Portfolio Portfolio
5
5
1
február 26. | 15:13
#1

Hatalmas fordulat Maytõl: elhalaszthatják a Brexitet!  

ugrás a cikkhez
A párton belüli lázadás letörése érdekében, elõremenekülésként, Theresa May ma egy olyan javaslattal állhat elõ a parlamentben, amelyet eddig mindig kizárt: néhány hónappal elhalaszthatják a Brexitet, ha március 12-ig nem fogadja
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
február 27. | 00:27
előzmény: #47  Bekre_Pal
#49
ezt inkább én mondhatnám arra aki "demokráciát" keres az EU háza táján:)
február 27. | 00:26
előzmény: #46  Bekre_Pal
#48
továbbra is tartom azt hogy sokkal jobban jártak volna azzal ha elbukják azt a választást...
de valószínűleg ez a küldetésük...
ennek így kell történnie:)
február 26. | 23:48
előzmény: #45  pitcairn2
#47
ajaj, jó pihenést, megyek jó példával elől járni
február 26. | 23:47
előzmény: #44  pitcairn2
#46
a fidesz választási kampányelmélet után én visszafognám az összeesküvéselméleteim kikezdhetetlenségébe vetett határtalan magabiztosságomat ha te lennék... na jó pihenést, megyek
február 26. | 23:46
előzmény: #42  Bekre_Pal
#45
inkább röhejes...
a demokráciát pedig nem kéne isteníteni, mivel inkompatibilis a "jó kormányzással", az EU esetében is a masszív demokráciadeficit jelenti a reménysugarat...
ez lenne az a "fék" amit folyamatosan hiányolsz
február 26. | 23:43
előzmény: #43  euler
#44
hagyd a melodrámát a látszólagos brit "távozás" elengedhetetlen az EU centralizáció elmélyítéséhez...
ez szükségszerű...
persze ettől még jó ürügy lehet ez a "sokk" (kackac) vmi válság kapcsán... 
február 26. | 23:40
előzmény: #41  pitcairn2
#43

Azt azért elmagyarázhatná valaki (lehet, hogy inkább peter_s), hogy miért ne táncolhatnának vissza a britek a brexittől, ill. egyelőre a kizuhanástól. Esetleg belátták, hogy a tökönlövés esete áll fenn?
Miért lenne az a demokrácia megcsúfolása ha eljutnak egy újabb népszavazáshoz akár, és annak eredményeként bentmaradnak.
február 26. | 23:39
előzmény: #40  pitcairn2
#42
az, hogy párhuzamot vonjak az ottani rendszer és a nálunk szűkülő mozgástér természetének feltűnő hasonlóságainak. még nem tartunk ott, de vajon 9 éve ki mert volna ekkora demokrácia visszaesést jósolni? ma még elképzelni se tudjuk, hová hanyatlunk mondjuk még 9 év múlva. a példám ami valójában inkább egy párhuzam ezért szerintem helytálló.
február 26. | 23:22
előzmény: #39  -pny
#41
+ két világháború és egy meglehetősen elhúzódó "hidegháború" (lásd nyugatról szubvencionált nagy gonosz keleti mumus...) is kellett, hogy eljussunk a mai "Nirvána" kapujába:)
február 26. | 23:20
előzmény: #38  Bekre_Pal
#40
inkább az lenne a releváns kérdés, hogy az észak koreai példádnak mi volt a célja:)
https://forum.portfolio.hu/prev/38058/6179849
február 26. | 22:54
előzmény: #37  pitcairn2
#39
"az EU integrálódása már sokkal mélyebb mint azt a többség gondolja..."
.
Az európai országok integrálódása nem valami ördög vagy Soros műve, EU nélkül is nagyon mély pusztán a földrajzi elhelyezkedés, a folyamatosan (és kb. exponenciálisan) fejlődő technika és az emberi leleményesség okán. Betonkerítés is kevés lett volna, lenne ahhoz, hogy NE integrálódjunk.
február 26. | 21:55
előzmény: #36  pitcairn2
#38
De ennek az égvilágon semmi köze az eddigi témához. Mi a célod azzal hogy előhozakodsz vele?
február 26. | 21:54
előzmény: #30  peter_s
#37
én inkább úgy fogalmaznék, hogy az EU integrálódása már sokkal mélyebb mint azt a többség gondolja...
az EU de facto már állam...
most már csak de jure kell ezt kifejezésre juttatni... 
az UK (látszólagos...) "távozása" nagyban hozzá fog járulni ehhez...
az UK (látszólagos...) "távozása" szükségszerű ebben a folyamatban
február 26. | 21:50
előzmény: #35  Bekre_Pal
#36
egyszerűen röhejesek:)
február 26. | 21:36
előzmény: #24  pitcairn2
#35
És?
február 26. | 21:17
előzmény: #33  -pny
#34
A mínuszolónak úgy látszik, nem tetszenek a tények. Ezt kognitív disszonanciának hívják, amikor bizony szerencsétlen Fidesz hívő belső feszültséget érez az évek óta neki hazudott propaganda és a mások által frissen bemutatott tények (vagy saját tapasztalása) közötti súlyos ellentmondás miatt. Szar érzés.
.
Ja és segítségképpen: a mínuszolástól nem múlnak el a tények. 
február 26. | 21:06
előzmény: #28  peter_s
#33
Amúgy tanulságos volt olvasgatni, pl. ezért:
.
"78. cikk (az EKSz. korábbi 63. cikkének 1. és 2. pontja és a 64. cikkének (2) bekezdése)
.
(1) Az Unió közös menekültügyi, kiegészítő és ideiglenes védelem nyújtására vonatkozó politikát alakít azzal a céllal, hogy a nemzetközi védelmet igénylő harmadik országbeli állampolgárok mindegyike számára megfelelő jogállást kínáljon és biztosítsa a visszaküldés tilalma elvének tiszteletben tartását. E politikának összhangban kell lennie a menekültek jogállásáról szóló, 1951. július 28-ai genfi egyezménnyel és az 1967. január 31-ei jegyzőkönyvvel, valamint az egyéb vonatkozó szerződésekkel.
.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltak céljából az Európai Parlament és a Tanács rendes jogalkotási eljárás keretében intézkedéseket állapít meg egy közös európai menekültügyi rendszer létrehozása céljából, amely a következőket foglalja magában:
.
a) az Unió egészén belül érvényes, egységes menekült jogállás a harmadik országok állampolgárai számára,
.
b) egységes kiegészítő védelmet biztosító jogállás a harmadik országok azon állampolgárai számára, akiknek, anélkül hogy európai menekült jogállást kapnának, nemzetközi védelemre van szükségük,
.
c) közös rendszer a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek tömeges beáramlása esetén e személyek ideiglenes védelmére,
.
d) közös eljárások az egységes menekült-, vagy kiegészítő védelmet biztosító jogállás megadására és visszavonására vonatkozóan,
.
e) a menedékjog vagy kiegészítő védelem iránti kérelem elbírálásáért felelős tagállam meghatározására vonatkozó kritériumok és eljárások,
.
f) előírások a menedékkérők és a kiegészítő védelmet kérők befogadásának feltételeire vonatkozóan,
.
g) partnerség és együttműködés a harmadik országokkal a menedékkérők, illetve a kiegészítő vagy ideiglenes védelmet kérő személyek beáramlásának kezelése céljából.
.
(3) Ha egy vagy több tagállam olyan szükséghelyzettel szembesül, amelyet harmadik országok állampolgárainak hirtelen beáramlása jellemez, a Tanács a Bizottság javaslata alapján az érintett tagállam vagy tagállamok érdekében átmeneti intézkedéseket fogadhat el. A Tanács az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően határoz."
.
https://europaialkotmanyjog.eu/?p=408
február 26. | 20:56
előzmény: #7  -pny
#32
Értem. Ráérnek 200 év múlva is...
február 26. | 20:53
előzmény: #28  peter_s
#31
"A kilépésről rendelkező megállapodás hatálybalépésének időpontjától, illetve ennek hiányában a (2) bekezdésben említett bejelentéstől számított két év elteltével a Szerződések az érintett államra többé nem alkalmazhatók, kivéve ha az Európai Tanács az érintett tagállammal egyetértésben ennek a határidőnek a meghosszabbításáról egyhangúlag határoz."
február 26. | 20:44
előzmény: #27  pitcairn2
#30
Nem léptek le, de az a kormány amelyik megpróbálja nem sokáig marad a helyén, ezt ők is tudják. George Papandreau, aki volt olyan bátor, hogy belengette az EUR-ról szóló népszavazást a választás idején, 24 órán belül lemondatták. Az EU így intézi a dolgokat. Verhofstadt mondta még a brexit után közvetlenül az EP-ben, hogy az EU mindent meg fog tenni a szigetországban, hogy UK a közösségen belül maradjon, a népszvazás eredményének ellenére is. Ennyit a demokráciáról. Most még ezt meg lehet csinálni, de hosszútávon ez azt jelenti, hogy a tagállamok polgárai nem dönthetnek saját jövőjükről és már a parlamenti választások sem érnek semmit, idő kérdése és tombolni fog a nacionalizmus és az erőszak az EU-n belül. Most még csak pislákol a láng (sárgamellényesek Párizsban, majd Brüsszelben, brexit, növekvő euroszkepticizmus), de ha így meg tovább lesz olyan is, hogy lángba borul majd minden Európában. Hosszútávon a népakarattal szemben politizálni nem lehet, az EU vezetői meg pont ezt csináják.
február 26. | 20:37
előzmény: #28  peter_s
#29
pny-t nem kell különösebben komolyan venni, mi több a produkcióját tekintve a kripto-fideszes kitétel is hihető vele kapcsolatban:)
február 26. | 20:35
előzmény: #7  -pny
#28
Te engem a múltkor elhordtál mindenféle fideszes ügynöknek, meg bérkommentelőnek, aztán most meg cifrábbakat engedsz el, mint OV pártkatonái.
1, Lehet, hogy véleménnyilvánító szavazás volt, de UK nem Magyarország, hogy ott csak úgy semmibe vesznek egy ilyen népszavazást. Ez lenne a helyes minden tagállamban, hogy népszavazásokkal döntenek el fontos ügyeket, nem pedig az emberek feje fölött. Csak mivel ez neked és pár emberkének nem tetszik megy a hőbörgés, hogy nem kötelező figyelembe venni. De ha a másik oldal nyert volna és most a brexitesek hőbörögnének az újabb kilépési népszavazásért, akkor az már nem tetszene mert megelégedéssel vetted volna tudomásul az eredményt.
2, Az 50. cikkely viszont tartalmaz határidőt, 2 év, ha addig nincs megállapodás akkor a WTO kereskedelmi szabályai lépnek életbe a felek között. Azzal, hogy tologatják a határidőket és erről egyáltalán szó van az EU-n belül azzal pontosan azt üzenik, hogy az EU a saját jogszabályait sem tartja tiszteletben, ergó minden lehet. Ha mindent lehet akkor meg az EU ne pattogjon holnaptól egyetlen tagállamnak sem, hogy nem tartja be a szabályokat, meg ne fenyegessen senkit kötelességszegési eljárással mert saját maga igazolja, hogy az EU szabályait nem kell komolyan venni.
február 26. | 20:34
előzmény: #25  peter_s
#27
a déli államoktól különben nem nagyon tartanék még a görögök és a cipusiak sem léptek le ebből a rendszerből, az olasz kormánynak pedig még a jelenlegi Bundesbank elnök is megfelel EKB elnöknek:)
február 26. | 20:32
előzmény: #25  peter_s
#26
már mitől lenne az EU "demokratikus" és különben is mitől lenne inherensen jó a "demokratikus" döntéshozatal?
február 26. | 20:26
előzmény: #3  goapsy1
#25
Nem verték át, ugyanis a brexitről kimerítő, mindenre kiterjedő választási viták voltak az Egyesült Királyságban. Amit az egyik fél állított, a másik megcáfolta, ahogy az NHS-be átcsatornázott pénzeket is cáfolta a maradás párti oldal. Mindkét fél kampányolt olyan elemekkel, amelyek félrevezették a közvéleményt de nem ezek döntöttek elsősorban, hanem a britek szíve mélyén szunnyadó büszkeség volt a kilépés oka. Az egyébként ugyanúgy hazugság volt, hogy a britek olyan feltételekkel irányítják országukat, szabályozzák a bevándorlást, és a brit kormánynak olyan jogosítványai vannak az EU-ban, mint az  belépés előtt voltak, csak az ilyeneket az EU tagság megmaradásáért hőbörgők nem akarták meghallani, mert akkor be kellene ismerni, hogy a maradás párti oldal is elengedett orbitális nagy hazugságokat. Én is azon a véleményen vagyok, ha már megszavazta a nép, akkor lépjenek ki, az 50. cikkelyben foglalt feltételek szerint. Az EU most a határidő tologatásával azt bizonyítja, hogy a saját maga által alkotott jogszabályt sem tartja tiszteletben, azaz 2 évig van lehetőség a megállapodásra, ezt követően megállapodás hiányában a WTO szabályrendszer lép életbe. De nem, tologatják a határidőket, semmibe veszik az 50. cikkelyt, amit saját maguk alkottak meg. Tiszta hányinger, jönnek itt azzal, hogy az EU mennyire demokratikus, aztán amikor számára kedvezőtlen helyzet áll elő, akkor semmi nem számít, még azok a szabályok sem, amelyet saját maguk szavaztak meg. Arról nem is beszélve, hogy talán fel kellene tenni a kérdést, hogy mi a fenét csinál az EU, amikor a déli államokban erősödik az euroszkepticizmus, egy meghatározó tagállam állampolgárai pedig a kilépésre szavaztak...
február 26. | 20:25
előzmény: #18  Bekre_Pal
#24
az un. "ellenzék" sincsen magasabb intellektuális színvonalon:)
február 26. | 20:24
előzmény: #20  -pny
#23
próbáld még egy kicsit értelmezni a leírtakat:)
https://forum.portfolio.hu/prev/38058/6179829
február 26. | 20:23
előzmény: #15  pitcairn2
#22
..........
február 26. | 20:22
előzmény: #17  -pny
#21
mi a fenét keres több mint 70 év múltán a US Army a "független" (kackac...) Európában?:)
ami egyébként úgy közvetlenül CIA projektként indult...
https://en.wikipedia.org/wiki/American_Committee_on_United_Europe
és egyáltalán mire jó még a NATO?:)
ja, hogy megvédjen minket az "oroszoktól" akik anno USA finanszírozás mellett gyalogoltak be Európába?:)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease#US_deliveries_to_the_Soviet_Union
február 26. | 20:20
előzmény: #19  pitcairn2
#20
Eddig azt írtad, nem is kampányoltak, most már szerinted is kampányoltak... Szerintem lazíts. Ennyi zagyva elég volt mára.
február 26. | 20:19
előzmény: #16  -pny
#19
no erre mondom azt, hogy hazai ügyek helyett uniós ügyekkel kampányoltak és ez a "honvédő attitűd" hasznos lesz még az EU centralizáció elmélyítésében:)
február 26. | 20:11
előzmény: #16  -pny
#18
most épp jogunk van megtudni, mire készül brüsszel. deszka, a fidesz helyi meghosszabbítása a kérdésemre nem tudta elmagyarázni, hogy ez mi, csak hogy csináljak én is propagandát ha bírok, aszongya.
 
amúgy jól haladunk, a politikai átnevelőtáborok bevezetése majd hatalmas áttörést fog hozni persze: https://hu.wikipedia.org/wiki/Dzsucse
február 26. | 20:09
előzmény: #13  pitcairn2
#17
Hű de nagy szamárságokat hordasz már megint össze. Megy a házi zagyva (orosz dezinformáció?) netről ollózott anyagokból. Nézd már meg, hogy a belinkelt oldal mit tartalmaz: https://www.eur.army.mil/Units/
.
Te kb. most nagy csinnadrattával lebuktattad a NATO-t, hogy létezik. Vastaps.
február 26. | 20:06
előzmény: #15  pitcairn2
#16
"és persze azt, hogy az un. "ellenzéknek" köszönhetően jóformán kampányolniuk sem kellett..."
.
Nem hát. Csak 10 mrd-okért ment a Stop Soros, illetve az aktuális Brüsszelezés. Te Magyarországon élsz? Mert erősen gyanús, hogy nem.
február 26. | 19:58
előzmény: #11  -pny
#15
és persze azt, hogy az un. "ellenzéknek" köszönhetően jóformán kampányolniuk sem kellett...
választási programjuk sem volt és a hazai ügyek helyett már akkor is de facto uniós ügyekre helyezték a hangsúlyt...
február 26. | 19:55
előzmény: #11  -pny
#14
továbbra is fenntartom, hogy jobban jártak volna a választás elbukásával...
és azt is, hogy a fidesz féle "honvédő kardcsörtetés" kifejezetten hasznos lesz az EU centralizáció elmélyítésében... 
február 26. | 19:52
előzmény: #3  goapsy1
#13
ha valóban olyan "önálló" lenne a hőn szeretett EU-d akkor a "kiba..ást" vhol ezen a ponton kezdené el:)
US Army Europe
https://www.eur.army.mil/
kb. innen látszik a legjobban, hogy kik futtatják az EU-t...
február 26. | 19:50
előzmény: #3  goapsy1
#12
szvsz
max csak ürügyként fogják vmi válság kapcsán felhasználni ezt a globalista machinációt:)
apropó
az UK "kilépésével" (kackac... kb. úgy "lépnek ki", hogy de facto bent maradnak...)  minden eddiginél simább lesz az út az EU centralizáció elmélyítése felé...
február 26. | 19:48
előzmény: #8  pitcairn2
#11
Tudjuk, a Fidesz pedig tavaly áprilisban nem akart nyerni a választáson és győzött is az ellenzék - ahogyan ezt hirdetted.
.
Ja, nem...
február 26. | 19:48
előzmény: #4  xilinx
#10
a jegybanki ámokfutás következményeit is viselik pedig arról a kutya sem szavaztatta meg őket:)
február 26. | 19:47
előzmény: #6  Bekre_Pal
#9
minél kevésbe vannak ilyenek annál egyenesebb az út a hőn áhított Világállam felé:)
február 26. | 19:46
előzmény: #7  -pny
#8
jóformán 100%, hogy globalista geopolitikai tervek vannak mögötte...
nem volt ebben semmi spontán...
Farage is csak egy "nacionalistának" (vagy brit imperialistának...) maszkírozott globalista... 
február 26. | 19:18
előzmény: #2  xilinx
#7
A tényszerűség kedvéért:
.
1. A brexit népszavazás VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÓ szavazás volt.
.
2. Kilépésről szólt, határidőt nem tartalmazott.
február 26. | 18:04
előzmény: #5  xilinx
#6
az sose baj, ha a politikusi károkozás ellen vannak igénybevehető vészmegállító mechanizmusok. nálunk is elkelnének.
február 26. | 17:43
#5
Ez 1xűen bámulatos! Nem jutok szóhoz!
A választók vagy megerősítik, hogy "ugyan kedves választott képviselők, méltóztassatok már azt művelni, amit egyszer már megszavaztunk", vagy kimondatják velük, hogy "elsőre hülyék voltunk, de most nagyon okosat döntünk". Csodálatos.
február 26. | 16:02
előzmény: #3  goapsy1
#4
A cselekvőképesség fogalma nemcsak jogokat takar, hanem felelősséget is. Hoztak a választók egy döntést. Felelősek ezért a döntésért. És viseljék a következményeit is!
február 26. | 15:28
előzmény: #2  xilinx
#3
Az "istenadta népet" (gyk:  tájékozatlan hülyék hatalmas tömegeit) épp úgy átverték ott is a brexittel házaló politikusbűnözők, mint ahogy itthon Orbánc teszi az IQ-negatív híveivel.
        
Pl ugye azzal kampányoltak, hogy egy rakat pénz, amit "megspórolnak" az eu-n, megy majd az nhs-be, a helyi eü-be. Farage konkrétan a szavazás másnapján kénytelen volt bevallani, hogy mekkora ordas nagyot hazudtak.
       
Más kérdés, hogy én az eu helyében kibasznék minden ilyen országot. Ha pampognak az eu ellen, boldoguljanak nélküle.
február 26. | 15:13
előzmény: #1  portfolio
#2
Ez meg miféle koszos demokrataság már???? Most ki fog rettegni, hogy vég van itten a demokrácily(!!!!)ának, mert semmibe veszik a népakaratot????? Az az istenadta nép arról döntött, hogy kifele az ejuból, nem arról, hogy ez a retek banda összevissza tilitolizzon...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE