Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hunball2 2025. 01. 05. 20:47
Előzmény: #235891  mr_bob
Persze, lehet. Szóval az van, hogy ezek a jó faanyagok, lacikonyha meg egy helyi építész szerint is. Most ha ezt helyretették, akkor az valószínű jó lesz. De a legegyszerűbb az lesz, ha felhívom ennek a szakvéleménynek a készítőjét, és vele átbeszélem, hogy indokoltnak látja-e, hogy újra kijöjjön. Az mindig egy kérdés, hogy a gondozás az jól sikerült-e.
Murdoch 2025. 01. 05. 20:31
Előzmény: #235897  FR73
Nem teljesen, ha szabad így mondanom. Az ügyben látszólag járatos kolléga talán az ideiglenes és állandó mágnesek közötti különbségre céloz.
FR73 2025. 01. 05. 20:29
Előzmény: #235897  FR73
Másik szempont is felmerült, nemcsak mágnes felár létezik, hanem a tökös adásvétel is mágnesként funkcionál.
FR73 2025. 01. 05. 20:28
Előzmény: #235896  lacikonyha
Én megértettem, és most a topiktárs hozott egy új bizonyítékot.
lacikonyha 2025. 01. 05. 20:26
Előzmény: #235895  FR73

korábban meg voltam győződve, hogy te megértetted a pinamágnesseg mint régi Pesten alkalmazható értékbecslő módszer mibenlétét, nem csak prosztó kivitelben
ekkorát hogy tévedhettem?
FR73 2025. 01. 05. 20:22
Előzmény: #235894  lacikonyha
Ki ne felejtsd, hogy valós tapasztalat volt mágnes témában is.
lacikonyha 2025. 01. 05. 20:18
Előzmény: #235890  Spiller

5-6 év során több tucat ilyenben vettem részt valamilyen minőségben
rövidtávú spekulatív ingatlanügylet a neve
a berlini többször kijelentette hogy ilyen nincs
vagy csak akkor ha a demens szomszédot kiforgattam a lakásából
meg egyéb pontokba szedett érvei is vannak a nemlétezéshez
Murdoch 2025. 01. 05. 20:16
Előzmény: #235884  Spiller
Az egy szűkebb réteg, azért ha megnézed a házakat, nagyon sok a közepes állapotú társasház. De amúgy a fene tudja, a tömeg a kérdés. De kegyetlen nehéz egy ipari méretű korrupció ellen harcolni, alighanem a kutyák is fel fognak örlődni. Mondjuk szurkolok nekik, kérem tisztelettel. 
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 20:07
Előzmény: #235891  mr_bob
15 év elég ahhoz, hogy gyakorlatilag ami új volt az is szétesik. Szerintem igazad lehet. 
mr_bob
mr_bob 2025. 01. 05. 20:04
Előzmény: #235887  hunball2
nem lenne érdemes a biztonság kedvéért egy újabb felmérést kérni? 2010 azért nem ma volt
Spiller 2025. 01. 05. 20:02
Előzmény: #235864  szieszta

Egyszer én is belenyúltam. Volt egy üzlethelyiség 15millióra  hirdették105+70nm lepukkant hely de jó helyen a 7.kerben egy makacs öreg volt a tulaj . Alkudni akartam, ingatlanos csaj mondta az öreg egy fillért sem enged már többen próbálkoztak. Csinos leány volt. Mondtam 12,5millió kp azonnal fizetek. Mondta biztos nem. Mondtam találkozni szeretnék az öreggel. Mondta ok. Találkoztunk egyből megvolt a szimpátia mondta nekem odaadja 2nap múlva menjünk az ügyvédjéhez. Kezetráztunk. Csak pénzem nem volt kp, mert csak 1 hónap múlva fizették ki az ingatlanomat. Egyik ismerős pont eladta ingatlanát mondtam 500at adok egy hónapra  odaadta a pénzt.
Megvettem. 2milliót költöttem rá felraktam képeket 34millió,  1. nap jött egy faszi azt mondta kell neki megadja a 33-at kp-ban de elmegy 1 hónapra nyaralni nagyon fáradt, Mondtam foglalózza le, mondta nem, fatalista, ha megvan jó ha nem akkor nem. Jöttek mindenféle népek, 24-28 30-32milliós ajánlatok.  Egy hónap múlva jött a legény sporttáskából kifizette. Ja és az ingatlanos leánnyal is összejöttünk egy-két szép napra. A csillagok együttállása. Ritkán van ilyen.
FR73 2025. 01. 05. 19:56
Előzmény: #235888  hunball2
Talán magyarázat arra, miért kér ennyit a wekerlei házért. 290 ezer EUR-ból mehet makd oda is egy kevés támogatás.
hunball2 2025. 01. 05. 19:50
Mindenki próbál jobb helyre költözni. Én először vidékről felköltöztem Budapestre panelbe. Aztán most Wekerlére kertes házba. A wekerlei tulajnak az egyik lánya meg pár éve Amsterdamba költözött, és most egy kb. 1 millió eurós ingatlan megvételén gondolkodik (nem is annyira drága ez ottani mércével). 
hunball2 2025. 01. 05. 19:48
Na vannak hírek innen Wekerléről. Megkaptam egy faanyagvédelmi szakértő felmérését, amit 2010-ben készített erről az ingatlanról. A mostani tulaj tervezett tetőtérbeépítést, de végül nem csinálták meg. Ez rendes, aláírt vélemény, kellett az engedélyeztetéshez. Nos komoly baj nincs, apróbb hibák voltak akkor. Ebben volt biológiai kár is (rovar plusz gomba). Mindesetre ezek nem voltak súlyosak, és sehol se volt olyan, hogy kelljen hozzá gerendát cserélni. Az előírás az volt, hogy elég csiszolni és vegyszeresen lekezelni, amit a tulaj megcsinált. Aztán javították a padlástér felett a tetőt. Ja és a ház maga az 1909-1910 között épült, ez Wekerlének az a része, ami először épült. Tehát most így állunk. 
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 19:47
Előzmény: #235880  ncseed!
Hülyén hangozhat de van egy elméletem, hogy néha meg kell törnünk saját életciklusunk természetes hullámát is hogy előre jutthasson az ember. Mit is akarok ezzel mondani? Nagyrészt valahogy minden ember élete úgy néz ki hogy tanulás, munka, stabil párkapcsolat, házasság, lakás, kocsi, gyerek aztán az új ciklus még jobb lakás, még jobb kocsi, még több gyerek, befektetés, még több befektetés még jobb.. hosszan lehetne sorolni. Igen ám de valahogy van úgy, hogy egyszerűen minden pont akkor neked kedvezőtlen amikor oda érsz. Ha néha sikerül megtörni a kedvezőtlen hullámot akkor meg pont úgy alakul, hogy minden neked kedvez. Ezt nevezhetjük szerencsének is. Nem tudom. Meg kell tanulni a hullámokon lovagolni is a sikerhez .hisz ilyen olyan ciklikusságok vannak az ember életében is és a világban is. 
Freszelés 2025. 01. 05. 19:43
Előzmény: #235883  Freszelés
Magyarországon átlagosan 7 (!) generáció. Tudod mi volt 7 generációval ezelőtt? Épp Napóleon uralkodott...
Spiller 2025. 01. 05. 19:40
Előzmény: #235866  Murdoch
Nekem ez elég érdekes. Elvileg a gazdag NER lakik a hegyvidéken. Akkor hogy nyer ott a kutyapárt?
Freszelés 2025. 01. 05. 19:39
Előzmény: #235881  Freszelés
Különösebb szerencse nélkül a szintlépéshez nem is elég 1 generáció. Először is: számomra az nem szintlépés, hogy örököltem 2 panelt 30 évesen és 50 évesen lett belőle 6 panel. Ez szép eredmény az egyéntől meg minden, de még 1-2 generáción keresztül azért ezt a leszármazottaknak még folytatni kell.
Az meg külön pehh, hogy mifelénk nem volt túl sűrűn nyugodt 50 év. Csak a 20. században párszor nyomtak rezet gombot.
Szóval na.
Freszelés 2025. 01. 05. 19:36
Előzmény: #235880  ncseed!
Kihagytad a legfontosabbat: a szerencsét és ez már születéskor eléggé jól meghatározza a sorsodat - főleg kishazánkban. Van erre tudomáGYos szó is: társadalmi mobilitás - ami mifelénk eléggé alacsony.
Nyilván ez nem indok arra, hogy az ember ne hozza ki a lehetőségeiből a maximumot. Igyekezzen, fejlessze magát, de ha egy sikeres, befutott ember nem említi az első helyen azt, hogy "szerencsém volt", akkor az számomra nos... 
ncseed!
ncseed! 2025. 01. 05. 19:16
Előzmény: #235874  ehe
Bonyolult téma ez... nagyon mélyen bele lehetne menni, de ez messze nem ingatlanos ügy.
Hiába tehetséges valaki, jó képességű, stb. attól még a "zélethez" más is kell. Rafináltság, dörzsöltség, életrevalóság, lehetőségek meglátása, kockázatvállalás a megfelelő időpontokban (nem eszetlenül), döntési képesség, komfortzónából kilépés képessége, jó párválasztás(!!!), stb.
Igen, valóban nehéz kitörni a szegénységből egyre nagyobb rétegnek. Ugyanakkor sosem volt az utóbbi 80 évben olyan nagy lehetőség erre mint mostanában. Érdekes ellentmondás ez szerintem...
Nem akarom a 'mai fiatalok' többségét kritizálni, de olyanok amilyenek! Félreértések elkerülése miatt nem mindenki, de egyre többen.
A (vad)kapitalizmus nem mindenkinek való... Nem akarok profán lenni, de a természet törvényei itt is érvényesülnek. 
ncseed!
ncseed! 2025. 01. 05. 19:03
Előzmény: #235870  ORK
Köszi! Azon kevés emberek egyike vagy (itt a fórumon) aki értékeli.
ehe
ehe 2025. 01. 05. 18:25
Előzmény: #235877  Murdoch
en neoliberalizmisrol irtam nem mmtrol, de valoszinu inkabb antiszolidaritasrol kellett volna irnom, azaz mikor lenyomtuk az adokat a beka segge ala, kiveve ha minimalber koruli alkalmazott vagy.
es azt irtam ebben az usat majmoltuk, ahova ncseed whataboutismolt, hogy hat ott pl az eu rendszer mien g#ci.
Murdoch 2025. 01. 05. 18:14
Előzmény: #235876  ehe
És talán OV találta ki az mmt-t? Merthogy ez globális problémának tűnik. És ki lesz a megváltó nálunk? Mert erről nagyon keveset beszéltek, köpködés az megy, de hogy hogyan lesz jobb és kivel és miért, na arról csönd van.
ehe
ehe 2025. 01. 05. 17:46
Előzmény: #235873  Murdoch
a gazdasagi neoliberalizmus majmolasrol beszelek, nem a tobbirol.
arrol hogy minel kevesebb adot szedjunk be a neptol, mert az okosabban tudja elkolteni.
csak hat ugye mi mint szegeny orszag ezt megse tehetjuk csak ugy, ezert mi aranyaiban a legcsorobbakat adoztatjuk legjobban.
ehe
ehe 2025. 01. 05. 17:41
Előzmény: #235874  ehe
a legfontosabbat meg kihagytam.
van egy csomo tehetseges de alacsony kockazatvallalasu reteg.
tudod, akik nem akarnak pl nyakig eladosodni.
azok szinten igy jartak a neoliberalizmusban
ehe
ehe 2025. 01. 05. 17:36
Előzmény: #235869  ncseed!
ki lesz frusztraltabb, ki marad inkabb abban a pocsolyaban, ahonnan indult, a tehetseges, vagy a kevesbe tehetseges, ugymond atlag?
A neoliberalis/antiszolidaris megkozelites szerint nem kulonosebben kell a szar helyzetben levokkel torodni, majd a tehetseg utat tor maganak.
Csak eppen igy egy szelesebb erre reteg meg marad tovabbra is az ut szelen, (ahova sokak szerint valo), pedig lehet eleg volna nehany jo szo is, hogy elindoljon ott is valami.
Ha a tehetsegesebb/jobb hatteru, mint akar Te is neki mindegy az irany, majd alkalmazkodik, akkor az ki tud a szolidarisabb rendszerben is tunni.
Nem keves esetben egy rossz csaladi hatterbol marha nehezen fogsz kitorni.
Nem vitatom az egyen felelosseget, de nem szimpatizalok ezzel a (kevesbe kimondott) neohűbéres megkozelitessel sem.
Murdoch 2025. 01. 05. 16:56
Előzmény: #235871  ehe
Nem. Az úgymond patriotizmust pont lexarták és írtották a tudjukkik az usában is, mert egyszerűbb kezelni egy kevésbé öntudatos nyájat. Vitatkoztunk anno a genderbullshitről, az is a játék része. Olvastam anno egy jó cikket az usa hadseregről, a szuperjó ultraliberalizmus pont azt érte el, hogy egyre kevésbé legyen vonzó a hadseregben szolgálni. Csakhát ez pofonfa. A yenkiknél nagy a xar, csak sok a pénzük, befolyásuk, kitolják a problémákat, nem holnapután lesz igazi problem. Na mindegy, én arra leszek kíváncsi, hogy fognak változni az usa-magyar kapcsolatok, mondjuk ennél xarabb nem lehet. Persze a nagy keleti nyitás sem biztos, hogy olyanyirra előny lesz, mindegy, ha feloldják az us-s pénzeket, akkor lehet vmennyire fellélegezni a hülye panelárakat tekintve is :)
lacikonyha 2025. 01. 05. 16:50

igen
volt egy 69-ben született vidéki tahó ügyfelem akinél erősebben kommunistázó szélsőfityiszest nehéz elképzelni kb 2012-es történet
megismerkedtem az apjával is ugyanolyan volt
és az apja elmesélte hogy középvezető volt egy keletmagyar megyeszékhelyi postánál mszmp párttagként, mert akkor ö a 8 általánosával másképp nem ment volna semmire
most meg fideszesnek érdemes lenni
.
de isten nem ver bottal,az öregnek kb 15 milliója volt a Quaestorban a bedőléskor, és egy része talán örökre
korábban többször mondta hogy az tuti hely mert a Tarsoly az Orbán embere, és jobb helye van ott a pénznek mint pesti lakásban
ehe
ehe 2025. 01. 05. 16:39
Előzmény: #235868  Murdoch
Jah, épp az usát majmoljuk a neoliberalizmussal, csak mi kötünk rá pirosfehérzöld masnit, meg a miénk persze ebben is hibrid.
Az USA meg már el is kezdett volna kijönni belőle, aztán a szőke torgyán mégis elbűvölte őket.
Ő dolguk :D.
ORK
ORK 2025. 01. 05. 16:38
Köszönöm!
Rég olvastam ilyen értelmes hozzászólást.
Örülök, hogy ilyet is lehet még itt olvasni.
ncseed!
ncseed! 2025. 01. 05. 16:30
Előzmény: #235867  ehe
Az összes politikai fikázás itt a fórumon egy parttalan vita, meg jellemzően máshol is. Véleményed lehet, másnak is, de azzal hogy bizonygatod nekem hogy én vagyok a hülye te meg az okos a te életedben semmi nem változik! Akkor sem ha esetleg neked van igazad.Jellemzően azok engedik ki ILYEN MÓDON a gőzt akik elégedetlenek az életük alakulásával és ahelyett, hogy magukban keresnék a probléma forrását mindenki másban teszik.
Egy EU országban ahol demokratikusan megválasztott kormány van ott az ÁTLAGemberek esetében jelentős % az emberen múlik, hogy országon belül mire viszi, nem a kormányon. 
Mivel én amikor szélben vizelek és változik a szélirány mindig irányba fordulok ezért nekem nincs okom rinyálni, aki meg nem hajlandó észrevenni, hogy változott a szélirány és magát meg a többeket bátorítva kitart az eredeti pozi mellett, hogy ez így nem mehet sokáig és jön a fordulat annak bizony hugyos lesz a gatyája és erről nem a szél tehet! 
Murdoch 2025. 01. 05. 16:15
Előzmény: #235867  ehe
Az usát tekintve speciel van benne igazság. Nem véletlenül volt a társadalombiztosítós gyilkolászás, több százezer yenki gyakorlatilag tapsolt a kivégzésnek, ez is jellemző. Az EU meg betársult minden usa ügy mögé, akkor is, ha az az országot tekintve durván rossz. Szinte mindenhol kormányválság van. Az van, hogy olyan szinten összefonódtak a gazdasági érdekek a politikával, hogy az már veszett fejsze nyele. Nem csak nálunk, a nyugaton is. Mondjuk ez rajtunk nem segít, de ez van.
ehe
ehe 2025. 01. 05. 16:10
Előzmény: #235865  ncseed!
Olyan whatabousm parádét toltál tegnap, mint annak a rendje:
"Az usában megdöglesz, ha eü ellátásra van szükséged, a németeknél zuhan az ingatlanár, a franciák is elégedetlenkednek, biztos ezekről is orbán tehet".
Ezen országok egyikében sem volt akkora infláció, mint nálunk 2022-től, köszönhetően az ársapkáknak és különös tekintettel a rezsicsökkentésnek, de azt gondolom a rezsicsökkentés csökkentése is még tolt egy nagyot az inflán, nem csak explicit, de implicit is a többi országhoz képest.
Nézd meg hogy adóznak az usában, aztán utána hasonlítgasd az Ő eü rendszerüket a miénkhez.
Zakózott a német ingatlanár egy méreteset, ettől még ők nem akasztják szögre a pofájukat úgy, mint nálunk a csóróbbak.
Lázadoznak a franciák. Nálunk utoljára 56-ban lázadtak, azt leverték, aztán az 40+14 év gulyáskommunizmus megint hülyített ezen a kárpát medenceei bandán egy nagyot.
Tehát röviden, nem nem muszáj neked is szidnod a kormányt, de mondjuk védelmedbe se fontos annyira venni :D.
Murdoch 2025. 01. 05. 16:07
Előzmény: #235865  ncseed!
Süket duma:
https://24.hu/belfold/2024/11/22/parkolasi-rendszer-kovacs-gergely-hegyvidek/
Csak így tovább, hajrá, minél kevesebb ncseed-féle döbrögi, annál jobb.
ncseed!
ncseed! 2025. 01. 05. 15:35
Előzmény: #235863  ehe
"szerencsétlenségetekre"  Kiére? Az enyémre???
Nem olvastad amit írtam? Anyagi értelemben nekem mindegy ki nyer a választásokon, mert max átsúlyozom a portfólióm és megyek tovább felfelé. A bank mindig nyer!
Azért, mert nem állok be a többi bohóc mellé itt fikázni az épp aktuális kormányzatot (egy lakásáras fórumban) hanem a várható intézkedéseiknek megfelelően fektetek be és kaszálok, ezért itt többen azt gondolják, hogy mindennel amit csinálnak egyetértek. Hát rohadtul nem és ha másik fog győzni valamikor akkor azokkal sem fogok mindenben egyetérteni! DE elfogadom, hogy ők győztek és azerint fektetek be utána. Ja és nem fogom négy évig telebőgni a fórumot min ti, hogy mekkore csicskák, lopnak, csalnak, stb.
Tiszta szerencse, hogy Karácsony nyert az önkori választásokon, mert hát mi lenne velünk ha nem ő nyert volna....???  🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Nagy segítség ez a magyar családoknak!!!
https://www.penzcentrum.hu/auto/20241121/drasztikus-parkolasi-dijemeles-elesedik-budapesten-tizszeres-arat-fizethetnek-az-autosok-1159626
szieszta 2025. 01. 05. 14:05
Előzmény: #235846  lacikonyha

Az milyen nyereség, mikor az egyik cégnél felnedveskedett a búza és ki akarták dobni? Hívtak, szerezzek valami pótkocsit, tudják kivinni, fizetik a szállítást is. Szóltam  a vadászoknak, hogy negyedáron elvihetik. (nekem ingyen volt)
Ez hány százalék nyereség?
Itt csak az a kérdés, hogy milyen időtávra osztod, mert ha tényleg csak a hívás idejét veszed, tényleg brutális óradíj, de ha 20 évente jön be ilyen üzlet, akkor annyival kell elosztani a nyereséget.
ehe
ehe 2025. 01. 05. 14:05
Előzmény: #235747  ncseed!
A szavazók többéségét először 2022-ben sikerült óóóóbánéknak megszerezni.
Jó, számoljuk még hozzájuk a mhm-osokat is, így akár valóban meg is van továbbra is a többség uniónak nekifeszülőket illetően, DE szerencsétlenségetekre ez már nem feltétlen lesz elég legközelebb is egy kétharmadhoz, hiába ábrándozik Schiffer már a fidesz 4/5-ről.
A lengyeleknek ennyire elment az eszük az oroszfóbiájuk miatt, hogy Ők is visszafordultak az unortodox útról?
Ahogy itt ma írta más is a forintot megtámogatná egy kormányváltás, és az erősebb forint nem feltétlen akkora barátja a drága ingatlannak.
------------------------------------------------
Ma igy véletlenszerüen megnéztem egy baranyai falut, ahol 58% szavazott a fideszre + 13% az mhm-re a megyei listán, DE "csak" 50% + 8% ezek ep listájára, és 22% a tiszára ezen én is nagyot néztem.
Azt meg pobt annyira nem hiszem, hogy az euroszkeptikus barátaid akkor inkább ne szavaztak volna EP listára, csak megyei listára :).
(Baranyában a tiszának nem volt megyei listája).
Baranyában 2022-ben az egyik pécsi körzetet ugye összefogásos vitt, a másik pécsi körzetet elég kis különbséggel vitt hoppál.
Itt pl simán átfordulhat ez a tiszára, oszt majd kezdhetel pislogni, és van egy csomó kis különbséggel bukott körzet 2022-ből.
Rincewind2 2025. 01. 05. 14:02
Előzmény: #235861  hunball2
Pontosítok ez a török út csak még az eleje, nem kötelező, hogy tovább haladjunk rajta le lehet térni, bár jelenleg jele sem látszik, hogy letérünk. 
hunball2 2025. 01. 05. 13:55
Előzmény: #235855  emerald
Más is írta, ez nem a török út. Komoly elemzők egyikénél se olvastam.
FR73 2025. 01. 05. 13:46
Előzmény: #235855  emerald
Évtizedes távon van kamattámogatási kötelezettség a költségvetésből a haveroknak kiosztott ingyen hitelek miatt. Kell majd egy nagyot jogászkodni az új csapatnak, hogy ezekből jobban jöjjenek ki.
Surányit olvastam a héten, nem a török úton vagyunk szerinte sem.
berlini
berlini 2025. 01. 05. 13:46
Előzmény: #235857  Freszelés
ez a fázis (ha lesz) egy későbbi időpontban jön. Ha kiderül, hogy önmagában a kormányváltás még nem hoz gyökeres változást a költségvetési hiányban. Hiszen magyaréknak is lesznek igéretei, ami többletkiadásokkal járnak majd és a bevételeket egy gazdasági fellendülés hozza majd. (Növekvő nyereségadó, emelkedő bérek, fogyasztás stb.)
Igaz, hogy kétszereződik az Úniós pénzfolyam, de az azért nem lesz elegendő.
lacikonyha 2025. 01. 05. 13:35

naja
Magyar Péter friss posztja Orbán indiai útjáról 11 perc alatt 4,4 ezer lájkot termett
vasárnap, koradélután
Freszelés 2025. 01. 05. 13:32
Előzmény: #235856  berlini
Ezzel egyetértek, ugyanakkor Orbánnál tudják hogy mire számítsanak. A piacok, befektetők viszont annak sem szoktak örülni ha bizonytalanság van, márpedig egy váltásnál szerintem lesz ilyen jócskán...
berlini
berlini 2025. 01. 05. 13:29
Előzmény: #235847  Freszelés
Ezzel vitatkoznék.
Orbánéknak annyira rossz a hire, (megbecsülése) nyugaton, hogy egy kormányváltás önmagában 20 Ft-tal erősitené a forintot.
emerald 2025. 01. 05. 13:26
Előzmény: #235841  FR73
Hinném hogy jót is hozhat, de lássuk be, gazdaságilag olyan károkat okozott a Fidesz éra, ami 30év mire helyre hozható. Jelenleg a török úton vagyunk-szerintem.
.
Kérlek javítsátok ki ha rosszul látom 
berlini
berlini 2025. 01. 05. 13:22
Előzmény: #235724  Wuff
+
Az ilyen kérdésekről (is) kellene itt beszélgetnünk.
de a minuszolókat ez is zavarja.
Merthogy a beszélgetés, információ csere, érvelés az a hitükben megzavarja őket.
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 13:13
Előzmény: #235852  Xis24
500 Ft-os sorsjegyből 5000 😃😃😃
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 13:08
Előzmény: #235848  Freszelés
Én egyszer 10x eztem a befektetésem 1 perc alatt. 😃
lacikonyha 2025. 01. 05. 13:03

ez most minek kellett
ha a   HPPapa   elolvassa megint vészesen behorpad az aurája
N0MAD 2025. 01. 05. 12:59
Touche!
N0MAD 2025. 01. 05. 12:58
Előzmény: #235847  Freszelés
Lengyeleknél pl nem okozott nagy bizonytalanságot a váltás.
Ha eu párti irány várható abba azert kónnyű pozitívumot belellátni.
Nem állítok semmit hogy mi lesz, de akár jó is lehet az irány. Mondjuk akkor jó is lesz az ingatlan. Összeomlás esetén nem fogadnék rá. Illetve kkor az egyéb eus ingatlnra fogadnék, magyarra meg javuláskor. De szerintem nem fogok, csak így elméletileg.
Freszelés 2025. 01. 05. 12:55
Előzmény: #235846  lacikonyha
Pár éve vettem X részvényt és az azóta hozott mondjuk 2 milliót. A buy gombra kattintás másfél másodpercet vett igénybe. Ma, ennek a kommentnek a megírása előtt 2 percig némán sajnálom azt, akinek egy egész percig kellett telefonálnia, hogy ennek a tört részét összehozza kb negyvenszer több idő alatt.
:)
Freszelés 2025. 01. 05. 12:51
- ha marad a fidesz, akkor az a baj (tovább stabilan a lejtőn),
- ha nem marad, akkor meg a bizonytalanság miatt lesz baj, mit tudják a piacok hogy mi történik, mennyire kavar be a deep state, mennyire lesz béna kacsa az új hatalom.
A forintnak sehogy se lesz jó szerintem, az ingatlan védelmet nyújhat az infla ellen. 👍
lacikonyha 2025. 01. 05. 12:50

volt még egy hasonló  esetem, 2011-ben a Tűzoltó utcában
.
felújítós emberem szólt, hogy takarítják a legújabb remekművet, másnap 9-re menjek megmutatja
a lakásból felhívtam egy pécsi embert, akivel élőben soha sem találkoztam korábban csak telefonon beszéltünk sokszor hónapok óta, korombeli volt, pontosan értettük egymást
jogot végzett a fia, Pécsen nem talált állást, Pesten lakott már évek óta, minisztériumi alkalmazott lett, és a család beletörődött, hogy elvesztették a gyereket, nincs más hátra vesznek neki lakást Pesten
olyan szinten hitt nekem, hogy megvan a keresett portéka, hogy bezárták a boltjukat, betették a nagymamát is a kocsiba és jöttek, sietve, viszont a Tűzoltó a körút felé volt egyirányú, de bejöttek forgalommal szemben nehogy elkéssenek
17 meg egy kicsi volt az vételár 700 körül a nyereményem
.
egyébként én is mérnök vagyok, ahol szereztem annak a jogelődje régebbi alapítású mint a műegyetemé, nagyon sok mindenben hozzájárultak az ott szerzett ismereteim a házalói sikereimhez
.
de ma lefekvés előtt 2 percig némán sajnálom majd azokat akiknek nem sikerült még 700ezeret keresni egy telefonálással
és bárki kiszámolhatja, hogyha egy ilyen telefonálás 3 percig tart, akkor hány db fér bele 60 percbe és akkor az milyen órabért jelen
DAXHU 2025. 01. 05. 12:48
Előzmény: #235843  hunball2
Sztem az EU öntené a pénzt a visszatérés megakadályozása érdekeben.
hunball2 2025. 01. 05. 12:43
Előzmény: #235843  hunball2
A fenébe a bejegyzés egyik fele kitörlődött posztolás nélkül. Mindegy, talán érteni lehet így is

hunball2 2025. 01. 05. 12:42
....nagyobb baj. Lassú gazdaságpolitikai fordulat jó lenne, de egyik napról a másikra ellentéteset csinálni,.mint Orbánék.... Nos az recept az összeomlásra és Orbánék visszatérésére.
hunball2 2025. 01. 05. 12:40
Előzmény: #235811  Pistike12
Van ez az indexes generació, a kortársaim, anno menők voltak talán, ma már 40 évesen meg az fölött, öregedve nem annyira áll nekik jól. Nos remélem valaki.jobbak.jönnek.helyettük, mert ezek valóban iszonyú részrehajlóak.és buták. Náluk csak a NER-esek a rosszabbak. Ez van.
FR73 2025. 01. 05. 12:39
Előzmény: #235840  DAXHU
Igen, határozottan.
DAXHU 2025. 01. 05. 12:39
26-ban egy lengyelhez hasonló fordulat, okozhat változást pl a huf árfolyamában. Mit gondoltok?
hunball2 2025. 01. 05. 12:37
Előzmény: #235813  FR73
Az idézett mondat állítólag nem Mlinarik ha en Keynes, de ettől még igaz.
N0MAD 2025. 01. 05. 12:35
Előzmény: #235837  Xis24
Világért nem beszélnélek vásárlásra, még fiatalok is kérdojelezik, (ne menjunk bele) már meglevő vagyonkával, nem annyira fiatalként a bérlés elég nagy mozgási szabadságfokot és rugalmasságot biztosít!
Majd valami időskori ellátásban lehet megállapodni valahol, aztán önfényezéssel tölteni a hátralevo napjaid mint a pecsenyesütő kollega. Igeny és hallgatóság függvényében :D
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 12:26
Előzmény: #235836  N0MAD
Nem akarok tengerparton venni... csak bérelni. Láttam a Waterworld című filmet 😃 
N0MAD 2025. 01. 05. 12:22
Előzmény: #235832  Xis24
Javaslom valamely,tengerparti város aglo részét, izlés szerint. Esetleg ott IS.
Nem biztos erdemes nagyon kötődni egy lokációhoz, az egész bolygó is egy lokációs kockázat, de ezt még be kell vállani, de egy irányítószámra korlátozódni, vagy egy előhívó számra? Véleményes. :D
lacikonyha 2025. 01. 05. 12:13
Előzmény: #235833  HPPapa

bonyolult a világ ,nem kell mindenkinek sokat érteni belőle
ők vádlóan panaszkodhatnak két fideszikszelés között, és mindjárt nem annyira horpadt az aurájuk
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 12:10
Előzmény: #235832  Xis24
Lacibácsi mondhatna valami tippet hol hirdessem az agglos házat? Belváros? 😃 Legyenek futurisztikus képek is hogy ilyen lehet? 😃
HPPapa 2025. 01. 05. 12:05
Előzmény: #235823  lacikonyha
"kb 2 telefonálást kellett érte tennem meg némi séta, hirdetés nem"
Az ingatlanközvetítők fáradságos munkájáról olvashattunk pár szót.
Bírom, amikor aztán az ilyenek osztják az észt a mérnökök haszontalanságáról.
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 12:02
Előzmény: #235830  N0MAD
2 db egyes irányítószámot eldobva nekem már mind1 mi fog történni az ingatlanpiacon. Már csak agglobol aggloba ugrást tervezek. Marha sok Ft hitellel.😃😃😃 De annak megvan az Euro fedezete. 😃 Én szivesen vásárolok lefelé is. Szóval eshetnek az árak 😃😃😃
N0MAD 2025. 01. 05. 12:02
Előzmény: #235818  Pistike12
Na az az optimista gondolat hogy az 5+% az reálkamatot jelentene :D
Lehet még a 10% sem ahogy kinéznek a dolgok…
N0MAD 2025. 01. 05. 11:55
Előzmény: #235807  Xis24
“ Túl gyorsan változnak még mindig a dolgok ahhoz hogy kiderüljön kinek van igaza. Vegyünk csak 10 évet”
Ó, ennél sokkal gyorsabban változik! Már egymás mellett futnak a beszakadós és szárnyalós cikkek akkora a pörgés! :D
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc 2025. 01. 05. 11:54
A gyengülő (sorsára hagyott?) Forint jelentheti a legerősebb támaszt az ingatlanpiac számára. A helyüket kereső pénzek nagy eséllyel téglába fognak vándorolni, bár szerintem nem olyan mértékben, mint ahogy azt sokan várják. Én 100 ezer körüli éves tranzakcióra számítok, ami a már előre bekövetkezett áremelkedés szinten tartására lehet elegendő.
N0MAD 2025. 01. 05. 11:52
Előzmény: #235805  Pistike12
“ t Ti, akik 1 ev tavlatabol ekkora marhaknak latszanak”
Neked is buék!
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 11:50
Előzmény: #235825  Xis24
Agglo. Most szép házikót nem kaphatnék.. már a sz.r is drágább mint a vételár. Hát hiába 2 évig kellett vadászni és fagyban alkudozni. 
Ennyit tudot Xis kihozni mint kényszerbefektető. 😃
lacikonyha 2025. 01. 05. 11:49
Előzmény: #235822  J0hnnyEnglish

türelem, nyugi
a klasszikus felosztás szerint egy férfi első 40 éve különböző felkészüléssel telik, és az alkotásnak is eljöhet az ideje, ha jól sikerül a felkészülés
manapság statisztikailag a jövedelemszerző aktivitásra van kb 50 év, és ha abból kb 10 elég jól sikerül, a többi meg úgy ahogy elmegy bukták nélkül, akkor már lehet méltó módon és körülmények között megélt boldog  öregkorod is
csak figyelj a lehetőségre, és építsd magadat
a panaszkodásra való hajlam sajna nem előny
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 11:37
Előzmény: #235824  Xis24
A magam részéről ki kellett volna várnom még vagy negyed vagy fél évet az eladással. Viszont mivel nem top lokációs nagyobbacska lakást dobtam a piacra.. ami árazás miatt kiadásra nagyon komromisszumos.. vagy befektetőnek nehezen eladható így kérdéses volt hogy fel tudja szívni a hullám vagy sem. Vissza vissza nézek.. egyelőre azt látom, hogy 1 konkurenciám lenne. de a licitáltatott eladási ár körül már 3 hónapja nem tudják kiszedni az ingatlant. Kiváncsi vagyok, hogy tavasszal mire megy az eladó. A kis lakások kitakarítva. Maradék úgy túlárazva, hogy nem mozdul.
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 11:13
Előzmény: #235820  Pistike12
Az én forgatókönyvem. Tavaszra kiderül, hogy a kerozin nagyját elégette idén a piac. Tavaszra már élénkül a kínálat az eladó kiadó ingatlanoknál.Árak maradnak' Nyáron még megy a kivárás.. Őszre kiderülhet hogy platoztunk tavasz óta. Karácsonyra kiderül, hogy már megint megéri eladni az ingatlanokat hisz a másodlagos inflációs hullám a nyakunkon.
lacikonyha 2025. 01. 05. 11:10

féligazság is igazság
de az ingatlanpiac nagyon sokrétű, és ez kihasználható
.
vevőként kb 10 millió volt és maradt is a komfortos fesztávom, ez alatti az első befektetési vételem, és az utolsó három is, közben eltelt 11 év, komoly áremelkedésekkel 
csak egyszer bátorkodtam 10 millió fölé, egészen 12,5-ig a kicsit több mint tíz darabból
csak váltogatni kellett a méretet, szegmenst és a lokációt, és hopp, elmaradt a kiárazódás
.
házalóként 2008 tavasszal csináltam 93,5 millióst és akkor már tudtam hogy 100 milliós plafonú házaló vagyok, nem is próbálkoztam fölötte (az ok: láttam hogy afelett sokkal nagyobb gecik a részvevők mint én, vesztes pálya, nem hiányzik)
2012 tavasszal lett egy kivételes lehetőség és 180 millióra ugrott az egyéni rekordom
majd 2019 végén miközben félig már letettem a lantot, (pár hónapja már a cégem végelszámolása is befejeződött) utolsó dobásként 900 millió fölé mentem, kb 2 telefonálást kellett érte tennem meg némi séta, hirdetés nem (igaz a jutaléknak nem egészen a felét fizették csak ki, de hogy azt kifizették előzetesen arra sem igen számítottam)
.
az ingatlanpiac persze hogy irracionális, hiszen emberek alakítják
de ettől még viszonylag jól bemérheti az ember a saját lehetőségeit és képességeit, ha nagyon akarja, plusz van olyan szerencsés
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 05. 11:09
Előzmény: #235821  slash

Én nem gondolnám, hogy a tranzakciószám érdemben változni fog. Új építésű projektek száma megint csak a béka segge alatt lesz.
Eleve az építés tovább drágul, szerintem az építőanyagárak Q1-Q2 között kilőnek :(
Minden is drágul itthon, ami önmagában nem gond, de én konkrétan képtelen vagyok a bevételeimet ilyen arányban növelni.
slash 2025. 01. 05. 10:46
Ez jó írás volt , bontsuk le évekre mondjuk  20 évre vissza: 
2003-2008 jól mentek az ingatlanok hitelkamat/árak (relative) drága. 1 1+2 szobás panel: 8-10M 
venni: érdemes. eladni: nem jó de nem is tragikus 
2008-2014 :becsapott a CHF devizahitel és munkaerő piac válság.   ingatlanárak a béka segge alatt. 
6,5Mát is kínáltak a most 38Más panelunkért. elkergettem a pichát.  Venni: megéri, eladni nem. 
2014-2020 . Aranykor: meredek ár/bér emelkedés, támogatások, zabál a nép!  Venni: éri? Eladni? totál megéri. minden szar aranyáron 1+2es panel: négyszeres  szorzó 4*8M =32 M ugyanaz a panel! 
2020 márc: Covid. kézifék. áll a pénz. Megindul az aggló és a 2. otthon árak emelkedése. Venni? nem. eladni: igen. 
2022. márc. indul a háború: bizonytalanság., rezsipánik,   PMAP kamat és egyebek komoly  kamat. 
venni? max magadnak vagy külföld.  befeketetésre nem.  eladni? Igen! 
2023: általános agónia. Infléáció. PMAP kamat jó. 
ingatlanárak változó: utolsó "rossz év" hogy vegyél ingatlant.   
2024 PMAP kamat  leolvad. árfolyam kuka. ingatalnárak az egekben. 
kihagytam valamit?   ja igen. a 20 éves csajokból MILF-ek lettek.. szívás.. 
Pistike12 2025. 01. 05. 10:43
Előzmény: #235815  Pistike12
Egy fontos tenyezo van. A munkanelkuliseg nő! Ez egy fontos es relevans dolog. A lufik remalma😀
Ja es a foglalkoztatottsag is csokken... 
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc 2025. 01. 05. 10:43
Előzmény: #235810  Xis24
A Duna House a tavalyi 125 ezer tranzakció 20%-os emelkedését várja az idei évre, ami ugye 150 ezer lenne. Szerintem ez több, mint optimista becslés.
Pistike12 2025. 01. 05. 10:40
Előzmény: #235816  DaGi
Legyen ugy! Sztem a realkamatot😀
Pistike12 2025. 01. 05. 10:40
Előzmény: #235812  szieszta
Ez igy van. Kiveve azt h nem kell ezt csinalni egy politikusnak, csak lehetoseg nekik. 
Van a politikai narrativa, es a valos gazdasag. 
A nagyerdemu valasztok minosege (muveltseg, szellemi szint) szab hatart a politikusoknak, es egyben minositi a nepet. 
Epp errol irtam lent, hogy a valasztoknal mar csak az obaloldali politikus a hulyebb es/vagy elvtelenebb. (mert cinkos penzert, hogy elitben maradjon a hegyen qvazva) 
DaGi 2025. 01. 05. 10:38
Előzmény: #235802  Pistike12
5 szazalek alatti lakashitelkamat jelenleg gyakorlatilag almodozas szintje. 1 even belul kizart, 3 even belul talan elkepzelheto. De a magasabb kamat se kevesbe eselyes ilyen idotavon, mint az alacsonyabb. A bankoknak lassan ujra hitelezesbol kell csinalni a profit javat, ahhoz pedig magasabb marzs kell.
Pistike12 2025. 01. 05. 10:35
Ket tevedes van ebben, ami irtal. 
1. Nem ebbol elek. 😀
2. Pont ezt mondom en is. 😀 Ezert irtam h raketa van/lesz. Azt tippelem, h 2026tol ez az irracionalitas igy-vagy ugy egyensulyba kerul. 
FR73 2025. 01. 05. 10:27
Előzmény: #235809  Pistike12
Ha jól tudom, te ingatlanpiacból élsz. Minariknak volt egy jó mondata az előadása elején: a piac tovább lesz irracionális, mint te fizetőképes. Úgy látom, ezt neked címezte. Miért nem fogadod meg a tanácsát? Sokan elhullottak már ezen a mondaton, te is el fogsz.
szieszta 2025. 01. 05. 10:27
Előzmény: #235811  Pistike12
Az a baj, hogy a demokráciában a politikusnak nem azt kell csinálni, ami helyes, hanem ami tetszik a választóknak. Ezért a választók meg elnézik, hogy lopnak, csalnak, hazudnak, minél tovább, annál többet.
Pistike12 2025. 01. 05. 10:16
Jo pelda erre: Fidesz behozza a sargakat, a valasztoknak nem tetszik, tamogatottsag csokkeb, bal oldal pruszkol, hogy miert hozzak be. Az adatok miatt a Fidesz kiteszi oket, baloldal pruszkol es sajnaltatja oket😀
Valami fenomenalis volt Telexen olvasni a cikket ev elejen cimlapon arrol, hogy a sajat csaladjukert mindent megtevo szegeny filippinok bajba kerulhetnek, ahogy a szegeny oltonyos! trendi automoso tulaj is, mert a filippinok 177e ft nettoert a beluket is kihajtjak, mikozben a lusta magyar tobb fizut akar es kevesebbet dolgozik... 
Sok sok konnycseppet elmorzsoltam, es megerositett a hitemben, hogy az obaloldal es a liberalizmus itthoni kepviseloi total hulyek, es a valojaban a fidesz szekertoloi... 
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 10:15
Szerintem igazunk lett amikor tavaly árrobbanást vártunk. 😃 Én azt mondom most hogy az árrobanás akkora lett, hogy az már keresler romboló. Áresést nem várok ellenben tranzakciószám visszaesést igen. 😃
Pistike12 2025. 01. 05. 10:09
Kicsit olyanok vagytok mint a bal oldali politikusok. Ha vki A-t mond, kotelez a B bemondasa, es 5. alkalommal is ugy gondoljak, hogy ha nem ment 4x ugyanazzal a modszerrel nyerni, akkor 5.re sikerul😀
Hatalmas geniuszok, amit az ido es a szamok/tenyek bizonyitanak😀
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 10:09
Ja.. nem jó helyre tettem a pontokat 😃 a korrigálom balf.sz 😃
Xis24
Xis24 2025. 01. 05. 10:08
Előzmény: #235800  N0MAD
Szerintem mindenkinek igaza is van és senkinek nincs. 😃 Túl gyorsan változnak még mindig a dolgok ahhoz hogy kiderüljön kinek van igaza. Vegyünk csak 10 évet. Mindenki balf.sz aki korábban ingatlant vett. Pár év múlva kiderül, hogy az a bal.fasz aki nem vett. Telik múlik az idő majd új mondás. bal.fasz vagy ha nem adod el az ingatlanod és fekteted be.. aztán még  egy kis idő eltellik és mindenki megint bal.fasz aki eladta az ingatlanát. Most meg az új bal.fasz aki ilyen árakon vesz. Aztán lehet az lesz a bal.fasz aki nem vesz.
szieszta 2025. 01. 05. 10:07
Előzmény: #235782  Placi82

Ez a hálapénz dolog csak annyiban sántít, hogy már a legutolsó felcsernek is tömni kellett a zsebét, hogy korábban fogadjon. Nem a jó szolgáltatást jutalmaztad, hanem hogy egyáltalán foglalkozzanak veled. Mi anyukámmal nagyon sokat jártunk orvoshoz és nagyon sok borítékot otthagytunk. Olyannál is, aki másnap még arra sem emlékezett, hogy előző nap otthagytunk egy húsz ezrest. Ezzel inkább magunkat nyugtattuk, hogy mi mindent megtettünk.
Pistike12 2025. 01. 05. 10:05
Az ironia jo de a cinizmus onsorsronto😀
Buek. 
Igazam lett vagy nem a xiii keruleti arakkal kapcsolatban? 
Ha igen, erdemes lenne kis lelkisegelyhez fordulni😀
Az elso oldal alja 127m es van tovabbi 16 oldal. A 8. oldal 170.000.000.Ft.
https://ingatlan.com/lista/elado+lakas+80-m2-felett+4-szoba-felett+epitve-2011-utan+xiii-ker+ar-szerint
Munisinnal karoltve elsetalhattok a napnyugtaba szerintem😀  tobb ilyen profetara lenne szükség mint Ti, akik 1 ev tavlatabol ekkora marhaknak latszanak😀
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 05. 10:04
Előzmény: #235796  N0MAD
A legkisebb gond a budipapír és társai. Itt aki azt (nem ingatlanokkal kapcsolatban, ott még a vénségnek meg ncseed talán igaza is  van, nem alapjog) nem érti, hogy hogyan vágták szarrá az ügyeleti rendszert, meg a mentőszolgálatot. Ügyleten a mentőtiszt nem tud vényköteles gyógyszert felírni, vagy 1 órát vársz agyvérzéssel mentőre 40 évesen és vár rád emiatt 2 éves rehab. Na az utóbbira aki azt mondja károgás, annak fogalma sincs a valóságról.
FR73 2025. 01. 05. 09:58
Pl Újpesten van most is új n+3-as 82 nm, 105M. Kompromisszumos, de akinek nincs elég pénze, az ne akarjon mindent is. Még a hely is egészen jó, igaz, nem rozsda, nem lehet belőle visszaigényelni. 
13. ker Reitter F utcában pedig tőbb tàrsasház is épül, és mashol is a 13-ban (mondjuk nem a legjobb helyeken, az igaz, de legalább rozsda).
Pistike12 2025. 01. 05. 09:54
Előzmény: #235799  Xis24
Ugy fog kijonni a matek, ha lecsokkennek a kamatok 5%ala es 300-400 koze megy az alberlet. Es van ra ter ahogy latom... 
Ami meg beleszolhat, hogy keletkezike uj munkahely a regioban. 
A bpi atlagfizuk 330e ftot engednek jelenleg, de ez nyomast helyez az ingatlan arakra, ami az ingatlan kinalatra is. Es uj  arszint egyben egyensuly alakulhat ki albi es ingatlanar tekinteteben egy magasabb szinten es utana eros stagnalas varhato hosszu evekig qe nelkul. 
Szamszakilag ez 40-60%al van feljebb mint 22 nyara. 
Most ugrik majd a majom a vizbe, hogy mennyi befektetesi lakas van az uj projektekben. 
Gyakorlatilag a map kivetelevel az ingatlanarak fundamentalis emelkedeset megalapozo tenyezok megszuntek. 
Nincs uj munkahely, nincs qe, nincs alacsony kamat, nincs airnbnb, egyre kevesebb diak, egyre kevesebb szuletendo gyerek es van realhozam egyeb befektetesnel. 
Map kifutasa utan unalmas nyugalmas szakasz jon, ami a beremelkedessel emelkedhet megtamogatva a huf gyengulessel, de csak a gazdasagilag aktiv lokaciokban. 
Ami extrat gerjeszthet: bevandorlas... 
N0MAD 2025. 01. 05. 09:51
Természetesen a xiii n+3 bár túlárazott, de ez még egyedüliként jó vétel, azokkal a paraméterekkel amiket alkalmazni fog.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók