guildenstern 2018.02.27.
.
"Ha nagy igény van a moderáció kitárgyalására, hozzatok létre rá egy topikot, ígérjük, nem szólunk bele :)"
.
szerintem van rá igény, azt is kifejtem a későbbiekben, miért
.
akkor hajrá
.
ui.: fosós nickeknek üzenem, hogy nem vagyok törölgetős meg kitiltogatós, itt - ameddig az általános moderátorok felül nem bírálják - nem lesz senki törölgetve meg tiltogatva. Persze ha valaki jön hogy ezt erősen kitesztelje, akkor nagyvonalú kivételt teszek, de ahhoz már nagyon kell majd küzdeni. Vélemények és ellenvélemények szabadon áramoljanak, azt gondolom, ez a normális és természetes.
Az jó ha csak kérdezel, de azzal is zülleszted a portfolios fórum munkamorálját! Mitől lettél szakmailag kiváló egy internetes oldalon, hogy kifogásolod a szakmaiságot ezen a fórumon?
Többször leírtam, látom azt nem olvastad! Minden olyan hozzászólást törlök ami nem a beszélgetés menetéhez kapcsolódik! Ahogyan azokat is amit ÉN sértőnek, személyeskedőnek minősítek! Függetlenül attól, hogy ki írta! Aki ezzel nem ért egyet az kerülje el azt a topikot.
csak én nem azt kifogásoltam, hogy klónnikkek vannak. Házirendbe nem ütközik, ha jól látom. Én azt kifogásoltam, hogy nikkeket, házirendbe ütköző cselekményekért (flood, trollkodás, gyülöletkeltő, sértő, személyeskedő tartalmak) törölt rendszeresen a portfolio, majd ezek a törlések abbamaradtak. A nikkek egy részénél. Holott, személyeskednek, sértenek, trollkodnak, floodolnak stb . A moderáció minősége változott, szelektíven egyes nikkekre. A házirend meg nem. Te meg ne szólj sokat, takarítottad a polgruppéd házirendet durván sértő hozzászólásait, a portfolio meg van olyan hülye, hogy nem tudja visszanézni a te általad kitörölt hozzászólásokat. (Vagy elfogult, de ezt természetesen kizárjuk) Esetleg a portfolio kérésére screenshotot biztosítok, de nem akarom őket kényelmetlen helyzetbe hozni, így is a helyzet magaslatán állnak... Vajon házirendbe ütközik-e, a házirendet sértő nikkek segítése egy kis takarítással, rejtegetéssel, mosdatással? Vajon a portfolio szankcionálja-e, a házirendje kijátszására történő topikgarázdálkodást? Költöi
Az elkövető azóta eltűnt, de nem a portfolio moderációja miatt, hanem jobban látta meghúzni magát.
Számíthat a rétek, mezők, pampák házmesterére, meg a portfoliora is.
A felvetésemre érkezett plusszok talán azt mutatják, hogy nem ritka, vagy keveseket érdeklő problémára tapintottam rá. Az olgino trollok majd most nyilván tesznek az értékelésről, megerősítve a jelenséget
Regisztráció: 2015-07-17 17:14 Hozzászólások száma: 4 Utolsó hozzászólás: 2018-08-28 10:22. . 2015-ben regisztráltál.az első hozzászólásod az után született miután felfüggesztettek egy nicket..... . mindenki eldöntheti, hogy ez a nick klón e?
Az elmúlt napokban rengeteg klónt töröltek. De feltételezem, nem főállásban moderálnak, így kb. ez az állapot a maximum, ami fenntartható.
Törölt felhasználó2018. 08. 28. 10:22
Néhány évet visszamenve voltak emberkék akiknek gyorsabban szaporodtak a nikkjeik, mint egy macskaalomnak, a portfolio kitarttóan törölte őket napi rendszerességgel a moderációja során.
Ma ezen sornikkek 25. iterációja tartós lett, a portfolio valamilyen okból kifolyólag már nem törli őket, és így 5-ös aktivitású, 1-es szakmai és népszerűségű rétinggel jellemzett nikkek dominálják a kevésbé szakmai topikokat (a szakmaiakhoz kevés a "rétingjük" talán) Floodolnak, trollkodnak, személyeskednek, rágalmaznak, fenyegetőznek, de ez mind belefér újabban a "házirendbe".
Tényleg belefér? Megér egy kis júdáspénzt a portfolionak a forum lezüllése, vagy ez ma pusztán a létezés feltétele, ha nem engednék, akkor retorziókra lehetne számítani valahonnan, valamilyen körből? Esetleg szeretnének a jövőben valamilyen pályázaton még labdábarúgni? Többet hoz a konyhára hosszútávon? Nem tudom, kérdezem...
nincs koherencia a hozzászólásod egyes mondatai továbbá azok egyes részei között, házmester nertárs
Törölt felhasználó2018. 08. 26. 20:03
szolgálati közlemény, ... a fidesz portfolio-n, a fideszes propagandisták akár fizikai erőszakkal is fenyegethetik topiktársaikat,,, ez a portfolionak nem gond ... a fideszes propagandista topikgazda bűntárs 2 percen belül törli a bűnjeleket, még screenshotot is alig lehet készíteni (de azért lehet!)... simán kitöröl 6-8 olyan hozzászólást ahol akárcsak utalás történik az eseményre ... gondolom mégse lehet olyan büszke az ilyen megnyilvánulásokra ... a portfolio moderációjának a válasza a történtekre hogy kitiltja azt a user-t, akit a propagandisták megfenyegettek... magától esetleg nem hallgatna... így megy ez a portfolion, magyarországon, 2018...
Örömmel olvasom, hogy a portfolio figyelmezteti a fórum használókat, hogy a hozzászólásuknak lehet büntető ügy a következménye. Nagyon helyes, jó lenne ezt a védelmet azokra is kiterjeszteni akiket folyamatosan KÖZTÖRVÉNYES bűncselekmény elkövetésével rágalmaznak!
Ezen beszartam. Figyeljetek a helyes kiejtésre, különben rá fogtok baszni: ma, 10:24#51Moderációs esemény történt "settevoltesette" felhasználóval szemben.
Moderáció: Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-08-13 10:24-ig A moderátor indoklása: A megjátszott műtajszolasos "stílusod" kimeríti a trollkodas fogalmát. Ha nem fejezed be, kitiltunk.
Érdekelne a véleményed arról. hogy Röszkénél az a napi több ezres tömeg aki belépett Magyarországra megtehette e? . Amennyiben igen akkor milyen egyezmény alapján? . +1 és az is, hogy a kerítés megépítése után a tranzitzónán keresztül érkezők kérvényét mi alapján bírálják el?
Erről beszélsz? . Pampa 2018. június 22., 14:21: “Mi nem a genfi egyezmény alapján fogadunk be, hanem más egyezmények alapján! Van bőven amire lehet hivatkozni. Ezt azért illene tudni!” . Phylaxa 2018. június 22., 14:25: “Mi mindig a Genfi szerint fogadtunk be. Nincs más érvényes egyezmény.”
egy ideje nézem a moderációs topicban a popejnak kötelet meg mindenfélét típusú sokadnickek immár napi többszöri törölgetését, és eltűnődtem, hogy miért nincs még az illető IP szinten tiltva?
Nézd, borz stb. - mit bizonyítsak azon, hogy vazsmegyeinek minden megnyilvánulása egy agymenéses személyeskedés és hogy nem szokott érdemi vitát folytatni valamint értelmesen hozzászólni? Egyrészt ezt mint véleményt fejtettem ki, másrészt mindenki pontosan jól látja, hogy így van. Az egész felvetésed teljesen abszurd. Tegyük fel, hogy a moderáció megengedné, hogy valaki kijelentse, hogy vazsi elég nagy fasz. Én nyilván elhatárolódnék, de fura lenne a kijelentés tevőjétől azt követelni, hogy támassza alá az állítását. Ez egy vélemény ugyanis, és nincs objektív faszságmérési módszertanunk. Kénytelenek lennénk az állítást véleményként kezelni.
Hiába "okos" valaki a szakterületén, ha a mindennapi életben "buta". . Ahogyan azt is képtelenek kezelni, hogy "kívülállóként" mondjanak véleményt egy napi aktualitásról.. . Ez az a bizonyos kettős mérce amiről már annyiszor beszéltünk.Egy hírben felcseréled a két érintett felet és teljesen más lesz a véleményünk mind két esetnél! :)))). . Pedig ugyanaz az eset..... :)
Nyelő tökéletes példája annak emberek hogy kitudnak fordulni magukból ha politikáról van szó.Aligha mondok vele újat,hogy hozzászólásai alapján nyelő egy profi befektető/trader,abszolút RACIONÁLISan közelít a tőzsdéhez,DE ha politikáról van szól mint egy sértődött,hisztis,dacos gyerek úgy viselkedik.Ez megfigyelhető a többi balos - szintén komoly szakemberek a tőzsde világában - nickekre,a politika megbolondítja őket,elvesztik a racionalitásukat azonnal.Tovább víve a gondolatot,ugyanez igaz a nagyvilágban amikor professzorok,tudósok,"nagy koponyák" esnek neki a kormánynak,mert más ideológiát képviselnek,a racionalitásnak ott sincs nyoma olyankor,hiába kiválóak a szakmájukban :)
Látom szigorodik a moderáció. . .Jó lenne tisztázni, hogy a Kormányt,FIDESZ-t, Orbánt, a családját ugyanígy az ellenzéki politikusokat ,párjukat családjukat durván sértő hozzászólást író emberek is moderálva lesznek?. . Mert az irány jó, így sokkal normálisabb hangnemben lehet beszélgetni.
a migráns lelövetős szöveged pl. azonnali végleges tiltást ért volna)" . Látod ez az a bizonyos PISZKÁLÓDÁS! Sohasem írtam ezt! Amit számon kértem az a HATÁRVÉDELEM! Többször bemásoltam, hogy az ÉRVÉNYES ENSZ egyezmény értelmében JOGA egy országnak megvédeni a határát! Akár fegyverhasználattal is! Aki pedig a ZÖLD határon próbál bejutni azt tekintheti akár terroristának is! Lásd napjainkban az izraeli hadsereg még a BELSŐ határán is éleslőszert használ,hogy megakadályozza a terroristák bejutását ! . Ezt is többször elmagyaráztam , de te "ÁTÉRTELMEZVE" előhozod, hogy így piszkálódjál! . Vazsmegyeinél még ennél is durvábban PISZKÁLÓDTÁL! Az általa írt szövegből úgy másoltál ki egy részt, hogy a kiemelés teljesen más értelmet nyert! Ezt a neki tulajdonított állítást pedig elkezdted bemásolni a közéleti topikokba! Ez ugyanaz a PISZKÁLÓDÁS mint amit csinálsz napi szinten! . Próbáld egyszer mint kívülálló visszaolvasni egy napi "termésedet"....... A hozzászólásaid jelentős része nem a témához kapcsolódik, hanem azt bírálja akinek véleménye volt róla!
Ugyan már. Ne kezd el magyarázgatni, hogy jogosan jelentgetsz fel... Amiért legutóbb büntit kaptam miattad, annál te folyamatosan durvábbakat írsz... (és akkor régi dolgokról nem is beszéltünk, a migráns lelövetős szöveged pl. azonnali végleges tiltást ért volna).
Minek válaszoltak volna? Az indulásnál leírták a szabályokat! . "Az 1. számú szabály: ne személyeskedj! A másokra tett sértő megjegyzéseket szankcionáljuk a legerőteljesebben.A hozzászólásod (valamint a neved és az avatarod) nem lehet gyűlöletkeltő, másokat sértő, zaklató tartalmú." . . Az a tartalom a PISZKÁLÓDÁS!. . "A döntésekről nem vitázunk, és azokat nem vizsgáljuk felül.A moderáció minden törekvés mellett is elkerülhetetlenül szubjektív, ezért lehetnek olyan döntések, amiket igazságtalannak érzel. Ezt fogadd el, vagy keress olyan fórumot, ahol nincs moderáció."
Na, a gépház se semmi. Törölték a hozzászólásomat, amiben minden támadó szándék nélkül pusztán előremutató célzattal egy értelmezést kértem. Arra szerettem volna valamilyen állásfoglalást kérni tőlük, hogy az utóbbi időben a központi moderáció során alkalmazott "piszkálódás" mit takar. Mivel ez a házirendben nem szerepel, eléggé indokolt a kérdés (másképpen megfogalmazva: "jogilag" nem is alkalmazhatnának ilyet), és normális helyeken illene minimum válaszolni rá. Ők nem tudtak / nem akartak, inkább törölték a kérdést. . Hát ilyen ez a NER mikronszinten...
Annak aki nincsen tisztában saját magával, nem tudod elmagyarázni a min. elvárható magatartási formát! Van itt több olyan nick aki "felsőbbrendűnek" tartja magát, ha valakiktől ugyanazt a stílust kapják vissza mint amit ők használnak másokkal szemben, egyből tiltanak, ha van hozzá jogosultságuk vagy jelentenek! . Nehéz ellenük védekezni, de egy ideje a moderátorok ezen a téren is rendet tartanak. Nem csak a személyeskedést, sértegetést, trágár ide nem illő beszédet , hanem a kimondottan a nick ellen induló "piszkálódásnak " minősíthető, nem egy adott témára reagáló hozzászólásárt is figyelmeztetnek! . Sokkal nyugodtabb lett azóta a hangulat! . Köszönet nekik ezért a felismerésért, és további sok sikert a munkájukhoz!
nyilván az ihlette ezt az elgondolásodat, hogy bejár hozzád vazsmegyei és intenzíven és nagy sugárban telefossa a topicodat, és mivel totál elszabadult hajóágyúként működik, nincs más megoldás, mint pihenőre rakni, különben oda a topic. de ezt meg tudja tenni egy normális központi moderáció akár jelentés alapján is, vagy lehetséges két aláírásosan. hogy miért nem tosszák nyakon maguktól, azt mondjuk nem értem.
Én még a függesztést is max kétaláírásosan engedném, nem is tudom, hogy honnan ered ennek a jelenlegi megoldásnak az ötlete, mi adta a mintát. Biztos keveset járok más fórumokba, de még ilyen topicgazdai jogosultságokkal nem találkoztam sehol. Ha egy topicot házmester hoz létre, akkor ha nem tilthat csak függeszthet, akkor megteheti, hogy akit nem akar látni, azt minden hozzászólása után felfüggeszti két hétre vagy amennyire tetszik neki. Az is eléggé megöli az értelmes diskurzust, ezért se hagynám, hogy akár a felfüggesztés is kontroll nélküli legyen. A jelenlegi rendszer azt alakította ki, hogy vannak topicok, ahová 3-4 egymás hátát simogató nick írogatja egymásra licitálva a torz tartalmait, de az ember már be se ír, hogy hé, torz a tartalom, mert kirakják. A topic ki van nyírva, de legalább a központi moderáció jókat pihenhet. Csak a lényeg veszett oda közben.
Úgy látom, hogy miközben az estmédia reálban a csősz mindenkit kikerget a picsába az erdőből, továbbra is aktuális a #3-as hsz 2. pontjában tett javaslatom, melyet a fórum moderáció érdeklődés hiányában elutasított: 2. a topic házmesterkedés komoly probléma, a gyakorlat bebizonyította,
hogy nem mindenki elég érett és alkalmas arra, hogy felügyelje a
topicját. sokkal inkább az a jellemző, hogy gyengébb személyiségű
felhasználók véleménykorlátozásra, kiskirálykodásra használják az így
kapott moderációs jogaikat. szerintem ezt a rendszert felül kellene
vizsgálni. a megszüntetés mellett az is opció lehet, hogy két
aláírásossá alakul a rendszer: vagyis ami intézkedést a topicgazda tesz,
az felsőbb moderátori jóváhagyás mellett lépjen érvénybe, anélkül ne.
Főleg pedig hol lehet lájkolni egy kitiltást? Nem is értem, miről beszélsz. De lényegtelen. További jó kitiltogatást! Egyszer azért majd meséld el, hogy engem és bubut miért tiltottál ki. Kössz amúgy, legalább legközelebb nem kell szólnunk előte, hogy feleződni fog a papírod.
Az pedig plane erdekelne hogy kopejka hogyan tudta ujranyitni vagy ujranyittatni a mar lezart topikjat. Short nyit topik nyit, short zar, topik zar, long nyit. Long zar. Short nyit topik nyit... nagyon erdekes.
a pf moderáció ezzel a topicgazdai szabadságfokkal olyanok kezébe adott hatalmat, akik ezzel visszaélnek, ez a napnál is világosabb. a te felszólamlásod hitelességét némileg aláássa, hogy magad is így hajlamos vagy erre, bár a kollégát illeti az aranyérem, nagyot megy . én továbbra is kutatom az okát, hogy miért tart ki a rendszer mellett a moderáció, tippjeim nem valószínűségi sorrendben: . 1. szarnak bele 2. nem érnek rá, nincs erőforrásuk, nincs büdzsé a módosításra 3. elzavarták a fórum fejlesztőjét (még mindig sok a megoldatlan bug) és nincs aki hozzá tudna nyúlni a felülethez 4. azt gondolják, tényleg így a jó
Ahhoz képest, hogy itt és a gépházban is azt írtad, hogy egyetértesz Palival (miszerint a topicgazda ne tilthasson), ahhoz képest folyamatosan tiltogatsz... Pedig megtehetnéd, hogy saját magadat korlátozod önként.
Pont a választásokig tiltottak és pont egy fő Fideszessel szemben (ráadásul semmiért)... Szerintem ezen nincs mit tovább magyarázni. Egészen elképesztő, ami ebben az országban zajlik.
Nem semmi... Baboskoval vigyázzatok, mert Portfóliós lehet (VM szintén). Csak szóltam, mielőtt a választások előtt esetleg mindenhonnan tiltanak engem.
pny moderálva volt a gépházban emiatt, úgyhogy még pont ki tudtam túrni az utolsó 20 közül, idemásolom, mert lehet, hogy tanulságos a mondandója, ha valaki vevő a korrekt és hiteles viselkedésre: "
Gépház#1046
Csak ma 3 embert tiltottál ki, akkor mit is támogatsz?"
gépházat tehermentesítő moderációról vitatkozós topic
.
"Ha nagy igény van a moderáció kitárgyalására, hozzatok létre rá egy topikot, ígérjük, nem szólunk bele :)"
.
szerintem van rá igény, azt is kifejtem a későbbiekben, miért
.
akkor hajrá
.
ui.: fosós nickeknek üzenem, hogy nem vagyok törölgetős meg kitiltogatós, itt - ameddig az általános moderátorok felül nem bírálják - nem lesz senki törölgetve meg tiltogatva. Persze ha valaki jön hogy ezt erősen kitesztelje, akkor nagyvonalú kivételt teszek, de ahhoz már nagyon kell majd küzdeni. Vélemények és ellenvélemények szabadon áramoljanak, azt gondolom, ez a normális és természetes.