Persze jó erről azért eszmét cserélni, mármint, hogy a Genesis blue chip lesz-e vagy nem. Azonban, szerintem jelenleg az aktuálisabb történésekkel kéne foglalkozni!
pl. Egy jó és izgalmasabb, közel jövőbeli téma: AZ ALAPTŐKE-EMELÉS!!!
Szerintetek kb. milyen áron valósulhat meg a tőkeemelés, ha a következő lehetséges befektetők azok a magánszemély(ek)/befekteési csoport(ok) lehet(nek), akik a small cap trader-es német nyelvű 9 oldalas elemzésben szerepelnek??????
Főtulajdonos: Genesis Capital Management Ltd. 70 % részvénypakkal!! 500 Ft-on jegyezte le a részvényeket!
Találós kérdés: Ha a német elemzésben említett lehetsőges intézményi befektet(ők) /magánszemély(ek) beszállnak a Gensisbe, tőkét emelnek, akkor az üzleti érdekek, józan paraszti észjárás szerint milyen áron kell, hogy beszálljanak, hogy a főtulajdonosnak jócskán megérje???
Ki tudja rá a választ?
gazdagodó, napelem, Monster???
Tesztkérdésként is feltehetnénk ezt akérdést:
A.) 1000 Ft alatt
B. Min. 1000 Ft-on
Szerintem, akinek legalább annyi IQ-ja van, mint Forrest Gumpnak (75-ös IQ minimum!), az könnyen eldöntheti, hogy a két választási lehetőség közül melyik a helyes! :-)))))))
Szerintem ezt még maga Kovács Pistike is el tudná dönteni! :-)))))))
gazdagodó: Te folyamatosan ismétled önmagad! Újat nem tudsz mondani!
Nevetséges vagy kissé, és nagyon beégtél ezzel a Fotex-es storyval!! :-)))
Aki gazdagodó tanácsára hozzászólásai alapján szeretne részvényt venni, az "szegényedő" lesz!
Koldusbottal Magyarországon! Ezt tudom gazdagodónak üzenni! Vegyél inkább Csepelt! :-)) Hamarosan úgy is leöntik!
napelemnek igaza van abban, hogy SENKI NE az itteni pozitív, vagy negatív szubjektív hozzászólások, vélemények alapján vegyen részvényt!!!!!!!
Ez fontos!!!
Ezt a topicot tekintsük a Genesis-részvényesek, -befektetők, -érdeklődők közös fórumának! Ahol minden új infó, elemzés, hír, stb. megjelenik! Ez alapján lehet dönteni és tájékozódni!!!
Persze meghallgatni mások véleményét, ez is fontos azért, de nem a szubjektív hozzászólások alapján kell dönteni!
Az érdeklődők pedig el tudják majd dönteni, hogy ki beszél itt butaságot és ki nem!
Ez pedig a részvény árfolyamában fog közép- és hosszabb távon tükröződni, megjelenni!
Erre egyszerű a válasz:DDD
Csak akkor fog menni a tőkeemelés ha az említett befektető vagy, hogy a főtulajnak is megérje, meg neked is:))
BB (Forrest Gump haverja?:))), szerintem nem tudom hány forinton lesz a tőkeemelés:)
Sőt, tippem sincs. Ez egyelőre spekulációnak a spekulációja, ez pedig egy olyan dolog, amire már nem spekulálok, úgy sem kések le semmiről, ha megvárom az ezzel kapcsolatos tényeket:)
Ja, a 9 oldalas elemzést nem olvastam, mert én angol párti vagyok, németből elég keveset értek.
BigBroker24,
Már elnézést, de szerintem te nagy tévedésben élsz!!
Egy új cég azért bocsát ki részvényeket, hogy tőkét vonjon be. Elsősorban ezért lép fel a tőzsdén, ugyanis a részvénykibocsátás a legolcsóbb forrás a tőkeemeléshez.
Ha lenne saját pénze, vagy jobban megérné neki a banki hitel, akkor nem lenne nyílt társaság.
A részvénykibocsátással az új tulajdonosok osztoznak a leendő vállalkozás kockázatán! Sokadjára írom le, nem 100% a hogy a cég profitábilis lesz, főleg, ha még teljesen új. (se üzem, se bevetétel, se semmi -> csak tervek és ötletek)
A TE beirásod alapján úgy tűnik, mintha a cég tenne szivességet nekünk, hogy beenged a vállalkozásába!
A dolog kétoldalú, SŐT(!!!), le merem írni inkább fordítva működik! Én teszek szíveséget a cégnek, hogy kockáztatom a pénzem (!), és ezért valamilyen diszkontot is elvárok! (Működő, és sok éve nyereséges cégeknél természetesen ez másképpen működik!)
Sziasztok!
Egy ilyen gyár felépítése max.1év.A termék értékesítése hamarabb is kezdődhet...
Nézzétek meg a hasonló résznyek árazását(pl.solarworld)
Ezt a projektet véghez viszi a Genesis,ellenkező esetben ugrott a befektetett tőke...
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...