A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Megkerestem egy három évvel ezelőtti levelet az akkori igazságügyi miniszternek címezve. Ha van kedved, kedvetek, ezt lehetne aktualizálni (pl a jelenlegi im nevével :-) ) Aki küld e-mail címet a kj484 kukac freemail pont hu - ra, annak elküldöm.
egyetértek. Illetve a BÉT tőke is tele van a kárpótlási jegyekkel, őket is be lehet vonni. Esetleg a Momentumban is fel tudom vetni, hogy futtassák meg a kérdést a parlamenti frakcióban, hátha ráharapnak.
Ahogy ebben a cikkben is szó van róla, az államnak a privatizáció során el kellene fogadni a jegyet (1742 Ft-ért). A reptér vásárlásakor az állam a vételár ráeső részének 1/3-át privatizációs bevételekből fizette meg. Ti hallottatok arról, hogy e privatizáció során befogadtak volna kpj-t? Én nem hallottam :-) De a jegy árfolyamán talán észrevettük volna :-)
Ha nem kompenzálják az elszenvedett inflációs veszteséget, az számítana lopásnak. Ha értékén fizetnék ki, az volna a normális, senki nem szólhatna. Az 1993-as átlagkereset 27173 Ft volt, a 2024-es 645300ft áprilisban, ez alapján 23,7 az inflációs szorzó.
Pedig ezen is nyerhetnének egy kicsit. Felvásárolják a nagy részét, majd utána hoznak egy jogszabályt, hogy egy határidőig beváltják az összeset névértéken.
Ha normális lezárást szeretnének, akkor többe kerülne. 1993 óta számolt inflácios értékvesztés kb 1742ft× 25=43550ft/ jegy volna az érték amit illendő volna kifizetni.
A demat mennyiség emlékezetem szerint nagyságrendileg 500 millió Ft. A fizikai mennyiség nem ismert, az meg pláne nem tudható, hogy mennyi veszett el, mennyi van olyan szórt tulajdonosi körnél, akik 10-20 ezer Ft értékkel rendekeznek és ezért nem tartják maguk sem számon.
A demat mennyiség emlékezetem szerint nagyságrendileg 500 millió Ft. A fizikai mennyiség nem ismert, az meg pláne nem tudható, hogy mennyi veszett el, mennyi van olyan szórt tulajdonosi körnél, akik 10-20 ezer Ft értékkel rendekeznek és ezért nem tartják maguk sem számon.
Csak kíváncsiságból. Hogy abból az egy pár milliárból mennyi lehet fizikai mèg , mert anno egy kis részèt dematerializálták....gondolom sok fizikai el is veszett. Kíváncsi vagyok lesz e ebből mèg valami valamikor..??
Úgy rémlik, hogy az Ersténél (pénzért) át lehet váltani a fizikai papírokat dematra, vagy legalábbis segít ebben, hogy a fizikai papír helyett tőzsdei demat papírod legyen. (ERSTE beszállítja a nyomtatott papírt a KELER-hez demat cserére?) Esetleg a KELER is tud infóval szolgálni.
Nem. A tőzsdén azok forognak, amit annak idején bevittek (asszem az Erstehez) és dematerializálták. Ettől függetlenül a fizikai jegyek ugyanúgy érvényesek, ha jól tudom...
Majd valami stróman megveszi őket, és utána hirtelen kitalálja a hatalom hogy a komenizmusban megkárosítottakról nem szabad elfelejtkezni és egy salátatörvényben 23:55-kor indexeálják az árat + állambácsi - ha nem is kínál semmit - akkor korátlan mennyiségben megveszi. Vagy valami hasonló mutyi.
Így lenne korrekt. Viszont a kárpótlási törvény a kamatozást csak 1994-ig írta elő (pontos dátum a törvényben), e miatt 1742 Ft-ot lenne köteles az állam fizetni, vagy ennyiért kellene beszámítania, ha kínálna valamit cserébe. A miatt, hogy utoljára, ha jól emlékszem, 2006-ban volt felhasználási lehetőség, lehetne kártérítésért, késedelmi kamatért perelni. Elvileg a Parlament per nélkül is módosíthatná ilyen irányba a kárpótlási törvényt, de ez szerintem csak elvi lehetőség, én nem számítok ilyenre.
Hónapokon belül az állam meghirdeti még megmaradt állami földjeit eladásra ha akkor sem történik semmi kárpótlási jeggyel akkor szerintem már soha ,,,,
Nem tudom mikori ez a tv felvétel de annyit hozzá kell tegyek lehet a Fidesz kormány soha nem vezeti ki a kárpótlási jegyet viszont a Solymáriak kárpótlását a kormány lezárta vagyis folyamatban van 2021.évi.CXLV törvény 3 lehetőséget biztosít . 1,,pénzbeli kompenzáció 2.földterület juttatás 3.vagy vegyesen 50000ft/ak értékben .
Van bent egy 945 db eladási tétel ezt valamikor augusztusban vette 770 forint árfolyamon és 3 perc múlva már vissza is tette 795-ért .Na kb ilyenek vannak az eladói oldalon .Nyáron meg az intézményi tulajdonosok dobták piacra a "könyveikben "porosodó jegyeiket .És pár spekulációs magánszemély :-)
nem lehet infója, mert senki sem tudja pontosan. Engem is érdekelne, mennyi van bevezetve a BÉT-re és mennyi a fizikai. Vannak továbbá utalványok és határozatok amelyeket még nem vettek át.
Nem tudom, hány embernél lehet kárpótlási jegy, de kb. 5 mrd Ft-ba kerülne névértéken visszavásárolni/ kivezetni az összeset. Az ő szavazatukat egy ilyennel nagy valószínűséggel meg lehet nyerni.
Ez volt a nap vicce , megingott persze ..és? A szocik csinaltak vele valamit? Semmit , nem áll senkinek sem az érdekében ennyi. Nincs politikai akarat. A Mol volt az utolsó. Szerintem ti vagytok beragdva nagyon , a spekák kiszálltak, sokan azt sem tudják mi a jegy amikor a kötéslistan megjelenik. Tavaly volt egy jó kör aki benne volt az nyerhetett de amikor nagyobb 1x k-kal dobaltak vissza látni lehetett, hogy semmi sem lesz.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509