Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:49

GENESIS  

Sziasztok!

Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))

Új név,új tervek,új remények...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 19:01
Előzmény: #2799  Monster
Monster!
Sok mindent lehet csinalni egy klocsonzott reszvennyel. Eladod, es majd vissza veszed ha lement. Aztan vissza adod akitol kaptad :))

Vagy:

Egy kozgyulesen szavazol vele ( tudtommal ez letezik)

Vagy: mert csak tevekenykedni akarsz, kavarni...aztan ra fizetsz, vagy nem fizetsz ra.

Hm, most igy hirtelen ennyi, pedig csak a masodik jutott elsore eszembe es akartam beirni.
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 19:08
Előzmény: #2801  Törölt felhasználó
Általában az eladó késik a transzferrel.
Monster 2007. 05. 13. 19:17
Előzmény: #2801  Törölt felhasználó
Kösz JP!
Nem gondoltam volna, hogy van ilyesmi.
Pedig tulképp a shortolás is hasonló cucc, de akkor is:)
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 19:25
Előzmény: #2803  Monster
Monster!
A tokeattetes short abszolut ilyen, vagy a fedeztlenul aladas , ugyszinten ( ez utobbi nem tudom meg hogy letezik e ), de mindket esetben arrol van szo, hogy olyat adol el, ami nem a te tulajdonod, hanem csak kolcson kaptal bizonyos hataridore.

Ha azt mondja valaki, hogy itt egy nagy kontremin keszulodik, akkor en maris nevetek, ...de aztan lehet, hogy megis phil collinsekba fektetek.
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 20:16
Előzmény: #2795  Törölt felhasználó
Kölcsön akarják kérni? Hát az nem túl megnyugtató, mert az ilyet elsősorban shortokra szokták bevetni (a kölcsönpapír a fedezet) a jónépek. Mint a napon túli short normálisabb brókercégeknél (equitas, mikor nőttök már fel ehhez?????), csak aott én kérem kölcsön az ő réyzvényüket. Ha longba akar ülni, akkor venne magának..... Bár lehet, hogy nem ők csinálnák, csak az ügyfeleknek adnák tovább pont ilyen shortpozik nyitása végett.
Ez persze így nem feltétlen rossz hír, hisz ezzel csak az esetleges igényeket akarják kiszolgálni.
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 21:04
Előzmény: #2805  Törölt felhasználó
most jol értem? akkor arra megy ki a játék hogy meg akarják spekulálni a papirt?
kölcsön kérnek emberkéktöl .. eladogatják (eladást generálnak kissebb pánikot hogy sokan alacsonabb szinten kiszorja mert megied) leviszik az árat és mikor ujr felmegy bezsebelik a hasznot és visszaadják a részvényed? kitöl kértek már részvényt igy kölcsön? és adott? mennyi idöre kérték kölcsön?
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 22:02
Előzmény: #2806  Törölt felhasználó
Logikusan végiggondolva:
1) short pozit akkor nyitok, ha esést várok
2) ha le akarom vinni az árakat addig, hogy esetleg a pánikban kiszórják a papírt amit aztán megveszek, akkor ahhoz nem kell kölcsönrészvény, elég TDT-zni
3) napon túli short pozit (ehhez kell a kölcsön részvény ha neked nincs) akkor nyitok, ha az adott részvény esése több napig is eltarthat (vagy nem vagyok olyan biztos a dolgomban, mármint a hirtelen esésben, és ezért nem merem TDT-ben elintézni a pozinyitást-zárást, bár így kockáztatok is, hisz mi van ha ellenkező irányban lő ki a részvény a rákövetkező napokban)

Ez most nem ijjesztgetés, csak logikai levezetés...
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 22:28
Előzmény: #2807  Törölt felhasználó
vagy az is lehet hogy szimplán korrekciora játszanak.... vagy ök intézik el a dolgot vagy a globális helyzet intézi el a dolgokat... 8-)
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 22:39
Előzmény: #2808  Törölt felhasználó
Vagy egyszerűen csak a brókercég ügyfelei felől jött az igény, hogy kölcsönöznének tőlük,, de ők meg nem akarnak venni csak azért, hogy aztán kölcsönadják. Így aztán kisebb jutalékért kölcsönvennék innen és azt adnák tovább a saját ügyfeleiknek. De ez már túl "meseszerű". Olyan kispályás, komolytalan megoldás lenne a brókercég részéről. Meg ez is a short felé mutat, bár ez már nem tűnik olyan komolynak, mintha egy profi borítana napon túli (genesis esetében több napos limites) esést várva.

Szóval nem tudom, hogy mi lehet a kérés mögött.
neomodel 2007. 05. 13. 22:57
Előzmény: #2809  Törölt felhasználó
Pontosan jól írják néhányan. Napon túli shorthoz érdemes kölcsönkérni részvényt (én magam is kértem már kölcsön ilyen célból), amihez külön szerződés készül, esetemben napi 10000 Ft volt a kölcsönzés összege, plussz a brokidíjak nyitáskor és záráskor. Ha permanens esést várunk, több napon át, (netán tudjuk, hogy esni fog, de ugye bennfentes kereskedés nincs a tőzsdén...) akkor olyan madaraktól veszünk kölcsön aki hosszú távú befektetőnek tartja magát és ahogy olvasom, többen annak készülnek. Ez a részvény jelenleg nagyon-nagyon manipulatív, bár eljátszottam a vétel gondolatával, de jelenleg nem lenne hozzá bátorságom.
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 23:14
Előzmény: #2810  neomodel
Ja, semmi extra. Annál a brokicégnél, ahol vagy, valaki meg akarta shortolni a Genesist, vagy meg is tette és shortban maradt nap végére, és ehhez kellett a cégnek kölcsönpapír. A nagyokból van a brokicégeknek elég sok, így azokból saját "készletből" meg tudják oldalni, de speki papírokat nem biztos, hogy tartanak, így ilyenkor valamelyik másik ügyféltől kérnek kölcsön. Tőlem egyszer Flaxokat kértek kölcsön.
Törölt felhasználó 2007. 05. 13. 23:15
Előzmény: #2810  neomodel
Sziasztok

Ha mindez igaz amit itt egyesek leirtak, hogy a bank kolcson akar kerni reszvenyeket, akkor ebbol gond lesz. Az egyik csaladtagom egy Magyarorszagon a legjobbak kozott nyilvantartott banknal volt vezeto beosztasban (nem reklam helye) es ez a bizonyos illeto aki az edesanyam megosztotta velem tapasztalatat es tudasat , hogy az ilyen jelzesek a banktol nem kedveznek a traderek es a hosszu tavu befektetokre nezve sem. (short ahogyan mondtatok)

Termeszetesen az is lehet a dolgok mogott , hogy egy panikot akarnak kirobbantani, hogy ok majd anno minnel olcsobban juthasanak hozza a Genesis reszvenyei-hez.

Ez csupan csak tozsdepszichologia, aki ilyen hireknek eleget tesz bizonyitek nelkul , az alapjaban veve sem lesz sikeres a tozsden!

Szerintem ez az allitas hamis!!!
De mindent figyelembe kell venni!!

Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 00:14
Előzmény: #2812  Törölt felhasználó
Én nem értem...

Miért érdeke valakinek kölcsönadni azért a részvényt, hogy annak levigyék az értékét...

Nem adom kölcsön azért a kocsimat, hogy az illető összetörje, majd felvegye a biztosítási díjat...

:o)
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 00:20
Előzmény: #2813  Törölt felhasználó
Srácok!
Ne rémísztgessétek már itt egymást, kissé nevetségesek ezek a beírások a kölcsönadott részvényekről. Ezek mindig utólagos dolgok. A múlt hétre kellett nem? De! Volt esés, volt shortos nap? Volt! Akik kölcsönkérték, kicsit többet nyomtak a piacra, mint amennyijük vót! Az hogy ezt hogyan tehetik meg? Nos ez már más kérdés, de semmi köze nincs a részvény árfolyamához! Annál inkább annak a cégnek az adminisztrációs rendszeréhez!!!!
A Genesissel nincs semmi gond, hírre vár, addig meg mire megjön a nagyok kiszívják a részvényeket a piacról, az árfolyam hintáztatásával.
No jó éjt!
kisBence
akpo 2007. 05. 14. 00:21
Előzmény: #2813  Törölt felhasználó
Ebbol is latszik, hogy a tozsde nem ugy mukodik, mint a jo haversag.
A kolcsonvett reszvenyek valoban shortra jok, csak lassan QRVA sokat kell osszeszedni, hogy nagyot tudjanak boritani, mert egyre tobb a vevo.
neomodel 2007. 05. 14. 01:23
Előzmény: #2815  akpo
Mercurius
Azért adsz adott esetben részvényt kölcsön, hogy pénzt kapjál érte. Ha téged nem izgat a részvény rövidtávú esetleg középtávú ára akkor kölcsönzöl, pénzt kapsz érte, aki meg kölcsönvette és eladta a piacon, lehet bukik jó nagyot, mert Neked vissza kell adnia záros határidőn belül (a szerződés alapján) és lehet drágábban veszi vissza mint amennyiért kölcsönkapta. Te pedig kapsz a kölcsönért pénzt meg lehet rajta árfolyamnyereséged. Az, hogy valakik kölcsönkérésben törik a fejüket, azt jelenti ők áresésre spekulálnak, és kit érdekel. Mennyit kell kölcsönkérniük, hogy megmozdítsák a piacot? Elég jelentős mennyiséget, ez sokba kerül ab ovo, és mi a biztosíték az áresésre. Semmi. Ugyhogy, ha van Genesis-ed, és tartani akarod, ad csak nyugodtan kölcsön, ez legalább biztos bevétel.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 04:17
Előzmény: #2816  neomodel
Nincs genesisem, nem kölcsön adtam, hanem örökbe...
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 05:33
Annyit meg hozzatennek, h nem adtam kolcson a reszvenyeimet, fagyipenzert nem akarom kockaztatni, h az en papirjaimmal panamazzanak (sokaig tortem en is a fejem, h melyik variansra jatsz6nak.. ..mult heten kertek kolcson erre a 7re. Ha jo hir jon, 1ertelmuen fel). Szerintem inkabb felfele all a zaszlo, de ahogy itt joparan kielemeztek a helyzetet, barmi elofordul6. En mindenesetre a jelenlegi tulajok helyeben nem panikolnek be, es tartanam..
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 09:31
Előzmény: #2818  Törölt felhasználó
nagyon érdekes most a genesis.. nulla forgalom... eddig.. nincs vevö? nincs elado? melyik lehet? mindkettö?
sly36
sly36 2007. 05. 14. 09:44
Előzmény: #2819  Törölt felhasználó
Nincs hír....úgyhogy addig lassú csorgás lefelé.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 10:05
Előzmény: #2820  sly36
Ha lesz hír, akkor nem lesz aznap kereskedés. Biztos fel lesz függesztve több napig.

Vagy + 20% lesz, vagy -20% lesz napokig az irány. Akinek nincs ehhez gyomra, az vegyen DKJ-t, ennyi a story.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 10:41
Előzmény: #2821  Törölt felhasználó
Annyi latszik, hogy a nemet tozsden elindultak a nagyobb napenergetikai reszvenyek felfele (Solarworld, Ersol, stb), talan a nehany napos korrekcionak ezzel vege. Hir nelkul talan ezekre erdemes figyelni. Nem hinnem, hogy a jelenlegi szintrol lefele vennenk az utat, tul kozel van a juniusi idopont, a reszveny erre a szintre mar bearazodott. Aki elad, az 1 honap mulva a fejet faltoro koskent fogja hasznalni.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 11:10
Előzmény: #2822  Törölt felhasználó
SOLARWORLD:

5 EURO volt az első tőzsdei ára, aztán 70 lett 2 év mulva.

GENESIS-re is ez vár, ha lesz termelés
sly36
sly36 2007. 05. 14. 11:15
Előzmény: #2823  Törölt felhasználó
Egyenlőre csak azzal van baj, hogy ott van az a HA.. De még gyár sincs, nem hogy termelés, akkor meg minek ennyire beárazni előre? Meredek felfelé ívelés akkkor lesz, ha már itthon is lesznek szemmel is LÁTHATÓ eredmények. A SOLARWORLD meg már létezett már akkor is, mikor 5 Euro volt a részvény ára.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 11:20
Előzmény: #2824  sly36
Szó szerint én is ezt akartam írni.
HA, HA sok a ha, a gyár ügyében meg egy kapavágás sem volt még.
És mi van HA nem kapnak támogatást?
Akkor vége az egész álomnak és irány 100 alá.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 11:28
Előzmény: #2825  Törölt felhasználó
az elég nagy buko lenne a 100 ft... a reális értéke amugy most mennyi a cégnek? tudja egyáltalán valaki? azt olvastam hogy azért van bevételük már most is.. nem? nem veszteséges a cég.. ( de konkrétan milyük van? kutato csoport vagy mi? ) azt olvastam hogy fejlesztésekkel telt az elözö év..
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 11:37
Előzmény: #2826  Törölt felhasználó
És ki mondta hogy nem rizikós papír????????????

vagy 500 lesz nyáron vagy 3-4 ezer, aki nem hisz benne és nem vállal rizikót az vegyen nagy levegőt, ne részvényt. Nagy a kockázat és nagy a várható hozam is. Ennyi, ezért szép a tőzsde...:))
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 11:40
Előzmény: #2827  Törölt felhasználó
100 forintot ér ha befuccsol...
sly36
sly36 2007. 05. 14. 11:42
Előzmény: #2828  Törölt felhasználó
Izomman! www.genesisenergy.eu
Itt nézz körül.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 11:43
Előzmény: #2828  Törölt felhasználó
100 Ft nem lesz, saját tőke alá nem ütik, értelmetlen lenne, tőkeemelés miatt.
akpo 2007. 05. 14. 11:48
Előzmény: #2830  Törölt felhasználó
Nem kell beletenni a hazat es a nyaralot, ennyi az egesz. Amennyi penzem nekem ebben van, annyit mar sztem eletemben szerencsejatekon is kockaztattam, szoval... (Amugy nem keveset jatszom.)
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 11:52
Előzmény: #2830  Törölt felhasználó
100 forint volt sokáig...
azért óvatosan bármi lehet ...
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 11:59
Előzmény: #2832  Törölt felhasználó
volt 100 Ft, de annak aki tőkét emelt még így 1000 FT felett is olcsó a papír, ha a jövőben ténylegesen beindul vmi.

Egyrészt a transzaparencia miatt, amit tud prezentálni a pü.-i befektetők felé, illetve a kül. pályázati kritériumok miatt.

Egy induló friss cég max, jótanácsot kaphat, nem pályazati támogatást. Egy "régóta" működő, tőkével kellőképpen megtámogatott tőzsdei cég mindenhol hitelképes és spekulációra alkalmas.

A mult-akl nem kell foglalkozni, egy részvény ára mindig a jövőképe a cégnek.
Mire beindul a cég, addig már elszáll.
Ha nem lesz termelés, akkor meg leesik.
Szerintem ezt nem kell tulkommunikálni.

Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 12:06
Előzmény: #2833  Törölt felhasználó
www.genesisenergy.eu

megnéztem. a pénzügyi jelentését is. ez nem sok.

valóan: a részvény árfolyama a jövőbeli szabad pénzáramokat kell tükrözze (fundamentálisan). gondolom azt tudjátok, hogy az EU támogatások nem napelemgyárak létesítésére, hanem legfeljebb napelemek telepítésére (mint megújuló energiaforrásokon alapuló energiatermelést ösztönző beruházások támogatására) vonatkoznak.

aztán lécci azt az alapelvet is vegyétek az árazáskor figyelembe (azon kívül, hogy a messiásként várt támogatás minimum kétséges), hogy egy cég jövője nem függhet állami támogatásoktól. ha ez a függőség fennáll, akkor ugyanis nemcsak piaci folyamatokat kell már elemezni, hanem rokoni/baráti szálakat, amelyeket a klaviatúra mellett nehéz elemezni.

gondolom nem tudtam elvenni a kedveteket

hajrá (de óvatosan, azért)

Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 12:20
Előzmény: #2834  Törölt felhasználó
szeretnek lecsapni az eus támogatásokra
aztán meg szeretnek befuccsolni a céggel
és eltünni a pénzzel - ez még rimmel is
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 12:35
Előzmény: #2835  Törölt felhasználó
az is lehet
Monster 2007. 05. 14. 12:36
Előzmény: #2836  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 12:36
Előzmény: #2835  Törölt felhasználó
engem az sem érdekel, ha megkapták a támogatást után a felrobbantják a "gyárat:)" ...
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 12:49
Előzmény: #2838  Törölt felhasználó
)))) robbanás az árfolyamnál lesz majd.. v fel, vagy le..
- siker esetén fel, kudarcnál meg le...
reméljük nem svindliznek
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 15:49
Előzmény: #2839  Törölt felhasználó
na ez a cikk.. hát.. összeségébe véve negativ hangvételü... gondolom emiatt csurog szépen... lefele az ár.. nem is ilyan lassan... én kivárok meddig csurog még..
de galaga megfogadom a tanácsod... csak 40 % ot ölök bele.. max.. na de lássuk meddig csurog még.. (talán ha kijön hogy kapnak támogatást egyböl belenyomom a többit is.. de addig.. )
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 15:57
Előzmény: #2840  Törölt felhasználó
reméljük nem 100 ig csurog le mert az cumi lenne :D
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 16:14
Előzmény: #2841  Törölt felhasználó
Szopatjak a nepet rendesen. Aki remeg, jobban teszi, ha vesz be gorcsoldot. Nem kispalyan akarnak ezek a gyerekek jatszani, meg fogjak szerezni a tamogatokat. Minden pozitiv hir melle ki kell jonni egy negativval is, legyen meg esely olcson zsakolni. Ugy latom valaki nagyon erre jatszik, az alapvonalrol osztja az eszt.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 16:39
Előzmény: #2842  Törölt felhasználó
Én nem fogok mégcsak megrezdülni sem:)
Beálltam hosszútávra és ha jön még jó hír tovább szedegetem:)
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 17:00
A portfolio-tól mit vártatok?
Mert én pont egy ilyen "aranyos" cikket...
Ennyit róluk, ja meg arról, hogy az Eco az év papírja...na persze.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 17:02
Előzmény: #2843  Törölt felhasználó
na de látjátok??? nem vagyok jos semmi de ha belenyulok 1120 on és veszek.. most rövid távon ugy néz ki rácsesztem volna még erre is :S eddig ugy néz ki..
sly36
sly36 2007. 05. 14. 17:04
Előzmény: #2844  Törölt felhasználó
Egy ilyen semmilyen gyárról egyenlőre egy ilyen semmilyen cikket lehet írni.
A növekedési sztori tényleg később jön. Addig meg ennyire előre alapozni felesleges.
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 17:20
Előzmény: #2845  Törölt felhasználó
1120 on kiszáltam egy részemmel pont jol csináltam eddig ugy néz ki :)) bár egyik szemem sir másik szemem nevet.. mert még ülök azért benne rendesen.. jo magasan..
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 17:39
Előzmény: #2847  Törölt felhasználó
de egy kérdés...
érdemes széllel szembe hugyozni? 8-)
egyébként ezek a portfoliosok korrektek? vagy nem? képesek spekulálásbol ilyen cikket megjelentetni? nem joszándékbol irják? vagy a maguk szándékábol?
Törölt felhasználó 2007. 05. 14. 22:40
Buxologus! Engem erdekel a phil collins tarsasag, de mond mar el nekunk, mitol vagy te olyan -ahogyan a beirasod sugalja : magabiztosan - biztos azokban amiket irtal, de foleg abban , hogy ; Idezlek : "Nem kispalyan akarnak ezek a gyerekek jatszani, meg fogjak szerezni a tamogatokat. Minden pozitiv hir melle ki kell jonni egy negativval is, legyen meg esely olcson zsakolni. Ugy latom valaki nagyon erre jatszik, az alapvonalrol osztja az eszt." Az, hogy "szopatjak a nepet rendesen", az nem kerdes(em).
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 06:24
Előzmény: #2849  Törölt felhasználó
Portfolio lehúzta rendesen a részvényt és mennyire igaza van:) Ennyi kockázattal. akár kocsiba sem ülhetünk. mert biztos történik velünk valami... Ezért én is kerülném a kockázatot, akkor most gyalog mennék a munkába, de inkább be sem mennék, mert akkor biztos nem lesz semmi bajom, nem fog elütni az autó. Amit szerintem nem árt tudni, hogy milyen a tulajdonosi szerkezete a cégnek. Az viszont megtudtuk. Azt sem árt tudni, hogy az egyéb kategoria milyen távra, és mennyire renegve tartja azt a kis mennyiséget. Abszolult években gondolkodnak ezek a befektetők, és nem 3 hónapra vették, tehát NE VÁRJA SENKI, HOGY NAGY KITÁROZÁSOK LESZNEK EGY ILYEN CIKK MEGJELENÉSE UTÁN. Még valami! Ha már adókedvezményt kapott a cég, akkor szerintetek nem lesz folytatása a további kedvezményeknek??????????? Mekkora Naiv emberek vannak, akik azt várják, hogy ez a cég egy lufi. Azért sem lehet lufi, mert még nem is fújtak fel semmit... A pórtfolim túlsúlyozással van ellátva Genesis részvényekből erre az évre, mert tudom azt, hogy további pozitív folytatása lesz ezeknek a dolgoknak. Idén meglesz a 10Euros célár, mégpedig a támogatások beleépülésével együtt. További jó izgalmat a napi tradelőknek és dobálgassák a csomagokat 10Ft -os sávközökkel. Én 2 honap múlva jövök, és megnézem mit csinálta pénzem:)
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 07:37
Előzmény: #2850  Törölt felhasználó
Köszönet a Portfóliónak!
A cikket nem kivánom minősíteni.
A figyelem felkeltését dicsérendőnek tartom.
Csak így tovább objektív és pártatlan tájékoztatást.
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 08:24
Az elobb mar irtam hosszabban, de idotullepes miatt kivagott a gep.. ..roviden: regota figyelem a piacot, ErSol reszvenyeim vannak a nemet piacrol, sikerult 1 korrekcioba jol belevennem, egeszen jol megy a papir. Ugyanerre a sorsra van itelve a Genesis is. 1, a frankfurti tozsden is jegyzett ceg mar nem kacsa. Nem azert indultak, hogy nehany misivel, meg nemi kormany -es felekezeti tamogatassal tavozzanak a kajman-szigetekre. A Sanyo mar megepulte a gyarat Magyarorszagon, a Szent Istvan Egyetemen is letezik 1 kutatokozpont, szoval ha gyerekcipoben (vagy mezitlab) is jar meg ez az agazat Magyarorszagon, hamarosan szep jovo ele nez. Kozel tizenot evvel ezelott haveromek hazan lattam eloszor napkollektort (Magyarorszag, nem tul tehetos csalad, mondjuk ugy, h kozepkategoriasok), akkor volt kb. 3-4 ev a megterulesi ido, azota a fejlesztesek (tobbek kozott a vekonyfilm-alapu technologia) es a szaporodo napelemgyarto cegek altal ez az ido lejjebb szorult. A kornyezeti karok elharitasara/felszamolasara koltott penz, a megbizhatatlan gaz/olajszallitasok (vilagviszonylatban) is a zold energia malmara hajtjak a vizet. Spanyolorszag az 1ik legnagyobb europai napenergia-felhasznalo, ott gyarat epiteni aranybanya lehet. A penzek szinte biztosan megvannak, a mertek persze kerdeses, de nem lehet gond a megszerzesevel. Azon kivul, hogy Magyarorszagon munkahelyeket teremtene a vallalkozas, valamint megteremthetne a megujulo energia magyarorszagi bazisat, kulfoldre jelentos exportot tudna termelni, bizva a kesobbi magyarorszagi elterjedesben. A magyar piac alacsony merteke (2010-ig 3,5%) nem igazan mervado, 1ertelmu az export-orientaltsag (hacsak nem szerelnek a parlamentre es az uj kormanyzati negyed epuleteire napelemeket :) ). Nemreg olvastam, h a 2 google-tulaj is jelentos penzeket nyomott napenergetikai cegekbe. Talan ok is hulyek? Nem hinnem. Mar tavaly osszel szemezgettem a nemet napos cegekkel, a hulye fejemmel megis MOL-ba fektettem, siman lenne legalabb 50-60%-os hasznom, igy meg lett 10. Be kell latni, h a legtobb blue chip, igy a MOL jovoje (hiaba Magyarorszag legnagyobb vallalata) is legalabb annyira bizonytalan, mint mondjuk a GENESIS-e, de ez utobbiban legalabb latni szamottevo potencialt a jovore nezve. Mindenki dontson belatasa szerint.
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 09:12
Előzmény: #2852  Törölt felhasználó
Engem mar regen meggyoztel (hiszen tudod).
Ugyhogy ketelkedok! Napi gorcsoldot bevenni!
akpo 2007. 05. 15. 09:24
Előzmény: #2850  Törölt felhasználó
Genesist illetoen en is igy teszek majd.
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 09:25
Ezt nemsokára leöntik alsólimitre.
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 10:13
Előzmény: #2855  Törölt felhasználó
Pontos időpontot is írhatnál gazdi.:-))
2 hét és 700 v.1700.:-))
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 10:20
Előzmény: #2855  Törölt felhasználó
most a globális környezet se kedvez a genikének... otp eredménye is szarabb a vártnál. az huzta a buxot (eddig)... jön az amcsi adat is.. lesz itt nagy korrekcio nemsokára meglássátok... én kivárok...
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 10:52
Sziasztok. 1130-on vettem 395db-ot. Szerintetek érdemes most venni még 395db-ot vagy fog ez még lejjebb menni?
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 10:57
Előzmény: #2858  Törölt felhasználó
Yahoo

Szerinted ezt tudja vki???
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 11:06
Előzmény: #2857  Törölt felhasználó
szerintem ez még fog lefele csurogni.. a globális helyzet se jo.. még várj.. még lehet egy korrekcio is amilyen helyzet van itt.. és azt a genesis is meg fogja érezni.. :S elég rendesen..
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 11:08
Előzmény: #2860  Törölt felhasználó
az otp ugy látom elég rendesen leadta...
1,9% os esésbe van jelenleg.. ezért nem megy a bux se.. sehova csak a pincébe :S
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 11:11
Előzmény: #2861  Törölt felhasználó
izomman20

köszi a választ, egyetértek a várakozó állásponttal.
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 11:16
Előzmény: #2862  Törölt felhasználó
de mig valami félreértés lenne.. másik topikba kikeztek..
nem akarom osztani az észt .. én csak a véleményem irom le mindenki ugy csinálja akkor szál be amikor akar vagy gondolja ennyi..
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 11:19
Előzmény: #2863  Törölt felhasználó
nem tanácsnak vettem, hanem véleménynek :)
Törölt felhasználó 2007. 05. 15. 12:23
Előzmény: #2852  Törölt felhasználó
A napkollektorok megtérülési ideje valóban 3-4 év körül van,de a napelemeké háztartásokban kb 20 év.Csak pontosítás végett.A Genesis napelemeket fog gyártani (remélem) tehát a napkollektort hagyuk ki mert az másra való mint a napelem.
Persze a vill.energia ára szerintem már a közeljövőben is drágulni fog tehát csökkenni fog a megtérülési idő.Én is nagy lehetőséget látok a papírban és tény az is hogy a németeknél elég jól bejön ez a biznisz.
BudFox
BudFox 2007. 05. 16. 10:34
na most egy kicsit visszaesett, de 1095 alatt nincs eladó, ez az...
tartani ,t artani, nem hagyjuk hogy olcsón megkapják a papírt.
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 13:29
Előzmény: #2866  BudFox
2 hétig nem eladni!!!(aztán meg főleg nem)
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 14:29
Előzmény: #2867  Törölt felhasználó
Mi lesz két hét múlva?
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 14:33
Előzmény: #2868  Törölt felhasználó
600?
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 14:37
Előzmény: #2869  Törölt felhasználó
és ha beesik az ár? akkor jobb lenne most eladni nem? minden nézöpont kérdése..
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 14:56
Előzmény: #2870  Törölt felhasználó
gyerekek korrekcio lesz és a genesisre is kihat... szerintem... link
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 15:04
Előzmény: #2870  Törölt felhasználó
Kosz a kiigazitast napkollektor-teren. Tulajdonkeppen peldanak hoztam fel a napkollektort, arra utalva, hogy nem uj keletu dologrol van szo, a mukodesi elv pedig hasonlo, attol eltekintve, hogy az 1ik futesrendszerhez hasznalatos a masikkal pedig a villamosenergiat termeljuk. Sok napelemes ceg mindkettovel foglalkozik. Az energiaarak elszabadulasaval tuti zarodni fog az ollo. Izomman, nem hinnem, h durvan beesne a papir. Latsz benne forgalmat? En baromira nem. Tomeges eladasi/veteli hullam biztosan nem lesz, amig 1 hir (feltetelezhetoen pozitiv) ki nem jon. Aki panikrohamaban el akarta adni, mar eladta. A tobbiek pedig varnak, esetleg gondolkodnak meg kisebb pakkok vetelen, mint ahogy en is, de nem 600 forinton, azok az idok lejartak.
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 15:09
Sziasztok!

A Genesis és a BÉT honlapján:

Egyéb tőzsdei tájékoztatás: A Genesis Energy Nyrt. összefoglaló jelentése a 2006.01.01 - 2007.05.14 közötti időszakban közzétett információkról

Gondoltam szólok, hátha nem olvasta még mindenki.

Üdv. BB

Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 15:11
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 15:18
Szerintem ebből a kronológikus eseménysorozatból látni, hogy egy teljesen új Társaságról van szó.
Igaz lassabban, d annál biztosabban fejlődnek és haladnak a kijelölt úton!
Sok munkájuk lehetett az elmúlt 1-1.5 évben, hisz ott volt a portfoliótisztítás, az előző Novotrade-érdekeltségeik értékesítése, névváltoztatás, cégbírósági bejegyzés, stb...
Egy új profillal, tevékenységi körrel startoló cégnél nem megy minden olya gyorsan.
Jó munkához idő kell!

Én örülök ennek a folyamatos fejlődésnek és minden apró kis, vagy nagyobb lépést a Társaság életében pozitívan értékelek.
Szerintem egy komolyabb befektetőnek türelmesnek és kitartónak lell lennie, akit tényleg nagy jövőt lát a Genesis-projektben.

Jómagam is tartom a több ezres pakkomat 3-4 évig, és nem írok olyan gyakran be ide.
Ha van valami új hír, mint most is, igaz nem egy nagyon nagy hírrúl van szó, de én ennek is örülni tudok, hogy korrekt módon mindenről tájékoztatják az érdeklődőket, a befektetőket.

Hajrá Genike! :-)
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 15:20
de
1,5
olyan
hírről
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 15:27
Előzmény: #2875  Törölt felhasználó
Ééééés vettek is kemény 50 darabot 1070-en. Sőőőőt. Még van 20 vevő ugyanitt. Micsoda pörgés! MÉg 1000000000000 ilyen hír, és elérem a beker áramat (1300):(((
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 15:28
izomman20:
Szerintem nem baj, ha véletlen kicsit leesik még az árfolyama, legalább lehet még venni!
Bár nem lesz nagy árfolyamesés!
Itt 1000 és 1100 Ft között ingázik az árfolyam!
A többség hosszabb távra tervez!
Kis forgalommal történő árfolyamesés nem számít jelentős esésnek a Genesis-nél!

Genesis NEM BUX-index követő!
Nem függ a világpiaci tőzsdei hangulattól!
Legfeljebb kis mértékben!
Aki tapasztalt Genesis-es, az tudjja már ezt!
Lásd tavaly május-júniusi tőzsdei negatív hangulat, kivétel a Genesis! Egyedül akkor is a Genesis nem esett be!

Ez egy különleges részvény! :-)
Üdv. BB

Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 15:37
Csak egy jó tanács számodra:
Ha hosszabb távra fektettél a Genesisbe, akkor szerintem felesleges nap, mint nap figyelni az árfolyamát!
Nem kell parázni!

Nekem is van pakkom 1100 Ft-ról és 1200 Ft környékéről is. Persze alacsonyabb árakon is vettem!
Kitartás!!! Tartsd a részvényt! Ne félj, vevők meg mindig jönnek!

Türelem!!
Én sem figyelem minden nap már az árfolymát, de a Genesis-szel kapcsolatos híreket figyelgetem, meg a Genesis honlapját is.

Ide a portfoloio-ra meg felesleges naponta írogatni, annak aki hosszabb távra tervez, szerintem.

Egyébként NO comment a portfolio.hu Genesis-szel kapcsolatos cikkéhez!
Én a Napi Gazdaságból szoktam tájékozódni, az egy korrekt, hiteles tőzsdei, gazdasági szaksajtó!
portfolio.hu így tovább! Vissza a médiasuliba!
Van mit tanulniuk! :-))
Egyébként, ha egy magát hitelesnek mondó tőzsdei sajtóorgánum nem ismeri a Small Cap Trader-t, akkor ez már elég nagy szégyen magukra nézve!
Ennyi a véleményem, több szót nem is érdemel a portfolio!

Üdv. BB
BudFox
BudFox 2007. 05. 16. 15:45
Előzmény: #2879  Törölt felhasználó
Én is szeretem a Napi Gazdaság -ot.
Abban írták egypár hónapja, valamikor télen, hogy most már semmi akadály a Novotrade előtt hogy elérje a 2000 forintos árat.

akpo 2007. 05. 16. 15:46
Előzmény: #2877  Törölt felhasználó
Gabcsi, gondolom, most gaz hogy nem tudsz kiszallni, + idegorlo, hogy ott van egy esetleges zako lehetosege is, de kitartas! Itt egybol tuti nem lesz love.
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 15:51
Előzmény: #2879  Törölt felhasználó
Azért nem bánnám, ha holnapra 1.5k lenne!:))
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 16:11
Előzmény: #2882  Törölt felhasználó
A Genesis honlapjának a címét adjátok már meg léci
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 16:16
hozamvadasz:
Kívánságod számomra parancs! :-)))

link

vagy:

link

Milyen jó ugye?
Van egy magyar honlap cím, és egy nemzetközi EU-s! :-)
Mindegy melyiket írod be, ugyanazt ahonlapot adja ki! :-)

Üdvözlettel: BB
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 16:30
Előzmény: #2884  Törölt felhasználó
ok gyerekek meguntam a tötymörgést.. vettem még 1000 db ot én is 1071 en..
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 16:30
Előzmény: #2885  Törölt felhasználó
hajrá genesis.. ! :D lehet még veszek majd..
BudFox
BudFox 2007. 05. 16. 16:34
Előzmény: #2885  Törölt felhasználó
hajráá
akpo 2007. 05. 16. 16:34
Előzmény: #2882  Törölt felhasználó
En se! Sot kiveszem az osszes lovemat mashonnan es meg is rantom. Meglessuk par ezer db-bal mddig tudom huzni. :)
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 16:35
Előzmény: #2888  akpo
figyuka! :) én még tudok venni 3 k darabot.. megrántjuk? :D
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 16:37
Előzmény: #2889  Törölt felhasználó
egy segitséget kérnék!
stop limitet hogy kell betenni?
mármint limit árat is kell adni?
utána stop limit bepipálása..
és ott is a limit árat beirni? igy kell? help! nem akarom szarul megadni hogy eladja..
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 16:49
Előzmény: #2890  Törölt felhasználó
Ilyen papíroknál szerintem a stop limit egy szívás!!
Mert ha szűkre veszed és gyorsan zuhan esélyed nem lesz eladni a pakkod,ha meg tágra veszed, akkor amint kiüti a stoppodat már fordul is vissza és utána csak bosszankodhatsz.Én már párszor megszívtam így hasonló papíroknál
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 16:59
Előzmény: #2891  Törölt felhasználó
Mondjuk én könnyen beszélek hisz én befektetek ebbe a papírba nem spekulálok:)
Amúgy nagy zuhanás nem lesz szerintem egyelőre hisz várják az állami támogatásokkal kapcsolatos döntéseket.
ez lesz az első hír ami lényegesen elmozdíthatja az árfolyamot.(akármerre is)
De én mindenképp jól járok mert ha nincs támogatás olcsóbban hozzájutok a papírokhoz,ha lesz akkor meg profitot termel.Üzem,gyártás az biztos lesz hisz nem fárasztották volna magukat szándéknyilatkozatok megkötésével ha nem akarnák megcsinálni,ha nem lesz elég tőke (amit kétlek) még hitelből is megérné finanszírozni a projektet hiszen rövid a megtérülési idő.
Szerintem a támogatás is meglesz,hiányzik a kormánynak már nagyon a pozitív propaganda!!
Ezzel nemcsak a munkahelyek teremtését tudná a kormány meglovagolni,hanem a zöldeknél is szerezhetne egy plusz pontot.(Eu-ban nem vállaltuk a 20%-ot,Rábával évek óta nem tudunk mit tenni,katonai lokátor stb.)Szóval ez mindenki előnyére válna.A költségvetés a tervezethez képest jól áll így nem látom akadályát a támogatásnak.
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 18:12
Előzmény: #2892  Törölt felhasználó
na de igy kell beállitani a stop limitet...
?? segitsen valaki.. kb 11 % osra akarom tenni.. azt még nem ütheti ki..
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 18:12
Előzmény: #2893  Törölt felhasználó
mindig nem ülök a gépnél és ha valami baj van jol jön a stop szint ! azért kéne..
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 18:47
Előzmény: #2892  Törölt felhasználó
hozamvadasz !

Dunasolar és
Sol@Mio bicske
már az alapkövet is letették
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 19:21
Előzmény: #2895  Törölt felhasználó
A Dunasolar igen, meg a Sanyo, meg a HelioGrid.
A Sol@Mio nem jutott el az alapkőig, megbukott a projekt, felszívódtak.
link
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 19:35
Előzmény: #2896  Törölt felhasználó

Mi lenne, ha nem célozgatnátok az állami támogatásra??? ;-)))
Szeretnék még olcsóbban venni.

Ilyen cikkek vannak bőven:

link

Sok hitetlen :)) majd ekkor fog elgondolkozni mekkora is lesz a project...

--------------------

2004. már rég elmúlt, az Eu-val új korszak kezdődött. A tőkeerős tulajdonos garancia.
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 20:48
Előzmény: #2897  Törölt felhasználó
"A tőkeerős tulajdonos garancia."

amíg finanszírozzuk
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 20:53
Előzmény: #2897  Törölt felhasználó
mindenki tudja, hogy állami támogatás nélkül életképtelen
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 21:17
Előzmény: #2899  Törölt felhasználó
A cég látszik több lábon akar állni.
Nemcsak Magyarországon próbálkozik hanem Spanyolországba és Szingapúrban is.A több lábon állás növeli a siker esélyeit.A piac csak egyre tágulni fog (pl.Spanyolba új házra kötelező a napelem)
Mint korábban írtam ebbe a szektorba tőkehiány esetén is kölcsönt tudnak felvenni.Tehát nem az állami támogatáson fog múlni.az elhatározás a lényeg!Az pedig úgy látom megvan.A tőkeerő sem egy utólagos dolog.
Mellesleg Szolnokon létesülni fog egy napelemgyártóbázis 2008-ban tehát konkurencia is lesz bőven de a piac nagy amíg elférnek egymás mellett addig nincs verseny!

Topik gazda

adra
5 4 4

aktív fórumozók