Topiknyitó: szivacs 2017. 10. 30. 13:15

Kik használják fel a technológiát a privát szféránk ellen?  

microsoft
google
apple
amazon
alibaba
cia
fszb
samsung
huawei
skype
...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Vazsmegyei 2017. 10. 31. 07:14
Előzmény: #5  kiegyezo
#8
Ha vannak titkaid, amiket félteni kell pártodtól és kormányodtól, tényleg pikáns egy helyzetbe kormányozhatod magad.
Majd a fészbuktól és a guglitól kaphatsz olyan "pofont", hogy elfelejtheted még a tiltakozást is ellenük.
szivacs
szivacs 2017. 10. 30. 23:31
Előzmény: #6  szivacs
#7
"A németek jobban rettegnek attól, hogy figyelik a netes szokásaikat, mint a magyarok2017. október 30. 16:05 - Napi CsártEgy OECD-kutatásában arról kérdezték a különböző országok állampolgárait, hogy mennyire aggódnak afelől, hogy a személyre szabott online hirdetések miatt információt gyűjtenek az internetezési szokásaikról. Magyarországon az EU-s átlagnál kevésbé félnek ettől, de 100-ból így is 57-en aggódnak emiatt. Más kérdés, hogy vajon mi lehet a német netezők fejében? Ott 82 százalék stresszel ettől a gyakorlattól."
szivacs
szivacs 2017. 10. 30. 17:36
Előzmény: #5  kiegyezo
#6
kiegyezo 2017. 10. 30. 17:02
Előzmény: #1  szivacs
#5
Kifelejtettel par lehetoseget. Olyanokat, akiktol sokkal inkabb feltenem a "titkaimat", mint a facebooktol vagy a guglitol.
Kulon pikans, hogy a cia-t megemlited, de kihagyod Partunkat es Kormanyunkat.
szivacs
szivacs 2017. 10. 30. 15:54
#4
" Belát a lakásunkba és le is hallgat minket az új vírus
szerző: hvg.hu
A Kaspersky Lab szakértői egy újabb veszélyes, böngésző alapú sérülékenységet azonosítottak, amely a gyanútlan felhasználók életét örökíti meg, tudtuk nélkül. A legújabb sebezhetőséget kihasználó vírusok a Google Chrome böngészőjén keresztül fotózzák le az áldozatok féltett pillanatait. Talán köztudottnak mondható, hogy az Adobe Flash programja egy felkérés után képes aktiválni a készülékünk mikrofonját és webkameráját, amelyet teljes mértékben kontrollálhat a felhasználó. Azonban a Google Chrome böngészője olyan sebezhetőséget tartalmaz, amelyben a böngésző képes egy fotóval elrejteni a biztonsági-felkérés paneljét. A felhasználó csupán a grafikára kattint (ami lehet egy play gomb vagy egy bezárásra szolgáló X ikon), de ekkor a webkamera rögzíti a fotót, amelyet a rendszer továbbít a kiberbűnöző szerverére. © digitizor Persze azt gondolja az ember, hogy ez vele nem történhet meg hiszen a saját készülékének webkamerája jelzőfénnyel rendelkezik, azonban mikor már észrevesszük a gépünk készenléti fényének felvillanását, akkor a fotónk már a kiberbűnöző illegális szerverén található. A Kaspersky szerint a leginkább érintett operációs rendszerek a Windows 7, 8 a Mac OS X és a Linux egyes verziói. Az ellopott és begyűjtött fotókat később visszaéléseknél, valamint akár zsarolásoknál is felhasznáhatják a kiberbűnözők. Továbbá a Kaspersky Lab kutatói olyan eseteket is azonosítottak és elemeztek, ahol a kiberbűnözők még a készülék mikrofonját is képesek voltak észrevétlenül bekapcsolni, amelynek köszönhetően így több órányi beszélgetéseket rögzítettek. A Kaspersky Lab szakemberei azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint tiltsuk le ezeket a funkciókat a Google Chrome speciális beállításai között. Ha képben szeretne lenni a számítógépe biztonságával kapcsolatban, lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát."
szivacs
szivacs 2017. 10. 30. 13:19
#3
" Évek óta lehallgatható a Skype
szerző: hvg.hu
 Lapértesülés alapján az orosz belügyminisztérium és biztonsági szolgálat több éve képesek lehallgatni a Skype-on keresztül folytatott beszélgetéseket és megállapítani a telefonálók pontos tartózkodási helyét - írja az SG.hu. Márpedig ha az oroszországi szervek képesek rá, alighanem más országokban is hasonló a helyzet. A Skype-beszélgetések lehallgatása évek óta bevett gyakorlat Oroszországban - írja a Vedomosztyi orosz napilapra hivatkozó SG.hu. Néhány IT-szakértő azt gyanítja, hogy a lehallgatásokat biztosító programmodulokat 2011, a Skype felvásárlása után építettek be a szoftverbe. A Microsoft 2011 májusában vásárolta meg a céget, egy hónappal később a Vedomosztyi arról számolt be, hogy az amerikai társaság kész átadni az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak a Skype titkosítási algoritmusát, majd 2011 júliusában ismertté vált az a Microsoft-szabadalom, amely lehetővé teszi a VoIP-kommunikáció lehallgatását.
Az SG.hu emlékeztet: az úgynevezett Recording Agent alkalmazások segítségével lehallgathatók, ellenőrizhetők, rögzíthetők és eltárolhatók a Skype és más VoIP-szolgáltatók hálózatában folytatott beszélgetések. Ezeket a programokat el lehet rejteni akár egy routerban vagy egy szervezet belső hálózatában is. A Recording Agent akár egy olyan szoftvermodul is lehet, amely a telefonszerver és a hálózat közötti forgalmat figyeli."
szivacs
szivacs 2017. 10. 30. 13:16
#2
"Már a beszélgetéseinket is kihallgatja a Facebook?
2017. október 30. 10:29    

 Tagadja a Facebook, hogy lehallgatná a felhasználóit az okostelefonok mikrofonján keresztül. Sokadszor merült fel a gyanú, hogy az okostelefon-tulajdonosok beszélgetéseit lehallgatva próbál releváns hirdetéseket küldeni a Facebook az alapján, hogy miről beszélnek a felhasználók szóban. Anélkül, hogy rákeresnének az adott témára bármilyen platformon.
A Facebook tavaly már egyszer közleményben tagadta ezt a gyakorlatot, ami komoly adatbiztonsági kérdéseket vet fel. Az alapján kínálunk hirdetéseket a felhasználóknak, hogy mi az érdeklődési körük, illetve a profiljukon található információkat használjuk fel - mondták hivatalos válaszban.
Rob Goldman, a Facebook hirdetésekért felelős alelnöke most a Twitteren tagadja a vádakat:
Az adatbiztonság egyébként is kényes téma az internetes cégeknél. Köztudott, hogy a felhasználókról származó információkat arra használják, hogy jobban targetált hirdetéseket kínálhassanak. azon már senki nem lepődik meg, hogy egy-egy Google-keresés után kapcsolódó hirdetéseket kap sok más platformon is, de a felhasználók beszélgetéseinek lehallgatása hatalmas botrányt kavarna.
Az egyik elmélet, hogy a hirdetés és a beszélgetések témája közötti egybeesés csak véletlen és már korábban is megjelentek ugyanazok a hirdetések a felhasználónak, csak nem biztos, hogy észrevették, mert nem volt a figyelmük középpontjában. Mert ha valamire kicsi az esély, de nagyon sok lehetőséget adunk neki, akkor az előbb-utóbb könnyen megtörténik - magyarázta egy matematikus a BBC-n.
(BBC)"

Topik gazda

szivacs
szivacs
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek