Bármilyen számlára utalhatsz ki. Csak rögzítened kell a rendszerben. Nem kell igazolás. Én eddig magyar és német számlákra utaltam ki minden probléma nélkül.
Szívesen. Persze ezt is fenntartásokkal kell kezelni mert folyamatosan változnak a dolgok mióta az IBCE-hoz lettem áthelyezve. Néhány hete nem tudtam USDEUR konverziót végrehajtani, hanem meg kellett vegyem az EUR-os részvényt majd a rendszer mivel negatív lett az EUR egyenlegem, automatikusan végrehajtott egy konverziót. Ez korábban éveken keresztül nem így működött. Devizakonverziót akkor indítottam, mikor számomra kedvező volt a keresztárfolyam, a pénzt viszont akkor fektettem csak be, ha az adott részvény árfolyama kedvező volt számomra. Na most már ez csak egy lépésben megy. És értesítést nem kaptam róla.
tekintve, hogy 9 hónap alatt nem sikerült egy magyar számlaszámot kreálni, ahová be lehet fizetni, igencsak meglepődnék azon, ha lenne TBSZ a belátható jövőben
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy legális e Magyarországon interactive brokersen keresztül OTC-k (over-the-counter) kereskedése? A választ előre is köszönöm.
Meg még az lenne a kérdésem, hogy olvastam hogy nagyon nem éri meg egybőli utalás az IBKRsre. Csak egy kisebb összeget akarok feltöleni (kb 60 ezer Ft-nyi), így is megéri szenvedni a Revolutos megoldással? Vagy jó a sima banki utalás is?
Te kevered a dolgokat. Bárminek a vétele/kereskedése legális ami nem tiltott (drog, fegyver stb.). Az ellenőrzött piacokon való kereskedésre más adózás vonatkozik, ott a különbség.
én küldtem már hufot is a német IB számlára revoról, egy az egyben ingyenesen ott volt. illetve eurt igen. usd swift lesz, azért itt-ott pénzt kérnek, ha nem is a revo, a köztes bank biztosan fog.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF