balentum balentum
4
4
1
2017. július 02. | 16:23
#1

KISBÜFIK (balentum) topikja  

Sziasztok!Mivel ma reggel véletlenül csináltam egy rossz topikot (Random számlanyitás), kedvet kaptam ahhoz, hogy most tudatosan létre hozzam a régóta tervezgetett topikomat, melybe azok hozzászólását várom, akik nem életvitel szerűen tőzsdéznek, hanem kedvtelésből, hobbiból és a céljuk a banki kamatok feletti hozam elérése és a megtakarított pénz értékének megőrzése, megspékelve egy kis spekivel és az esetleges "piaci lehetőségek" kihasználásával.Természetesen a PROFIK segítségét, észrevételeit is szívesen olvasom.Én már 10 éve "foglalkozom" tőzsdével és csak magyar részvényekkel.(2007 óta Cashline, aztán 2010 óta online portfolio)Már megfizettem a szokásos tanulópénzt és "összesítve" erős bukóban vagyok, de az "éltet", hogy egyszer nullára hozom, hozzam az egyenlegemet.Ehhez szeretném kérni a segítségeteket, mert lehet, hogy nem vagyok egyedül és vannak hozzám hasonló szerény, de becsületes"KISBÜFIK"
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 23:20
előzmény: #22376  balentum
#22379
Hagyd a francba 
Az egesz Mo nagy resze az foleg a tozsde hisz " puszkos uzlet" nemhiába vagyunk kevesen akik uzzuk!!
De SET be anno en 26-27 minuszt kaptam!
Parázs meccs volt 
Ebben egyetértünk, h csak a Kispest!!
Ill par vidéki fellegvar!
ma, 22:41
előzmény: #22373  Higuain
#22378
Előző könyv? 
ma, 22:01
előzmény: #22372  balentum
#22377
Szerintem épp, jó ha másképp látják a dolgokat az emberek (magam véleményét minek halljam vissza 50X, az nem segít) vagy inkább jó ha másképp közelítenek meg dolgokat, mert így lesz teljeskörűen felmérve a hozam/kockázat, de ha következetlen saját meglátásait illetően, akkor az viszont nagy baj, céltól függetlenül. Magának is másnak is. Pro-kontra-t magának is fel kell állítani, ha csak a pozitívumot látja vagy csak a negatívumot, akkor nagy bajba fog garantáltan kerülni, de ez annyira banális. Baj ha ezekről beszélünk....abszolút igazság nem létezik, de a tények makacs dolgok, a következetlen érvelés pedig lekövethető. És az nem vélemény hanem félrevezetés. Lehet nem szándékos, de félrevezető.
ma, 19:50
előzmény: #22375  balentum
#22376
Ugye, ugye hogy ráéreztem.
Szépen, sunyiban  jelölnek a gerinctelenek.
csak így tovább hajrá!
Honvéd 1:0-ra vezet, ez a lényeg!!!!
ma, 19:20
előzmény: #22374  balentum
#22375

Megint eltelt egy hét, tehát újra itt az összefoglaló.
Nehéz az előző napi hozzászólók után megszólalni, de mivel elkezdtem az én "marinénis" összefoglalómat.
Az előző heti várakozásom ismét nem jött be hiszen sem az EST, sem a SET nem alkotott maradandót. A Wabi jól indult, de végül is vissza csorgott a kiinduláshoz.
No akkor lássuk hogyan alakult a hét, tehát szerintem:
A HÉT NYERTESE:
Hát ez most nehéz, mert igazából nincs komoly jelöltem. De mivel választani kell én az ENEFI-re szavazok, mert ugyan nem nagy forgalommal, de szépen tartotta magát és a 440-ről indulva már a 480-at is ostromolva 470 közelében tudott zárni.
A HÉT VESZTESE:
Erre a címre két jelöltem is van. Az egyik az EST, mely 114-ről indulva már 100 alatt 93-on zárt, ami jelentős majdnem 20%-os esést jelent.
A másik a Telkó, mely az oszti vágás utáni esés után még alul tudta múlni magát és 425-ről zúgett le 410-ig és nagyon nem néz ki jól. Sajnos meg kell még említenem a Wabit, mely az 1325-ről leküzdötte magát magát majdnem 1200-ig és valamit visszakorrigálva felette zárt.
A JÖVŐ HÉT REMÉNYSÉGE:
Na ezt a legnehezebb megmondani, de egy biztos az EST vagy pozitív, vagy negatív szereplő lesz hiszen a keddi kgy-től függően várható heves mozgás valamelyik irányba. Hogy melyikbe én nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok akik már tudják, de egy hét múlva mi is megtudjuk.:-)
Még reménység lehet a Ricsi és titokban én a bízom a Rábában is, amiért gondolom sok mínuszt kapok, de vállalom, mert egyszer csak bejön.:-))
Szóval ennyi lett volna az én meglátásom, kíváncsian várom a hozzáértők és a nem hozzáértők véleményét is.
ma, 18:26
előzmény: #22373  Higuain
#22374
Hát ez érdekes!!
ma, 17:13
előzmény: #22213  HoStrucc
#22373
. Sunflower Kft.17,621 701 776
Sóvágó Sándorné5,99578 345
Sóvágó László5,96575 293
Clearstream Banking S.A. (Letétkezelő)5,91570 345
Bodorkós László5,47528 000
Közkézhányad:64,96%Utolsó frissítés dátuma:2019. máj. 23
péntek, 20:04
előzmény: #22371  Justy
#22372
Szerintem nem baj az ha valaki másképp látja a dolgokat, mert pro-kontra lehet érvelni és más véleményt megfogalmazni. Én nem tudok és nem is akarok igazságot szolgáltatni csak azt teszem, hogy mindenkinek lehetőséget adok a megnyilvánulásra.
És ha ez sikerül csak köszönettel tartozom érte.
Tehát köszönöm szépen a mai megnyilvánulásokat, nekem tetszett és elgondolkodtató volt.
Holnap jön a "marinénis" heti rovatom az értékeléssel.
Jó lenne ha a profik is beszállnának és hozzá tennék a "szakmát".:-))
péntek, 18:14
előzmény: #22364  balentum
#22371
Na ilyen se volt hogy ennyire, örült volna az írásaimnak, sőt....! Igaz Pittike? XD Na mindegy, ha lesz haszna akkor legyen, de nem hiszem....emberek fejében sincs erre igény. Sum up: Jánosra visszatérve, remekül tud érvelni és érveket felsorakozni amellett ami mellett érvel, sőt ekkora rutinnal , tudással tapasztalattal ezt sokan tudják és hasznosítják is és nem olyan ártatlanul mint János. Az a gond, hogy János nem lát a chartok mögé, és pont ez a lényeg ezen kispapíroknál, hogy ezen visszaesések (opus 80-ról le 40-re) pont a János féléket rázatják ki, hogy minél kevesebben részesüljenek a minél nagyobb árfolyamnyereségből, azaz kicsavarják a kicsik kezéből a részvényeket, betojatva őket, ha ránéznek egy ilyen semmire nem jó chartra. Szóval oké, lehet obégatni, hogy már sokat ment, és mi az ami nem ment sokat de sokat fog? Aki olyat ajánl ami 2-3 évig csak esik, az ne kritizáljon olyan szegmenst ami hozott jócskán , de nem ért hozzá....itt is olyan szempontok alapján elemez, ami szempontok hasznosítása máshol sem ment, mert irreleváns. Lehet 1960 előtt ezek a faktorok érvényesültek, de manapság ahol algok kereskednek, meg manővereznek, lehet már elavultak ezen vizsgálati módszerek. Amióta a FED beállt értékpapírt vásárolni, már megváltoztak a tőzsdei jelenségek 2009 új világot hozott, melyet sokan nehezen dolgoznak fel, én is....mert jegybank ennyire soha nem volt aktív szereplője az ÉP-piacnak, így már érdemes újragondolni a kereskedési stratégiánkat, ha nem akarunk bukni vagy nyerőből lemaradni (vagy mind2 egyszerre). Mert az egy dolog, hogy a magyar kispapírokat fikázza, de a nasdaqban is 2-3 éve esést vizionált illetve a Bitcoinban (egyedül ez jött be, de azt meg hol tudta shortolni halandó), de amiben meg emelkedést elemzett ki, azok keményen esnek.....ez ultra gáz.....szerintem. Ő neki valszeg ez az elemzés nagyobb örömöt okoz mint a hozam, illetve a veszteségei nem fájnak neki, na de na, mi nem ő helyzetében vagyunk, hogy na uri muri....neki ez afféle drága hobbi, ami úgy is jó, ha semmi hozadéka.
péntek, 17:58
előzmény: #22364  balentum
#22370
AKKO/PLotinus szobában ez megszokott ;-) Látszik ezek szerint ki ott a befektetői kör. Élőben is nagyszerű , korrekt emberek.
péntek, 17:56
előzmény: #22368  Attila-port
#22369
Hát aki egy vizsgált idősíkon nem tud húzni pár trendvonalat meg leolvasni pár mozgóátlagot és ezek helyzetét, metszetét nem tudja értelmezni pár hónap után, hát az keressen más hobbit!
péntek, 15:45
előzmény: #22365  Justy
#22368
Szerintem is ez a helyes hozzáállás. Nem tippelni és jósolni kell, hanem az árfolyammozgást kezelni. Persze valamilyen módszerrel, elemzéssel meg kell határozni az irányt :-)
péntek, 15:35
előzmény: #22362  casual
#22367
persze de jelez, hogy merre lesznek befolyásolva nagy eséllyel a traderek, aztán amikor a traderek  rájönnek, hogy ez csak csel  akkor lesz érdekes a tánc, de ez rövid távú dolog, ugye mi inkább befektetésről beszélgettünk előbb az meg minimum 3 év. Nekem 6 éve van folyamatosan Plotinus/Akkom (ez a leghosszabb befektetésem).....legjobb befektetésem eddig a legnagyobb részét 2530-ért vettem 6 éve, és korrektnek tűnik a mostani IT is, mennek a dolgok intéznek mindent határidőre, és mivel ingatlanos céget várunk oda és ha így lesz az szuper, mert nincs befektetési ingatlanom, így ily modon részesülök az ingatlan boomból, a héten is bővítettem a pakkom és még jövő héten is fogom, modizott az ár 200 darabbal mozgatható csak ebben a 800-as sávban amit Pompi kihangsúlyozott (ugye ő nem volt kgy-n, nem nézegeti az ajánlati könyvet, nem nézi a forgalmi adat változást, mekkora közkezű rt-ről beszélünk stb)....nem is emlékszem hogy 6 év alatt lett volna valami váratlan árfolyammozgás benne, ami negatívan lepett volna meg, mindnek volt előre látható oka (01.23-i kgy előtt mondtam hogy bezuzzák kgy után az árfolyamot, természetesen nem dobom, csak a spekák huznak el, még nagyobb bezuzasra szamitottam), tán egyetlen kockázatos befektetésem volt amin nem izgultam és iszonyat sokat emelkedett az ára és fog is reményeink szerint. Kispapírok legszűzebb tagja, már gyanús is, aztán lehet , kapa, ezt se zárjuk ki.
péntek, 15:11
előzmény: #22357  balentum
#22366
én is, csak ha belelendülök, de befejezem.....mára elég belőlem.
péntek, 15:10
előzmény: #22362  casual
#22365
előre jelzés a tőzsdén? Persze hogy nincs...azért tudsz keresni a tőzsdén mert a 90% veszít, persze, ha lenne előre jelző akkor nem lenne vesztes, de nem is működne a dolog. Ki hogy mit olvas ki a jelekből amit mindenki másképp értelmez. Igen elérkeztünk addig a pontig amíg tanulható ez az egész, innentől pedig készség amit nem tudsz megtanulni vagy van hozzá érzéked vagy nincs ha van, akkor könnyebb....PL. nekem van olyan indikátorkészletem, ami az egyikre használható a másikra nem igazán, de lehet ugy finomítani h a másikra is jó legyen, de inkább kerestem olyan cégeket, ahol tisztább a jelzés, hogy nagy eséllyel fordul az irány, hangsúlyozom, nagy eséllyel...de az se baj ha nem arra megy, mert zárod a pozid, ha meg jó irányba megy akkor kifuttatod.már ha az irány 20%-át eltalálod pluszban vagy. a vesztőt elvágod a nyerőt futtatod......nem mindig, de ha szigoru vagyok....ha tudom hogy volatilis a termék akkor nem , mert fundásan vettem pl.....de akkor meg a money management miatt nem kerülhetsz bajba. Szóval nem megtippelni meg előrejelezni kell, nem ezen múlik, ha nem azon, ha nem arra megy, akkor tudatos vagy-e és le tudod-e kezelni ha nem arra megy az ár amerre neked hozamot hoz. Lefedezed, lent hígítasz, lezárod? Más nem korreláló terméket veszel mellé.....inkább ezeken múlik, ha a veszteségeket tudatosan kezeled,a nyerőket meg kifuttatod akkor nagy panasz nem lesz, és ehhez nem tized annyit nem foglalkozom elemzéssel mint Pompi mégis eredményes lesz, mert ez szimpla matek és nem jóslás, meg bélből olvasás.
péntek, 15:09
előzmény: #22361  Justy
#22364
Ez így van és ne felejtsük el, hogy az embernek lehet éppen jó vagy rossz napja, érhetik külső hatások is amik befolyásolhatják a megnyilvánulását.
De amit itt csináltatok délután szerintem példaértékű és követni való.
Ettől rosszabb soha ne legyen. Gratulálok!!!
péntek, 15:08
előzmény: #22356  Justy
#22363
Nagy könyv!
péntek, 15:00
előzmény: #22359  Justy
#22362
Vagyis ez csak megerősít abban amit írtam, hogy nem előrejelző eszköz, hanem inkább befolyásoló. Sokszor látható nap elején, hogy a "nagyok" kvázi kijelölik a kicsiknek "engedett" aznapi játszóteret.
És ez egészen addig így van, amíg nem jön egy még nagyobb, akivel aztán lebokszolják az irányt.
péntek, 14:59
előzmény: #22340  balentum
#22361
Másképp nem is lehet,  pláne egy tőkepiaci forumon....miért kéne acsarkodni? Az acsarkodik és gorombáskodik, aki nem biztos a tudásában és kisebbségi komplexusát így kompenzálja, ha meg nem tud valamit az ember, pl  én még nagyon sok mindent, akkor kérdezek, annyira nem bonyolult ez. Csak hát az emberi jellemben ott van a gyarlóság ezt is el kell fogadni itt is és az RT-kben is ;-)
péntek, 14:57
előzmény: #22358  casual
#22360
Ja és kösz a könyvajánlót, nekem már ez meg  volt, de többször biztattam már itt is mindenkit, hogy ne habozzanak megosztani jó olvasmány élményeiket! :)
péntek, 14:56
előzmény: #22351  casual
#22359
Viszont ha egy árszintet/ársávot sokan dugóznak, és elhiszik a traderek hogy azt a dugót felfele nem törhetik át (és elhiszik h más se tudja/akarja), akkor ez előbb utóbb ha ez tartós, akkor alacsonyabb árra fogja ingerelni, hogy vegyenek részvényt (ha van annyi a dugó alatt), azaz közvetetten(!) a bent ülök lehetnek hatással az árra, hogy ne mozduljon meg vagy lejjebb menjen az ár(sőt pánik is lehet, mert a dugó elé beállnak, mert  nem tudják miért állt be a dugó óriási mennyiséggel) .olyan bent ülőkről beszélek akik nem akarnak megválni a részvényektől de meg akarják rémiszteni a vevőket, hogy feltolják az árat (pl ármoderáció), és az eladók meg adjanak el alacsonyabb áron.
péntek, 14:56
előzmény: #22356  Justy
#22358
Ajánlati könyvet kivenném, mint előrejelző, pláne napokra. Hisz pillanatok alatt tud totálisan változni. Még a nagy "blúk"-ban is látjuk ezt rendszeresen. Mivel mégis sokan figyelik, így az egyik legkönnyebben használható manipulációs eszközzé vált a Bét-en. Valódi szándékot kiolvasni belőle szinte reménytelen vállalkozás, szinte lehetetlen felismerni, hogy melyik a valódi kötési szándék vagy melyik az amelyik csak valamit "elhitetni" akar.
Aztán ott van ugye az iceberg lehetőség is, ami legtöbbször csak akkor derül ki, hogy az volt, amikor már esetleg rosszul léptél be.
péntek, 14:52
előzmény: #22356  Justy
#22357
Kezdek fáradni, de nem baj csináljátok tovább.
Tetszik és úgy érzem hasznos is a téma.
péntek, 14:47
előzmény: #22354  casual
#22356

forgalom dinamikája indikátor a jövőre nézve pl. Ott az ajánlati könyv lehet látni hogy egy papírban van-e érdeklődés, legalább is pár napra tuti ELŐRE nagy eséllyel. Persze az emberek akarata, de ha látják, hogy napról napra növekvő forgalommal változik valami akkor a csordaszellem miatt ők is beállnak abba az irányba erősítve azt a trendet. Nincs"biztos"? nem mondod? Ti tudtátok, hogy a tőzsdén nincs "biztos" csak támpontok? Á nem, most csak füllentesz.....dehogy is.....
Valóban neked azt kell eltalálni, hogy az emberek hogy fognak dönteni. Ajánlom figyelmedbe, pont erről szól: http://intelligensbefekteto.hu/hu/szoveg/agyam-es-a-penz/12
Na kapisgálod így van.
péntek, 14:42
előzmény: #22349  Attila-port
#22355
az is vélemény ha arra reflektálunk hogy fake "az elemzés"....
péntek, 14:34
előzmény: #22353  Justy
#22354
Forgalom, meg kötéslista is csak 1-1 támpont lehet a döntésnél, de ezek is csak a megtörtént dolgokat mutatják, tehát a múltat. Mi meg ugye a jövőbeli ármozgásokra szeretnénk spekulálni. Olyan sok ember "akarata" határozza meg az éppen aktuális árat, hogy emiatt lehetetlen bármilyen "biztos" előrejelzést tenni. 
Épp ezért szerintem nem is chartokat, meg fundamentumokat kell elsősorban elemezni, hanem az emberek agyát, meg a tömegpszichológiát. Mert ugye egy tény egy adat még önmagában nem hat az árfolyamra, hanem csak az emberekre, akik ettől függően cselekednek majd valahogy. Ha erre akár tanultan, akár ösztönösen jól ráérzel, akkor sikered van. Mit lép majd a többség? Ha erre megtalálod a választ nyert ügyed van.
péntek, 14:25
előzmény: #22345  casual
#22353
eladó is ráöntheti a limitáras vevőre alacsonyabb árszinten (árleszorítás miatt is akár, így pánikot generálnak, többen eladnak olcsóbban, mert megijednek és valakik vehetnek olcsóbban). Megint semmi köze hogy lufi vagy nem lufi vagy veszteséges-e vagy mi van, szimpla kereslet kínálat....ráöntök egy adagot a vevői oldalra, olyan szépen le is vittem az árat hogy pompi elemezheti, holott egy technikai árleszorítás történt tudatosan, nem jelez semmit mondjuk a cégre vonatkozóan.....és akkor a forgalom meg kötéslista nélküli vonaldiagrammon mit látsz, amit Pompi bebiggyesztett, semmit nem ér, max egy harmadosztályú OWB tukámóshown a sok baleknak...amit Pompi beillesztett azt tőzsdés nem veszi kézbe, mert semmi információ tartalma nincs.
péntek, 14:25
előzmény: #22340  balentum
#22352
Most én adtam egy +.
Tudod, attól hogy értünk hozzá, de nem nyomjuk tele a fórumot vele, még nem vagyunk feltétlenül "fake-investorok" ahogy valaki állítja.
péntek, 14:25
előzmény: #22346  Istvan78
#22351
Ha gúnyosnak hatott azért mindenképp elnézést kérek. Semmi ilyen szándékom nem volt sem most, sem soha korábban, nagyon távol áll az ilyesmi tőlem.
De egyébként meg ugyanazt igazolod: ha kiszállnak, MAJD akkor valóban megmozgatják az árat. Tehát a bent ülök semmiképp, csak ha MAJD kötnek újra bármilyen irányban.
De felfelé viszont biztosan nem mozdítja el egyetlen bent ülő sem, csak akkor ha esetleg MAJD újra vesz, az aktuális piaci áron.
péntek, 14:20
előzmény: #22291  kimi99
#22350
Vagy inkább csak negyed...
péntek, 14:18
#22349

A Házirendből másoltam ide:

"Piaci szabályok
Mivel a fórumozók jelentős részét kiemelten érdeklik a tőkepiaci események, ezért szükségesnek tartjuk leszögezni:
A fórumon megjelenő minden tipp, ötlet, „tuti infó” egyszerű VÉLEMÉNYNEK tekintendő. Ha ezek alapján hozol befektetői döntést, minden felelősség a tiéd."
péntek, 14:18
előzmény: #22343  Attila-port
#22348
Tesla az első autótól veszteséges mégis 10X+-t 8 év alatt . Igen senki nem látja a jövőt....de ennyit a tőzsdei árak árak és a pénzügyi fundák korrelációjáról.
Akko-ban legalább nincs adósság, átvilágította az MNB, patyolat, behatárolható tulajdonosi körrel. Vagy ami magyar és kicsi csak szutyok lehet, ami meg nagy meg ámerikai az szent és minden pénzt megér? Ja értem ez van mögötte.....ez meg már hit kategóriája, ez megint más. Pompi áprilisra 2000-es 4iG árfolyamot jósolt, többedik tologatásra, még mindig 4000 fölött van, szóval ezek objektív dolgok. Hogy ő mennyire árazza be ilyen-olyan mutatókkal az más tészta, de a tőzsde nem így működik. Finvizen tök jó: meg van hogy mikor mennyire becsülték az egyes elemzőházak egy papír értékét. Hát vicc, haladnak a trenddel, ha emelkedik akkor fölé becsülik, ha esik akkor csökkentik a korábbi becslést, ha meg nagyon bezúg, nem adnak ki újabb becslést, hát ez nagy tudomány egy vicc.....oda se figyelek ezekre, show része, ugyse kérdezik vissza őket, hogy hé fiuk folyamatosan mellé becsültök.....mit tudunk egy cégről, semmit azt látjuk amit láttatni akarnak. Deutsche Bank jó példa: csontváz csontváz hátán. Nagy autentikus német bank, még a neve is német és egy csaló bagázs, hagyjuk már....kapzsiság kint is van, lehet nem is olyan kicsi, csak nyugaton nyomnak az embereknek is lovét, hogy ne érdekeljék ezek, meg talán szemérmesebbek , nem nagyképűsködnek, ennyi a különbség....és senkit nem akasztanak fel ezekért.... Állítólag 1EUR-t ér kb egy részvény szóval még zuhanhat pedig eshet még. Pompi ezekről miért nem csinál elemzést, mi baja a magyar kispapírokkal?
péntek, 14:11
előzmény: #22345  casual
#22347
A "vevő mozdítja meg az árat" megfogalmazás más, mint a korábbi, a "bennlévők nincsenek hatással az árra". De hagyjuk, ennyit tényleg nem ér meg ez a dolog.
péntek, 14:09
előzmény: #22344  casual
#22346
Hiába tetted oda a kissé gúnyoros mosoly jelet, a lényeg: hibás a kijelentés, hogy a benn ülők nincsenek hatással az árra. Jó példa a 4IG. Ha onnan kiszállnak a spekák és napizók, a mag egyáltalán nem adja a részvényt. Ilyenkor nagyon lecsökken a forgalom. 
péntek, 13:59
előzmény: #22342  Istvan78
#22345
Attól pedig, hogy a bentlévők nem adják olcsóbban, semerre nem megy az ár, felfelé pláne nem. Egészen addig, amíg valaki hajlandó nem lesz venni azon az áron. Tehát ebben az esetben is csak az új vevő mozdítja el az árat.
péntek, 13:58
előzmény: #22342  Istvan78
#22344
Lehet a szavakon lovagolni, de a lényeg, hogy attól, aki csak reménykedik bármelyik irányban nem fog mozdulni semerre az ár. 
Persze a már poziban lévők is jelentkezhetnek eladóként vagy vevőként, de akkor is csak a JÖVŐBELI cselekedeteik lesznek hatással az árra. Tehát jól írtam, csak azok befolyásolják, akik kötni FOGNAK a jövőben, nem pedig azok, akik már kötöttek. 
Az meg nyilvánvaló, hogy a két halmaznak lehet metszete. ;)
péntek, 13:56
előzmény: #22308  Justy
#22343
Ezek viszont valóban veszteségesek. Jól írod, hogy előre nem látja senki, hogy mit hoz a jövő.
péntek, 13:54
előzmény: #22336  casual
#22342
"Tehát csak is kizárólag azoktól függ, akik venni vagy eladni FOGNAK. Semmiképp sem azoktól, akik benne vannak"
Akik eladni fognak, azok nincsenek benne? a bennlévők hitétől nem függ az ár? Ha a bennlévők úgy gondolják, hogy fog még felfelé menni az ár és nem adják olcsóbban, akkor az ár feljebb megy.
péntek, 13:54
előzmény: #22335  HoStrucc
#22341
ezt senki nem cáfolta, és nagyon meggyőző is, de amikor 5-ből 5-ször téved akkor gáz, szerencsére nem vettem ajánlására, és én is olvasom és nem h gunyolodjak rajta. Ő ilyen tőzsdei eposz szereplő...igaz is meg nem is...ha neki nem is itt mindenkinek azt kell megérteni, hogy nem az ő skilljei kellenek a befektetéshez még inkább a spekához...kell némi chart elemzés, főbb indik MA-k olvasása, kb fundásan hogy mi van, és ajánlati könyvből kb lehet látni van-e benne kraft, ha bejött kifuttani a nyerőt, ha nem esetlegesen zárni.....trutyi cégek szárnyalnak , jók meg stagnálnak, mi ez már, én is kimaradtam az ovatosságom okán a nagy nyerőkből, de be kell látni most ez van, 1-2 év mulva más, lehet azt se fogom tudni 2019-ben mit vettem és, a nyerő meg van....ennyi....mit érdekelnek engem az olajfurók kihasználtsága. Nem vagyok én olajmérnök...olaj is amire emelkednie kéne esik és fordítva....akkor mire alapozol? SEnkit nem érdekel 5 év mulva kinek lesz igaza, az számít most kinek a döntéseit igazolják a hozamok, a többi mese....magyarázkodás.

Topik gazda

balentum
balentum
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE