Igazából nem mert a súlyozott számmal kell nézned a piaci kap-ot 298 az rv. De ebben van -50ft megszűnő tev, ami majd a tranzakcióval 2020-ban az én logikám alpján részben visszajön. Papíron 300ft kb a cég.
Ezen társaságok (Status) tárgyévi eredménye átsorolásra került a Megszűnő tevékenységek eredménye közzé 2019.12.31-én. A
Megszűnt tevékenységek konszolidált eredménye -29.412.824 ezer Ft veszteséget eredményezett a Csoportnak. Egyszerűen megfogalmazva a könyvelés miatt keletkezett ez az - 30 milliárd, mivel 2019es tárgyévvel kikerül az erőmű ezért a társaság "eszközállománya" csökken egy "erőműnyit". Ennek valahol mutatkoznia kell. hogy hol a pénz amit az erőműért kaptunk ? "A tranzakció 2020. első negyedévében történő zárásához hazai- és Európai Uniós hatósági engedélyek szükségesek." Azaz korábban lett leírva az értéke, mint ahogy pénzt megkapjuk, azaz az első negyedéves jelentésben fog majd megjelenni. https://www.portfolio.hu/uzlet/20191223/az-opus-eladta-a-matrai-eromuvet-az-mvm-nek-411005 Vélemény vót!
Ő szigorúan TA alapon elemez, jósol, most pedig nagyon is Funda alapján megy a diskurzus. A TA különben sem mondta meg az elmúlt napok hektikus mozgását, de nem is várjuk el tőle. Egyébként meg a rv.enkénti 50 Ft minuszt a TA nem is tudja értelmezni. ;)
Délután már igen. Ha figyelted, vagy utólag visszanézed, a mai forgalom túlnyomó része lement reggel / délelőtt, majd nem sokkal 11 után úgy négy órára szinte teljesen behalt a kereskedés egy 270 körüli szinten. Aztán délután fél négy körül volt egy kis élénkülés, majd az utolsó 20 percben, és ekkor már 275-282 között mozogtunk, de a forgalom a reggeli szinteket meg sem közelítette. Ha ebben az utolsó 2 órában dobták be mind a 140 ezret, az jó lehetett arra, hogy picit feljebb tolják az árfolyamot és az érdeklődést, és így 270 helyett 280 legyen a zárás. De persze ez csak spekuláció, lehet, hogy az egészet még reggel vették.
Valakik vettek vagy 8 milliárdért az elmúlt napokban! Minek? Miért? 100 ft lesz, 4 milliárd bukó lesz! Gratulálok! Ok ok vett a kis részvényes is, de itt nem azok kereskedtek! Nekem ez kurvamagas! Ok nem eshet 180 ról legyen 280 :))))?????
aki nem ert ahhoz h atlassa a penzugyi jelenteseket, kerem ne irjon be baromsagokat es megteveszto, panikkelto gondolatolat, mert a pletykak es a hulyeseg igy terjed.. velemeny volt
Másrészt látható, hogy az OPUS Részvények piacát, a kereslet-kínálati viszonyokat tekintve 2019 nyarától, illetve
közelebbről és egyértelműbben a fúzió időintervallumának időszakától kirajzolódik egyfajta „tudatos” befektetői
(kereskedési) magatartásformára épített eladói nyomás a papír vonatkozásában, vagyis – egyszerűbben fogalmazva –
semmilyen pozitív hír okán nem történt a nevezett időszakot vizsgálva hosszabb távon árfolyamemelkedés a papír
kereskedésében. - mondjuk amikor J1G bekúrta a rv-eit XD
nem, nem, ezek egymással szembe állított tételek, mint a mérleg két serpenyője úgy képzeld el, de azt egyik serpenyőben csak valami "képzeletbeli" dolog szerepel, mint ellensúly :D de ami az egyikben van, csak azt foghatod a kezedbe :D kettőt összeadni szigorúan tilos :D
Már ez biztosan az idegtől van! Rakosgatom én a nullákat mindenhová, de akkor sem stimmel a végeredmény. De látom senkinél sem. Ha az egész cég egy nagy hitel, akkor hol érvényesül a munkákért kapott díj? Hol a bevétel? Elment mind gombostűre és radírra?
Miért ne? Sőt, talán éppen ezért. Az Opusban még mindig ott a sztori, csak egyre kevesebben hisznek benne. Ám ettől függetlenül is nem rosszabb speka célpont, mint bármelyik kispapír. (Tudom, ez az 5. blue, de... na.) És 2 év után pont itt lenne (lehetett volna) az ideje egy pozitív fordulatnak. Amit én már tavaly is vártam az I. félévesnél, de attól eltört bennem valami, és inkább elkezdtem kiszállni.
pl ezért is érdekes, hogy a hitelek egy részét lepasszoltuk-e a mátraival, amit felvetettem, mert ugye eszköz oldalon a mátrai ott van 118 yardként, de ha nem hitelekkel szemben vezették ki, akkor az úgy csúnya
neeem, a felhalmozott eredménynek nem is muszáj készpénzben lennie már, forrás oldalon van feltüntetve, tehát azzal szemben eszköz oldalon bármiben lehet az az összeg már...
pont az opust szemeltek volna ki, amihez 2 eve bottal se nyul senki? ugy h nagyjabol mindenki arra szamitott h nem lesz egy acelos jelentes! nem lattam olyan velemenyt aki arra szamitott h ez a 2019 es egy rohadt jo jelentes lesz. sztem ennel sokkal tobb van a hatterben, es a jovo miatt vettek/veszik... en tuti nem adok oda semmit se senkinek kedden. :)
pont az opust szemeltek volna ki, amihez 2 eve bottal se nyul senki? ugy h nagyjabol mindenki arra szamitott h nem lesz egy acelos jelentes! nem lattam olyan velemenyt aki arra szamitott h ez a 2019 es egy rohadt jo jelentes lesz. sztem ennel sokkal tobb van a hatterben, es a jovo miatt vettek/veszik... en tuti nem adok oda semmit se senkinek kedden. :)
kb 60 yarddal nőttek a kötelezettségek is... ez is érdeke lenne, hogy miért? lehet hogy a Mátraival eladtuk őket pl... mert eszköz oldalon csak forgóeszközök között van ehhez mérhető növekmény, ahol a mátrait feltüntették, de ha maradtak, akkor miért nőtt ennyivel?
ezt is bírom :D Felhalmozott eredmény 46.100.380 - 2019 | - 2.814.508 - 2018 és a tavalyi eredmény +25yard, akkor mégis hogyan ? :D valaki okos avasson már be
hát ez jó szar de legalább transzparens. ha a jövőben is ilyen lesz az jó lesz. mennyi kp van bent? 46M-ot láttam. ebből akarnak akvizni? :( Csoki emlékszel h Dakó jött a 484-el? Vicc. Láttam Gál, Ördög és Dakó urakat a jelentésben és már hányingerem van tőlük. szép munka.
Nem kizárva annak a lehetőségét, hogy nem speka volt a hét eleji száguldás hátterében, azt kizártnak tartod, hogy ugyanaz a kör pörgette meg az Opust (részben rájátszva a közelgő jelentésre), amelyik 1-2 hete pl. a Deltát is felrepítette néhány nap alatt a márciusi napi mélypontja kb. háromszorosára? És még a saját részvényvásárlással is ráerősített a cég, hiszen vették még 308-on is (igaz, feltűnően kis mennyiségben...) és ma is 275-ön (nagyobb tételben, de talán csak azért, hogy szinten tartsák, mert egyébként nagyon erőlködve ment a 280-as záró).
"Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve: - Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz. A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve: - Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz. Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az életét. Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz. Ráereszt 3 aknát. A barlang teljesen összeomlik, nagy por száll fel. Kis idő múlva sértetlenül előjön a medve a vállát porolva: - Vadász, vadász te szopni jársz ide..."
Akik a héten több száz milliós értékben vették azok nem a jó éves jelentésre havazva vették. Akik ekkora mennyiségben vették azok tisztában vannak a jelentés tartalmával. Ezert vagyunk ott ahol vagyunk. Ezen a szinten. De a tozsde mindig a jövőt árazza. A vasút es egyéb jövőbeli tervek miatt vették a héten. Es még fogják venni. De aki a jelentes alapján nem hisz már a cégben az tenyleg adja el kedden. Alljon be eladasra. Meglatjuk lemegy-e 100-ra . En mindenesetre megvarom a tovabbi híreket es történéseket . En biztos nem leszek pánik eladó. Lattam en mar jo jelentéseket a nagy blucsipeknel. Aztan masnap mindegyik hatalmasat zuhant mert elindult a realizálás a jó jelentésre.
Hogy a f@szomba lehet, hogy ez a cég sosem nyereséges, de akié az néhány év alatt a leggazdagabb magyar lett? Hitelből van a vagyona, mi meg törlesztjük? Ha ilyen sok-milliárd a veszteség, akkor miért nincs bezárva, lebontva, bevetve az összes telephely??? Sóval!
Értékesítésre tartott eszközök - 119Mrd Az Értékesítésre tartott eszközök közé kerültek átsorolásra a Status Power Invest Kft. értékesítési szándékát alátámasztó,
2019. december 23-án megkötött szerződések alapján az Energetika szegmenshez allokálható eszközök, mely eszközök
mérlegsorait a következő táblázat szemlélteti és ez? Mátrai? 119Mrd?
Itt minden csökkent még az is ami értelmezhetetlen, mert nem csökkenhetett volna. Megkérdezem itt is (másik topicban már kérdeztem), hol a túróban van ebben az app részvények eladásából bejött összeg?
Már 2019re is ezt vártak. Mivel várhatóan 2020 is szar lesz, majd jon 2021. Ja akkor majd a valayztasra kell a penz. Akkor majd talan 2023. Ha maradnak tőzsdén.
Opus Global Nyrt. Konszolidált 2019. december 31. auditált tényadatok - saját tőke: 287 555 166e Ft. Opus Global Nyrt. és Konzum Nyrt. Csoport PROFORMA összesen - saját tőke: 347 700 959e Ft. Változás: -17,30%. (108. oldal) Az, hogy a 12. oldalon lévő BVPS (296,7) hogy jött ki, azt még nem igazán vágom.
Globalis SzOpus Nyrt.