A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Borzasztó nap volt, a piacon érthetetlen , hogy az otp menedzsment nem tesz semmit a zuhanás ellen kivéve a nap végi visszazárást (157,5K) .
A jegy 1200-1300 as range áll be szvsz áprilisig, benne van a kivezetés lehetősége, a kismadárkák és pánikolók eladták (lehet h rosszul tették, hogy rv-re cserélték), 42%-os diszkonttal forog a jegy, bár szerintem ennél is jelentősebb prémiumot tartalmazhat a jegy kivezetés esetén.
Továbbra is az a véleményem, hogy a diszkont tovább fog csökkenni az idő elteltével.
kéthetente vagy hetente kétszer? nem mindegy :))
kedden és csütörtökön
mert ha valaki félreérti a tanácstagok közül a cikket, akkor minden negyedik ülésre fog csak elmenni, és baromira nem lesz képben, h miről is beszélnek azok ott, amiből kimaradt.
kellően pihent vagyok az adatok előtt, úgy érzem :)
Én az új privatizációban átírnám az eddigi szöveget.
Hogy bizonyos %-ban kárpótlási jeggyel is lehet fizetni!
Arra hogy bizonyos %-ban kárpótlási jeggyel kell fizetni!
Akinek nincs jegye, az nem kap semmit!
Kupa Mihály beszáll a Gyurcsány-részvény-programba
(NAPI Online) 2008. 03. 05. 10:00:51
A Centrum Párt exelnöke az új tulajdonosi programban ad tanácsokat.
A ma megalakult, az Új Tulajdonosi Program Tanácsa nevet viselő testület feladata az lesz, hogy ajánlásokat dolgozzon ki a kormánynak a program végrehajtási szabályairól - írja a Gyurcsány Ferenc bolgjában.
A testületben a szakszervezetek, a munkaadók képviselői és szakértők dolgoznak majd együtt Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorának vezetésével. „A munkában részt vesz például Kupa Mihály, akit a program egyik tanácsadójának kértem fel - írja a kormányfő. - Őt azért is kértem fel, mert a kilencvenes évek elején pénzügyminiszterként sok fontos tapasztalatot szerzett. Nagyon sokat tud a gyakorlatból arról, hogyan működött a kilencvenes évek elején alkalmazott sokfajta tulajdonhoz juttatási technika, mik voltak azok problémái, ellentmondásai.”
Kupa Mihály szakmai karrierjének három kiemelkedő állomása volt. Irányításával vezették be a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján az új szja-rendszert, valamivel több mint két évig az Antal-kormány pénzügyminisztere volt, majd a Centrum Pártot vezette, amely a két nagy politikai erő közé pozicionált politikájával 2002-ben hajszál híján bekerült a parlamentbe.
március végéig kell venni véleményem szerint van egy komoly vevő akik 1200-1220 as rangebe gyüjti a kispistiktől- azaz tőlünk:-) a piaci helyzet meg kedvez neki.
A lényeg:
A gazdasági társasággá átalakuló állami vállalatok vagyonmérleg szerinti vagyonának, illetőleg a közvetlenül értékesítésre kerülő állami tulajdonú vagyontárgyak értékének legalább 10 %-áig kell ellenértékként kárpótlási jegyet elfogadni. (forrás:tv.alapján)
köszönjük maui73 a hírt, továbbra is tartom a véleményemet, hogy kivezetik a jegyet, a média nagyon hallgat egy szó nem esik a jegyről és ez jó. Ne felejtsük el a kp.tv. bekezdéséit az állami vagyon és a jegy kapcsolatában:) véleményem szerint 3-6 hónapos távlatban valami történi fog. Szép napot!
én pont fordítva látom disco, a piaci helyzetből adódóan a kicsik nem mernek htávra semmit venni, a nagyok meg erre várnak, ha most széttépnék akkor túl evidens lenne, nézzd vissza a chartját a mol jegyzés elött.
Köszönjük Gábor, én továbbra is tartom azt a véleményt, hogy kivezetik a program elött, h utólag ne lehessen újra kifogásolni a jegy spekulatív erejét:)
Jó reggelt, szebb hetet! Véleményem szerint kezdocske kérdése lényeges, hiszen a kamatokkal növelt névérték 1742 (94.12.31-i) azóta több mint 13 év eltelt. Bár a tv. nem rendelkezik ezzel kapcsolatban véleményem szerint magasabb is lehet a fentinél. Az viszont jó jel , hogy még sok a kicsi és lehet majd gyüjteni.
ÜDV Akpo! Elsősorban a tulajdonosi program és annak megvalósításáról volt szó a müsorban, a jegyek történetét elmesélték (anno nem a jogosultak hanem a spekulánsok jártak jól) ab ovo most másképpen kell lenni (saját vélemény) kivezetik , áprilisig tárgyalja a parlament a programot. Röviden ennyi, a neten szerintem visszanézheted a műsort.
A Napi információi szerint az elsőként parkettre kerülő cégek között lehet az MVM, amelynek bevezetéskori értékét 3-3,5 milliárd euróra teszik szakértők.
Az MVM vezetése egy regionális szinten is jelentős áram-előállító és -kereskedő cégben gondolkodik.
(a cikk irója Korányi úr aki az MVM részvényese is egyben)
bocs fiúk, most nem tudok segíteni, mert az explorer le lett cserélve operára
most ismerkedünk egymással, és bár a webbroki meg van már nyitva, egyelőre nem találom
de nem is érdekel a jegy, beálltam két helyre, ha elmegy jó, ha nem, majd máskor
szerintem nagyon jó a hír, visszaolvasgattam én sem találtam új jegybevezétési - 1300 ra várom a héten. (watson 800 -on szeretett volna venni zolo nem itt:))
Jó reggelt!
Végre jönnek a hírek (8:17) bár ezt már tavaly jósoltuk vissza lehet olvasni és a tegnapi:-)
watson: látom venni szeretnél mindig akkor írsz -ez jó, új jegyek (hol?) és mikor bocsátották ki, én speciel nem tudok róla de ha mégis akkor érdemes elolvasni a BÉT honlapján mennyi egy sorozat bevezetési ktsg-e (6,5M ha jól emlékszem). Sokan életjáradékra váltották a jegyeket akik legutóbb kaphattak 1,5-2 M db lehet még piacon .
Maci: évek óta? 2006-ban 1100-16XX mozgott:-)
Sikeres kereskedést!
"Ne felejtsük el volt nem is olyan rég egy mol jegyzés,akkor sem adták el és nem is ajánlották fel sokan pedig 1600 felett is volt vevő a piacon is."
Aki nem tette az elmebeteg :DDD
Ne felejtsük el hogy azóta is jöttek ki új jegyek.
2 éve kb leveleztem egy jót a PM-el és arra hivatkoztak, hogy a folyamatban lévő eljárások és jegykiadások miatt nem tudnak még a kárpótfolyamat lezárásával és a bevonás gondolatával eljátszani... :D
disco: felmérte a kínálatot:) sokan remegnek azért, hogy visszakapják 1150 körül, ma ott álltak azok a vevők akik 1200 felett adták el, a forgalom alacsony volt az elöző két napihoz viszonyítva, nagyobb 5-10M forgalom meg 1300 felett várható. Ne felejtsük el volt nem is olyan rég egy mol jegyzés,akkor sem adták el és nem is ajánlották fel sokan pedig 1600 felett is volt vevő a piacon is. Alapvetően 1-2 nagy vevőt és sok kicsit látok, eladókban meg szintén kis eladók. Meglátjuk ahogy a sajtó csepegteti majd az infót úgy fog a jegy beindulni. Támasz adott már csak a konkrétumokra várunk. Jelenleg nagy diszkonton forog a jegy.
aki türelmetlen lemarad(-hat), alapvetően azok állhattak ma eladói oldalon akik az elmúlt időszakban alacsonyabban vették, hiszen Ők már így éves szinten szép hozamot realizáltak. Majd akkor a fájhat a fejük amikor meghúzzák a nagy vevők.
1213-as záró, ma már nem volt akkora az érdeklődés bár a forgalom az tavalyi napi átlagot meghaladta így is. Pedig a ma reggeli hirek továbbra is azt sugallják, hogy hamarosan újra jó buli lesz a jegy. Kata eladtad ma?? Én vettem még egy picit rá.
Cég Aj. Vétel
2008.02.20. 13:24:58
1 1 22 db 1 182
1 1 50 db 1 160
1 1 54 db 1 156
1 1 100 db 1 155
1 1 200 db 1 153
Eladás Cég Aj.
2008.02.20. 13:22:16
1 213 300 db 1 1
1 214 150 db 1 1
1 220 200 db 1 1
1 228 37 db 1 1
1 229 175 db 2 3
Napi min: 1 180 Napi max: 1 229
Nyitó: 1 229 Előző záró: 1 219
Utolsó kötés: 1 212 , 50 db (2008.02.20. 13:22:15)
Összforgalom: 13 kötés, 407 db, 495 890
nem kell izgulni:-) a 9,39-es gyors alátámasztja, hogy komolyan gondolják a program véghezvitelét. Nem kell napi szinten nézni a jegyet, lesznek kiszállók akik olcsóbban vették, van egy két komoly vevő aki veszegeti és vannak akik spekulatív módon rövidtávra veszik. Szerintem ahogyan közeleg a március-április úgy fog növekedni a jegy "ázsiója" még mindig diszkonttal forog a papír. Türelem, türelem.
személy szerint örülök és olvasom a beírásaidat, ezért sem értettem teljesen amit írtál. Mindegy.
Kpjegy: szvsz nagyobb a valószínüsége a jegy kivonásának mint felhasználásának ami a jegytulajoknak kedvezőbb lehet. A mai csúnya napon még több új jegytulaj lehet. Ne felejtsük el, hír nélküli időszakban is jó defenzív instrumentum a jegy. Hírek szerint áprilisig vitatja meg a tulajprogramot a parlament, nem lennék meglepve ha addig a jegyről is valami hírecske kijönne.
Optimális esetben 1 év múlva lehet kedvezményes áron részvényt venni,korlátozzák az egy ember által megvehető vagyont és évekig nem lehetne eladni...ma kerül ez a tervezet a Kormány elé.Konkrétumok továbbra sincsenek.
Bocs, nem igazan olvasom ezt a topikot, de most , az alattam levo hozzaszolo nickje ujra ide vonzott, hogy bekukkintsak, es igy visszamentem megkeresni, hogy mit is irtam en errol, ugy masfel hete ?! Igy vettem eszre most , hogy megszolitottal.
Zolo, nem akarok allast foglalni, hogy van e vagy sem, az allamnak penze arra, hogy bevaltson kp.jegyeket , vagy sem. Ennyi.
discoveryhez csatlakozom, bár én írtam , hogy nem lesz limites emelkedés hiszen még nincsenek konkrétumok. Én elképzelhetőnek tartok egy kivezetést a jegyzések elött, bár a felhasználás valószínűség nagyobb. A tv.előírja az időarányos felhasználás lehetőségét állami vagyon esetében. Várni kell vele egy kis időt 1-2 hónapon belül okosabbak lehetünk. Most eladni butaság ha csak nincs jobb befektetés rövidtávon vagy nem kell a pénz.
kata, annyira nem vészes.
csak olcsóbban akar venni, aki akar.
reggel a radiócaféban a bét elnök részletezte mi is lenne ez az új tulajdonlási progi.
a lényege hogy a magánnyugdíjpénztárakat kötelezik több részvénybefire, és mivel a bét kínálata tulképp a nullával egyenlő, nem lehet annyi pénzzel rendesen gazdálkodni egy ilyen kis mutyi tőzsdén, ezért rákényszerülhetnének hogy külf tőzsdéken fektessék be a nyugdíjpénzeket, ami uyge nem jó senki maygarnak, hogy külf vállalatok növekedését finanszírozzuk és külf országok büdzséit, szóval ezért sztem mindenképp meglesz adolog mert a szalay-b szövegéből az tűnt ki hogy komolyan előre tárgyaltak már gyurcival és zsírozva van már.
sajna kp-ról nem esett szó, de felteszem, ezt fel lehet majd használni ugyanúgy mint a mol állami pakett legutóbbi jegyzésekor.
szóval jó lesz.
de ahhoz kéne egy olyan bejelentés is, hogy : persze hogy fel lehet használni és .... ennyin.
Cég Aj. Vétel
2008.02.19. 10:16:30
1 1 1 db 1 201
1 1 350 db 1 142
1 1 61 db 1 141
1 1 100 db 1 127
1 1 100 db 1 126
Eladás Cég Aj.
2008.02.19. 10:17:52
1 230 340 db 1 1
1 239 37 db 1 1
1 244 60 db 1 1
1 245 300 db 1 1
1 249 71 db 1 1
Napi min: 1 189 Napi max: 1 230
Nyitó: 1 190 Előző záró: 1 187
Utolsó kötés: 1 230 , 70 db (2008.02.19. 10:17:52)
Összforgalom: 30 kötés, 1 840 db, 2 210 579
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509