Sziasztok! Van esetleg ötletetek, mitől lehet az, hogy az számlámon a Net Liquidity Value kb. 2.5%-kal nagyobb érték, mintha összeadnám az összes pozícióm piaci értékét + a szabad casht?
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Ma regisztráltam az IBKR-nél. Egyáltalán nem ismerem a rendszert. Az alapdeviza HUF a főszámlán és a TBSZ- nél is. A kérdésem arra vonatkozna hogyan történik egyéb devizákban a kereskedés pl. USD, EUR, stb? Ersténél vagyok, ott ugye deviza konverzió, majd utánna lehet kereskedni. Itt ez hogyan történik? Előre is köszönöm.
Ide is: Nekem automatán váltja vásárláskor tbsz-en szinte középárfolyamon(0,1% alatt volt mikor néztem). Ha csak devizaváltás, akkor 2$ de azt nem tudom megy e most tbsz-en.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy TBSZ számlán van kötvényem, ami 09.29-én fizetett kamatot. Ez a TBSZ számlán a Dividends résznél megjelenik. Ezt mikor lehet felhasználni?
Szerintem ez így nem igaz. Forintban kell nyilvántartani a Tbsz-t, de szerintem az alapdeviza az, amit választott az ember. A migrálás során volt pár nap, amikor az eladásnál Forintra konvertálták a dollárt, akartam is hibajegyet küldeni, hogy jó lenne, ha ezt befejeznék, de pár nap után helyreállt a rendszer, és most nem váltogat.
Nekem a főszámlán USD az alapdeviza, de a TBSZ-en migrálás előtt és migrálás után is azt írja, hogy HUF az alapdeviza függetlenül a főszámlától. Nem tudom, hogy a TBSZ-en lehet-e külön változtatni az alapdevizát...
A TBSZ számlán a Dividends résznél már ott van az összeg. Csak azt nem tudom, hogy ez valamikor automatikusan átkerül a szabadon felhasználható összeghez?
Overnight és Outside RTH között mi a különbség? Az első magyar idő szerint 10:30-ig, a másik utána él? Ha így van, akkor hogy lehet egyszerre a kettőt használni? Az outside rth-ra gondoltam, hogy az mindig él, de az imént csak overnight-al tudtam eladni.
elvileg overnight: 22-02 (csak az afterhours) outside rth 10-15.30 és 22-02 (pre-market és afterhours) pont fordítva kellene működni, mint ahogy írtad :)
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF