balentum balentum
4
2
1
2017. július 02. | 16:23
#1

KISBÜFIK (balentum) topikja  

Rendezés
Hozzászólások oldalanként
május 24. | 14:57
előzmény: #22358  casual
#22360
Ja és kösz a könyvajánlót, nekem már ez meg  volt, de többször biztattam már itt is mindenkit, hogy ne habozzanak megosztani jó olvasmány élményeiket! :)
május 24. | 14:56
előzmény: #22351  casual
#22359
Viszont ha egy árszintet/ársávot sokan dugóznak, és elhiszik a traderek hogy azt a dugót felfele nem törhetik át (és elhiszik h más se tudja/akarja), akkor ez előbb utóbb ha ez tartós, akkor alacsonyabb árra fogja ingerelni, hogy vegyenek részvényt (ha van annyi a dugó alatt), azaz közvetetten(!) a bent ülök lehetnek hatással az árra, hogy ne mozduljon meg vagy lejjebb menjen az ár(sőt pánik is lehet, mert a dugó elé beállnak, mert  nem tudják miért állt be a dugó óriási mennyiséggel) .olyan bent ülőkről beszélek akik nem akarnak megválni a részvényektől de meg akarják rémiszteni a vevőket, hogy feltolják az árat (pl ármoderáció), és az eladók meg adjanak el alacsonyabb áron.
május 24. | 14:56
előzmény: #22356  Justy
#22358
Ajánlati könyvet kivenném, mint előrejelző, pláne napokra. Hisz pillanatok alatt tud totálisan változni. Még a nagy "blúk"-ban is látjuk ezt rendszeresen. Mivel mégis sokan figyelik, így az egyik legkönnyebben használható manipulációs eszközzé vált a Bét-en. Valódi szándékot kiolvasni belőle szinte reménytelen vállalkozás, szinte lehetetlen felismerni, hogy melyik a valódi kötési szándék vagy melyik az amelyik csak valamit "elhitetni" akar.
Aztán ott van ugye az iceberg lehetőség is, ami legtöbbször csak akkor derül ki, hogy az volt, amikor már esetleg rosszul léptél be.
május 24. | 14:52
Törölt hozzászólás!
#22357
május 24. | 14:47
előzmény: #22354  casual
#22356

forgalom dinamikája indikátor a jövőre nézve pl. Ott az ajánlati könyv lehet látni hogy egy papírban van-e érdeklődés, legalább is pár napra tuti ELŐRE nagy eséllyel. Persze az emberek akarata, de ha látják, hogy napról napra növekvő forgalommal változik valami akkor a csordaszellem miatt ők is beállnak abba az irányba erősítve azt a trendet. Nincs"biztos"? nem mondod? Ti tudtátok, hogy a tőzsdén nincs "biztos" csak támpontok? Á nem, most csak füllentesz.....dehogy is.....
Valóban neked azt kell eltalálni, hogy az emberek hogy fognak dönteni. Ajánlom figyelmedbe, pont erről szól: http://intelligensbefekteto.hu/hu/szoveg/agyam-es-a-penz/12
Na kapisgálod így van.
május 24. | 14:42
előzmény: #22349  Attila-port
#22355
az is vélemény ha arra reflektálunk hogy fake "az elemzés"....
május 24. | 14:34
előzmény: #22353  Justy
#22354
Forgalom, meg kötéslista is csak 1-1 támpont lehet a döntésnél, de ezek is csak a megtörtént dolgokat mutatják, tehát a múltat. Mi meg ugye a jövőbeli ármozgásokra szeretnénk spekulálni. Olyan sok ember "akarata" határozza meg az éppen aktuális árat, hogy emiatt lehetetlen bármilyen "biztos" előrejelzést tenni. 
Épp ezért szerintem nem is chartokat, meg fundamentumokat kell elsősorban elemezni, hanem az emberek agyát, meg a tömegpszichológiát. Mert ugye egy tény egy adat még önmagában nem hat az árfolyamra, hanem csak az emberekre, akik ettől függően cselekednek majd valahogy. Ha erre akár tanultan, akár ösztönösen jól ráérzel, akkor sikered van. Mit lép majd a többség? Ha erre megtalálod a választ nyert ügyed van.
május 24. | 14:25
előzmény: #22345  casual
#22353
eladó is ráöntheti a limitáras vevőre alacsonyabb árszinten (árleszorítás miatt is akár, így pánikot generálnak, többen eladnak olcsóbban, mert megijednek és valakik vehetnek olcsóbban). Megint semmi köze hogy lufi vagy nem lufi vagy veszteséges-e vagy mi van, szimpla kereslet kínálat....ráöntök egy adagot a vevői oldalra, olyan szépen le is vittem az árat hogy pompi elemezheti, holott egy technikai árleszorítás történt tudatosan, nem jelez semmit mondjuk a cégre vonatkozóan.....és akkor a forgalom meg kötéslista nélküli vonaldiagrammon mit látsz, amit Pompi bebiggyesztett, semmit nem ér, max egy harmadosztályú OWB tukámóshown a sok baleknak...amit Pompi beillesztett azt tőzsdés nem veszi kézbe, mert semmi információ tartalma nincs.
május 24. | 14:25
előzmény: törölt hozzászólás
#22352
Most én adtam egy +.
Tudod, attól hogy értünk hozzá, de nem nyomjuk tele a fórumot vele, még nem vagyunk feltétlenül "fake-investorok" ahogy valaki állítja.
május 24. | 14:25
előzmény: #22346  Istvan78
#22351
Ha gúnyosnak hatott azért mindenképp elnézést kérek. Semmi ilyen szándékom nem volt sem most, sem soha korábban, nagyon távol áll az ilyesmi tőlem.
De egyébként meg ugyanazt igazolod: ha kiszállnak, MAJD akkor valóban megmozgatják az árat. Tehát a bent ülök semmiképp, csak ha MAJD kötnek újra bármilyen irányban.
De felfelé viszont biztosan nem mozdítja el egyetlen bent ülő sem, csak akkor ha esetleg MAJD újra vesz, az aktuális piaci áron.
május 24. | 14:20
előzmény: #22291  kimi99
#22350
Vagy inkább csak negyed...
május 24. | 14:18
#22349

A Házirendből másoltam ide:

"Piaci szabályok
Mivel a fórumozók jelentős részét kiemelten érdeklik a tőkepiaci események, ezért szükségesnek tartjuk leszögezni:
A fórumon megjelenő minden tipp, ötlet, „tuti infó” egyszerű VÉLEMÉNYNEK tekintendő. Ha ezek alapján hozol befektetői döntést, minden felelősség a tiéd."
május 24. | 14:18
előzmény: #22343  Attila-port
#22348
Tesla az első autótól veszteséges mégis 10X+-t 8 év alatt . Igen senki nem látja a jövőt....de ennyit a tőzsdei árak árak és a pénzügyi fundák korrelációjáról.
Akko-ban legalább nincs adósság, átvilágította az MNB, patyolat, behatárolható tulajdonosi körrel. Vagy ami magyar és kicsi csak szutyok lehet, ami meg nagy meg ámerikai az szent és minden pénzt megér? Ja értem ez van mögötte.....ez meg már hit kategóriája, ez megint más. Pompi áprilisra 2000-es 4iG árfolyamot jósolt, többedik tologatásra, még mindig 4000 fölött van, szóval ezek objektív dolgok. Hogy ő mennyire árazza be ilyen-olyan mutatókkal az más tészta, de a tőzsde nem így működik. Finvizen tök jó: meg van hogy mikor mennyire becsülték az egyes elemzőházak egy papír értékét. Hát vicc, haladnak a trenddel, ha emelkedik akkor fölé becsülik, ha esik akkor csökkentik a korábbi becslést, ha meg nagyon bezúg, nem adnak ki újabb becslést, hát ez nagy tudomány egy vicc.....oda se figyelek ezekre, show része, ugyse kérdezik vissza őket, hogy hé fiuk folyamatosan mellé becsültök.....mit tudunk egy cégről, semmit azt látjuk amit láttatni akarnak. Deutsche Bank jó példa: csontváz csontváz hátán. Nagy autentikus német bank, még a neve is német és egy csaló bagázs, hagyjuk már....kapzsiság kint is van, lehet nem is olyan kicsi, csak nyugaton nyomnak az embereknek is lovét, hogy ne érdekeljék ezek, meg talán szemérmesebbek , nem nagyképűsködnek, ennyi a különbség....és senkit nem akasztanak fel ezekért.... Állítólag 1EUR-t ér kb egy részvény szóval még zuhanhat pedig eshet még. Pompi ezekről miért nem csinál elemzést, mi baja a magyar kispapírokkal?
május 24. | 14:11
előzmény: #22345  casual
#22347
A "vevő mozdítja meg az árat" megfogalmazás más, mint a korábbi, a "bennlévők nincsenek hatással az árra". De hagyjuk, ennyit tényleg nem ér meg ez a dolog.
május 24. | 14:09
előzmény: #22344  casual
#22346
Hiába tetted oda a kissé gúnyoros mosoly jelet, a lényeg: hibás a kijelentés, hogy a benn ülők nincsenek hatással az árra. Jó példa a 4IG. Ha onnan kiszállnak a spekák és napizók, a mag egyáltalán nem adja a részvényt. Ilyenkor nagyon lecsökken a forgalom. 
május 24. | 13:59
előzmény: #22342  Istvan78
#22345
Attól pedig, hogy a bentlévők nem adják olcsóbban, semerre nem megy az ár, felfelé pláne nem. Egészen addig, amíg valaki hajlandó nem lesz venni azon az áron. Tehát ebben az esetben is csak az új vevő mozdítja el az árat.
május 24. | 13:58
előzmény: #22342  Istvan78
#22344
Lehet a szavakon lovagolni, de a lényeg, hogy attól, aki csak reménykedik bármelyik irányban nem fog mozdulni semerre az ár. 
Persze a már poziban lévők is jelentkezhetnek eladóként vagy vevőként, de akkor is csak a JÖVŐBELI cselekedeteik lesznek hatással az árra. Tehát jól írtam, csak azok befolyásolják, akik kötni FOGNAK a jövőben, nem pedig azok, akik már kötöttek. 
Az meg nyilvánvaló, hogy a két halmaznak lehet metszete. ;)
május 24. | 13:56
előzmény: #22308  Justy
#22343
Ezek viszont valóban veszteségesek. Jól írod, hogy előre nem látja senki, hogy mit hoz a jövő.
május 24. | 13:54
előzmény: #22336  casual
#22342
"Tehát csak is kizárólag azoktól függ, akik venni vagy eladni FOGNAK. Semmiképp sem azoktól, akik benne vannak"
Akik eladni fognak, azok nincsenek benne? a bennlévők hitétől nem függ az ár? Ha a bennlévők úgy gondolják, hogy fog még felfelé menni az ár és nem adják olcsóbban, akkor az ár feljebb megy.
május 24. | 13:54
előzmény: #22335  HoStrucc
#22341
ezt senki nem cáfolta, és nagyon meggyőző is, de amikor 5-ből 5-ször téved akkor gáz, szerencsére nem vettem ajánlására, és én is olvasom és nem h gunyolodjak rajta. Ő ilyen tőzsdei eposz szereplő...igaz is meg nem is...ha neki nem is itt mindenkinek azt kell megérteni, hogy nem az ő skilljei kellenek a befektetéshez még inkább a spekához...kell némi chart elemzés, főbb indik MA-k olvasása, kb fundásan hogy mi van, és ajánlati könyvből kb lehet látni van-e benne kraft, ha bejött kifuttani a nyerőt, ha nem esetlegesen zárni.....trutyi cégek szárnyalnak , jók meg stagnálnak, mi ez már, én is kimaradtam az ovatosságom okán a nagy nyerőkből, de be kell látni most ez van, 1-2 év mulva más, lehet azt se fogom tudni 2019-ben mit vettem és, a nyerő meg van....ennyi....mit érdekelnek engem az olajfurók kihasználtsága. Nem vagyok én olajmérnök...olaj is amire emelkednie kéne esik és fordítva....akkor mire alapozol? SEnkit nem érdekel 5 év mulva kinek lesz igaza, az számít most kinek a döntéseit igazolják a hozamok, a többi mese....magyarázkodás.

Topik gazda

balentum
balentum
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE