Topiknyitó: Portfolio 2007. 08. 22. 15:54

Gyurcsány és a Magyar Gárda - éber védelemre kér a miniszterelnök  

Ugrás a cikkhez
A Kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a hazai és nemzetközi zsidó szervezetek levélben fordultak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, amelyben aggodalmukat fejezték ki a Jobbik Magyar Gárda megalapításával kapcsolatos tervei miatt. A miniszterelnök a szervezetek megkeresése kapcsán a mai napon levélben fordult Kovács Tamás legfőbb ügyészhez. A levél tartalmát teljes terjedelmében az alábbiakban tesszük közzé.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=40&i=86899
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GaborGabor 2007. 08. 26. 14:39
Előzmény: #137  buxer-
#140
Hello !

Számomra sok furcsa dolgokat magyaráztok ...
De senki nem foglalkozik a régmulttal amikor ezek létrejöttek. Senkitől nem hallottam, ki, mikor és miért kezte először lengetni az a bizonyos árpádsávos zászlót. EZ(!) lenne fontos nem pedig az, hogy később kik és miért választották jelképükké. Az, hogy ismét lengetik az nem feltétlenül a közelmult - esetenként rossz emlékü - jelentését kell tükröznie.
A cigány kérdésről ...
A megfogalmazás magában rejti a megoldást is - a kérdést igy megfogalmazó részéről ...
Véleményem szerint egyre sincs szükség az országban. Ritka kivételektől eltekintve. Gyorsan hozzáteszem : nem vagyok fajgyülölő ! De ezt a kultúrát nem tudom magamévá tenni.

vesztes 2007. 08. 26. 14:34
#139
CSAK ÍGY TOVÁBB FIÚK, MÁR MOST TELI A GATYÁJUK!
buxer- 2007. 08. 26. 14:24
Előzmény: #137  buxer-
#138
Az ifjú gárda, a harcot állja A széles utcát hódítja meg Előre végső leszámolásra, Előre rongyos, éhező sereg Rohamra indul az ifjú gárda Átgázol a tőkés rendszer felett Barrikádra, barrikádra. Tűzvonalba ifjú gárda
buxer- 2007. 08. 26. 14:20
Előzmény: #132  hinta
#137
Hinta, én megvennémm ha eladó.
kissherceg 2007. 08. 26. 14:20
Törölt hozzászólás
#136
kanyisz 2007. 08. 26. 13:49
Előzmény: #128  yesterday
#135
Yesterday!
Ki az a Ti? Tom Lantos, vagy Gyurcsány, az MDF, vagy az Szdsz?
Én személy szerint egyikükhöz sem tartozom, bár ez számodra biztos felfoghatatlan.
Egyébként igazad van nem fogjuk megmondani, de mielőtt elégetitek a könyveket, megmentünk néhányat belőle.

Röhögök a válaszodon. Azt írod "Utolsó bekezdésből kiderül, hogy neked minden baj, az is, ha fekete ruhában vannak, az is, ha barnában. " Ember a karszalagjukról beszéltem! Nem a ruhájukról wazze.
"Tehát ha a Magyar Gárda használja, akkor fasiszta, ha a Nemzetbiztonsági Hivatal vagy Esztergom városa akkor nem az. " Ez pontos meghatározás. Pont ahogy a horogkeresztnél van, ha egy német fekete egyenruhában használja akkor náci jelkép, ha egy indiai város címerében van akkor nem az.

Ki mitől fasiszta? Hosszú. Nemzeti és szociális demagógia keverékével nyakonöntött, senki nem magyar aki nem úgy gondolkodik és cselekszik, mint én. Ez jön le mindenhonnan. Jó sok zsidózással, cigányozással, homofóbiával és revizionizmussal nyakonöntve. Néha egy kis Szálasi dicsérettel a hívek részéről különböző fórumokon.
Mi a frásznak bizonygatni bármit is?
Egyébként az utsó jó jel, hogy még gyávák (esetleg gyávák vagytok?) nyiltan vállalni. A rossz jel pedig, hogy a jobboldal nagyobb része gyáva nyíltan elutasítani.

Ja és TGM-hez végképp semmi közöm, nekem túlzottan szélsőbal manapság.
Gudakes1 2007. 08. 26. 13:31
Előzmény: #131  kanyisz
#134
Nem értem, hogy a szélsőjobbosokban miért van akkora indulat és gyülölet?
Az iteni megnyílvánulásokbólból is süt.
Én úgy vélem sokan alkalmaznák ma is a dunábalövést, szomorú.

Részlet TGM cikkéből:

"Az árpádsávos zászló ugyanis egy másik állam zászlaja: nevezték ezt alapítói Kárpát–Duna Nagy Hazának, de nevezték Egyesült Földek és Gyepűknek is. Szálasi Ferenc szkv. vk. szds., nemzetvezető (Nyilaskeresztes Párt/Hungarista Mozgalom) ugyanis kurtán-furcsán megszüntette Magyarországot (sok egyebet is megszüntetett, mondjuk így: magasra ívelő pályája csúcsán), és helyébe más államalakulatot ültetett, amelynek nem voltak állam- vagy honpolgárai, csak „törzsei”, „népegyéniségei”. Többet is tudnánk minderről, ha nem sikerült volna – a nyilaskeresztes párt tevőleges közreműködése mellett – földdel (ha nem is gyepűvel) egyenlővé tenni a Szálasi szerint fájdalmasan elavult Magyarországot.

Ezen a ponton számos veterán sajtólevelező ragad majd tollat és más szúró-vágó eszközöket, hogy kifejtse: ez az árpádsávos zászló nem az az árpádsávos zászló.

A vita azonban, sajnálom, lezárult. Ezt a csakugyan történelmi zászlót (amelynek az Árpád-házi vagy angevin, azaz Anjou-kori eredete vitatott, ám ez tárgyunk szempontjából hangyányit se számít) a mai magyarországi fasiszták választották ki mint saját jelképüket, nyilván nem függetlenül attól, hogy ehhez hasonló jelképet használtak a korábbi magyar fasiszták is.

Nyíltan persze nem nagyon vállalják a nyilas örökséget – a nyilasság és maga Szálasi Ferenc személy szerint a szélsőjobboldalon se népszerű, bár azért föltűnő, hogy némely szélsőjobboldali hírharsonák munkatársai „Endre László”, „Baky László” és „Kovarcz Emil” álnéven írnak, ilyképpen is méltatva-ünnepelve sok százezer magyar zsidó (vagy zsidó magyar) kiirtása szorgalmas, buzgó, elszánt munkásainak, a tömeggyilkosság lelki terhét is (a magasabb közjó érdekében) vállaló vértanúknak az acélos emlékét. Akárhogy is – az árpádsávos zászló ott szokott lobogni, ahol „Sieg Heil!”-lal köszöntik a „nemzeti rock” (neonáci szkinhedbandák) dübörgését.

Ez a zászló a neo- és posztfasiszta szélsőjobboldalé, meg kell hagynunk neki. S aki „ártatlanul” óhajtja lobogtatni, nem ártatlan. Csak gyáva."
kanyisz 2007. 08. 26. 13:29
Előzmény: #132  hinta
#133
hinta!
ilyen zászló nem volt, és nem használták.
Lehet, hogy egy szélsőségesen rákosista tanár zászlaját szerezted be, búzakalász abban is volt.
hinta 2007. 08. 26. 13:17
Előzmény: #131  kanyisz
#132
Nekem van egy Magyar zászlóm benne búzakalász, kommunista címer, tetején nagy vörös csillag.Iskolából szereztem .1990-ig használták.
kanyisz 2007. 08. 26. 13:11
Előzmény: #125  hinta
#131
hinta!
1. tanulj meg magyarul. senki nem állította, hogy az árpádsávos zászló fasiszta.
Fasiszták saját jelképükként használják, sajnos, de ez nem jelenti azt, hogy maga a zászló az.
2. A magyar zászlóban nem volt 1989-ig vörös csillag.
Semmi nem volt benne. 1956-ban kitépték belőle a Rákosi címert (abban volt vörös csillag), azóta nincs benne semmi. A Kádár címerben ugyan volt vörös csillag, de az sose volt a zászlón.
yesterday 2007. 08. 26. 13:09
Előzmény: #129  yesterday
#130
Még valami. Igen, roma csürhének hívom azokat, aki Olaszliszkán ötvenszeres túlerőben halálra vertek minden ok nélkül egy embert. Ha más - nem cigány - tenne ilyent, azt is mélyen elítélném. Mint ahogy TGM-et is, aki a Moszkva téri megszúrt Józsika esetét akarta felhasználni arra, hogy igazolja a PREKONCEPCIÓJÁT, vagyis, hogy a magyarok "rasszisták, fasiszták, fajgyűlölők". Csakhogy a dolog visszafelé sült el.
yesterday 2007. 08. 26. 13:05
Előzmény: #127  kanyisz
#129
A cigánykérdésben általad írottakról nagyrészt egyetértünk, kivéve azt, hogy nem hiszem, hogy ugyanúgy jártak volna el Olaszliszkán, ha egy másik cigány ül abban a kocsiban, de valójában a kérdés is, a válasz is a probléma szempontjából teljesen indifferens.
yesterday 2007. 08. 26. 13:01
Előzmény: #127  kanyisz
#128
Megbocsátok, végül is semmi közünk egymáshoz, de akkor minek fórumozol.

Érved, mely szerint azért fasiszta a Magyar Gárda, mert te és elvtársaid annak tartjátok - némi eufémizmussal - nem meggyőző. "Az ég kék, a fű zöld, a fasiszta meg fasiszta." ezek azért óvodába illő érvek... vagy inkább már ott is hülyének néznek az ilyenekért.

Mivel a Magyar Gárdáról volt szó, beszéljünk arról. Azt írod, hogy "olvasom szövegeiket, hallom ideológiájukat", légy oly kedves, s tedd közzé autentikus forrásból, hogy mi az a szövegrész, ideológiai elem, amely fasiszta a Magyar Gárdánál.

Szó szerint azt írtad: "Tulajdonképp meg kell nekik köszönni, hogy egyértelművé tették az árpádsávot fasiszta jelképként használják." majd később "nem azt neveztem fasisztának ... Azt írtam fasiszta jelképnek használják. Bár eredetileg nem az, de annak használják." Tehát ha jól értelek, akkor a mondandód lényege az, hogy az árpádsávos zászló attól függően lesz fasiszta jelkép, hogy ki használja. Tehát ha a Magyar Gárda használja, akkor fasiszta, ha a Nemzetbiztonsági Hivatal vagy Esztergom városa (link akkor nem az. S ezzel a szofizmával rögtön vissza is kanyarodsz azon alaptételedhez, mely szerint valaki attól fasiszta, hogy te, illetve elvtársaid annak nyilvánítják.

Utolsó bekezdésből kiderül, hogy neked minden baj, az is, ha fekete ruhában vannak, az is, ha barnában. Logikád mentén haladva, gondolom, ez is attól függ, hogy ki használja: ha például az inKal emberei hordják a fekete egyenruhát, az szabad, ők nem fasiszták, hiszen te, és elvtársaid nem nyilvánítottátok őket azoknak, ha viszont a Magyar Gárda tagjai járnak feketében, akkor fasiszták. Pusztán azért, mert te ezt ex catedra kijelented.

Tudod, az embereknek már nagyon elegük van abból, hogy TI akarjátok megmondani másoknak, hogy mi a helyes, mi a comme il faut, mi az elfogadható, mi a kulturált. Ennek vége, jobb lenne, ha ezt tudomásul vennétek. Sem szellemileg, sem erkölcsileg nem vagytok abban a helyzetben, hogy ti oktassatok ki másokat.
kanyisz 2007. 08. 26. 12:58
Előzmény: #122  yesterday
#127
Ami pedig a cigánykérdést illeti, meg az egyéb kérdéseket.
Egy szélsőség nem attól lesz szélsőség, hogy problémákat vet fel. A problémák melyeket a 20. század szélsőségesei és a mai szélsőségesek felvetnek az esetek többségében valósak.
A szélsőség a problémákra adott válaszokban van.
Te roma csürhének hívod az olaszliszkaiakat, de az eszedbe se jut, hogy ez a valóban csürhe népség pont ugyanígy járt volna el, ha egy másik cigány ül abban a kocsiban.
A cigánykérdés megoldatlan, nekik nincs esélyük kitörni, mi meg rettegünk az erőszakjuktól. Ez igaz, de ez nem ok arra, hogy ugyanolyan csürhék legyünk, mint az olszliszkai cigányok.
Az viszont tény, hogy a cigánykérdésben fellépő szélsőség annak köszönheti létét, hogy az elit semmit nem tesz a kérdés rendezése érdekében (leszámítva a fogd be a pofád adok érte támogatást tevékenységet).
pampa 2007. 08. 26. 12:55
Előzmény: #125  hinta
#126
Tegnap a városunkban, melynek felelős képviseletére, békéjének biztosítására mindannyian felesküdtünk, fekete egyenruhás, náci jelképeket viselő gárdisták gyülekeztek. Árpád sávos zászlók lengtek a Budai Várban. Borzalmas emlékek elevenedtek meg a budapestiek lelkében: egy emberöltővel ezelőtt ilyen zászlók árnyékában, ilyen eszméktől vezérelve lőttek embereket a Dunába.
Miért hazudnak még mindíg? Nem ezt igérték. Ők is tudják hogy az Árpádsávos zászló nem ugyanaz. Minden Állami ünnepen az is szerepel a történelmi zászlók között. Azelőtt is beszél a Miniszter Elnök. Akkor nem baj? Akkor nem kelt rémületet az emberekben?

Miért hazudnak még mindíg?
Miért?
hinta 2007. 08. 26. 12:51
Előzmény: #123  kanyisz
#125
Nevetséges. Gyurscányék bohócot csinálnak mindenkiből (akiből lehet) .Az Árpád sávos zászló nem fasiszta.Lásd Magyar zászló (1989-ig vörös csillag volt benne)mégsem kommunista.
mary_m 2007. 08. 26. 12:46
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#124
Ez nagyon szép ez a zene :)
kanyisz 2007. 08. 26. 12:38
Előzmény: #122  yesterday
#123
Yesterday!
Remélem megbocsátasz, de teljesen érdektelen számomra a válaszod.
Nem fogok azon vitatkozni, hogy az ég kék, a fű zöld, a fasiszta meg fasiszta.
Olvasom szövegeiket, hallom ideológiájukat, látom külsőségeiket, nekem ennyi bőven elég. Az, hogy a szervezet megpróbálja szalonképessé tenni magát számomra érdektelen. Az, hogy a közös ellenség (ballib) képzete miatt a jobboldal nagy része és az Államelnök úgy viselkedik, mint Weimarban szintén nem izgat már. Szerencsére ma mások a nemzetközi körülmények, ezért remélem nem lesz mód a jelentősebb előretörésre.

Ami a zászlót illeti:
1. nem azt neveztem fasisztának, ezért linkednek nincs jelentősége. Azt írtam fasiszta jelképnek használják. Bár eredetileg nem az, de annak használják.
Remélem érthető a különbség.
2. Igazából nem is a náci egyenruhára hajazó fekete egyenruha (melyben van egy kis SS, van egy kis nyilas) az érdekes a sorozatból, amit belinkeltem, hanem az utolsó kép.link A barna katonai egyenruhában masírozók karszalagja mindent elárul, annak, hogy a benne lévő zöld jelvény eltér a betiltott nyilaskereszttől nincs jelentősége, csak igazodás a helyzethez.
yesterday 2007. 08. 26. 10:20
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#122
kanyisz: "Tulajdonképp meg kell nekik köszönni, hogy egyértelművé tették az árpádsávot fasiszta jelképként használják." - Miért is? Azért, mert ha te azt állítod valakiről, hogy fasiszta, akkor az is? Javaslom, először látogasd meg ezt a honlapot: link

Gudakes1: "Amíg nem vagy célcsoport (zsidó, cigány, kommunista, meleg, stb.) addig nyugodt vagy." - Látom átveted a hivatalos propagandaszöveget. Milyen célcsoportról hadoválsz te? Nem ebben az országban élsz.

Gudakes1: "egy demokratikus rendben, - legalábbis azért a mostani nagyjából annak nevezhető" - Ezt nevezed demokratikusnak, ahol a kormány ellen békés tüntetőknek kilövik a szemét; ahol utasításra a rendőrség alakulatai egymást áldozzák be a politikai haszon érdekében; ahol tiltott eszközöket (inter alia viperákat) alkalmaznak tömegoszlatásra; ahol a rendőrökről tömegoszlatáskor különös módon "leesik" az azonosító jelvény; ahol ezekért a törvénytelenségekért ráadásul még ki is tüntetik a főkapitányt; ahol a rendőrség mellett az APEH-et a megfélemlítés eszközeként használják; ahol állami felhatalmazással milliárdokat síbolnak el (kormányzati negyed, többszörösébe kerülő autópályák, Balettintézet, OPNI, viadukt stb.); ahol dübörög a korrupció, a nepotizmus, az államilag vezérelt gazdasági és fizikai megfélemlítés? Ezt nevezed te demokratikusnak?

Gudakes1: "megkérdezte, nem jár oda ugye sok szkinhed" - milyen kár, hogy ma Magyarországon nincsenek is skinheadek. Látszik, hogy alapfogalmakkal sem vagy tisztában. Javaslom elolvasásra: link

A problémára visszatérve, ma Magyarországon sokkal inkább akkor van ok félelemre, s indokolt átmenni az út túloldalára, ha egy cigánygaleri jön veled szembe az utcán. Sőt, akkor sem lehetsz biztonságban, ha ilyen falvakon hajtasz át kocsival. A Magyar Gárda megalakulása ellen tiltakozó tegnapi nagy antifasiszta tüntetésen felszólaló és náciveszélyt vizionáló Tamás Gáspár Miklós volt az, aki a Moszkva téren leszúrt Józsika, és tulajdonképpen az egész "elnyomott" cigányság védelmében tüntetést szervezett a "kirekesztő, rasszista, fasiszta magyarok" ellen, míg pechére ki nem derült, hogy nem csak a sértett, hanem az elkövető is cigány volt. Az a TGM, aki egyébként mint szar a fűben lapított akkor, mikor tavaly ősszel a felbőszült roma csürhe minden alapos ok nélkül saját gyermekei szeme láttára (akiknek egyébként megerőszakolását helyezték kilátásba) vert agyon egy tanárt Olaszliszkán, majd miután eltelt egy kis idő, az elkövetők kilátásba helyezték, hogy pert indítanak, mert a sajtóban csürhének nevezték őket.

Nos, kinek van oka félni ebben az országban?
Törölt felhasználó 2007. 08. 26. 03:09
Előzmény: #120  DLPH
#121
Nagy találmány ez a youtube - nem kell a médiagagyit hallgatni, van választék :)
csak persze válogatni kell itt is...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek