Sajnos nem találom a IB felületén, hogy hol lehet indítani a pénz áthívását a TBSZ-re. Tudnál segíteni? (Az IB webes felületét és a mobil app-ját használom, a desktop app-ot nem használom). Köszi.
Sziasztok! A kezdő kérdése: Melyik ETF-ekkel tudom legalacsonyabb költség mellett megvenni az "S&P 500"-at és a "NASDAQ 100"-at IB-n, amelyek jól követik is az indexeket. Köszöm a degítséget.
If I earn interest through Bond Coupons, am I required to pay Irish WHT? No. Interest that you earn on Bond Coupons is not within scope for Irish WHT obligations. Irish WHT applies only to credit interest paid on uninvested cash balances in your account. https://www.ibkrguides.com/kb/article-4740.htm
Ez most csak a cashre adott kamatra vonatkozik? Csak mert nekem vannak kötvényeim TBSZ-en, és még mindig nem tiszta, hogy ha jövőr lesz kamatfizetés, abból is vonják -e. Mert akkor ezt nekem is el kellene intéznem. :) Az ideiből még nem vontak, de az még pont a move előtt volt.
Szerintem érdemes megérdezned a könyvelődet, biztos ami biztos, de én annak idején rákérdeztem a NAV-nál, hogy a Wise esetében fizetett kamat esetében mi a helyzet. Itt 30%-ot vonnak le (belga forrásadó) és, ha nem tudom visszaigényelni, akkor itthon már csak szocho-t kell befizetni. Szerintem itt is ez a helyzet. Tehát, ha van kettős adóztatást elkerülő egyezmény az adott országgal, de mégsem tudod (vagy nem akarsz vesződni vele) visszaigényelni az ott levont adót, akkor levonható a magyar 15%-ból.
én úgy tudom, hogy az ír forrásadó után itthon is meg kell pluszban fizetni a kamatadót. (+szocho) Ezért van az adóegyezmény, amit ezek szerint kérvényezni kell, hogy megkapják a magyar IBKR-esek az ír forrásadó mentességet. Azaz az ír 20%-os forrásadó nem váltja ki a magyar 15%-os kamatadót. A magyar állam nem foglalkozik azzal, hogy te magyarként milyen levonást kaptál bárhol a világban. Lásd idei évtől USA. Ugyanakkor nem tudom biztosra, a gyereknek is könyvelő csinálja. A könyvelőnek meg ott a felelősségbiztosítása, ha valamit nem jól csinál. Megkapja az éves kimutatásokat és oldja meg, ne nekünk kelljen mindent tudni már. Káosz az az IBKR kimutatás.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF