Pár órája raktam át a főszámlámról a TBSZ számlára USD-t. Most, hogy megbízást akarok adni azt írja, hogy nincs elég HUF a számlámon. HUF az nincs, de USD fedezete van a megbízásnak, amit a TBSZ számlámon látok is. Idáig ez működött... vagy több időt kellene várnom a TBSZ összeg elhelyezés után?
Én pont fordítva szeretném. Erstétől IB- hez, 4 számlát szeretnék átvinni mind TBSZ. Természetesen feltörés nélkül. Jelenleg cash minimális van rajta csak részvények. Írtam már az IB Ügyfélszolgálatának, de még nem válaszoltak. Csinált már valaki ilyet? Mi ennek a módja? Köszönöm.
Össze akarom vonni a számláimat és Mo-n akarom őket. Nem tervezek nagy kereskedést. Már hetek óta nem fogadja az Erste a transzfert. Azt mondják, hogy technikai hibásan küldi az IB és nem tudják fogadni. Állítólag még a Keler is üzent az IB-nek, hogy hogyan kell feladni, de semmi változás. Üzengetek az IB-nek, de úgy érzem, hogy csak ugyanazt a gombot nyomogatják, nem érdekli őket, hogy hetente lepattan. Azt mondják minden rendben van náluk. Lehet, hogy egy idióta nem kér segítséget valamelyik cégnél vagy nem áll szóba a két cég egymással, vagy az egyik cég "utálja" a másikat. Érthetetlen, hogy hetek óta csak ennyi derült ki. Azt hittem, hogy küld az egyik egy emailt, a másik meg megmondja, hogy "jó beállítottam". Erre a másik mondja, hogy hűbameg ez nem megy át, hívjuk fel az IT-t vagy valamit... Abban biztos vagyok, ha nekik érdekükben állna akkor ez öt perc lenne.
Úh, az USA kettős adóztatást elkerülő egyezményt át kellett volna állítani? Azt hittem, ez automatikus, most gyorsan átraktam NO-ra... Sajnos Yes-en volt.
Remélem, ebből nem lesz probléma, bár én nem transferráltam még az Erstétől, csak az IBKR-en nyitott TBSZ-em van, azokon pedig ETF-ek és euro kötvények. Szóval elméletileg nem kellene, hogy különbséget okozzon. Gondolom 2024 január elsején ezt már át kellett volna állítani...
Usa osztalékkal kapcsolatban van ennek jelentősége.De azt akkor is 30%-os levonással kapod így is ,meg úgy is. Szóval szerintem nincs akkor a jelentősége,hogy idáig yes-en volt.
Nem történt meg a transzfer. :( "Számlaátvitel – következő lépésekTisztelt Ügyfelünk!Üdvözöljük
az Interactive Brokers Ireland Ltd („IBIE”) ügyfelei körében!
Az Interactive Brokers Central Europe Zrt. („IBCE”) és az IBIE 2024. augusztus 1-i hatállyal történő egyesülésével Ön az IBIE ügyfelévé vált. Következő
lépésként átvezetjük a számláját az IBIE által használt rendszerekbe. A
jelen értesítésben ismertetjük a számlaátvitel lépéseit. Célunk, hogy a
számlaátvitel a lehető legkevesebb zavart okozza az Ön számlája
működésében. FONTOS LÉPÉS:
A
jelenlegi számláján lévő nyitott pozíciók nem kerülnek átvezetésre az új
számlájára. Kérjük, az átvitelt követően azonnal tekintse át a
megbízásait, és szükség esetén állítsa helyre korábbi nyitott pozícióit.
A számlaátvitel lépéseit és időzítését az alábbiakban részletezzük:
10 OCT 2024 napján
létrehozzuk az új számláját a jelenlegi számlájával megegyező
információkkal és beállításokkal. Annak érdekében, hogy az új számlája
mindenben megegyezzen a régivel, 10
OCT 2024 napjától korlátozni fogjuk a jelenlegi számlaadatok és
-beállítások módosítását, beleértve a telefonszámát, a lakcímét, az
email címét, a piaci adat előfizetéseit, a banki átutalási adatokat, továbbá a programokban való részvételt és az igénybe vett szolgáltatásokat.
Az
új számlája jóváhagyását követő munkanapon átvezetjük az aktuális
számlája egyenlegeit az új számlájára, ami várhatóan 15-30 percet vesz
majd igénybe – ezalatt nem lesz hozzáférése a számlájához. A kereskedési
zavarok elkerülése érdekében a transzfer várhatóan az amerikai
piaczárást követően kezdődik. A sikeres transzferről az Üzenetközponton
keresztül, illetve emailben is tájékoztatjuk majd.
Az átvitelt követően meglévő felhasználónevével, jelszavával és kétlépcsős hitelesítési módszerével tud majd bejelentkezni.
Az új számlája automatikusan hozzáférést kap az Ön által eddig is
használt kereskedési platformokhoz, a jelenlegi számlájával azonban a
továbbiakban nem bonyolíthat majd tranzakciókat. Az Ügyfélportálon
keresztül hozzáférhető összes egyéb funkció (kimutatások, beállítások
stb.) is változatlanul fog működni.
Üdvözlettel:" Kössz szépen. Nyitott pozíciók a k....
Spóroltak a normális szakfordítón... nyitott megbízásokra gondolhattak, a migrálás napján meglévő részvényeket-kötvényeket nem adták el (szép is lett volna)
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF