Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 09. 21. 15:03

Interactive Brokers   

Sziasztok,

Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)

köszi,

eF
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
wantuu 2025. 01. 19. 16:45
Előzmény: #3038  dobosD

Én ilyen kisebb összeggel Lightyear-t választanám - majdhogynem ingyenes, és nem is annyira komplex mint az IBKR.
Ami pénzre tudod vállalni hogy nem nyúlsz hozzá 6 évig, arra lehet Lightyearnél TBSZ-t nyitni, amit azon érsz el profitot az SZJA mentes lesz.
wantuu 2025. 01. 19. 16:49
Előzmény: #3033  kozi723

Így van. Nagyban függ attól, mit csinálsz. Ha pl. valami nagyon volatilis, kisebb cégekbe teszed a teljes pénzed, vagy opciókat veszel, semmi margin-t nem fogsz kapni a pénzed mellé.
Viszont ha mondjuk elosztod a pénzed több nagy részvény között, pl. META GOOG AAPL stb. akkor a pénzed többszörösét is be tudod marginnal fektetni.
dobosD 2025. 01. 19. 17:26
Előzmény: #3041  wantuu
A komplexitás nem riaszt el, megtudom érteni a komplexebb menüket is. Nem egy borzasztóan lebutított platformot szeretnék.
Az hatalmas előnye több brokernek hogy jutalék nélkül vehetsz részvényt, valljuk be apró pénznél sokat számít. A Lightyear árazása valóban jobb mint az IBKR-é, illetve ETF-nél ingyenes. Illetve nincs TBSZ tartás díj mint az IBKR-en.
Köszi az ajánlást!
wantuu 2025. 01. 19. 17:44
Előzmény: #3043  dobosD

Elvileg általánosságban - nem néztem Lightyear esetében utána - az ingyenesség ára az hogy a vásárlás/eladás spread nagyobb, mert a megbízások keresztül mehetnek egy harmadik cégen, nem mindig direktbe vannak elküldve a tőzsdére (PFOF, azaz Payment for Order Flow PFOF). 
Így nagyobb pénzeknél lehet jobb egy fizetős diszkont bróker, mint az IBKR. Kisebb összegeknél, mint nálad, valószínűleg jobban jár az ember ha megspórolja a fix díjakat.
NatoshiSakamoto 2025. 01. 20. 00:03
Mostanában vett ki valaki pénzt?
Mekkora átfutással rendelkezhet egy ~15milliós kiutalás IBKR-ről ahonnan még soha nem volt korábban kiutalás?
Célszámla egy HUF-os számla, adott ETFből mi a legegyszerűbb/legolcsóbb módja ennek?
Pozi eladás majd fx change majd kiutalás?
wantuu 2025. 01. 20. 00:40
Előzmény: #3045  NatoshiSakamoto

A váltás nagyon jó árfolyamon van IBKR-en belül, maga a kiutalás 1-2 nap, és havi 1x ingyenes. A többihez tudni kéne hogy margin vagy cash account.
Amúgy most hétfő amerikai tőzsdén pont szünnap, ott nem fogsz tudni eladni semmit kedd előtt.
wantuu 2025. 01. 20. 00:43
Ha eladás kell a kiutaláshoz, mert anélkül nincs elég szabad egyenleg/margin, sztm az eladás véglégesedését is meg kell várni, ami még +1 nap.
wantuu 2025. 01. 20. 00:45
Bár most látom hogy ETF-et akarsz eladni, akkor gondolom az EU-s - azok a tőzsdék üzemelnek hétfőn - viszont EU-ban lehet 2 nap az eladás settlement.
NatoshiSakamoto 2025. 01. 20. 07:06
Sima ír ETFr van szó (SWDA), de akkor a járható út úgy nézne ki, hogy, ETF sell, eur sell (huf buy), majd huf kiutalás (amire kiváncsi vagyok, hogy egy lakás ára + első kiutalás fentakad-e valamin…. crypton nincsenek jó tapasztalataim, remélem az IBKR rácáfol erre)
Köszi a helpet, remélem teljesül minél előbb..
wantuu 2025. 01. 20. 09:07
Előzmény: #3049  NatoshiSakamoto
IBKR nem egy kriptós cég akik be vannak fenyítve hogy extrán világítsanak át mindent. Ez az összeg egyáltalán nem számít náluk nagynak, külföldiek milliárdos portfóliókat is tartanak itt. A kiutalás a legnagyobb amerikai és európai bankokon keresztül történik. Szerintem ne aggódj. :)
domdom
domdom 2025. 01. 20. 12:00
7.20-kor teljesült a Revolut HUF beutalásom, de azóta sincs bent IBKR-en, máskor 30 perc - 1 óra, ez pedig már 5 óra. 
andrakis 2025. 01. 21. 12:35
KH-tól szeretnék IBIE-hez TBSZ-t transzferálni. Mindkét szolgáltatónál van már TBSZ 2024 (a gyűjtőév), és a KH-sat akarom átvinni és az IB-sbe olvasztani.Mindkét oldallal kapcsolatban vannak kérdéseim, hátha tud valaki segíteni, mielőtt nekiállok az ügyfélszolgálatokkal hadakozni. :)
KH azt írta, hogy nekik 2 doksi kell. Az egyik egy "kimenő értékpapír transzfer megbízás", amit el is küldtek pdfben. Itt van két kérdéses mező a fogadó féllel, vagyis az IB-vel kapcsolatban.
kapcsolattartó: ???
mailcím, fax-, és telefonszám: ???
Van bárkinek tippje, ide mit kell írni?
A többit majd egy másik hozzászólásban megírom.
Kiss 2025. 01. 21. 15:46
Most nyitottam TBSZ-t de még nem raktam rá pénzt. Mikortól vonják le a tbsz havi díjat,namikor még van nyitva a tbsz vagy amikor már rajta van a minimum 25e Ft?
PRTFLooio 2025. 01. 22. 08:33
Sziasztok!
IBIE TBSZ számlán devizám van (USD). Mivel a TBSZ-en az alapdeviza a HUF, így az alapdevizára váltás simán megy gondolom, de a visszaváltás USD-re már csak akkor fog működni, ha USD alapú eszközt (pl.: részvényt) vásárolok? És ha azt a részvényt eladom, a TBSZ-en marad az összeg devizában? Tehát remélem nem váltja vissza automatikus HUF-ra...
Előre is köszi a válaszokat.
Luna1110 2025. 01. 22. 09:39
Előzmény: #3038  dobosD
Attól függ, mit akarsz csinálni vele. 
Nekem van IBKR és Lightyear Tbsz- em is, mert tavaly egy fórumbeli vita kapcsán gondoltam kipróbálom a Lightyeart is. Mobilon használom mindkét platformot.
Ha csak néha veszel valamit és gyűjtögetsz, majd 1-2-5-10 év múlva akarod eladni, akkor Lightyear, olcsóbbak a jutalékok és a Tbsz számlavezetési díj sincs.
Viszont, ha nagy volatilitású részvénnyel akarsz úgymond "kereskedni" napi- heti- havi szinten, próbálva kihasználni a volatilitást, akkor IBKR.
IBKR- nél van premarket, aftermarket, overnight kereskedés is, a Lightyearnál nincs, csak rendes kereskedési idő.
IBKR- nek fényévekkel jobb a platformja erre, a beadott megbízásokat látod a charton, nemcsak átlagárat számol, hanem konkrétan azt is meg tudod nézni, hogy az egyes pozíciót milyen áron vetted.
A beadott sok vételi - eladási megbízást átláthatóbban kezel, ugyanazt a funkciót több helyről el lehet érni.
Persze tanulást, utánanézést igényel a dolog, számomra angol nyelvismeret hiányában már a regisztráció sem volt egyszerű.
A TBSZ díja, a havi 2000 Ft soknak tűnik első hallásra, de nekem, pl. aki kicsi összegben kb. 20- 25 volatilis részvénnyel szórakozom, és egyszerre vagy 100 vételi ill. eladási ajánlat van baedva különböző szintekre, a kereskedési jutalékból ezt jóváírják, úgyhogy lényegében ingyen van.
Remélem segítettem.
unidentified user 2025. 01. 22. 09:51
Előzmény: #3054  PRTFLooio

Csak minimális maradványösszeget vált át automatikusan.
Mióta ír jog alá került, lehet már devizát váltani önmagában is, korlátlanul oda-vissza, viszont ez pénzbe kerül (2$ körül). Papírvásárlához, ha nincs adott devizád, automatikusan és ingyenesen vált.
PRTFLooio 2025. 01. 22. 10:45
Előzmény: #3056  unidentified user
TBSZ-en, ahol az alapdeviza  a HUF, ott az oda-vissza váltás macerásabb nem? Mert ott a devizára visszaváltás csak vásárlással megy, nem?
unidentified user 2025. 01. 22. 17:46
Előzmény: #3057  PRTFLooio
Nem, az az MNB hülyesége volt. Az ír jog megengedi a korlátlan oda-vissza váltást.
PRTFLooio 2025. 01. 22. 19:48
Előzmény: #3058  unidentified user
Hát nekem TBSZ-en nem engedi a HUF-ot devizára váltani...
Ezt az üzenetet dobja mellé: 
"Confirm Mandatory Cap Price
To avoid trading at a price that is not consistent with a fair and orderly market, IB may set a cap (for a buy order) or floor (for a sell order) THIS MAY CAUSE AN ORDER THAT WOULD OTHERWISE BE MARKETABLE NOT TO BE TRADED. Traders are responsible for understanding cash quantity details, which are provided on a best basis only."
Mi lehet a gond?
unidentified user 2025. 01. 22. 20:25
Előzmény: #3059  PRTFLooio
Semmi. Okézd le.

Topik gazda

felix6
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek