A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Légy szíves támaszd alá az állításodat, hogy mennyi jegy van a piacon? Honnan tudod hány beragadt ember van? Eladói nyomás azert nincs mert nincs vevő 2k -t nem lehet eladni alsó limitben sem, ti tenyleg mast néztek.
Azt mit hoz a jövő nem tudom nem vagyok Isten sem Krőzus ,hogy befolyásom lenne a jövő folyamataira,,,egy dolog viszont biztos amihez nem kell túl nagy szakértelem a kárpótlási jegy piac be van fagyva a vételi oldal teljesen halott viszont az eladóin sincs nyomás amiről ti beszéltek,hogy a nagy öntés "nyoma nincs "viszont értelme sem lenne hisz egy ki fektet egy papírba aminek 12 éve nincs miért még a spekuláció sem hajtja ,,,az eladóin jelenleg 1-2 beragadt kis játékos van akinek nincsenek komoly szándékai a jeggyel .Ha annyira komoly lenne az eladói nyomás a jegy valahol 300-400 ft között tartana,,,van a piacon 1 millió jegy és ennek kb az 1-2% mozog ,,,
szerinted mit hoz? elárulom, semmit, igaza lesz edge-nek ahogy eddig is. Nincs vevő, idén már semmi sem lesz kormányzati szinten sem, ahogyan véleményem szerint 2022-ig sem. Csak ég benne a pénz.
szerintem a 600 is sok jelenleg, 610 alatt nulla vevő 6,8 k eladó vs 2k vevő az első 10-ben. Eladni nem tudnám a megmaradt pakkomat jelenleg annyira nincs vevő benne.
600 v alatta jó lehet rövidre szvsz mint írtam jönnek folyamatosan a fizikai jegyek azért is lehet ennyi eladó ..semmi nem lesz rövidtavon szvsz mehet tovább le nincs senmilyen támasz
Nem , csak jöttem meséket olvasni a topikba mert szórakoztató, amit leírsz annak semmi realitása nincs, mivel ott nem állami pakkok voltak hanem magánszemélyeké, egyébként annó a mostani kormánypárt ellenezte a jegy létrejöttét annak gyümölcseit sem ez a kör aratta le. Semmilyen sztori nem lesz rövidtávon szvsz , ezt a mai kereskedés is mutatja.Ahogy jön egy valós eladó megy le. Én 10 év alatt kb.8 vagy 10 alkalommal forgattam meg kisebb nagyobb sikerrel a jegyet , már nem hiszek abban, hogy rövidtávon kivezetik ahhoz túl nagy pakkokat adtak vissza az elmúlt időben.
Úgy rémlik te 8-10 éve is aktív részese voltál az eseményeknek ,,visszajöttél nosztalgiázni?:-)Reálisan vázolja a jövőt ?Hát aki erre képes az nagy ember :-)a jövőt nehéz kifürkészni.Az én véleményem az,hogy a jelenlegi kormányhoz köthető körök a Buda-Cash bedőléséig leszarták a kárpótlási jegyet semmi konkrét céljuk nem volt vele de én úgy gondolom a bebukás után talán egy nagyobb pakkot "megörököltek" és lehetséges ,hogy most már szeretnének egy sztorit tenné mögé és pénzt realizálni belőle vagy inkább értéket .Persze lehet ezt csak én látom :-)és rosszul
Inkább eladták a csomagjukat, szerintem olvasd el a menedzser fórumos cikket ami nyáron jelent meg. Reálisan vázolja a nagy semmit ami volt és ami lesz. Persze a remény hal meg utóljára, ma annyi van szvsz , hogy önkötéssel próbálja az eladó a vevőket felhajtani de túl nagy a spread és valahogy nem jön össze. Arról nem beszélve , hogy egyre több fizikai jegy válik immateriálissá amely újabb eladókat fog generálni.Kitartást mert gondolom tele vagy. )
Ez a Cseh 2 duma valami szállóige vagy szólás - mondás ?Mondtam már ,hogy az én befektetéseimért ne ti aggódjatok 49 évesen felelősséget tudok magamért vállalni ,,,
Még az a szerencse,hogy vannak olyan keresztényi gondolkodású embere mint ti akik helyettünk is aggódtok és óvni próbáljátok a befektetésünket én csak köszönettel tartozok emiatt ....
Komoly vevő nincs kisbüfik veszik, a nagyjátékosok szórják én így látom..páran a cseh2-t nézik majd pont egy krach-ban a jegy nem fog szakadni ..mint a kő mivel illikvid. Az alsó limit alatti pufferek nos az no comment.
szerintem te túlzottan optimista vagy de legyen úgy, ma is kiöntöttek egy adagot 700-ig, vevő nuku szinte, szerintem ha jön egy válság ez megy 500 alá is, mivel ebből is kivonnak majd cash-t. Jelenleg 0, azaz nulla az értéke és ha nem jön valami hír év végéig megy új alj-ra véleményem szerint.
Torgyán Józsi bácsinak volt egy mondása "menyecskét nagy farokkal - ügyvédet perrel ijesztgetni nem lehet ,,kárpótlási jegytulajdonost mer recesszióval ,,,A kárpótlási jegy általában nem mozog együtt a BÉT részvény szekcióval 12 éve felhasználhatatlan ma nem is szabadna még 700 környékén sem lennie az árfolyamnak ,,,gondolod egy gazdasági vagy pénzügyi válság befolyásolhatná az árfolyamot ?az elmúlt 12 évben 2011-09-02. volt a jegy mélypontja 386 .Szerintem nem esik itt pánikba már senki
Szvsz most azok is adhatják akik fizikait vettek és bevitték a letétkezelőhöz. Ha 50%on hozzájutott akkor még itt is megéri nekik. Pár éve simán vehettél volna a vateran is 50-60%-on akár.
"Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény kimondja, hogy az állami privatizáció
lezárult, tehát az állami privatizáció során értékesítésre kerülő vagyontárgyak megvételére a
kárpótlási jegyek már nem használhaták fel." Nem néztem még meg, hogy az idézet második fele is szerepel-e a törvényben, vagy az már az önkormányzat jogértelmezést tükrözi.
figyuka nem edge védelmében de ő régi jegy motoros , jók voltak anno is a meglátásai, szerintem a személyeskedést hagyd más fórumba, egyébként zoloék akartak pert indítani vagy csatlakozni anno én is írtam nekik de kevés volt a jelentkező és így nem lett semmi, ahogy a nagyratisztelt watsonéból sem aki sz@rt arra, hogy perközöségben menjen neki az államnak. Én is benne vagyok mégsem személyeskedek azért mert valaki így látja. Egyébként meg itt a piac megint nyakunka öntöttek egy kis mennyiséget tehát lehet itt álmodozni de egyenlőre ez a valóság. Jó, hogy nem 20 éves dolgokat hozol fel.
Te mesemondó,linkelt mar be lszi hogy hol írtam, de még ha így is lett volna 10 éve akkor az volt ..ne feszülj be max beragadsz pár évre még te szakertő
És FB oldal megszűnése miért érdekes ?Onnan aztán okosabb nem lettél még normális kommunikáció sem fojt rajta,,,,Én azért megvárom ezt az évet nyakig a jegyben,,,kb az éves jövedelmem 30-30% áll benne ha elvesztem nem megyek a falnak max nem cserélek kocsit 4 évente :-)
minek mozgatnák? Ezt a teóriát már annó sokan megcáfolták , nincs értelme mozgatni ha nincs hír. Edge-nek abban igaza van ,hogy a trend nem arra mutat , hogy itt bármi is lenne rövidtáv on, pláne úgy, hogy még az a rohadt FB oldal is megszűnt. Én még rohadok benne egy ideig
A piacon lévő jegyek kb 4% mozdult meg január óta ,,mivel gyenge kezekben egyre kevesebb van 4-5 ezer jeggyel akár 40-50% ármozgást lehet elérni bármilyen irányba főleg ha ezt többször is mozgatják :-)
Azt nem gondolnám majd ha lesz újabb 1-2k vételin. A trend lefele mutat lehet egy imát mondani ,hogy lesz valamikor felhasználás de most nem abba az irányba mutat. Egy biztos ,hogy nem háziasszonyok adják ilyen volumenbe 1k óta. Egy kalappal aki benne van.
Szerintem meg te kelted feleslegesen a pánikot...én, ha jól emlékszem sem vételre sem pedig eladásra nem buzdítottam senkit...továbbra is fenntartom, hogy mindenki azt csinál amit akar....
az a gond, hogy a könyvben is rohadt sok eladó van jelen és piaccal öntik ahogy beáll pár ezer vevő. Én sem bízok a rövidtávú megoldásban mert itt kiöntöttek január óta 25-35 ezret ha grafikont nézem
Olvass vissza, volt ..nincs. Lehet várni a csodát csak az nem most jön itt minden szintet kitömnek kivéve a 6xx mert konkretan nincs még 1k vevő sem. Sokan a cseh2-tőt nézik ,írtam anno,hogy nem kispályások adják.
mondhatni úgy is, hogy kitömtek pár embert, sajnos egyre biztosabb , hogy rövidtávon semmi sem lesz . Itt nem marinénik öntik ki, szintet léptek az öntögetők
Ilyen nyilvántartás nincs.Ha végigmennél az összes önkormányzat vagyonmérlegén onnan lehetne látni kinél van és mennyi .De én elárulom neked nem sok van már az önkormányzatoknál
kár, hogy nincsenek itt már zoloék sok szerencselovag jelent meg a jegyben:-) ők azért nagy játékosok voltak , hozzáteszem itt mindenki spekuláns csak egyenlőre nem jön össze
én már nem hiszek ebben sem, az ingatlannál tényleg ott lenne volna lehetőség a felhasználásra nem tették..miért? mert megtehetik..ennyi.. BB hasonló lesz sajnos, per nincs folyamatban , facebook oldal rejtélyesen megszűnt egyik napról a másikra sajtó semmit sem hoz le. Meg kellene tudni mennyi van az önkormányzatoknál még kpjegyben..hol lehet ilyen nyilvántartást megtekinteni?
Budapest Bank le van játszva de talán azért jobb lenne megvárni ki veszi meg,milyen feltételekkel ,milyen pénzből mennyiért ,,,amiről beszélünk ez mint fikció ,,arra nincs válasz,hogy a közeljövőben mi a sorsa a kárpótlási jegynek nem tudható ,,,lehet fél év és vége de lehet 20 év múlva is létezni fog
Örülök ,hogy eladtam bukóban nagy öröm..mert páran felesleges hülyítitek egymást csak arra reflektálok de innentől nem teszem. Sokan azt sem tudjak mi a jegy részvenyhez hasonlítják ennyire alapvető fogalmuk nincs de ha jól sejtem te vagy az örök pesszimista a fórumban ab ovo kicsit skizo a megállapításod. Good luck
A Budapest Bank eladásáról semmit sem tudni csak sejteni ,,és,hogy ez pénzügyileg miképp lesz kivitelezve még sejteni sem lehet ,,,a földtörvények módosítása október 20. után lesz aktuális ..Ha eladtad a jegyeidet miért nekünk adsz tanácsot ?Örülj,hogy kiszállták :-)
de itt nem állam ad, egyszerűen azok akik látták a folyamatot illetve olvastak a sorok között ennyi..dagonya az egész ..legalább aktív a fórum.:-) biztos lesz benne még egy felhúzás , hogy ki tudjanak a nagyok szállni mert rohadt sok eladó van a könyvben.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509