Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
EURHUF_goes_to_haven 2025. 01. 15. 08:14
Előzmény: #237019  Moka_Brikka
Én igyekszem pár függetelnül nézni a "kisember" szemszögéből... Hogy amit tesznek annak mi a célja, ha csak hatalom koncentrálás, akkor oldaltól függetlenül annak ellene vagyok. 
Érdekes kérdés most pl a DÁP, Ügyfélkapu+ , egy imserőssel vitatkoztunk, hogy ha a google kémkedik vagy a face akkor OK, ha az állam akkor jujujjjuujj?? Mondom jah csak egy multi azért millió 1 nemzetközi törvényt be kell hogy tarson, a oltási e-maileket meg milyen szépen felhasználták propaganda célokra... 
Ha le is töltöm majd (jelenleg csak Ügyfélk+ van) akkor mikrofon és lokáció hozzáférést nem kap az a szutyok... Így is túl sokat tudnak.
Moka_Brikka 2025. 01. 15. 08:07
Előzmény: #237015  infin
Fideszeseknek mondtam regebben: ha a Gyurcsany csinalta volna, akkor tetszene nekik (foleg az Ab hataskor megynirbalasanal voltak ilyen vitaim kollegakkal). Nem szoktak valaszolni ra. Elvetik ok is ezt a metodust :)
Moka_Brikka 2025. 01. 15. 08:04
Előzmény: #237014  berlini
A tortenelmi peldakban az ilyen eltavolitasok tobbszor nem akkent vegzodnek, mint aminek indulnak. 
Meglatjuk mi lesz majd ebbol is. Szerintem ugyanaz lesz csak pepitaban. 
infin 2025. 01. 15. 00:02
Előzmény: #236791  FR73
Van ilyen elem legalabb egy, de lehet tobb is. En egyrol tudok: a vasutnal van a lakas. Es nyilvan felujitando a lakas, az is szamit. Nem tudom izomman a kozos kepviselonel erdeklodott-e mar a haz ugyeirol, szomszedok stb. Ezek ismeretlen tenyezok. De ha az egyik elado ingatlanos, akkor nem tudom elkepzelni hogy ne arrol lenne szo, hogy kb. realis volt az ar, mert surgos volt az eladas nekik. Igy az osszes tenyezot osszeadva mar ki is johet a 30 M Ft-os vetelar. Vagy picit tobb es a kulonbozet meg a mazli:) De az embernek keresnie kell a jo veteleket, ebben egyetertek izommannal, en is ugy szoktam
infin 2025. 01. 14. 23:50
Előzmény: #237014  berlini
Pontosan!!!
infin 2025. 01. 14. 23:49
Előzmény: #237013  Moka_Brikka
Amikor azt irtam, hogy "te", a jelensegre gondoltam, mert nem toled latom ezt a fajta ervelesmenetet eloszor. A gondolatkiserletet, amire megkertel, nem vegzem el, mert nem vezet sehova ha nem realis felteteleket definialunk hozza. A Fidesz es Orban teljesen mas, mint Tusk es partja. Zsakutca ez a gondolatkiserlet is.
berlini
berlini 2025. 01. 14. 23:39
Előzmény: #237002  Moka_Brikka
Senki sem állitja, hogy az USA demokráciája a legjobb.
vagy aki eddig elhitte, az most döbbenhetett arra rá, hogy van még annak mit fejlődnie.
Csak azért nem kihirdetni egy börtönbüntetéssel járó itéletet, hogy a bűnöző elnök lehessen, eléggé nonszensz.
A lengyel birók eltávolitása akkor sértené a hatalommegosztály (féfek és ellensúlyok) rendszerét, ha az ellensúlyt a megelőző végrehajtó hatalom nem bontotta volna le, pártkatonák joellenes kinevezésével. (A státusz törvényt az Unió jogellenesnek nevezte meg teljes joggal)
Ezek eltávolitása önmagában igenis üdvözitő.
persze arra nagyon oda kell figyelni, hogy az újonnan kinevezettek konszenzuson jelöltek legyenek komoly és kikezdhetettlen birói szakmai előélettel.
Ha nem ez történik a PO által, hanem jönnek a másik oldal pártkatonái, akkor igazad van. De nem ez történt.
Moka_Brikka 2025. 01. 14. 23:03
Előzmény: #237010  infin
Nem en hagyom, hogy maguknal tartsak a hatalmat azok, akik visszaeltek vele. Sajnos a honfitarsaink zome…
-
Nincs ebben semmifele rabbithole gondolatmenet. En egyszeruen nem azt tartom a jo utnak, amirol irtam. Ennyi. Amit ott csinalnak, az kb PiS 2.0. De lehetne azt is mondani Fidesz strategia 2.0. 
-
Tedd a cselekmenyek ele gondolatban, hogyha a fidesz ezt csinalna, akkor azt jonak gondolnad-e.
FR73 2025. 01. 14. 22:54
Előzmény: #237009  infin
1989-ben lebontottunk egy diktatúrát. Jött egy vadkapitalizmus, ami 4 év után eltörölte a föld színéről a rendszerváltó pártot (MDF). És visszajöttek a szocik, még összesen 12 évet voltak hatalmon. A magyar néplélek nem akar protestáns etikán alapuló demokráciát, arra teljes mértékben alkalmatlan.
Egy ilyen helyzetben kénytelen vagy a saját boldogulásodra koncentrálni, függetlenül a hatalomtól.
infin 2025. 01. 14. 22:38
Előzmény: #237010  infin
Meg nalunk Orban is amugy!
infin 2025. 01. 14. 22:37
Előzmény: #237009  infin
A zsakutcat termeszetesen ugy ertem, hogy ezzel kotod meg a sajat kezed es igy hagyod, hogy maguknal tartsak a hatalmat azok akik mar visszaeltek vele. Ezzel, amikor belemesz ezekbe a "rabbithole" gondolatmenetekbe, hogy esetleg ez vagy esetleg az lehet. Ez Europa gyengesege is sokszor ma es Putyin ezert rohog a markaba.
infin 2025. 01. 14. 22:34
Előzmény: #236976  Moka_Brikka
Hat ez a fajta gondolkodas hihetetlenul zsakutcaba visz, es emiatt tudnak teret nyerni a diktaturak. Mi az hogy mi van ha.... x ev mulva. Majd atmegyunk azon a hidon ha odaerunk, ha egyaltalan lesz olyan hid! Azzal a problemaval tessek foglalkozni, ami elotted van most itt, a jelenben! A forradalom sem demokratikus mozgalom azt ugye tudtad? Ha mar forradalmat emitesz. De nem is diktatura.... Annak van egy konkret definicioja, nem ilyen gumifogalom. Ugyhogy amit irtal hamis dilemma. Nyugodtan le lehet bontani a diktaturat, szabad, sot kell! Aki lebontja, attol meg nem lesz diktator!
FR73 2025. 01. 14. 22:23
Előzmény: #237003  Törölt felhasználó
Azért tudna olyan helyzet lenni, ami ártana de szinte csak neked. Pl kapsz egy kilakoltatási moratóriumot és mellé egy max egy lakásra érvényes törlesztési moratóriumot, azért az nagyon fájna neked, de pl Johnnynak nem.
Pistike12 2025. 01. 14. 22:03
Előzmény: #237000  N0MAD
A fonokeid olcson megusztak. Azert nem akarom kifejteni, h meg mik voltak mert... 
Lightos hosszukesek ejszakaja a legundoritobb modszerekkel. Azt suttogtak, hogy mar 2006tol terveztek a teljes foglalasra es mar akkor sokan atalltak... 
A legdurvabb az volt amilyen modszerekkel történt a sorba allitas. Es a legdurvabb h ezek a modszerek meg jobban durvultak de mar egymas ellen, csak nincs nyilvanossaga, mondjuk erdeklodes hianya miatt is elmarad. Az MP elso par hete egy 5cmrel ment a felszin ala😀
Azota erdekes modon kuss van, csak blabla... 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 14. 21:47
A szar is lekvárnak képzeli magát ha felkerül a polcra! 😀
DaGi 2025. 01. 14. 20:54
Kis kormanykegyelt utolso mondasa. :D
Törölt felhasználó 2025. 01. 14. 20:43

Ha én bajba kerülök akkor itt mindenki éhezni fog vagy éhen halt addigra..;-)
Moka_Brikka 2025. 01. 14. 20:29
Előzmény: #236996  berlini
Arrol nem tehetek, ha a NER ezt hasznalja. En ezt toluk fuggetlenul annak latom. 
-
Akkor a logikad szerint az usaban a scotus is alkotmanyellenes lenne. Mert ott az elnokok tenyleg partszimpatia alapjan nevezik ki (szenatus csak jovahagy) az uj tagokat. Raadasul elethosszig. Lehet emelett is ervelni pro es contra. 
-
Birok eltavolitasa szerintem serti a hatalommegosztas elvet. Az nem lehet ok, hogy a PiS nevezte ki oket, ha az ottani status torveny egyeb felteteleinek megfelelnek egyebkent. 
-
Ha a PiS csinal valamit, amit jogsertonek tartanak, majd a PO quasi ue-t megcsinalja, akkor az nem lehet mas, mint jogserto. Ha ezt nem tekintik jogsertonek, az az en szememben kettos merce. Szerintem ez objektiv alapu ertekitelet. Nem vagyok PiS szimpatizans (ahogy fidszes se). 
Törölt felhasználó 2025. 01. 14. 20:26
Előzmény: #236999  J0hnnyEnglish

Nem mentett meg én ilyet nem írtam... igen én is bajba kerülhettem volna ha vesztek 2-3 lakót meg elvesztem a munkám ... ki nem?  De azért pár milla mindig volt a számlámon is ( állampapírba)
A hadak útját én is megjártam egy két lakóval írtam már erről is (félroma   fiatal lány aki úgy gondolta nem fizet stb stb.. de tudni kell menedzselni a helyzetet minden körülmények között) .. küzdelem nélkül nincs siker !

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek