Tudna valaki abban segíteni, hogy hol tudom lekérni, hogy adott részvényből ha részeladás történik akkor melyik részvények lesznek eladva és melyik részvények maradnak meg a készleten? Az adóbevalláshoz küldött dokumentum ugyanis olyan még készleten lévő részvények tartalmaz, hogy eladtam amit nem is adtam el, így sokkal magasabb adóköltégem keletkezik.
Az érthetetlen h tiered tarifa alapján a nemzetközi részvények esetén 0.05% a jutalék mértéke míg BÉT esetén 0.6%. Az Erste és a Gránit is 0.3%-t számít fel, a 0.6 rendkívül magas.
Ebből 0,45 % az "Értékpapír tranzakciós illeték". Nem kéne minden böszmeségre adót bevezetni. A többi szolgáltató más díjakba beépítette, vagy előbb-utóbb megemeli. #nemazemberekfizetikmeg
nalatok sem jelzi ki mar honapok ota az OTP-nel a Today H/L ertekeket, sem a mobil app sem a weblap? (Napi max, min) irtam ticketet, de mobil debug adatokat kertek, en meg visszairtam hogy nem nalam van a gond, mivel a weben sem jelenik meg ez a szekcio es csak az OTP-nel.
Sziasztok! Az IBKR mobil appjában tapasztalta már valaki, hogy a tradingview grafikonjaira tett jelzések eltűnnek? ki-be lépésnél már tapasztaltam, de az előbb egy visszalépés a sima grafikon nézetbe, majd újra a tradingview nézetbe azt eredményezte h minden rájegyzésem eltűnt.
Sziasztok, A Richter osztalékot megkapta már valaki? Sokadik levelemre csak vállrándítás a reakció. Telefonos megkeresésre történik érdemi változás? Köszi!
A #3359 számú kommentben leírtam, hogy hogyan érdemes kezelni ezt a helyzetet. Nekem az 1. és 2. pont kombinációjának hatására 2 hónap késéssel kifizették az osztalékot "technikai nehézségre" hivatkozva. A 2. pontot még viszem tovább, hogy az osztalék mellett kapjak kompenzációt és normális tájékoztatást is arról, hogy mi volt a technikai nehézség, és miért hazuta az ügyfélszolgálat, hogy július végén van az osztalékfizetés.
Soros György döntött: a leggazdagabb magyart választotta – rengeteg pénzt fektetett beAlaposan bevásárolt a Thomas Peterffy vezette Interactive Brokers részvényeiből a magyar származású veterán befektető. Soros György alapkezelője teljesen kiszállt az AstraZenecából, Nvidia-pakettjét viszont bővítette a második negyedévben. Soros György nagy tételben fogad a leggazdagabb magyar sikerére - Világgazdaság
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Dollár az alapdevizám. Ha van elég dollárom és veszek egy részvényből először miért adja el a dollárom és utána vesz dollárt és utána csinálja meg a tranzakciót?
Üdv, szerintem itt mindegy mi az alapdevizád, a T+2 elszámolás lehet a gond. Ha beutalsz és rögtön venni is akarsz, hagyd amiben beutaltad és a rendszer automatikusan átváltja. Ha te akarod (esetleg limittel) váltani, akkor meg várj utána legalább 2 munkanapot ameddig elköltöd
Sziasztok! Kezdőként egy alap kérdésem lenne, ami még nem tiszta számomra, mégpedig a TBSZ zárása: Ha lejár az IBKR.-nél nyitott TBSZ számla 5+1 éve, és ki akarom venni a pénzem, (nem vinnék át semmit új tbsz-re) akkor mit kel csinálnom? 1. Mindent el kell adnom a lejárat előtt néhány nappal és csak pénzösszeg maradjon a TBSZ.-en ? (ami majd átkerül a főszámlára a lejáratkor, ahonnan ki tudok utalni?) 2, Ha lejár a TBSZ akkor az IBKR el ad el mindent automatikusan, és "teremt csak pénzösszeget"-nekem, ergo nincs dolgom vele? 3. Csak ETF-eket tartok, egyszer megvásárolva, majd végig tartva azokat. Nekem a vágén zárnom kell a pozíciót vagy eladnom kell egy-egy pozíciót? A pozíció zárás és eladás közötti különbség sem tiszta. Hálás vagyok segítő válaszaitokért..
+1 érdekel. Még nem volt szerencsém tbsz végigfuttatáshoz. Én az 1-es opciót terveztem, mert ha kikerülnek normál számlára a papirok azt a jóisten sem tudja elszámolni rendesen. Meg egyébként is el kell adni ha új tbsz-re teszi majd az ember mert értékpapírt nem tudunk berakni, csak tbsz transzferrel. Lehet ugyanígy ki sem mozgatható ezért auto eladás lesz.
Nem kell senkinek semmit eladnia. Az összes értékpapír átkerül normál értékpapírszámlára. Amelyiknek a bekerülési ár fölött van a piaci árfolyama lejáratkor, annak a piaci árfolyam lesz az új bekerülési ára adózási szempontból. Kapsz az egészről egy igazolást.
TBSZ lejártakor lehetőség van nyilatkozni újra lekötésről. Ha van egy 2025-ben lejáró TBSZ-ed, akkor nyilatkozhatsz arról, hogy szeretnéd A és B értékpapírokat átvezetni az új, 2025-ben nyitott TBSZ-re. Amikor vége az évnek, A, B átkerül az éppen záruló gyűjtőéves TBSZ számlára, minden más pedig a normál számlára.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF