Topiknyitó: motorGP 2010. 11. 15. 10:28

GSPARK  

Ma piaczárás után fog jelenteni a GSPARK.

MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.

Vélemény?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mage 2018. 12. 25. 18:38
Előzmény: #3038  lukskypoker
#3039
Viszont kívánok Boldog Ünnepeket! 
lukskypoker
lukskypoker 2018. 12. 24. 10:58
#3038
Békés Boldog Ünnepeket Kívánok!
maveryck 2018. 12. 21. 20:52
#3037
Európa egyik legrangosabb építészeti díjának jelöltjei között idén kilenc magyar épületet is találunk.
http://epiteszforum.hu/kilenc-magyar-epulet-a-mies-van-der-rohe-dij-jeloltjei-kozott
maveryck 2018. 12. 21. 20:48
Előzmény: #3035  lukskypoker
#3036
lukskypoker
lukskypoker 2018. 12. 19. 14:56
Előzmény: #3033  csongor64
#3034
Ma (IS) Óz a  nagy varázsló dolgozik:-)))
3520
csongor64 2018. 12. 17. 08:40
Előzmény: #3031  maveryck
#3033
a broki fiúk megint kitettek magukért,sok sikert a vételekhez,tuti a bukta
rtkb 2018. 12. 14. 09:35
Törölt hozzászólás
#3032
maveryck 2018. 12. 14. 08:39
Előzmény: #3030  egyetleneim
#3031
Köszi!
egyetleneim 2018. 12. 14. 08:31
Előzmény: #3029  maveryck
#3030
Graphisoft Park: Még mindig lehet benne fantázia Újabb mérföldkő zárult le a Graphisoft Park történetében, mivel az idei évben elkészült az új irodapark a déli területen, amelyet az egyik nagy bérlő, az SAP, valamint több kisebb startup és vállalkozás is igénybe vehetett. A beruházások lezárulta után várhatóan jelentősen emelkedhetnek majd a bérleti díj bevételek, továbbá a költségek megugrását továbbra is jól kezeli a vállalat, az EBITDA marzs nem csökkent, emiatt a jövőben is stabil cash flow termelés jellemezheti a Parkot. A vállalatértékre vonatkozó modellünket felülvizsgáltuk, és az új fair értékünk alapján lehet még felértékelődési potenciál a cégben. Egy elfeledett sztori Továbbra is jó sztorinak tűnik a Graphisoft Park, habár az utóbbi időszakban úgy tűnik kissé elfeledték a befektetők.  A déli területeken 2018 harmadik negyedévére befejeződtek a fejlesztések, amelynek nagy részét már elfoglalhatták a bérbevevők. Várhatóan 2019-re 90 százalék körüli lehet a Park kihasználtsága, mivel az új épületek jelentős részébe vagy már beköltöztek, vagy már előre lekötötték bérleti szerződésekkel. Ezzel összességében 71 000 négyzetméterre nőtt a bérbe adott ingatlanterület. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a bérleti díj bevételek szempontjából rekordév következhet. A harmadik negyedévig bezárólag 18 százalékkal növekedtek a bérleti díjakból származó bevételek, valamint egyszeri és egyéb bevétel soron még 700 ezer eurós többlet szerepel. A fejlesztésekkel párhuzamosan a költségek is megemelkedtek, de ezek mellett is szépen emelkedett az EBITDA.  A Park harmadik negyedéves gyorsjelentésről szóló elemzésünket az alábbi linken olvashatja. A szektortársakhoz képest még mindig jelentős a diszkont A régióban kevés hasonló céget találni, mivel a Graphisoft Park speciális helyzetben található a fekvése miatt, azonban a régiós irodapiacon aktív cégeket megvizsgálva is látható, hogy jelentős diszkonton forognak a Park papírjai, a P/NAV (azaz a jelenlegei árfolyam, és az egy részvényre jutó nettó eszközértékhányadosa) mutató alapján.  Harmadik negyedéves jelentésében a Park ismét felfele módosította a nettó eszközértékét, amely az elkészült épületek hatására növekedett, ennek megfelelően az egy részvényre jutó eszközérték jelenleg 18,6 euró. Az év második felére pedig az euró forint árfolyam a 320-as szintek fölé állt be, ezért jövőre nézve inkább 325 közeli EUR/HUF árfolyammal számolva 5950 forint körül alakul a jelenlegi eszközérték. A régiós cégekhez viszonyítva az így számított 0,6 körüli P/NAV mutató jelentős diszkontot jelent, amelynek több oka is lehet.
 • Az utóbbi időben kevesebb sztori volt a Graphisoft Park körül, és jórészt az újonnan elkészült épületek várható hatása is kalkulálható volt, emiatt korábban elkezdhették beárazni a befektetők az árfolyamba a várható hatást.
 • Az alacsony likviditás szintén egy olyan tényező, amely diszkontot jelenthet a többi részvénnyel szemben.
 • Talán a legjelentősebb azonban maga a Park adottsága, azaz, hogy korlátozottan beépíthető a terület. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy még további 50 000 m2 beépíthető nettó terület van, és valószínűnek tűnik, hogy igény esetén újabb fejlesztések következhetnek a déli területen, de összességében a hely limitált.
 • Az északi területen még további beépíthető területek vannak, azonban jelenleg még a területet alkalmassá kell tenni arra, hogy további fejlesztéseket lehessen végezni.
A mutató értékének csökkenéséhez elsősorban az árfolyam esése járult hozzá, ezzel közel kerülve a kétéves minimumhoz. A déli területeken történő fejlesztések bejelentésekor ugrott meg a P/NAV mutató 0,8-ig, valamint az emelkedéshez hozzájárult az általánosan jó piaci hangulat a magyar és nemzetközi tőzsdéken.  Az idei évben a piaci hangulat már volatilisebb volt, és a hozamok is romlottak, emiatt érdemes lehet keresni a stabil cash flow-t termelő cégeket, és az ingatlanfejlesztő vállalatok között erre több példa is van, köztük a Graphisoft Park is. Mindezen tényezőket figyelembe véve, lehet még potenciál a Graphisoft Parkban, emiatt a jelenlegi diszkontot historikusan is magasnak gondoljuk, ez alapján inkább 70 százalék körüli P/NAV mutató lenne indokolt, amellyel a szektortársakhoz képest még mindig az alulértékeltebb cégek közé tartozna. A Graphisoft Park értékelésnél a relatív módszer mellet további két megközelítésből is megvizsgáltuk a vállalat fair értékét, és a módszereket átlagolva kaptuk meg a végleges értékünket a részvényre vonatkozóan. FCFF A szabad cash flow szerinti megközelítésben a jelenlegi beruházások miatt a 2018-as évben egy nagyobb negatív pénzáram várható, azonban a következő években ez fokozatos növekedésnek indulhat. A szabad cash flow így a következő években 9-9,5 millió euró között alakulhat számításaink szerint, és a számításhoz szükséges vállalati tőkeköltség meghatározásánál a következőket vettük figyelembe
 • A Park hitelei gyakorlatilag kivétel nélkül euró alapúak, és mivel a bevételek is euróban keletkeznek a kockázatmentes hozamnak az eurózónás kockázatmentes hozamot vettük, amelyhez a hitelezők által elvárt hozam becslésénél a Park eladósodottsága alapján még 2,3 százalékos, és az ország kockázati felár alapján további 1,2 százalékos prémiumot adtunk hozzá, amellyel 3,5 százalékra becsültük a hitelezőktől elvárt hozamot.
 • A Graphisoft Park az alacsonyabb bétájú részvények közé tartozik, ezért a fejlődő piaci országokra, Damodaran adatbázisa alapján meghatározott 0,83-as és a Park jelenlegi historikus bétája alapján 0,62-es értéket becsültünk.
 • A 7,6 százalékos Magyarországra vonatkozó részvény kockázati felár alapján 5,9 százalékra becsültük a saját tőkétől elvárt hozamot.
 • A fentiek alapján 5-5,2 százalék közötti tőkeköltséggel számoltunk a diszkontálásnál, a maradványértékes időszakban pedig 6 százalékos súlyozott átlagos tőkeköltséget vettünk figyelembe.
A megfelelő diszkontrátát alkalmazva a fair érték becslésünkre 3905 forintos értéket határoztunk meg. Az előrejelzés során konzervatív feltételezésekkel éltünk a növekedés ütemével kapcsolatban, így az esetleges pozitív bejelentések további beruházásokról, az ingatlankihasználtság gyorsabb ütemű emelkedése pozitív irányba módosíthatják a vállalatértéket. Ezen kívül az euró forint árfolyam változása a jelenlegi környezetben kedvezően hatott a részvény értékére, de egy esetleges erősödés lefele módosítaná a fair értéket. Ingatlanpiac Az MNB és a Royal Institution of Chartered Surveyors ingatlanpiaci felmérése szerint 2018-ban az ingatlanpiaci hozam tovább csökkent kb. 25 bázisponttal, amely azt jelenti, hogy a korábbi 6,5-7 százalék körüli hozamszint a prémium irodaházaknál 2018 első félévében 6,38 százalékra mérséklődött. A bérleti díjak viszont tovább emelkedtek, így a jelenlegi folyamatokat feltételezve a modellünkben is az irodapiaci hozamok további csökkenésére számítunk, valamint a bérleti díjak fokozatos növekedésre. A nettó ingatlanvagyon becslésünknél figyelembe vettük a mostani szintektől várhatóan nagyobb bérleti díj bevételeket, valamint a működési költségek kihasználtsággal arányos növekedését is. A hozamok csökkenése várhatóan jó hatással lesz a nettó ingatlanvagyonra, amelynek értéke még tovább növekedhet. Az átlagos tőkeköltség a modellben 5 és 5,2 százalék között alakul, valamint további fejlesztéseket nem vettünk figyelembe, így az eredményre a bérleti díjak emelkedése, az irodapiaci hozam változása, valamint az euró árfolyam változása hathat leginkább. A relatív értékelés alapján kiszámított 30 százalékos diszkontot tartunk reálisnak mivel a módszer az ingatlanok értékére ad becslést, és ez alapján 3681 forintos értéket kaptunk. Becslésünkben azzal a konzervatív feltételezéssel éltünk, hogy a jelenlegi 2018-as fejlesztések után, egyelőre nem várható újabb fejlesztés, bár az elkövetkezendő 15 évben az eddig még üres fejlesztési telkek is beépítésre kerülhetnek. A fair értékünket így ebben a modellben is jelentősen felfele módosíthatják az esetleges további fejlesztések. Értékelés A Graphisoft Parkra vonatkozó fair értékünket háromféle modell alapján 3880 forintra fogalmazzuk meg, amely a jelenlegi árfolyamnál 358 forinttal, azaz 10,2 százalékkal magasabb értéket jelent.  A becslésünk konzervatív feltételezéseken alapul és további felértékelődést jelenthet, ha újabb ingatlanfejlesztési igények lépnek fel. A jelenlegi helyzetet értékelve, és figyelembe véve a Park jelenlegi diszkont árazását az alábbi fair értéket tartjuk reálisnak. Osztalék A társaság 3,9 millió euró osztalékot javasol kifizetésre előzetesen, a harmadik negyedéves eredmény és a várható év végi profit alapján. Számításunk alapján így a törzsrészvényekre eső osztalékrész 113 forint lehet a tavalyi 93 forint után. A jelenlegi árfolyamszinttel számolva az kicsivel több, mint 3 százalékos osztalékhozamot jelent. Az új kormányrendeletnek várhatóan kis hatása lesz November végén jelent meg az új kormányrendelet, amelynek értelmében ingatlanalapok is vásárolhatnak a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok (SZIT) részvényeiből. Ezzel az ingatlanalapok egy új befektetési lehetőséget kaptak, és a SZIT részvények számára ez forgalomnövekedést jelenthetne. Azonban jelenleg, ha a Graphisoft Park forgalmát nézzük, a prémium kategórián belül az alacsonyabb forgalmú részvények közé tartozik, novemberben mindösszesen 218 millió forint értékben történt kötés a részvénynél. Az alacsony likviditás miatt azonban egyáltalán nem biztos, hogy fogják vásárolni az alapok például a Graphisoft Parkot, pedig egy ilyen lépés meghozhatná a fordulatot a részvény számára. A technikai kép biztatóan fest A nyári hónapok óta gyakorlatilag csak oldalazó mozgást folytat a Graphisoft Park. A 4000 forintos csúcs után következett csökkenő trend 3200 forintnál állt meg, majd onnan viszonylag gyors korrekció következett és a 3300 illetve 3500 forintos szintek közé szorult be az árfolyam. A gyorsjelentés után sikerült áttörnie az árfolyamnak a 3500 forintos szintet és egészen 3600-ig emelkedett a papír. Jelenleg egy lassú visszacsorgást láthatunk, és az árfolyamnak a 3500 forint jelenthet támaszt a következő napokban. Pozitív viszont a mozgóátlagok egymáshoz való közeledése, és egy kisebb emelkedés után akár elképzelhető lenne az 50 és a 200 napos mozgóátlag keresztezése is, amely egy vételi jelzést is adhatna technikailag a papírra vonatkozóan, habár az MACD rövidtávú eladási jelzése ennek ellentmond. Az évből már csak 1 teljes kereskedési hét van hátra, így nem valószínű, hogy a figyelem jobban a részvényre irányulna, azonban érdemes figyelni a fordulatra utaló jeleket a közeljövőben a grafikonon. A Graphisoft Park napi grafikonja (2018.12.13  13:00) Összegezve továbbra is pozitívan vélekedünk a Graphisoft Parkról, amely már több éve bizonyítja, hogy képes jelentős értéket teremteni a részvényesek számára. Az új beruházások elkészülte után, új csúcsokra ugorhat az árbevétel és a költségek szinten tartása mellett várhatóan tovább növekvő profitot realizálhat a vállalat. Mivel SZIT-ként az adott évi nyereség 90 százalékát köteles kifizetni a vállalat, hacsak a részvényesek másként nem rendelkeznek, ezért ez szintén emelkedő osztalékkal párosulhat, és tarthatónak tűnik a korábbi évekhez hasonló 3,5 százalék körüli osztalékhozam.  Bizonyos kockázatok azonban lehetnek, amely közül a legfontosabbak a következők:
 • Habár a bérlők jelentős része 10 évnél hosszabb bérleti szerződéssel rendelkezik, a szerződések átlagos bérleti időtávja 5 év felett van, egy-egy nagyobb cég elköltözése negatív hatást jelentene.
 • A Park rendelkezésére álló hely limitált, azonban még jelentős területek állnak rendelkezésére a fejlesztésre.
 • A kamatszintek, valamint az irodapiaci bérleti díjak változása azért jelentősen befolyásolhatja a bevételeket pozitív és negatív irányba is.
 • Egy esetleges negatív nemzetközi piaci hangulat, valamint a hazai ingatlanpiacon tapasztalható növekedés megállása, eladói nyomást gyakorolhatna a részvényre.
Mindezen szempontok mellet is a Graphisoft Park továbbra is jó hozamot biztosíthat a befektetőknek az ingatlanpiacon, mivel erős pénztermelésre képes a vállalat és jelenleg a bérlői kör stabilnak tűnik, illetve kisebb vállalkozásokkal tovább bővülhet.
maveryck 2018. 12. 14. 07:53
#3029
". A vállalatértékre vonatkozó modellünket felülvizsgáltuk, és az új fair értékünk alapján lehet még felértékelődési potenciál a cégben."
https://www.kbcequitas.hu/elemzesek/graphisoft-park-meg-mindig-jelentos-a-diszkont-20181213
Valaki be tudná másolni a teljes cikket?
lukskypoker
lukskypoker 2018. 12. 06. 11:12
#3027
3550 HUF / 57 db...
A vevők meg csak várnak:-)))
maveryck 2018. 12. 02. 12:44
#3026
 A SZIT (szabályozott ingatlanbefektetési társaság) nemzetközi háttere:
 
A SZIT nem magyar sajátosság. Külföldön REIT-nek nevezik azaz Real Estate Investment Trust-nak . Az USA-ban 1960-ban Eisenhower elnöksége alatt vezették be, hogy minden befektetőnek lehetősége legyen akár kis összeggel is osztalékfizető ingatlantársaságokba fektetni . Az első amerikai REIT az American Realty Trust volt. Azóta 30 országban vezettek be REIT-eket a tőzsdére. Az egyik legnépszerűbb eszközosztály, hiszen nem kell nagy vagyonnal rendelkezni, hogy egy értékes ingatlanban részesedést szerezzünk, és közben részesüljünk az osztalékból. Mivel a tőzsdén jegyzik őket, így sokkal likvidebbek, mint a közvetlen ingatlanbefektetések, ráadásul a tőzsdei jelenlét nagyobb transzparenciát követel a cégektől. A tőzsdén jegyzett REIT ETF-ek ilyen társaságokból építenek portfóliót, amiket a részvényekhez hasonlóan lehet adni-venni a tőzsdén.
lukskypoker
lukskypoker 2018. 12. 01. 18:54
Előzmény: #3024  maveryck
#3025
Természetesen. 
Ezért vagyunk itt (IS).
Ahogy szoktam volt mondani.
maveryck 2018. 12. 01. 17:37
#3024
A legutóbbi díj is megerősíti, hogy a minőségen van a hangsúly. http://www.graphisoftpark.hu/irodafejlesztesi-dij-2018
imrejani 2018. 12. 01. 10:50
Törölt hozzászólás
#3023
maveryck 2018. 12. 01. 10:40
Előzmény: törölt hozzászólás
#3022
Szemben más ingatlancégekkel, itt nincsenek váratlan ingatlan vásárlások (értékesítések), ami vonzóvá teszi a GSParkot a többivel szemben egy ingatlanalap számára. Kiszámítható saját fejlesztés lehet itt csak.
imrejani 2018. 12. 01. 10:00
Törölt hozzászólás
#3021
nemethzoli 2018. 11. 29. 10:11
Előzmény: #3019  maveryck
#3020
Akár vehetnék is.
maveryck 2018. 11. 28. 18:01
Előzmény: #3015  maveryck
#3019
Holnaptól hatályos a kormányrendelet-módosítás, tehát holnaptól akár már vehetik is.
nemethzoli 2018. 11. 28. 16:31
Előzmény: #3017  rozmi
#3018
BIF-ben elenyésző a forgalom. Ahogy olvastam az osztalék már így is 5% volt, nem valószínű, hogy sokat nőne.
rozmi 2018. 11. 28. 13:23
Előzmény: #3016  nemethzoli
#3017
Jelenleg tudtommal nincs, de a BIF dec 31-ig SZIT akar lenni, és a Trigránit-Westend is szit-ként szándékozik tőzsdére lépni (illetve a BILK-nek nem sikerült)
nemethzoli 2018. 11. 28. 13:14
Előzmény: #3015  maveryck
#3016
Van még a parkon kívül egyáltalán SZIT részvény?
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 28. 11:20
#3014
Na azért:-))))
Egy kötés volt 3580-on.
rtkb 2018. 11. 28. 11:10
Törölt hozzászólás
#3013
Bekes 2018. 11. 27. 17:58
Törölt hozzászólás
#3012
maveryck 2018. 11. 27. 16:58
Előzmény: #3010  oxylant
#3011
Igen, valószínű.
oxylant
oxylant 2018. 11. 27. 16:07
Előzmény: #3008  maveryck
#3010
Ha nagyon vennék, akkor az látszana is a kötéslistán (is).
Valaki átköthetett.
Nekem több évig kedvenc papperom volt, anno!
(valamikor nem így viselkedett!!)
mage 2018. 11. 27. 15:59
Előzmény: #3008  maveryck
#3009
Valaki meg örül, hogy végre történik valami :).
maveryck 2018. 11. 27. 12:38
Előzmény: #3007  maveryck
#3008
Valaki nagyon veszi. Valaki nagyon adja.
maveryck 2018. 11. 24. 13:29
Előzmény: #3006  mage
#3007
Jó lenne.
mage 2018. 11. 24. 11:19
Előzmény: #3001  lukskypoker
#3006
Valaki (valakik) belekapott ebbe is meg a nyomdába is, csak itt még nem kapott mennyiséget.
mage 2018. 11. 24. 11:17
Előzmény: #3000  retektoni
#3005
Vagy az asszonynak majd új házat kell építeni, mert aminek az építésébe nem szólt bele azt nem tudja sajátjának érezni :)
mage 2018. 11. 24. 11:15
Előzmény: #2999  zsoltee77
#3004
Bizony benne van, hogy tényleg drágul, főleg itt Debrecenben, mert 30 milliárdért építenek új teret, meg a bmw a következő 5-10 évre leköti majd az építőipart.
Asszonyban is igazad van :).
maveryck 2018. 11. 23. 17:19
Előzmény: #3002  maveryck
#3003
Újabb példa arra, hogy ez egy minőségi ingatlancég.
maveryck 2018. 11. 23. 16:51
Előzmény: #3001  lukskypoker
#3002
A 4 új épület kapott díjat, amit most ősszel adtak át.
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 23. 16:42
#3001
???
3540
Az újabb díjat díjazzák a befektetők?
retektoni
retektoni 2018. 11. 23. 06:45
Előzmény: #2998  mage
#3000
Építkezz először, aztán jöjjön az asszony, mert ha fordítva teszed, biztosan drágább lesz! :)
zsoltee77
zsoltee77 2018. 11. 22. 21:53
Előzmény: #2998  mage
#2999
Vagy még drágul minden 30%-ot, nem lehet tudni. Az asszony itt a lényeges pont inkább. :))
mage 2018. 11. 22. 21:49
Előzmény: #2992  lukskypoker
#2998
3400 felett én se, van elég 3500-ről :D.
Bátor vagy, hogy most építkezel. Én még várok pár évet, hátha jön egy kis recesszió és nem ők fognak felfele alkudni, hanem én lefele. Meg nem ártana egy asszony is hozzá :).
zsoltee77
zsoltee77 2018. 11. 21. 22:18
Előzmény: #2996  lukskypoker
#2997
Van még, de kb hideg vizet ittam rá. 
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 21. 22:15
Előzmény: #2995  zsoltee77
#2996
Nincs több ts20ad? Teljes átkötés volt?
Ha az ath csak a MOL vagy csak az OTP szárnyalását jelentené akkor köszönjük nem kérjük.:-)
zsoltee77
zsoltee77 2018. 11. 21. 22:12
Előzmény: #2994  lukskypoker
#2995
Ja. Közben mozgosítottam a ts21 kontingenst, abba még bux ath is belefér :D
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 21. 22:11
Előzmény: #2993  zsoltee77
#2994
Én annyira nem szeretek másoktól függeni. Mert amit én elintézek az van elintézve biztosan. Kevés van belőlem az a baj:-)))
Csúszás az lesz nálunk is (természetesen).
Btw: a ts20-as certijeidnek sztem jön a Black Friday. MOLban jöhet egy felszúrás + Ricsit is megpöckölik 5300 fölé és akkor a certi kakukk, a bank nyert megint.
zsoltee77
zsoltee77 2018. 11. 21. 20:53
Előzmény: #2992  lukskypoker
#2993
Én élvezem, szeretek ingatlanokkal foglalkozni. Mondjuk ebben kurvanagy szerencsém, hogy jó kivitelezőket találtam. Helyi mester és jó ember a kömüves, villanyszerelő, víz-gáz-fűtés, festő, stb stb. Csak az idő, az nagy ellenfél. Minden csúszik, hónapokat. 
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 21. 20:42
Előzmény: #2991  mage
#2992
Nem szeretnék 3400 felett venni (még):-)
Kicsit vissza vonulok, még pár kispapír spex köröm van tervezve idénre. Építkezés új fázisba lépett, egyre többet hív a kivitelező. Indul a milyen színű, milyen formájú, honnan-kitől vegyük a csempét, járólapot, kádat, stb tánc. Milyen gépészet lesz a konyhában, legyen-e mosogató gép vagy sem... Aztán majd vmikor jövő év vége felé napelem projekt talán.
Annyira nem vártam ezt az időszakot...
mage 2018. 11. 21. 19:09
Előzmény: #2990  lukskypoker
#2991
Minden nap egy csoda, semmi nem mozdítja ki ebből a tötymörgésből. Eshet, emelkedhet itt bármelyik index, a GSP árfolyama örök.
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 21. 17:12
Előzmény: #2989  lukskypoker
#2990
z: 3420 (micsoda meglepetés)
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 21. 16:47
Előzmény: #2988  mage
#2989

3480
3420ra el ne felejtsen ráadni!!!:-))
mage 2018. 11. 19. 20:23
Előzmény: #2987  lukskypoker
#2988
Nem fogsz kapni 3000-ért. Már csak azért se, mert 3002-re beállok feléd :D. 
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 19. 16:01
Előzmény: #2986  lukskypoker
#2987
3480 kis forgalommal.
Ajándék ma sem lesz!:-))
PS: mókamiki a 3420-ra ne felejtsen el ráadni!
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 15. 16:55
#2986
Nap végi pár darabos szüttyögés lassan időszerű!
3440-en volt az utolsó kötés
maveryck 2018. 11. 15. 15:31
Előzmény: #2984  maveryck
#2985
A közigazgatási bíróság pont arra lesz jó, hogy ilyen ügyek ne akadályozzák a központi akaratot. Sajnos.
maveryck 2018. 11. 15. 15:18
Előzmény: #2983  fatihszultan
#2984
 Szkeptikus vagyok, de jó lenne.
fatihszultan 2018. 11. 15. 15:11
#2983
A BRFK-n elrendelték a nyomozást a mérgezett talaj miatt. Remélhetőleg a hivatalos ügyek felgyorsítják a kármentesítést.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2018. 11. 15. 13:29
Előzmény: #2970  maveryck
#2982
Egy korrekt SWOT a hazai irodapiacról jól jönne. Pl. reális-e a konvergencia-elvárás a régiós átlaghoz? A lengyel, cseh, stb. nagyvárosok átlagához. Ha a "normál" irodák bérleti díjai emelkednek, nő / nem csökken a kihasználtság, akkor a "luxuskategóriában" is megtörténhet ez. Persze ez nem jelenti automatikusan, hogy a GSPARK rövid távon emelni tud, de egy pozitív piaci környezet mégiscsak kedvező... Nyilván ezek üzleti titoknak minősülnek, ha valaki készít is ilyen elemzést önmagának és/vagy ügyfeleinek, de attól még érdekes lenne :)  Pl. "nem annyira profi" fejlesztők, vagy olyanok, akik most akarnak beszállni erre a piacra, stb. Annyi azonban bizonyosan látszik, hogy a piaci szereplők konvergenciára számítanak, mert mennek még mindig ezerrel a fejlesztések. Vagyis másképp fogalmazva: úgy is lekötik a kapacitásokat, hogy az árak már jócskán emelkedtek. Ráadásul előbb-utóbb felkerülhet Budapest a nemzetközi térképre is, mármint nem a "futottak még" kategóriában, ahol most kb. van. A legszebb persze az volna, ha a már érdekeltséget vett fejlesztők egy coup d'etat finanszírozása révén :) bebiztosítanák a putyinizálódás végét :) - ami biztosan jót tenne hosszabb távon a konvergenciának... Nyilván ehhez ismerni kellene a hazai viszonyokat: nem elég a Momentumot meg hasonló bénaságokat támogatni... ezek még mondjuk a másik komcsi tagozat ellen sem volnának hatásosak. A maffiózók ellen meg végképp kár ilyenekre túl sokat pazarolni. Executive outcomes... :) 
maveryck 2018. 11. 15. 13:04
Előzmény: #2980  fatihszultan
#2981
Na azért!:)
fatihszultan 2018. 11. 15. 12:56
Előzmény: #2979  maveryck
#2980
Értettem én. :-)
maveryck 2018. 11. 15. 11:09
Előzmény: #2978  fatihszultan
#2979
Azért raktam :)-t, mert természetesen vicceltem én is, csak itt nehéz a metakommunikácót használni.
fatihszultan 2018. 11. 15. 11:00
Előzmény: #2977  maveryck
#2978
:-))))))))))))))
maveryck 2018. 11. 15. 10:46
Előzmény: #2976  fatihszultan
#2977
Menj a p.ába!:):)
fatihszultan 2018. 11. 15. 10:43
Előzmény: #2975  maveryck
#2976
Ezek szerint te nem hiszel abban, hogy minden rossz Sorostól származik????? Hmmmmm.
maveryck 2018. 11. 15. 10:31
Előzmény: #2974  fatihszultan
#2975
Lehet ezen viccelődni, de 1 éve rányomja a bélyegét az árfolyamra.
fatihszultan 2018. 11. 15. 10:29
Előzmény: #2973  maveryck
#2974
Szerintem Soros!
maveryck 2018. 11. 15. 10:22
Előzmény: #2972  lukskypoker
#2973
 Ez nem kóser, nagyon nem.
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 15. 10:06
Előzmény: #2969  maveryck
#2972
A Wood hátrányát már a tender hirdetéskor anno beírtam ide.
MKB már vételre javasolná.
Egyformán kellene mérni a cégeket és lehetőségeiket. Ennyi lenne az elvárás a BÉT felé (is). Mivel ők találták ki az árjegyzést + elemzést.
3400 alatt ajándék! (nem is nagyon kapok ajándékot mostanában)
fatihszultan 2018. 11. 15. 08:49
Előzmény: #2970  maveryck
#2971
Ne olvasgasd. Egyszerűen hülyeség. Olvasd el inkább, mit mondott WB az elemzésekről. 
maveryck 2018. 11. 15. 08:46
Előzmény: #2969  maveryck
#2970
Tavaly december 15-én jelent meg az első elemzése, a célár akkor 3734 Ft volt.
Azóta eltelt majd egy év, voltak nagy fejlesztések, és a célár ugyanúgy 3734 Ft.
Érti valaki?
maveryck 2018. 11. 14. 17:30
Előzmény: #2968  lukskypoker
#2969
Bár ilyen egyszerű lenne. A wood elemzései nagyon nem tesznek jót az árfolyamnak.
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 14. 17:13
Előzmény: #2967  maveryck
#2968
Maradt HOLD.
UPSIDE 10.8%!!!
és marad HOLD...
Szánalmasak.
Akkor így kezeljük a dolgot ezentúl.
maveryck 2018. 11. 14. 15:43
Előzmény: #2965  lukskypoker
#2967
Nem így történt.
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 12. 16:57
#2966
Pár db-os lekötés 3400-ra ma elmarad?:-)
lukskypoker
lukskypoker 2018. 11. 12. 13:26
Előzmény: #2964  maveryck
#2965

Keresik még a szót! (BUY)
A cég fejlődött, cca fél év múlva emelkedő osztalék jön és a tavalyi 3570-nél adott HOLD ajánlás után 3400-nál elég nehéz mit írni...
Ma még nincs kötés eddig.
maveryck 2018. 11. 12. 13:01
#2964
Valami oka kell, hogy legyen, hogy a Wood még mindig nem adta ki az új elemzését.
maveryck 2018. 11. 11. 13:15
Előzmény: #2962  Törölt felhasználó
#2963
Igen, pont azért jó, mert unalmas, konzervatív.
Törölt felhasználó 2018. 11. 11. 13:06
Előzmény: #2961  maveryck
#2962
Az euro is magasabb.kb. 130 Ft az. Szeretem ezt a papírt, olyan unalmasan jó, mint a VW. Még 820 Ft-on vettem, azóta is megvan.
maveryck 2018. 11. 11. 12:30
Előzmény: #2960  maveryck
#2961
Idén májusban 3 millió euró osztalékot fizettek ki, egy törzsrészvényre 93 Ft-ot.
Jövőre 30%-al többet, azaz 3,9 millió euró osztalékot terveznek kifizetni, ami azonos euró árfolyammal számolva egy törzsrészvényre 121 Ft ((3,9/3)*93=120,9).

Topik gazda

motorGP
3 2 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek