Hosszú évek óta elõször fordult elõ 2018-ban, hogy több Magyarországon született ember tért haza, mint ahányan elvándoroltak, vagyis pozitív volt a nettó migrációs egyenleg - derül ki a KSH Statisztikai Tükör kiadványából,
Mivel tökéletesen megbízhatatlanok a módszertanok, irreleváns, hogy mit mondanak a kihozott számok. Mindenki tudja, hogy a távozók egy része nem jelenik meg a statisztikákban, mivel nem jelenti be a távozását, akár a lakcímét is megtartja, stb. Ettől még akár igaz is lehet az állítás, bár személy szerint nem tartom valószínűnek.
kimondottan mulatságos olvasni itt a hozzászólásokat az orbánfóbiában szenvedők azt képzelik pl., hogy 1. "a ksh csak akkor van kormányzati nyomás alatt = hazudik megrendelésre, ha orbánkormány van", 2. ha nemfidesz kormány lenne, akkor nem lenne elvándorlás nyugatra, mivel ott magsabbak még mindig a fizetések - ám itt pontosítani kell: az értelmesebbje nagyon is tudja ezt, de hát kérem kampány van, és vmit mondani kell a választóiknak az ellenzéki orbánfóbiás elvtársaiknak... szóval tudják hogy ez demagógia, ám mégis elfogadják..mert így írják felül az érzelmeik a józan ész logikáját.. de visszatérve a portfolio írására: nem tudok, nem is akarok igazságot tenni abban hogy kinek kell hinni e kérdésben és kinek nem de abban biztos vagyok, hogy ilyen viták csak akkor nem lennének ha nem lett volna nálunk 40 év szocializmus majd rendszerváltás (hiszen az az oka a nyugatttól való gazdasági leszakadásunknak,), továbbá abban is biztos vagyok ny európa egyre kevésbé vonzó célpont, miután egyre többen tapasztalhatják meg leromlóban van ott a közbiztonság és így annak az elképzelt, gondtalan jólétben való életnek a lehetőségei szűkülőben vannak
tévedsz az ellenzéki pártok lépnek fel ezzel, az aluljárókban a szocik pl. a nagyvárad téren osztogatják kétségbeesetten a szórólapokat jelenleg is, mert félnek hogy esetleg mégesm ők lesznek a legerősebb ellenzéki párt, vagy az eddiginél 1-el kevesebb képviselőjük jutna be.. nem beszélve gyurcsányné európai egyesült államok című lázálmáról, amiről egyébként maga Juncker is azt nyilatkozta 1-2 hete, hogy igazából ő maga sem tudja azt elképzelni, hogy megvalósulna.. szóval bocsi, de eltévesztetted a kommented címzettjét, nekem ilyeneket ne írjál.. ja és kérdezd meg Ujhelyit, miért nem tették rendbe már ők az egészségügyet, orbán előtt? orbán nem ért hozzá, neki nem sikerült, oké. a szocik viszont értettek hozzá mindig is, akkor miért nem zavarták le 8 évük altt a reformot, és miért nem működik azóta is zsuperül, szépen és olajozottan az egész? siess, Ujhelyi még lehet hogy ott van a Nagyvárad téren és beszéld meg vele, biztos nagyon örülni fog hogy kezet szoríthat majd veled ;-)
Én személyesen 2006-ban nem voltam Pesten de a Tv-ben láttam mit műveltek azok a jól felhergelt hazafiak,gondolom ilyen helyzetben ma a TEK-sem bánna kesztűs kézzel az ilyenekkel,lehet elrepűlne néhány gumilövedék.
Ne feledd, 9 éve kétharmaddal kormányoz orbán őfaszkalapsága. Az "eemútnyócév" nem kétharmados kormányzás volt, sima többségi, a reformokhoz az ellenzék is kellett volna. Nem beszélve a válságról, ami nem csak kormányokat, de országokat döngölt a földbe. Nem ellenzéki pártokról beszéltem, csupán értékrendről, az általad megfogalmazott egyoldalú és elfogult nézőpontról. Voltak olajozottan működő rendszerek, de mivel a fidesz mindent (tényleg mindent) szétvert és újragondolt, teljesen okafogyott arról vitázni, miért volt szar akkor, mikor most is szar a szétvert, újraépített rendszer. Gondolok itt az oktatástól az egészségügyön át akár a rendőrségig. Igen, baloldali az értékrendem némi szabadelvűséggel fűszerezve, de pártom nincs és időm sem hogy simogassak bárkit bármelyik aluljáróban. :)
a kedvenceid szétlopták az országot, az volt a probléma lehet nem 4-es metrózni, löszbe épült alagutazni és RENCERSZINTŰ korrupciót építeni kellett volna 8 évig és nekik is lettek volna "konjunktúrában jelentéktelennek számító" eredményeik
nincs semmi gond ezért felesleges előhozakodni 8 évekkel, és azt nem én kezdtem hanem te de az alapfelvetésem fenntartom: ne legyünk már naívak és higyjük azt, hogy 1. a ksh felett csak akkor van "kézivezérlsé", amikor orbán kormányos, 2. és ne képzeljük már azt, hogyha mondjuk idén januárban elspörte volna a népharag a zorbánkormányt (ugye te is tudod jól hogy a 'rabszolgatörvény kapcsán elindított tüntetéssorozat nem titkolt céja ez volt, csak kellő társadalmi támogatottság híján a mozgalom elbukott), akkor, mondjuk februárban felállt volna a koalíciós dk-mszp-jobbik-lmp kormány februárban, eltelt volna mondjuk 2 hónap, ÉS, mondjuk most május 1-től már teljesen megállt volna a kivándorlás nemcsak nyugatra, hanem már ausztriába sem járnának át dolgozni a magyarok, naponta ingázva, hiszen olyan mesés és fanatasztikus bérkiegyenlítő programot hajott volna végre az új kormány?! ehhez csak emlékeztetőül: Fiala a civilrádiós reggeli műsorában 1 éve, kb. 2 héttel ápr 8 előtt megkérdezte gyurcsányt, : "mi lenne azután, ha megnyerné a választásokat az ellenzék, hiszen legalább 4 párt koalíciójával jöhetne csak létre? a válasz az volt hogy "megmondom, hát,... káosz"!
Látom megy az "adok-kapok"... na akkor lássuk... 1. Jajaj, mindenki kimegy 2. Jajaj, dehogy mennek ki Bemondom a 3. verziót: 3. Jajaj, remélem a harmada sem jön vissza, maradjanak csak kint ! (magas labda, jó szórakozást hozzá, fiúk !) :D:D:D
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek
Ugrás a cikkhez