A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Pedig tapasztalt részvényesek (jegy tulajok) véleményére én a magam részéről nagyon kíváncsi vagyok, mert aki megélte a sztorit az máshogy látja,mint mondjuk én, aki csak olvasott a kárpótlásról....
Ez így is volt. De a szeptemberi nyilatkozatában a miniszter kifejezetten az osztatlan közös megszüntetésével kapcsolatban említette a jegyet.Persze igazad van a bizonytalanság egyelőre megmaradt.
A kárpótlási törvényt átírták kivettek belőle mindent ami a földdel kapcsolatos volt ennek a 2. és 3. pontját tartotta alkotmányellenesnek az AB amit december 31, kellett volna törvényileg korrigálni ez nem történt meg .2019 februárjáig arra is ígéretet tett a kormány ,hogy a Budapest Bank értékesítését előkészíti .Sőt földügyekben történt egy illetékváltoztatás ami elővetít dolgokat de ha erről leírnám a véleményem befolyásolnám esetleg mások döntéseit és erre sem akaratom sem szándékom mert ezekben az esetekben nem vagyunk olyan információk birtokában ami tuti .Tehát marad a bizonytalanság
Én csak azt tudom, hogy annak idején akinek volt kapcsolata és egy kevés pénze az kurvára megtollasodott, mert a kárpótjegy névértékének 10%-án forgott a "falusi tőzsdén".
Vannak ennél durvább esetek. Ha jól tudom Solymáron mind a mai napig nem adtak ki egy m2 területet sem ki a kárpótlási földalapból. Na akkor azok mit szólhatnak?! Szerencsétlenek...
meglátjuk, hogy van-e kormányzati szándék a jegy kérdés megoldására! Ha kötődne hozzá kis NER érdekeltség, biztos, hogy megoldanák a kivezetés problematikáját!
Még ősszel volt egy cikk abban azt monda a miniszter,hogy az osztatlan közös felszámolása kapcsán rendezni kellene a kárpótlási jegyeket is. Gondolom felhasználhatóvá tennék földátveréseken.
a fizikai jegy felhasználásának a lehetősége földárveréseken, ha tv.módosul akkor lesz kihatása a immat jegyre is. korábban voltak ide hírek belinkelve ott megtalálod illetve a fb oldalon vannak infók
Látom azért záróban megvolt a felkötés. Szerintem jó ez a 940, a jegy elmúlt évekbeli sínylődéséhez képest. Boldog és kivezetésben gazdag új évet kívánok minden jegytulajdonosnak! :)
vagy nem akarják címletérték közel látni a jegyet év végén nekem ez a véleményem. Az előző hetekben nincs eladó csak vevő aztán hirtelen valaki beönti piaccal, ha csak az eladó és vevő nem ugyanaz volt az meg necces lehet későbbiekben
Világvége hangulat van a piacokon hetek óta mindenki össze..ta magát szvsz is hülyeség beönteni jövőre ez jó lehet egyebkent be is jöttek a vevők pillanatok alatt
csatlakozom, ha földtv.módosul (fizikai jegy felhasználási lehetőség) az kihatással lehet immatra is . A másik opció egy kivezetéses forgatókönyv /felhasználás . Továbbra is sokan vennék (jegyhez képest lévő mennyiség) / pufferek eladóin. Érdekes lesz.
Szerintem jól gondolkodsz ,,a kárpótlási törvényt ami a termőföld részét illeti teljesen kiherélték és kivették a törvényből ,,aztán a kárpótlási földalap megmaradt földjeit államosították azzal az indokkal,hogy a födet a gazdáknak program keretében értékesíteni akarják ,,ebből az értékesítésből a mai napig nem lett még semmi .Tehát bármi elképzelhető
Szerintem lehettek az elmúlt hónapban olyan új belépők akik azt gondolták,hogy ez speka alapon tradelhető aztán rájöttek, hogy nem és most dobálják ..egy pozitívuma van,hogy legalább van forgalom ami tavaszig sem nagyon volt. A másik kérdés, hogy watson folytatja e a pert vagy sem vagy formálódni fog egy csoport a fizikai jegyeseknél akik a földben érdekeltek mert a fb is látni lehet aktivitást. Mindenesetre a fizikai kpjegy piacon sokkal kevesebb az eladó mennyiseg és mindegyik címletérték fölött adná el. Egy éve még én is tudtam venni fizikait tőzsdei ár alatt is. Ott trendforduló lett vagy ott is valakik felvásároltak pakkokat.
Ez egyébként egy teljesen jogos kérdés, mondjuk annó abból indulthattak ki,hogy a tőzsdére bevezetendő állami cégek eladásánál egyszerűbb lehet a felhasználás/jegyzés kpjeggyel
egyébként annak idején miért vezették be a tőzsdére? nem lett volna egyszerűbb, ha inkább megmarad papír alapúnak és úgy végzi, mint mondjuk a régi "bartók-ezres", ha nem cseréled be húsz év alatt, akkor kuka?
Hagyjuk már ezeket az ismerősöm mondta sztorikat,azt,hogy nincs kormányzati szándék 2006 óta azt tudjuk , de az osztatlan közös tulajdonnal kapcsolatos változasok érinteni fogják szvsz a jegyet . Egyébként én is egyetertek azzal,hogy egy kormányhoz közeli lap nem ír csak úgy cikkeket ez ma nem.így működik. Én azt látom,hogy a közel 3 hónap alatt összegyüjtött mennyiség kis része jelent meg eladóin -ha egyáltalán az jelent meg-akik az elmúlt héten vettek azok dobálják most illetve álltak be a könyvbe eladói oldalon. A kpjegynek a fb oldalán egyébként rajta van a tv.kapcsolatos módosítások,ha az nem fog menni akkor csak jogi út marad.
Szerintem te shortban vagy:) en is tudok ilyeneket írni ,amúgy meg véleményem szerint egy párthoz közeli lap csak úgy nem gyártana ilyen cikket pláne úgy ,hogy előtte nem megy át szűrőn .
Az a figyelős cikk sok mindent nem tartalmazott hivatkozott Bártfai-Mager-Andrea tárca nélküli miniszter azon kijelentéseire amit a költségvetési bizottság előtt tett,,jelenleg ő felel a nemzeti vagyonkezelő dolgaiért ...erre nem tudom ki épít és mit :-)én nem,,, 9 éve ülök a jegyeimen 500 ft körüli átlagárral ha nem történik semmi nem esek kétségbe
Drága barátaim! Jó ideje nem értem, hogy mi történik itt. De a minap találkoztam valakivel, aki érdekes dolgokat mesélt. A kárpót sztoriról valamikor, a nyáron megjelent egy cikk a Figyelőben. Ezt néhányan - a Figyelő beágyazottsága miatt nem alaptalanul -, úgy értelmezték, hogy lesz valami a jeggyel. Ismerősöm szerint a Figyelő jól beszopta és semmiféle kormányzati akarat nincs, legalábbis a cikk nem nem ilyen inspirációból született. Amit az elmúlt időszakban láttunk, az egy olyan speki-futam volt, amit erre a cikkre építettek, valós alap nélkül - állítólag.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509