balentum balentum
4
4
1
2017. július 02. | 16:23
#1

KISBÜFIK (balentum) topikja  

Sziasztok!Mivel ma reggel véletlenül csináltam egy rossz topikot (Random számlanyitás), kedvet kaptam ahhoz, hogy most tudatosan létre hozzam a régóta tervezgetett topikomat, melybe azok hozzászólását várom, akik nem életvitel szerűen tőzsdéznek, hanem kedvtelésből, hobbiból és a céljuk a banki kamatok feletti hozam elérése és a megtakarított pénz értékének megőrzése, megspékelve egy kis spekivel és az esetleges "piaci lehetőségek" kihasználásával.Természetesen a PROFIK segítségét, észrevételeit is szívesen olvasom.Én már 10 éve "foglalkozom" tőzsdével és csak magyar részvényekkel.(2007 óta Cashline, aztán 2010 óta online portfolio)Már megfizettem a szokásos tanulópénzt és "összesítve" erős bukóban vagyok, de az "éltet", hogy egyszer nullára hozom, hozzam az egyenlegemet.Ehhez szeretném kérni a segítségeteket, mert lehet, hogy nem vagyok egyedül és vannak hozzám hasonló szerény, de becsületes"KISBÜFIK"
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
április 06. | 15:31
#21060
Létezhet, hogy az Erste rossz adatokat közöl navval és velem az adóbevalláshoz? Tőkepiaci nyereség címszóval van szerepeltetve adat, viszont a veszteség helye üresen maradt. Pedig volt bőven veszteségem is. Most levonták már a nyereségből, és abba a rovatba írták a maradékot, vagy megfeledkeztek róla, és én nyomozzak utána hogy mi is van. Nem volt sok tranzakcióm, de eléggé nehéz kibogozni, hogy is történtek, mennyi a nyereségeim és veszteségeim összege. Menjek be erstéhez reklamálni, vagy higgyek nekik, vagy próbáljam kisilabizálni, mennyik az összegek? Már így is megőrülök, 2 órája nézem.
április 06. | 11:47
előzmény: #21058  balentum
#21059
Én nem akarok egy ceget se védeni se ekézni!
 RABA: igen tele van értékkel de az a menedzsment nem a tőzsdei elvárásoknak se nem mai vilag rendje szerint pozicional!
SET: épülő akviral folyamatosan fejlődik agilis menedzsment es ami a LEGFONTOSABB hogy a befektetok érdekeit védelmet nagy becsben tartja!
Orbok ur az 5 perces személyes integrálódás kozben jo benyomást tett ram!
április 06. | 09:30
előzmény: #21057  HoStrucc
#21058
Szimpatikus volt,amit írtál és tényleg megfontolandó (úgy általánosságban), de mivel minden részleteket nem ismersz és nem tudsz az én nézetemből felületesek a megállapításaid. (Pl. miből gondolod és írod le, hogy én bukóban ülök a Rába részvényeimen??? Nem fogom és nem is kell bizonyítanom, de lehet alaposan meglepődnél, hiszen 650 -től folyamatosan van.)
Úgy érzem a pszichémmel sincs semmi gond, mert van akivel meg tudom beszélni ezeket a tőzsdei dolgokat és vele tökéletesen egyet értünk, erősítjük egymást, pedig a kereskedésről tök ellentétesen gondolkodunk. Ő tudja mi az igazság velem kapcsolatban, mert 50 éve ismerjük egymást és elfogadjuk egymás kereskedési stílusát ha szabad nekem ilyen nagyképűen nyilatkoznom.
Amilyen technikákat említesz én is használom, csak nem verem nagy dobra és nem kérkedek vele.
Ennek az egésznek egy "haszna" azért volt: 
Megerősített abban, hogy Évát vissza kell helyeznem abba a fiókba ahol a számomra ismeretlen emberek vannak.
Ez már régóta érett, de mindig igyekeztem hol jól, hol rosszul ennek ellen állni.
Most jött el a pillanat és ehhez kellett Éva megerősítése is.
A SET-ről:
Én továbbra is úgy gondolom, hogy nem komoly cég, de mivel nagy a hype én is igyekszem a magam módján meglovagolni vállalva a nem tetszésemet.
Az Orbók úrból látottak engem nem győztek meg és még 1000Ft-ot sem bíznék rá hosszú távon.
Ettől persze még lehet sikeres egy cég, de én nem kérek belőle.
Sokan "idiótáznak" meg "rábavezéreznek" engem, melyet kénytelen vagyok elviselni, akkor más is viselje el a SET-ről alkotott véleményemet.
Egyébként részemről is béke van és remélem egyszer lesz módom ezt még jobban bizonyítani.
Tervezem a rendezvényeken való megjelenést, de szigorúan csak inkognítóban.:-)))
április 06. | 09:03
előzmény: #21056  balentum
#21057
1) nem azért kaptad mert set hívő vagyok és nem egyezik a véleményünk éppen hanem mert altalanossagban te mindig mindenhol ezt az aggodast hozod, függetlenül attól hogy nyeroben vagy bukoban ülsz az adott részvényben. (kivétel Rába ahol nyugodtan ülsz bukoban) 
Nekem nem fáj ha nem hiszel a setben csak akkor nem értem miért tartod illetve miért csináltad azt a manővert amit az említett példában is felhoztam. 
2) Évával nem vagyunk és nem is leszünk barátok, vélhetőleg későbbiekben is lesznek csorteink. Számos dologban nem értek egyet vele, és szerintem az ő technikája nem lesz tökéletesen használható minden piaci ciklusban, de a mostani hullámzó felfelé tartó piacon közel ideális swing tradehez. Szóval nyugodj meg, az idézett beiras cseppet sem Éva piedesztara emeléserol szólt csak azért mert őt hoztam fel példaként. 
És rólad sem "mondtam le" attól függetlenül hogy negatív kritikát fogalmaztam meg. Ellenben ha megengeded: javaslom hogy olvass tőzsde pszicho könyveket, mert abban látok teret a fejlődésre. Előnyödre válna ha pár hibás mintát felismernel és azokat a jövőben máshogy is kezelned. Nekem bejott. Neked a tőzsde másodlagos, a munkád az elsődleges ami nagyon szuper (én is így vagyok jelenleg vele). Éppen ezért fontos, hogy tudja az ember helyén kezelni, amikor látja azokat, akik viszont csak ebből élnek, hogy nekik "minden sikerül". Függetleníteni kell magad attól hogy ha ilyet olvasol akkor ne legyen kihatassal a te kereskedési elgondolásodra, pláne nem a mindennapjaidra, munkádra. A megoldás ilyenkor a fórum olvassanak mellozese, vagy ritkitasa. Én longoskent ezt teszem sokszor. Mindegy nekem hogy ma esik 20% vagy jövő héten megy 40%t. Van egy pozícióm, van rajta egy stop eladási szint beragadas ellen, és ha látom hogy a másik irányba megy, akkor a tervezett célár környékén lesz helyette egy stop eladási. 
Szóval minden tisztelettel: részemről béke van és én mindig a pozitív "tanmese" oldalát igyekszem megfogni egy kritikának: ÉN mitől lehetek jobb abban amit csinálok jelenleg. 
Strucc out! 
április 06. | 08:45
előzmény: #21041  evazeller
#21056
No, akkor kedves Éva én meg ahhoz gratulálok, hogy te gratuláltál annak az embernek az irományához amiket velem kapcsolatban leírt, anélkül, hogy egyáltalán tisztába lenne néhány dologgal. De nyilván neked tetszett, mert meg lettél benne említve.Emlékeztetőül ide másolom, hogy mindenki láthassa, hogyan "tettek engem helyre", amihez te gratuláltál:
Nem becsípődés, nyugodt vagyok. Oké: definiáld magad és a viselkedésed ahogy gondolod (mentsd fel magad, azt szoktad). Nálam (és szerintem még pár embernél) viszont már egy lapon van a byroni világfájdalommal.  Egyszerűen ésszerűtlen amit és ahogy közölsz, ahhoz képest, hogy nincs az ég világon semmi gondod, mert még gyarapszik is a pénzed. Levezetem ha ebből sem lenne egyértelmű, hogy miért gondolom óvodás szintű nyüszítésnek amit mostanság leművelsz (a teljesség igénye nélkül):
- vettél set viszonylag jó áron, majd befostál, realizáltál de még AZNAP vissza is vetted. Örültél kb két percig a nyerőnek és már vetted is vissza, hogy aztán nyuszítsd hogy beragadtál és már azt nézed hol legyen a stop meg hol hígíts. Majd a felét eldobtad bukóban, amit jól tettél olyan szempontból, hogy alj közelében vissza is vetted. Közben akkora stresszbe kerültél ettől az egésztől, hogy végigőrjöngted a saját topikod, éva összes beírását törölted, mert ő meg jó tradeket szállított. Ma emelkedik a részvény, és ahelyett hogy örülnél, hogy minden pakkod kiolvadt, jön egy hír és te már megint finnyogsz, aggódsz, fosol.
TE a fenti ultra-hiperventillációt minek nevezed? Az én becsípődésemnek, komolyan?! :D 
Én azt gondolom bár 10+ éve nyomod a tőzsdét, a mai napig nem vagy pszichológiailag felkészült sem bukó  - de ami félelmeteseb: -  sem nyerő pozícióra. Még nem döntöttem el, hogy te ezt az aggódást élvezed (vannak akik pl fizetnek azért hogy verjék őket), vagy az egyik legdurvábban lelkisérültebb, viszonylag tehetős embert sikerült itt a fórumon "megismernem" személyedben. 
Akit mélyebben érdekel olvasson vissza a SET topikban a "szövegkörnyezetet" is megismerni.
Tulajdonképpen azért kaptam ezt a szép bejegyzést mert mertem leírni a véleményemet a SET -ről és ez természetesen nem egyezett a topik hívőinek véleményével.
Kedves Éva ami a toleráns embereket illeti legyünk konkrétak:
 Igen is én veled baromira toleráns voltam, amiért sokan bántottak is de igyekeztem megvédeni a te sajátos megnyilvánulásaidat. Lehet, hogy nem vagyok toleráns ember, de veled szemben az voltam eddig, és ezután is az leszek, de már csak úgy ahogyan minden emberrel szemben vagyok. 
Végül már csak sok sikert kívánok neked is meg az új barátodnak is, akivel pár hónapja még ádáz csatákat vívtatok.
de úgy látszik én kellettem hozzá, hogy megértsétek egymást és "egy húron pendüljetek".
Ha másért nem is, de ezért már megérte beírnom azt a bejegyzést.:-)))
április 06. | 06:31
előzmény: #21053  AIDA64
#21055
Estben 3-400m papír lesz csak szerintem
április 06. | 06:17
előzmény: #21053  AIDA64
#21054
ezeket miből gondolod? 
április 05. | 23:57
#21053
öpus-konzum -est-4ig  szép nagy cégek lesznek 1milliárd feletti részvénnyel
április 05. | 23:54
#21052
most már csak a matáv kell és nordtelekom,estbe és az is megy opusba,lesznek még meglepik ov val
április 05. | 23:53
előzmény: #21044  evazeller
#21051
4ig is megy opusba,jövöre
április 05. | 23:52
#21050
hu jövöhét bikahét lesz vaze
április 05. | 23:46
#21049
lehet venni konzumopit aztán jön az estlimitelés,aztnán jöhetnek a többiek nord nutex ottoka,futurka,kp akko,örmester hurrá
április 05. | 23:08
előzmény: #21046  evazeller
#21048
Szia!
Eladtad set-pakjaid?
április 05. | 22:20
előzmény: #21044  evazeller
#21047
Benne van egy hasonló sztori. Raerek tartani. Első pakkom most néztem január 11. Azóta csak több lett mindig. Erre nekem megeri raulni. Majd learatom ha már erettnek minositem. Egyelőre még zöld. De már zöldnek is szép ;) 
április 05. | 22:20
előzmény: #21043  HoStrucc
#21046

megértem
nekem csak fájt  a tegnapi "műveletsorozat "
április 05. | 22:19
előzmény: #21038  evazeller
#21045
engem is zavar, főleg a NAV adatbázis, mióta nem bírnak kikerülni, de felfogom úgy h majd minden meglesz ami kiderül, a fejlődés azért látszik
re: ajjjjajjjj a holdtölte óta eltünt:))
április 05. | 22:18
előzmény: #21038  evazeller
#21044

ja, és javítok: 4 ig úgy kezdődött, hogy csak duma és találgatás
ezek vitték 440-től 2280-ig
április 05. | 22:17
előzmény: #21041  evazeller
#21043
Köszi. Kikivankozott. 
április 05. | 22:11
előzmény: #21039  kapasvan
#21042

ajajj, ajjjajjj, a hold eltúnt az égről :)
ehhez ajjajjaozok:)
április 05. | 22:08
előzmény: #21037  HoStrucc
#21041

HoStrucc, szeretnék gratulálni a ma délutáni beírásodhoz a set topikban
/14 óra 53 perces/
azon gondolkodom, hogy kik nevezik magukat toleráns embereknek....

Topik gazda

balentum
balentum
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE