ugyanis a brókercég a vola alatt telefonon egyeztet az ügyféllel aki az árfolyam előző értékétől jelentősen eltérő ajánlatot ad be, hogy valóban komolyan gondolja-e. Szóval a 272 db-os 62.000 ft-on álló vevő szándékosan tette így be az ajánlatát.
nem kéne, ugyanis 272 dbot akar venni, ez 300on sincs 90.000 ft, ehelyett 16 millió ft-ot foglal fedezetbe 272 db vételhez. Ez hihető? mnb-nek leht, a debilek dolgoznak ott. Ez szimpla piacbefolyásolás, nem engedi nyitni, ez is az.
De amugy milyen vicces mar, hogy egy 6 eves gyerek agyi szintjen elkovetett trukkel le lehet benitani egy "biztonsagos" kereskedesi rendszert xD hatalmas...
Pontosan nem emlékszem rá, de az új kereskedési szabályoknál- mikor el
törölték a 15-20%-os limiteket -van olyan szabály féle, hogy extrém
ajánlatkor a Bét felhívja a brókercéget az meg az ajánlattevőt és
tisztázzák, hogy valóban úgy akarja-e?
ez nem baki. engem is hívtak már fel vola alatt, hogy valóban akarok e venni olyan áron rv-t. Ez kötelező már brokicégeknek. úgyhogy az illető, ha azt mondja igen, akkor ezt rögzítik hanganyagon, és marad a megbízás, ahogy adta. szerintem ez szándékos, és szerintem valaki megrendelésre blokkol.
fonok szerint erre az mnb-nek lepnie kell...amugy mar elotteiss hivtam hogy gratulaljak es akkor kerdeztem hogy fogad e velem egy sorbe hogy tuti valahogy visszanyomjak a papirt....1, mar lenne e sorom 2, mar akkor mondta hogy tesznek meg egy kiserletet az mnb-nel manipulalas miatt......es akkor ez tortenik bazzzz+!!! :DDDD
https://bet.hu/Rolunk/Sajtoszoba/szakmai-cikkek-es-tanulmanyok/megszunik-az-ajanlatteteli-limit-az-azonnali-piacon A volatilitási szakaszok működése: 1. Volatilitási szakasz: amennyiben az ajánlati könyvbe bekerülő ajánlat olyan áron kötne (indikatív kötésár, tehát még nem születik meg az ügylet, de maga az ajánlat bekerül a könyvbe), mely kívül esik az előre meghatározott Dinamikus Ársávon (melynek határait az utolsó ügylet ára +/- dinamikus ársáv %-ban megadva jelöli ki, pl. az OTP esetén +/- 3%) vagy Statikus ársávon (melynek határait a legutolsó aukciós szakaszban - ideértve a volatilitási szakaszt is - született ügylet ára +/- statikus ársáv %-ban megadva jelöli ki, pl. az OTP esetén +/- 6%), akkor a kereskedés aukciós ajánlatgyűjtési szakaszba vált át 3 percre, majd a létrejövő egyensúlyi áron megszületnek az ügyletek és folytatódik a kereskedés. 2. Extra volatilitási szakasz: amennyiben a volatilitási szakasz végén olyan áron jönne létre ügylet, amely kívül esik a Dinamikus Ársáv kétszeresén (Utolsó ügylet ára +/- 6% az OTP esetén), akkor nem születik meg az ügylet automatikusan, hanem a kereskedés átvált Extra volatilitási szakaszba. Az Extra volatilitási szakaszban új ajánlat tehető, illetve a kereskedési rendszerben lévő ajánlatok módosíthatók, visszavonhatók. Extra volatilitási szakasz esetén a BÉT munkatársai felveszik a kapcsolatot az ársávon kívül eső ajánlatot beküldő brókercéggel és felhívják a figyelmét a jelentősen eltérő árfolyamú ajánlatra és a visszavonás, módosítás lehetőségére. Miután a cég megerősítette vételi vagy eladási szándékát az adott áron vagy visszavonta, módosította az ajánlatát, a tőzsde manuálisan zárja le az extra volatilitási szakaszt és folytatódik a kereskedés.
Nincs papirom, de tradelnem...amit muvel a BET. Vicc rohej ez az uj nyito szakasz! Ennyi “ha”-t beletenni. Onmagaba kodolva van a hiba lehetosege benne. Csak ugy mint most, kit erdekel, h 62000 a veteli ar...az indikativ ar igy is adott! 28X....itt nem kellene ennyit merlegelni, mert a mennyiseg miatt erdemben nem valtoztat semmit! Lekotne 28X arfolyamon. Itt nem az ajanlat betevo a hunyo, hanem a kereskedesi rendzser utemeltetoje balfasz! El Kellett vna inditani a kereskedest 9:00kor
Globalis SzOpus Nyrt.