Topiknyitó: Vortex 2017. 05. 22. 09:34

Kötelező borravalóval fékeznék meg a munkaerő elvándorlását  

"Kötelező borravalóval fékeznék meg a munkaerő elvándorlását"

Érdekes elgondolás.
Mi garantálja, hogy a dolgozó megkapja a pénzt? Ha a vendéglátós el akarja tenni a pénzt, el is fogja.
Nyugati béreket nyugati árakkal lehetne kigazdálkodni. Arra meg nem nagyon lenne fizetőképes kereslet.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2017. 05. 22. 11:55
Előzmény: #1  Vortex
#7
Ha jól emlékszem a 90-es évek végén el akarták tüntetni a borravalót és ezért 20%-al megemelték az árakat. Nos ezután amikor elmentem egy étterembe, akkor adtam a szokásos 10% borravalót. A pincér megköszönte és eltette. Na mondom, akkor volt egy áremelés és minden megy tovább. Most itt az újabb remek ötlet, csak hálistennek az elképzelés szerint nekem nem kerül többe. De valamit kifundálnak biztosan, hogy növeljék a bevételt. :)
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 05. 22. 10:57
Előzmény: #1  Vortex
#6
az hagyján, de milyen lesz a színvonal, ha a fogyasztótól elveszik a borravalóval szavazás lehetőségét? amikor ebben az országban amúgy is rossz a kiszolgáló személyzet ügyfélközpontúsággal kapcsolatos felfogása? (értsd a legtöbb tajparaszt ha nincs miért megerőltetnie magát)
pf2 2017. 05. 22. 10:53
Előzmény: #2  Vortex
#5
Ellentmond a közvetlen vendégekkel kapcsolatban lévő dolgozók érdekeivel ( felszolgáló , pultos , barista , zenészek , etc ) Szálloda iparban már kiderült a tipp központosítása a tulajdonos és a vezetőség anyagi érdeke. Egyébként teljes szállodaipar már egyeztett a vendéglkátó Kamara és komoly étterem tulajdonosokkal a tipp adóipari voinzatairól , közös fellépés az NAV és NGM felé. Ausztriai fiizetés 70 % egy lázálom , amikor felszolgálók alapfizetés 120.000 + vezetőség által fizettet tipp.
Vortex 2017. 05. 22. 10:46
Előzmény: #3  plumoza
#4
"Ott ahol magasak az árak viszont a a szolgáltatás színvonala is magas,oda járnak is a vendégek" Persze a Michelin csillagos éttermekbe is járnak vendégek. De itt most átlag bérszínvonalról van szó. Átlag nyugati árakra sokkal kisebb lenne a kereslet. Sok étteremnek be kellene zárni. Nem mondom, hogy mással nincsen baj. pl. az étterem tulajdonosra is kíváncsi lennék, aki azt mondja, nem tud többet fizetni, mennyit tesz zsebre.
plumoza 2017. 05. 22. 09:56
#3
Nem tudom,a Balatoni éttermi árszínvonal mennyire van elmaradva pl.egy Ausztriai éttermi árszínvonalhoz? Van ott más baj is amiért nem tudnak vagy nem akarnak többet fizetni.Az is hülyeség hogy magasabb árakon nincs kereslet. Ott ahol magasak az árak viszont a a szolgáltatás színvonala is magas,oda járnak is a vendégek.Legutóbb pl. Abádszalókon egy poros kis csapnivaló lebujba kaptam 390ft-ért egy fél literes mizsei ásványvizet,a színvonal viszont a béka segge alatt és itt van a baj.
Vortex 2017. 05. 22. 09:36
#2
"Kötelező borravalóval fékeznék meg a munkaerő elvándorlását" Mi garantálja ,hogy dogozó megkapja a pénzt? Ha a vendéglátós el akarja tenni, el is fogja. Nyugati béreket nyugati árakból lehetne adni. Arra viszont nem nagyon lenne kereslet.

Topik gazda

Vortex
3 3 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek