ugy latszik nem...az az erdekes ha a ta kitorest tamogat akkor az mindig elhal (arra tomnek) ha viszont esest akkor az olyan biztos mint a halal! :D Sz@£jon le ez a papir ugy ahogy van! :D
Azt ne hasonlítsuk ehhez. Ott egy ellenséges felvásárlás volt a cél. Itt is ilyet sejtesz? Aligha, mert a papírok 70%-a Mészáros érdekeltségeiben van. Nem lenne értelme felvásárolni ellenséges szándékkal, mivel irányító befolyást nem szereznének.
Shortot nem lehet napon túlra nyitni úgy tudom. AW-ban mi történik 1 éve szerinted? Egy speka banda felhypeolta, kiszórták a kicsikre, aztán eldobták mint a használt pzs-t és odébbálltak. A cég meg nagyívben tesz az árfolyamra, nem érdekli őket. Na itt kb ugyanez van. Most megint megtalálták a spekák, mert vannak hírek a cég házatáján, amire lehet mozgatni egy kicsit.
Ha a legrosszabbat feltételezzük (vagyis azt, hogy az Opus nagyon is jól tudja, mi történik, és vagy nem érdekli, vagy éppen "ő" csinálja ezt az egészet), akkor éppen hogy nekik, és pont rövid távon éri ez meg, hiszen mennyi is egy ilyen vizsgálat határideje? Fél év? 6 hónapig lehet(ett) azt kommunikálni a befektetők felé, hogy itt valami tőlük (mármint a cégtől) független szabálytalanság áll a háttérben, aminek láttán maguk is csak pislognak, de megtették, ami tőlük tellett, és az illetékes hatóság majd jól kideríti. De éppen ezért ez a trükk - már ha trükk - hosszabb távon nem működik: egyszercsak jön majd egy határozat az MNB-től, és mi lesz, ha abban az szerepel majd, hogy ők nem találtak semmi gyanúsát?
Semmi törvénybe ütközőt. Amúgy pont az a jó ha minél több shortot nyitnak amivel végeredményben ha nem tudják lentebb nyomni az árfolyamot akkor szívás nekik. Hiszen a shortot idővel zárni kell. Ami meg árfolyam felhajtó
Hasonlóan gondolom. Külső brigád kb 1m db, kb 1 m dollár. Nehezen tudnak utánuk nyúlni, az mnb nem Tudom ezt hogy oldja meg. Egy biztos lassan. A cégnek és a fő tulajoknak ez csúnya csorba, szerintem zavaró tényező, és nem kevés virtuális bukó. Ráadásul körbe röhögik őket. Azt tudom elképzelni, hogy van más fontosabb dolog, és azt csinálják (csak akkor meg a 2 év nem stimmel) valószínű sosem tudjuk meg.
Ha külső brigád állna a dolgok mögött, akkor tuti, hogy jobban nyomnák Dákóék az MNB vizsgálatot és jobban érdekelné őket az árfolyam illetve, hogy s.arrá s.opatják a befektetőket. szvsz
Dakó a piacfelügyeletnél dolgozott, így nem hiszem, hogy ne tudná mikor érdemes vizsgálatot indítani. Nekik nem éri meg rövid távon olyan dolog miatt bejelentést tenni, ami nem teljesen biztos és ami nem teljesen jól alátámasztható. Én azt elvetem, hogy ők shortolják és azt is, hogy a feljelentés csak egy mondava csinált ügy lenne, hogy lenyugtassa a kisbefektetőket... de ezt látjuk gyakorlatilag minden nap hogy megy az ész nélküli öntés végtelen részvénnyel. Nekem az alábbi feltételezéseim vannak: 1. Nem itthonról zajlik a támadás (itthonról nem mernék megtenni piaci szereplők sem...) 2. Valaki tőkeerős szereplő van mögötte (egy short ügylethez erős tőke és kereskedési képesség kell) 3. Short ügylet folyamatos lenyomással (de ezt szerintem mindenki látja aki követi a kereskedést, pénzt is akar keresni az aki szétveri az árfolyamon, csak így éri meg neki) Fogalmam nincs hogy mit csinálhat az MNB és mi miatt húzódhat... Gondolom vizsgálja a kereskedést és azt nézi hogy kik valósították azokat meg... Ki adott el... ki vett...
Nézd vissza az elmúlt tiz ev történéseit. Ha valaki megtámadta a fiukat bmilyen téren, annak kőkeményen nekimentek, kicsinaltak. Itt berken belul vagyunk, engedéllyel megy minden. Elképzelhetetlennek tartom, hogy vki, ha komolyabb tőkével rendelkezik, akkor erre fecserli az energiáját.
Nem feltétlenül jelenti ezt, csak bukna az az alternatíva, hogy az esés mögött valamiféle jogilag fogható szabálytalanság áll, márpedig ebbe a narratívába a cég is beleállt, hiszen ők maguk kezdeményezték a vizsgálatot. Amennyiben viszont az MNB nem jut semmire, akkor az egyfelől azért lenne kellemetlen, mert a továbbiakban nem lehetne (vagy legalábbis nehezebb lenne) olyasmire fogni az esést, ami az Opus hatókörén kívül esik, másfelől viszont felvetődne a kérdés, hogy ha nem az ő hatókörükön kívül eső oka van a lejtmenetnek, akkor miért kezdeményezték a vizsgálatot? Hogy-hogy nem ismerték fel és kezelték maguk a problémát? És ugye ez a kérdés megint többféleképpen válaszolható meg úgy, hogy az az Opusra nézve ne legyen hízelgő... (Hangsúlyozom: ez az eszmefuttatás csak az MNB vizsgálatról szól. Hogy valójában mi áll az indokoltnál alacsonyabbnak tűnő árfolyam hátterében, arról fogalmam sincs.)
egyre inkább gondolom , hogy az ellenzék csinálja,,.....hogy megutáltassa velünk a fi...szt, hogy bosszut álljon azért mert fi---re szavaztunk.... bosszut álljon rajtuk is és rajtunk is. Nekik megéri ez, pénzt nem sajnálva - sőt nyerve ezen- csak azért hogy aláássa ..csak azért hogy ellehetetlenitse őket a következő választáson. tudatos árfolyam rombolást csinálnak mert az ellenzéknek ez az érdeke. vélemény ? ki lát benne rációt ?
Kinek a kezében van a 700 millió részvény nagy része? Ha akarnák az alapjaikon keresztül helyretehetnék a shortosokat (láthatatlan támadókat). De amint látjuk két és fél éve nem akarják. Akkor vajon ki csinálja ezt? Marinéni a konyhapénzzel?
Ez az egész vizsgálat elég kétélű fegyver. Mi van, ha az MNB nem talál(t) semmit, akár hozzá nem értésből, akár azért, mert nem is volt mit találni? Ha ez lenne a vizsgálat vége - vagyis az, hogy nem történt semmi turpisság -, és ez kiderülne (mindegy, hogy az MNB vagy az Opus jóvoltából), akkor az még negatívan is hathat az árfolyamra, hiszen azt látszana igazolni, hogy mindenféle szempontból szabályosan és feltehetően okkal esett...
átkurás az egész tul sok volt a hiszti és hogy kuss legyen csináltak egy műbalhét..... ugyan már 6 honap alatt nem tudtak kivizsgálni semmit ....itt ebbe az országba .... ugyan már ti sem hiszitek el remélem !....
Amit itt ma műveltek arra nincsenek szavak. Vagyis vannak de azért tényleg örök kitiltás jár. Visszaverte 285-ről 300k részvénnyel, aztán pedig folyamatosan nyomta le... végén pedig bever záróba 265-ön 15k részvényt. Nagyon súlyos short megy. Tudatos árfolyam rombolás. Szerintem ezt nem az Opus csinálja, hanem valaki aki élvezi hogy szétverheti az árfolyamot és valószínű még keres is vele. MNB...
4iG részvényem nincs, és soha nem is volt, de kívülről szemlélve sokszor támadt az a benyomásom róla (még most már az is az ATH felén vagy inkább alatta jár), hogy jobban odafigyelnek rá, mint az Opusra, vagyis ott az árfolyam nem teljesen hö-hö-hö a cég részéről.
és ezt hogy képzeli? felhívom az MNB-nél Mancikát és kérem updateljen az Opus ügyről??? melyik osztály? milyen mellék? ne nézzen már hülyének ezredszerre. van hivetkozási szám stb. vagy ők is csak küldtek az MNB-nek egy mailt mint mi és soha napján jön rá a válasz? tiszta Gvölgyi show.
Nem tudom ki csinálja, tavaly óta azt mondom, hogy lehet valami ellentét, és valaki áldoz erre pénzt energiát, hogy szépen "karban tartsa" az árfolyamot. Tavaly még azt hittem ezen bukik, de lehet nyer... A reggeli felhúzásokkal... Nem gondolom, hogy egy cégnek jó az ha lassan mindenki az árfolyamukon röhög, és konkrétan bottal sem kategóriába kerül a papír. Miközben a cégben brutál dolgok jöttek össze. A kettő az én agyamba nem fér össze. Nem zavarja őket?
BuBe-fronton szerintem nincs mire várnunk. Tavaly május óta tudjuk, hogy benne van a projektben az Opus (R-Kord / RM), és pénteken a cégnél is magasabb szintről (kormánytól) jött a hír, hogy a finanszírozási szerződést aláírták, vagyis ha eddig volt valakinek kétsége a projekt megvalósulása és afelől, hogy ebből százmilliárdos nagyságrendű bevétel lesz itt, az mind megnyugodhatott. Én a múlt hét szerdai ralit (amikor a közel kéthetes lecsorgás után a napközben 208 forintos mélypontról nagy forgalommal fordult) utólag annak is tudtam be, hogy egyesek hamarabb tudomást szerezhettek az aláírásról, és éltek a lehetőséggel. (Bár tudom, ilyen sem itt, sem sehol a BÉT-en nem fordulhat elő.) A BuBe-t - ahogy más is írta - a piac már rég beárazhatta volna az elmúlt egy év alatt (s talán meg is tette, de - egyelőre - csak ennyit ért).
Akkor most már te szerinted is a cég csinálja. Akkor már egyetérthetnénk abban is, hogy a cég szándékosan szopatja a befektetőit, akik már pár éve bizalmat szavaztak nekik. Persze nem mi járunk jól.
Konkretan arra varunk ami sose lesz... Hogy a befektetoknek csurranjon valami...es de total nem erdekli oket hogy 5ft vagy 500... Ok a piacra bizzak az arazast es ha a piac szetshortolja akkor ez van...
Nem szarják le. Mert akkor engednék menni, nem robotokkal k*rnák vissza. Mocskos egy játék ez. Mindig van mire várni, mit a befejezetlen emberek... akik minden héten új milliárdos ötlettel jelentkeznek. Most a titkosítás, a q1 jelentés... És utána mire várunk majd? Tudod én vagyok a naiv a pozitív elméleteimmel :-)
Ha az opus hivatalos ertesitest kap a leanycegtol hogy ala van irva akkor sem koteles tajekoztatni... Ha lesz uj info a szerzodesben vagy nagyvonaluak lesznek akkor lesz tajekoztatas...ha nem akkor majd a jelentesbol kiderul...ennyi. Valszeg meg nem volt kommunikacio a miniszterium es a leanyceg kozott mert meg fogjak varni a titkositast...
A kettő közül melyik? 1. Arra várunk hogy R-kord lejelentse az Opusnak, hogy hatályba lépett a szerződés 2. Szavazás és utána jelentés Nem egészen értem, hogy miért a 2-es lenne mikor a szerződést aláírta mind a két fél és anno a közleményben az volt, ha aláírják a hitelszerződést akkor hatályba lép. Ez teljesen független a szavazástól, ahol a kiemelt státuszról döntenek.
Miért R-kord? a mészi és mészi is társ az RM-ben szóval akkor miért nem az RM ad tájékoztatást? ja hát lehet azért mert még alkalmazottja sincs :D fasza kis állami cég lett ez. ide oda mutogatás mig a főfőnök seggbe nem rúg vkit.
az is milyen már, hogy egy ilyen volumenű projektben még várnak arra, hogy tájékoztassa őket az rkord, talán meg kellene kérdezni, mert néma gyereknek 50 a fele, hihetetlen, majd akkor fognak tudni róla, amikor már végigment az első vonat rajta, vagy mi?
piros mar? :DDDD Na az a helyzet hogy az rkord meg nem tajekoztatta az opust a buberol azert nincs meg bet kozlemeny...valoszinu hogy megvarjak a parlamenti szavazast es a miniszterium majd akkor kuldi meg a reszleteket az rkordnak akik majd ertesitik az opust....nagy valoszinuseggel erre varunk...Ha hibasan gondolkodok es nem lesz kozlemeny akkor meg a negyed vagy feleves vagy eves jelentesbol derul majd ki hogy megnott e az rkord szerzodesallomanya vagy sem....Ez igy meg ket het rangatozas itt a mocsokba....
Én is úgy látom, hogy ez csak egy technikai nyrt lesz, ugyanúgy nem kapunk a profitból, mintha benne se lennénk. A hype meg jó volt egy kis zsebpénz begyűjtésére a kisbüfiktől. Ennyi. Én nem adom már el ennyi bukóval (de nem is fogok venni), hátha egyszer valami okból "rászorulnak" egy magasabb árfolyamra. Majd akkor. Ha nem, akkor meg át lettünk b..., volt már ilyenre példa, mit csodálkozunk.
Sajnos egyre inkább beigazolódik, hogy ezt a holdingot pénzmosás, lopás a befektetni akarók kifosztására hozták létre! Nem érdekük az emelkedés, mert ezen a szinten mindig akad reménykedő akinek a nyakába szórhatják az ingyen szerzett, lopott, nyomtatott részvényeiket! Miért is húznák fel 6-700 fölé, amikor a mostani árfolyamon is elkönyvelik-eltrükközik a nyereséget is!
Globalis SzOpus Nyrt.