Hmmm... lehet neked is egyszer volt egy 7 honapos regisztraciod... amugy elismertem mar a posztomban hogy vagyvezerelt a gondolkodasom...1-2 ev mulva meglatjuk igazam volt-e...
Sziasztok! En meg kitartok...szerintem a nem tul biztato befektetoi nap utan aki akart mar kiszallt belole, aki maradt az meg bizik a pozitiv fordulatban.. . Szerintem Szekeres mar nem mert semmit igerni a gyenge szamok es meg nem valosult tervek miatt es kb azert vannak ennyire szereny tervek...en nem akarom elhinni, hogy 300 emberrel ennyire legyen kepes egy ceg ebben az iparagban...szoval en bizom benne hogy az idei ev pozitiv meglepetes lesz...egy biztos vagyvezerelt a gondolkodasom, mert jol betaraztam :-) de ugy vagyok vele, ha jonnek a jo hirek (ennyi szar hir utan) akkor csak meg fog indulni... en 1-2 evet hajlando vagyok varni ha utana megy egy 50 %-100 %ot...na megyek dolgozni, eleg az almodozasbol...
Sziasztok! En meg kitartok...szerintem a nem tul biztato befektetoi nap utan aki akart mar kiszallt belole, aki maradt az meg bizik a pozitiv fordulatban.. . Szerintem Szekeres mar nem mert semmit igerni a gyenge szamok es meg nem valosult tervek miatt es kb azert vannak ennyire szereny tervek...en nem akarom elhinni, hogy 300 emberrel ennyire legyen kepes egy ceg ebben az iparagban...szoval en bizom benne hogy az idei ev pozitiv meglepetes lesz...egy biztos vagyvezerelt a gondolkodasom, mert jol betaraztam :-) de ugy vagyok vele, ha jonnek a jo hirek (ennyi szar hir utan) akkor csak meg fog indulni... en 1-2 evet hajlando vagyok varni ha utana megy egy 50 %-100 %ot...na megyek dolgozni, eleg az almodozasbol...
Jól látod, az egyik legkisebb pozim volt és az emelkedést 2026-27-re vártam, a korábbi funda alapján, ami a legutolsó jelentéssel teljesen át lett húzva. Ha majd elkezdenek bizonyítani, akkor még visszatérhetek, nincs harag.
Vertikál annyiban más, hogy nem megy a felduma a cég vezetője részéről 2 hetente nincs rádió egyéb interjúk hogy mennyire király a cég és nem 30 a P/E, hanem volt 3 is 6 körüli árfolyamnál...
Az, hogy nagy az eladói nyomás még nem feltétlen jelenti azt hogy rossz befektetés. Ha jól sejtem a VERTIKAL-ban van pozíciód, az Abelon Kft minden tevékenysége ellenére. Van egy elképzetlésed a céggel kapcsolatban, és az az elképzelés szerint olcsó a részvény, az eladói nyomás pedig csak még vonzóbbá teszi az árfolyamot.
riskmanagementisnice-nak volt egy elképzelése a GLOSTER-ről, ami explicit tartalmazta annak a lehetőségét, hogy 2025-ben csak lézengeni fog az árfolyam ezen a szinten. A tézis nagyrészt fundamentális alapú volt, tehát az eladói nyomás nem volt szignál. Amikor úgy látta hogy a fundamentálok megváltoztak és megdőlt a tézise, eladta. Bukott 20%-ot rajta, és mivel az egyik legkisebb pozíció volt a 20+ elemű részvényportfóliójában, így a teljes portfólió szintű hatás kevesebb mint -1%-ot.
Ha én is hasonló véleményen lettem volna a fundamentumokról, én is ezt csináltam volna.
Hát ha neked nem tűnt fel, hogy öntik mint a bolond, akkor egyértelműen te hibáztál! Én veszteséggel adtam el valahol 880 körül, mert nagyon nem tetszett, hogy minden megindulást több 10k pakkal akadályoztak...felduma meg lenyomás és végtelen eladó...azért ezt nem volt túl nehéz észrevenni
Arra mindenképpen jó a Gloster, hogy az embert a földön tartsa, hogy hibázik, hiába olvas el mindent és gondolkodik a dolgokon folyamatosan, vagy hiába hoz sorba amúgy jó döntéseket. És a kisebb cégeknél a kamufaktort nagyobb súllyal kell beárazni a mentális modelekbe.
Én körülbelül 1M bukóval elköszöntem egyelőre a Glostertől, 20-22 egyedi részvényem közül rendre csak ez volt pirosban (még néha az Intel meg Richter lebukott pirosba) és nem is hiszek most benne rövidtávon, jövök majd, ha lesz egy kis bizonyíték a vezetőség szavahihetőségére. Jó piacon vannak, nemzetközi összehasonlításban alacsony értékeltséggel, de az, hogy folyamatosan kamuzik a vezetőség nem fér bele. Simán lehet 2000 a gloster 3 év múlva, de egyelőre kamuka van és hamuka. Miközben annyi jó papír van bármerre nézek, nem parkoltatom itt a pénzt nullában.
DM-Ker Nyrt., Épduferr Nyrt., Gloster Infokommunikációs Nyrt., Megakrán Nyrt.: Az elmúlt években ebben a négy társaságban a cégek vezetői, magánbirtokosai mellett megjelent nagytulajdonosként – a 4iG-nél és az AutoWallisnál már említett, állami, majd kekvás hátterű – Széchenyi Alapok.
Sziasztok! Korabban lattam konyvet, glosternel is az erste feluleten, de ujabban nem. Minden mas cegnel lehet latni amit figyelek. Mi lehet az oka? Tudtok valamit? Mas szolgaltatonal lattok? Koszi
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re