Látod ez nehéz ügy. Egy Baji Csabával, aki olyan úriemberként viselkedik mindenkivel (aki megérdemli sofőrtől az alvezérekig), amit manapság már nem látni, és annyira borotvaéles aggyal rendelkezik és irányítani képes óriás cégeket, és annyira ért az energetikához, mint ő, nos olyan emberrel vitázni sem tudna egy Trixi szintű ember. De ő van nyeregben és így fel is út, le is út egy Bajinak, akinek a zoknijáig sem érne fel 50 év múlva sem. - Aztán most jött Králik, aki szintén kőkemény és kiváló szakember. Neki is van bőven tudás a motyójában. Ha neki sem engednek utat, hanem meg akarják mondani, hogy merre az arra, az újabb nagy hibát fog eredményezni. Králik is hozni fog magával nagyon kemény szakembereket. Ő sem tud sz@rból ünnepi ebédet főzni. Erre is figyelnünk kell! Azért kell, mert ha őt is menesztik, akkor már egyre gyengébb figurák, végül bábok jelennek meg. Ne így legyen, de ha ez jönne hírnek egy napon, akkor számomra végképp záróra és redőny le.
Üdv Keménymag, jó ötlet volt a különköltözés! Hank "nehéz eset" tulajdonsága abból adódik, hogy 20m-re a pöcegödör felszíne alatt is inkább az "alaptalan(nak tűnő)" optimizmust választja, nagynehezen kilábalva az "ereitfelvágnikészülő", kilátástalannak hitt időszakból, ha már volt annyira f@szkalap és idióta, hogy a hivatalos forrásokból csöpögő információk alapján fantasztikusnak felvázolt cégben látta az egyetlen kiutat a magyar posvány valóságból és nem adta el 810-en és azóta sem a féltve őrzött papírkáit (mert amúgy semmi sem indokolta, hogy el kellene adni akkor). Az a legdurvább, hogy ha az árfolyam szétb@szását figyelmen kívül hagyom és kizárólag a cégben valósan meglévő értékeket, fejlődési potenciált, jövőképet, lehetőségeket veszem alapul, akkor most sem lenne indokolt és soha meg nem fordulna a fejemben, hogy akár egy darabot is eladjak. Az alaptalan optimizmusmom kizárólag arra jó, hogy ha egyszer kilábalunk ebből az ocsmány időszakból és netalántalán végre szüretelhetővé válik a befektetésünk és türelmünk gyümölcse, akkor ne kelljen azzal szembesülnöm, hogy az éveken át tartó sopánkodás és a magam marcangolása, a folyamatos milettvolnaha boncolgatása miatt itt összeszedett és lábon kihordott agyhalál akár csak egy évvel is megrövidítené az amúgy sem hosszú életet, vagy bármiféle nyavaját idézne elő. Akit idegesítettem, akaratomon kívül megsértettem attól elnézést kérek, senkivel sincs bajom, remélhetőleg a többséggel egy hajóban evezünk és még fogunk is egy jóideig. Saját vételi-eladási szándékból soha senkit nem próbáltam félrevezetni, befolyásolni. Mindenkinek megszámlálhatatlanul sok árfolyamnyereségből származó szja-t kívánok a jövőben, ahogy eddig is, és jó fórumozást! Üdv. Hank
Általban minden cégnél a szakmai vezetés ad irányt. A foci csapatoknál is azért van az edző,hogy irányítson. A vezetőségnek meg kuss kellene,hogy legyen. Vikto rÚr is felhozza hasonlatnak a focit. Csak megjegyzem.
Nincs és sohasem volt harag, vagy sértődés! A tőzsde egy olyan hely, ahol sajátmagunkon kívül (amivel az előző írásomban kifejtett okok miatt csak árthatunk magunknak) mást hibáztatni, átkozni (hacsak nem azért veszünk fel, tartunk és zárunk pozíciókat, mert közben elektródákat és ipari áramot vezetnek krokodilcsipeszen keresztül a titánium bikagolyóinkba, vagy egyéb elsődleges nemi jellegeinkbe) szerintem semmi jogunk. :) Amúgy is karöltve végeztük el a mélytengeri fo(pu)sbúvár OKJ-s tanfolyamot. :)
A vásárlói oldal már rég nincs. Ez a baj. Amikor réges, régen, valamikor milliárdos forgalom volt ,haj de szép idők voltak. Azt hittük, hogy egy oriás cég kerekedik kiaz egészből. Még most sincs kizárva. De mikor?
A lényegre tapintottál! (Kis kiigazítás, Baji a Garancsi körhöz tartozott. Garancsi szerezte meg Simicska építőipari cégeit.) - Éppen ezért izzadnak a nagy és még nagyobb cégek miatt az "új tulajok", akik ugye nagyon lojálisak, mert nincs az országban annyi "megfelelő színű" (nem szintű!) képzett nagyvállalati felső vezető és szakember amennyire szükség volna. Ezért a kapkodás és a kényszer szülte beemelések, majd kirúgások. Na ez az, amit mindig és mindenkor, amióta emberi közösségek léteznek, szétb@sz a politika. - A szocializmus gazdasági rendszere is emiatt a politikai csapda miatt rohadt el. Meg Venezuela, Észak-Korea stb.
Félreértés ne essék, a szocializmus úgy volt rossz, ahogy volt: lényegében és velejéig. A pártkatonák ott is szétzúztak minden emberit és jót, ami volt és ami lehetett volna. Ez minden rendszerre igaz. Mindig.
Kösz, a családunknak volt benne része. - Tán csak nem arról akarsz meggyőzni, hogy pártkatonákra kell bízni azt, amit szakértelemmel kell működtetni? Sajnos ebben a diskurzusban nem veszek részt.
Igen, csak szimultán nézem a CIG és OPUS grafikont. Kb jobb-bal agyfélteke tréning. Magyar papírok közül ezekben van nagyobbacsaka.. Svéd papírral nem kereskedsz? Én találtam egy jót.
Akárhogy is nézem ez a részvény igenis jól halad most. 1,5 éve egy csökkent értelmi képességűt beültettek egy gép elé és azt mondták neki, hogy amint valaki vesz részvényt azonnal ( 5 percen belül) látható mennyiséggel "öntse" le az árfolyamot. Legalábbis én így látom. Volt 4-5 alkalom a 1,5 év alatt amikor napközben elment rendes wc-re a kacsa helyett - no olyankor megugrott az árfolyam és pár napig tartott mire visszaöntögette a megbízott "felelős" :))
Úgy látszik nem elég hetente bejelenteni., hogy MNB vizsgálódik, meg kevés az is, hogy közlékenyebbek lettek, az árfolyam egyre fosabb. Inkább arra gondolok , nem érdekli a ..... vezetőséget a pillanatnyi állapot. Nevetséges összeggel el lehetne indítani pár nap alatt. Vagy lehet felhívták Dakót, hogy ne erőlködjenek, úgyis visszabasszák, úgyhogy ülnek a helyükön Beával és bámulják egymást értetlenül, mint Matolcsy és Schmidt Mária.
Amint látható kapjuk rendesen az ívet. Elég pontosan! https://invst.ly/oh9o4 - Még 3 óránk van hátra és kiderül, hogy a mai megindulási esélyt bedarálják vagy zöld lámpát (akarom mondani gyertyát) adnak neki.
Milyen beszélgetések zajlanak vajon Lőrinc, és Beatrix között? Mindketten elégedettek? Bohócot csinál az apja a lányából. Nevetséges, röhejes ami itt folyik. Hülyének nézi őket mindenki.
Amikor 10 év múlva ML már visszavonult, a lánya meg milliárdosként vezeti a céget, nem biztos hogy hülyének nézik majd.. Ez az optimista verzió. Ha én csinálnám, tudnám hogy gáz a cég, vagy lenyúlás az egész, nem a lányomat raknám oda, hanem valami palimadarat. Az OPUS szektorai olyanok, amik egy hamarosan beérő válság esetén is mennek. Cukor. Energia. A turizmusra még jó darabig lesz pénze az embereknek, de rosszabb esetben azok ingatlanok, tehát eladhatóak. Bp-en kezd az ingatlan megtorpanni. App eladás logikus lépés. Félreértés ne essék, az árfolyam nem kicsit b.sza fel az agyam, és nem felbeszelo vagyok. Csak szerintem tényleg más távlatban és léptékben gondolkodnak mint mi...
Szerintem 10 év múlva a Mészárosék neven nem sok minden lesz. Az megy majd az eredeti górékhoz, a király (OV) gyerekeihez. Mészáros és a családja csak stróman, akik erre a szerepre jók Vikikének (Vikike megtanulta, hogy okos stroman nem jó, mert mert nagyon letudja sz.....patni).
Akármi is lesz az Opus történet vége, mennybemenetel vagy pokolraszállás, sokat lehet tanulni belőle a tőzsdéről.Most ez keserves és drága oktatásnak tűnik, de legalább ennyit vagy többet fog érni, ha sikerül bevésni a fejünkbe, amit tanulnunk kell belőle. Ezért is vagyok még itt.
Ez a részvény a kutyának sem kell. Addimíg nem lesz profit. Ha mindig 0-ban vagy minuszban van a cég nyeresége különböző okok miatt ez addig vissza folyhat 100 ft-ra is. Tele tömhetik a világ legnagyobb nyereséges cégével, ha a jelentésben minusz jön ki.
Szerintem hagyjuk ezt egyelőre, nincs vevő aki odaverne neki, ha lesz el fog szállni, szerintem ennyi röviden. Olyan mintha várnának valami vevőre........
Ha kisbüfi akkor jó nagy marha. Lehet már rég eladta volna mondjuk 322-n ha 1500-2000 darabjával adja a megbízást. 20k-nyi vételi erőben ne reménykedjen senki... :)
egyetlen bizalomnövelő megoldásként a board saját részvény vásárlását bírnám elképzelni, minimum 50k tétellel, de azonnal, dákó úrnak javasolom előterjesztésre, ha olvassák odabent
legalább így próbálják tudtunkra adni, hogy ha rajtuk múlik megáll az esés és ennél szerintük is jóval többet ér a cég, amit hajlandóak saját pénzük kockáztatásával megerősíteni
Hírekre úgysem történik semmi, a következő pénzügyi beszámoló még messze (talán jobb is), külföldi befektető pedig - egy nagy klasszikust idézva - höhöhö... :)
mellé állítsanak össze egy hitelesnek tűnő befektetői tájékoztatót a cég jelenlegi helyzetéről, nem kell titkokat elárulni, csak legyen benne mennyi kp-nk van, nagyságrendileg perpillanat mennyit ér a cég per részvény, mennyiért kelt el appenin, 41G, stb dákó úr, kérem lépjenek (elő vagy le)!
Globalis SzOpus Nyrt.