. kerületben. Miért akarsz ma ennyiért találni, ha máskor azt próbálod bizonygatni, hogy 30%-kal mentek fel az árak? Múltkor mutattam itt 56M-ért jó állapotú 52 m2-est. Nem vetted meg, így jártál. Az csak 19%-kal volt a 2023-as átlag felett, de állapotát tekintve átlag felett volt. Volt 54-ért is 51-es, de az szarabb volt. Amint kicsit visszaélénkül a kínálat, lesznek újra jó árú hirdetések. Kivéve ha nem élénkül meg most, akkor más szegmensben kell venni, vagy el kell viselni az ideiglenes túlárazottságot. Lehet választani.
Pistike12 2025. 01. 13. 20:20
Előzmény: #236841  Pistike12
+1 szoval sem mondtam hogy a xiben van egy 200e ftert albi de tudod mit. Ha a havannain ar 1m, akkor csak 325ho😀
De tovabbra is irom, igazad van. 200e sok az 1-1.2 nem sok csak ha en mondom😀
Megsugom. Tobb 13 keruleti uj tervezesu projektet 3m ftra araznak atlagosan. Meg nincsenek a piacon. 
Tehat 15 honap albi a 18ban 1nm xiii keruleti uj😀
Pistike12 2025. 01. 13. 20:16
Előzmény: #236835  DaGi
Sok sikert. Szolj kerlek ha 45-50m kozott van 50es panel a 11ben. Jutalekot is kapsz. 
berlini
berlini 2025. 01. 13. 20:11
Előzmény: #236760  gyula1971
Minden német fejlemény átjön magyarországra.
ha ott kevsebb lakást épitenek, akkor itthon a szinte nulla újépitésűből negativba megy majd, mondjuk úgy hogy az előző évben épitettekből lebontanak párszázat.
Spiller 2025. 01. 13. 20:11
Előzmény: #236815  AnlegerFerenc
Nem baj ha valaki büszke magára. Ő tudja honnan jött és hova jutott. Tolerancia emberek. Valamit csak tud ha olvassák és reagálnak rá. Mindig van egy jobb. A nagy ragadozók amúgy sem itt írogatnak. 
N0MAD 2025. 01. 13. 20:07
Előzmény: #236834  J0hnnyEnglish
Na most mondd meg, a “beatles hozzám képest tényleg kispályás, kispályás kocsmazenekar volt” ki is maradt :D
lacikonyha 2025. 01. 13. 20:06
Előzmény: #236833  FR73

ő egy ufó, mint az Elon
nem érteni kell, az nem fog menni
csak érzékelni lehet, hogy jelen van
slash 2025. 01. 13. 20:06

Izomman kihallgatása: 
https://www.youtube.com/watch?v=yyel3Jxb_fU
A legtöbb paranoiás téveszme zavaros de ez brilliáns! 
Hát nem értitek? Megéri a panelbírodalom! Maximális haszon ha én csinálom. Nem tudjuk már őt megállítani! 
DaGi 2025. 01. 13. 20:05
Előzmény: #236832  Pistike12
Nem tudom feltunt-e, de a 200e forint a havannai panel kapcsan jott szoba. Biztos meg fogsz lepodni, de Kelenfoldon az alberletekert is tobbet fizetnek az emberek, nem csak a lakasok vasarlasaert.
Azert, mert lesz az ev folyaman olyan lakas, amiert kifizetnek Kelenfoldon 1.2M-t, semmit nem mond az atlagrol, az 1M felett lesz egy kicsivel. De nyilvan egy tegnap arany kaddal felszerelt lakas elmehet dragabban az atlagnal. Btw. megnezhetned pl. Etelen ~900e volt a 2023-as Ksh(, tehat Nav, ami messze a legmegbizhatobb) atlagar. Ehhez kepest az 1M-1.1M varhato idei atlagar a legjobban dragulo szegmensben nem sok. 
Eleg vicces, hogy egy "kozgazdasz" nem erti, hogy mit jelent az atlag. Kepzeld, az, hogy ~900e volt az Etele atlaga, azt jelenti, hogy volt bizony felette is tranzakcio. Sot, alatta is.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 13. 20:01
Én a "Szarvas Norbi kispályás hozzám képest kispályás" beszólást követőn feltettem a kezem, de ahogy nézem Lacó is visszavonult :)
FR73 2025. 01. 13. 19:50
Előzmény: #236826  lacikonyha
Te mit értesz meg belőle?
Én néha azt hiszem, értem, de akkor ő beír valamit, és akkor elvesztem a fonalat.
Mert ő egy közgazdász, aki 8% bruttó cash flow-t ír, de hogy ez milyen varázslattal lett ennyi, azt én nem látom. No és, hogy egyáltalán mire jó az a bruttó cash flow, azt se tudom. Te?
Pistike12 2025. 01. 13. 19:48
Előzmény: #236831  Pistike12
De a 200e ftos albi az sok😀😀😀😀
Vegulis 6 havonta 1 nm megterules😀😀😀😀. Ropke 390 honap es fordult a toke 😀
Pistike12 2025. 01. 13. 19:47
Előzmény: #236823  DaGi
Tehat az 1, 2m nm ar nem realis, de azert megis lesz ennyiert tranzakcio😀
Nagyon komoly😀
Pont ilyen hszek voltak amikor mondtam, hogy 1.5mert fogjak adni az ujszerueket 24ben. Gunyos kacajoknak voltam kiteve. 
Visszamenoleg a tarsasag jo resze luzer lett emiatt... (pedig ala is becsultem) 
Most is hasonlo hangok vannak... 
Persze amikor arrol irok h 2026. evre azert nem olyan fenyesek a kilatasok, akkor azert vagyok pellengerre allitva. 
Azert van abban vmi abszurditas hogy leirom 23ban h 25re qva magas ar lesz szuk kinalattal, erre az 1-1.2mos panel nm arrol mar ugy beszeltek h nezd nem is draga,😀
N0MAD 2025. 01. 13. 19:38
Előzmény: #236829  Törölt felhasználó
“ Nem igaz itt mindenki csak szerencsétlenkedik és puffog? nincsenek itt sikeres ingatlan befektetők ? Magyarországon senki se viszi semmire? ”
Jól látod. Még rajtad kívül a “mészáros” szomorü második helyezettjént aztán slussz :D
Törölt felhasználó 2025. 01. 13. 19:26
Előzmény: #236827  lacikonyha

Dehogy fogadok hogy elvigye a haszon egy részét! Ez a másik hülyeség.
Szarvas Norbi ott rontja el, hogy a lakókkal engedékeny ! Rosszul van megírva a szerződése mindenféle szir sz@rért ő ugrál vagyis nem a menedzsere és mindent szakemberrel végeztet.. na így lehet bukni 20-30 % ot is a profitból és máris nem vagy ott ahol kéne..! Mert nem fogja meg a kalapácsot és az ecsetet.. jó nyilván vállalkozik a hitelfolyósítás neki jobban megy..!  DE nem is biztos mindig a legjobb deal eket akasztotta le a piacról én úgy egy projectet nem indítok el, hogy több a törlesztő mint leadózva a  lakbér ! Sose!
Cash Flow játék ott van Peter Jones ő tanítja ezt a cash flow játékot... A mostani szerzemény számoltam igaz bruttóba fog hozni 8 % cash flow.. wow! ez igen...! De nekem egy az egyben megmarad 1 év múlva ha felmondok és mindent én intézek a felújításon keresztül a kezelésig mindent..! ( családi adókedvezmény )
Aki dolgozik csinálja akarja tudja az el tud érni valamit az ingatlan piacon ezért szép ez az egész ez nem tőzsde itt magadnak kovácsolod a szerencséd...Nem igaz itt mindenki csak szerencsétlenkedik és puffog? nincsenek itt sikeres ingatlan befektetők ? Magyarországon senki se viszi semmire? 
Ecnedam
Ecnedam 2025. 01. 13. 19:22
Előzmény: #236780  FR73
"Ne mondd már! Az ingatlanos is gratulált neked, hogyne. Mert azok olyan gratulálós típusok, és eszükbe sem jut, hogy esetleg maguknak vagy valamely haverjuknak odapasszolják az elárazott ingatlanokat."
Sőt, őszinte örömüket is kifejezik, hogy az elárazás miatt nekik jóval kevesebb a jutalékuk mint ami lehetett volna akkor ha nem kell neki gratulálni az áron alul megvett kecóért. 
lacikonyha 2025. 01. 13. 19:20
Előzmény: #236825  Törölt felhasználó

fogadj fel egy managert
a Beatles is csak egy kocsmai zenekar volt amíg egy jó érzékű lemezboltos meg nem csinálta őket
lacikonyha 2025. 01. 13. 19:14
Előzmény: #236825  Törölt felhasználó

nyugi Elon, nyugi
így nem nagyon kapod meg a tapsot amit láthatóan  nagyon szeretnél
Törölt felhasználó 2025. 01. 13. 19:06
Előzmény: #236822  J0hnnyEnglish

Mindennek jelentőssége van mindennek a tudásnak rátermettségnek , képzettségnek tenni akarásnak , spórlásnak némi képp a szerencsének ( de azt találja meg aki keres aki nem azt SOHA NEM TALÁLJA MEG!) mindennek ! a legapróbb részleteken is múlik az egész és azt , hogy legyen egy víziód legyen egy célod (A céltalan ember a legrosszabbb)   keresd kutasd a lehetőségeket folyamatosan és egyre jobb legyél abban amit csinálsz!
Szarvas Norbi kispályás hozzám képest kispályás sajnos ilyen sikereket Tatabányán is azért nehéz elérni..( és ő nagyban is tőzsdézik nekem zéró tözsdei részem van)  .. Lakáskasszáztam állampapíroztam hiteleztem szabad felhasználásra (legelején még CSOK ot is felvettem de akkor nem voltam kő gazdag és igen 1 kis csepeli 1,5 szobás panellal kezdtem ez örökség volt hamar meghalt apám  ennyi támogatást kaptam tőle az életben..!)  és lakáshitelre is mikor mit kellett  közben gyújtöttem az önerőt úgy, hogy az asszony már 4 éve FIRE otthon.. ! Ezen még én is meglepődöm néha hogy ennek ellenére csak felfele haladok de ennek a kamatos kamatnak is már köze van ebben az vagyonciklusban!
lacikonyha 2025. 01. 13. 19:05
Előzmény: #236817  J0hnnyEnglish

azt hogy minden viccnek a fele igaz, az egyértelműen bizony pozitív vonásként szokás egy szövegkörnyezetbe beilleszteni
nem úgy ahogy te összedobtad
persze ha az volt a cél hogy a szöveged ne nagyon üssön el a címzettétől, akkor az eléggé megvalósult
DaGi 2025. 01. 13. 19:00

https://www.ingatlanbazar.hu/XI-kerulet-ingatlan-elado-lakas-panellakas-65-m2-79900000-Ft/user-id-475562/af3253b3-d146-11ef-b6a6-005056b3506b
Hajajj! Baj van! Egy honapja ezt 90M-ert kezdtek arulni, most meg mar rongyos 1.21M forint/m2 aron elkotyavetyelnek ezt a potolhatatlan es egyedi kelenfoldi panelt? Pistiiii! Zuhannak az arak! Vagy csak esetleg sosem volt realis az arazasa az eppen aktiv 1.2M+ huf/m2 arazasu kelenfoldi paneleknek? 
Na, a viccet felreteve, szerintem iden lesz 1.2M/m2 aron eladott kelenfoldi panel, de messze nem az lesz a jellemzo. Az atlag viszont szinte biztos 1M fole fog kuszni, lehet mar most is ott van.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 13. 18:54
Előzmény: #236820  Törölt felhasználó
Nem valóban nem értek hozzá! Visszaolvasol azon kevésbé agonizáltam, hogy hitelt hogy veszel fel, mert az önerő a pénzfán terem. Utóbbin már jobban agonizáltam valóban -kérdeztem! Nekem továbbra sem azzal van bajom, hogy ezt bizonyos körülmények közt meg lehet csinálni! Az idő intervallum és a darabszám na az Magic :)
lacikonyha 2025. 01. 13. 18:47
Előzmény: #236818  Törölt felhasználó

lehetnél itt egyértelműen pozitív ,motiváló példa
se nem annyira lettél az
lehet hogy a csomagolást kéne újragondoltatnod a marketing osztállyal
Törölt felhasználó 2025. 01. 13. 18:37
Előzmény: #236817  J0hnnyEnglish

Nem értesz a hitel kapitalizmushoz  minden egyes leadózott lakás a következő évben a  bevételed növeli és egyre több hitelt fel tudsz venni ha bizonyos bankhoz mész hitelért .. Valószínűleg Mészáros is hasonló módon csinálja a hitellel való növekedést csak ő még rátesz egy lapáttal neki vannak extra lehetőségei is ennyi...Nem fogom  vagyonosodásom levezetni betűről betűre lakásról lakásra törlesztő részletről törlesztő részletre , hogy meggyőzzem a hitetleneket .. Jó hogy nem már tulajdoni lapokat kértek meg pontos adatokat.. Ennyire nem érdekel a téma butaság volt le is írni csak nem tudtam magamba tartani és láttam lenéztek ezért írtam le az eredményeim. , de inkább nevetség tárgyává válok ... mindegy most már  Na de tényleg mentem..!
lacikonyha 2025. 01. 13. 18:36
Előzmény: #236816  Pitzu

a szívemből szóltál: "A hely nagyon frankó."
..
van - 10+év alatt 1000+ dbszámú meg figyelés alapján leszűrt - két megállapításom:
első: ahányan ránéznek egy adott ingatlanra annyi félét látnak
második: Budapest minden egyes pontjának megvan a maga szerelmese
.
hála neked,a második igazsága immár eggyel többször bizonyított
Törölt felhasználó 2025. 01. 13. 18:32
Előzmény: #236816  Pitzu

Frászt kár találgatni.
10 emeletes panel ahogy írtam és  liftes.
Előtted már itt leírták hol van mihez közel nem ismétlem magam..
Igen lehet egy könyvet fogok erről írni ha 15 éve ezt mondom magamnak millió dollár baby millió dollár ! én se hiszem el :))
Lehet fikázni de ez több mint szerencse  .. Nem írok többet ide lehet találgatni tovább sajnos rengeteg a melóm mint munkahelyen mind privátba amit intéznem kell sorry  magatokra maradtok..
Azt viszont sajnálom más nem tudja itt megcsinálni a szerencséjét sok sok pozitív példát kéne itt látni  leírva motiváló jelleggel akkor abból talán más is erőt tudna meríteni.. Szép napot sok sikert mindenkinek az életben!
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 13. 18:02
Előzmény: #236779  Törölt felhasználó

Ahogy a vicceknek, úgy kb a meséknek is jó ha a fele igaz! Hitelesként csak úgy rávágtad a 30%-al magasabb összeget?
Ilyenkor a számításaid hogyan jönnek ki? Most a lakbérből a hitelt is fizeted meg Önerőre is gyűjtesz, meg elő is törlesztesz?
Hogy számolja a bank a bevételed, ha már 2-3 lakáshiteled fut párhuzamosan. Nagy ám itt a varázslat! 0-ról jött gyermek, de azért mégis csak volt a sufniban elrejtve egy lakás, meg ráomlott bank :).
A Szarvas Norbi féle ütemben hiszek, úgy valóban lehet haladni, illetve abban a bevételi dimenzióban ami neki van. Az ilyen netto 600-1,500e sávban MAGIC!
Pitzu 2025. 01. 13. 17:09
Előzmény: #236788  Törölt felhasználó
A leírás alapján, ha jól gondolom, akkor ez a Vihar utcai "kis lakótelep". Csak ott van 5 emeletes ház a villamoshoz közel. 
A hely nagyon frankó. A házak nem panelek, hanem csúszózsalus, vagy tégla. A fűtés konvektoros. 5 emelet, lift nincsen. Nem tudom, hogy mit jelent esetükben a panel program. Nyílászáró csere? Mert szigetelve nincsenek. Talán csak egyiknek az oldala. 
Nyáron volt ott eladó 50 nm-es, teljesen jó, költözhető állapotban, valami 40-pár millióért. Emlékeim szerint 2. emeleti volt. Anyóséknak nézem, de mivel nincsen lift, nem pálya. 
Szóval ahhoz képest ez a nm ár nem annyira extra kedvező. Inkább az, hogy ilyen "pici pénzért" lehet még valami értelmeset kapni, jó helyen. 
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc 2025. 01. 13. 16:46
Előzmény: #236812  Spiller
Nem a mondandóját kifogásolják itt a legtöbben. Peter Jones is egyetlen lakással kezdte, 15 év elteltével 100 fölött jár, és mégis szerényen "viseli" a többmilliárdos ingatlanvagyont. Szerintem néhány behitelezett külvárosi garzon még nem a szakma csúcsa, kár ezzel kérkedni egy olyan fórumon, ahol azért nem (csak) az első lakásukra gyűjtögető fiatalok írogatnak. 
FR73 2025. 01. 13. 16:42
Előzmény: #236813  lacikonyha
Gyermekben ismertem ilyet, aki egyoldalú kommunikációt folytatott, képtelen volt elmagyarázni 5 mondatban bármit, csak mondta tovább, mint a beragadt lemez.
lacikonyha 2025. 01. 13. 16:32
Előzmény: #236812  Spiller

persze
 az izomagy is csak aspergeres lehet, mint az Elon
ez lehet a helyes magyarázat a dumája furcsaságára
Spiller 2025. 01. 13. 16:07
Előzmény: #236752  EURHUF_goes_to_haven
azért van igazság abban amit izomman mond, nem csak úgy csípőből kell beszólogatni.
A másik. Én lényegesen  kevesebb közgazdászt láttam milliomosnak mint talpraesett embert. 
A porosz típusú iskolákkal az a gond, a sok tanulás a sok tétel miatt elvész a kreativitás és az alkotási vágy.  
Kiadó havanna-lakótelepi lakások, albérletek
kkpp 2025. 01. 13. 16:05
Előzmény: #236806  Xis24
Miért van gáztűzhely a fürdőszobában? Ami kijön slozin, azt rögtön meg is sütik serpenyőben?
opandup 2025. 01. 13. 15:53
Előzmény: #236809  Moka_Brikka
Ez a legjobb helyen a kormányzati ingatlanok között lenne, amit 1 év múlva negyed áron eladnának valamelyik jól ismert szerencsésnek😆😆😆 
Moka_Brikka 2025. 01. 13. 15:42
Nekem ilyenkor mindig a pénzmosás jut eszembe valamiért...
Freszelés 2025. 01. 13. 15:38
Előzmény: #236807  Freszelés
bár ha üzletember géniusz barátunk odamegy, lehet elhozza ezt 60 millióba - elég csak bevetnie minden trükkjét, csörgősre hagyja a telefonját, lyukat beszél a hasba, stb stb. :D
Freszelés 2025. 01. 13. 15:37
ha valami hangos és büdös, akkor az ez lesz.
Nem tudom. Nyilván nem az én ligám, lehet az igazán gazdagok másképp gondolkoznak.
Xis24
Xis24 2025. 01. 13. 15:20
mr_bob
mr_bob 2025. 01. 13. 14:37
Előzmény: #236801  lacikonyha
nyugodtan! bármilyen hihetetlen történet játszik
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc 2025. 01. 13. 14:35
Azért hetente bele lehet botlani hasonló hirdetésekbe, hogy 30m-ért hirdetnek 40nm-t valamelyik peremkerületben. Fb-on láttam múlt héten is. Ez azért nem az "Isten lába" kategória. Mondjuk jellemzően hamar elkelnek...
FR73 2025. 01. 13. 14:28
Előzmény: #236798  mr_bob
A régi vágású talpig becsületes igazgató úr a 80-as-90-es évekből?
Hogyne.
Egyik barátom apukája tsz elnök volt, nála nagyobb csibészt nem nagyon láttam még. Ő is 80 körül van, de ilyen kótyavetye sose történne meg vele.
N0MAD 2025. 01. 13. 14:27
Előzmény: #236783  Törölt felhasználó
"akkor még annyi fele volt egy ilyen! Azóta +30 % al legalább emelkedett az ár"
hek ha nekem is közgáz diplomám lenne, ilyen pontos számításokat végezhetnék...
lacikonyha 2025. 01. 13. 14:24
Előzmény: #236798  mr_bob

fantázia versengés?
besázllhatok?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók