Egyébként jó ez az egész előadás, és szerencsére a végére KK is rájött, hogy pont, hogy nem arról szól, mint a topic, így erre már nem kell külön felhívnom a figyelmét:)
Érdekes ez, nézitek?
Nem hiszem, hogy vki ennyire el akarna adni!
Nem nagyon akarják 800 fölé engedni az árfolyamot...
mertugye adva néhány ezer eladó tétel… megveszik.
Be tesznek eladásra 5000 db-t... megveszegetik azt is... hát akkor tegyünk be 10.000 db-ot! hátha az már elrémiszti a vevőket...
Ha esetleg kiveszik ezt is, akkor a következő lépcső a 20.000 db...
Nem nagyon akarnak túl drágán tőkét emelni!
Vagy csak nekem tűnik így???
pénznyelő, MESTER, definiáld már, hogy miről szól ez a topik?! Rádszorultam megint -:) Földhözragadt kicsinyes egymást fárasztó ovis csatákról...Ja? Rólatok!
Ja, ezeregy bocsika.
Amúgy lehet előbb jövök rá dolgokra, MESTER, majd lassacskán rájössz vagy nem, mindegy ... -:)
jót röhögtem, azzal ébredtem, hogy a Tony Blair napelemeket vesz a házára, a Danubiuszon hangzott el !!! -:))))
FIGYELITEK kezd NEMZETKÖZIVÉ vélni a lobbink -:))))) Na ennek örömére, megyek is anngolra.
Lehet, hogy csak egy kiados leontes elotti up, de tartom. Egyebkent a 700as duplaalj miatt nekem meggyozo. + esesben zero forgalommal ment, most meg azert komolyabb mennyisegek cserelnek gazdat.
ki az a laci,mert én is az vagyok,ismerjük egymást?
Törölt felhasználó2007. 04. 24. 15:29
Sziasztok!
BB kicsit késve, de megérkezett. :-)
Na ez már valami! Nagy forgalommal emelkedik! Emlékszem utoljára tavaly április-május körül lehetett ekkora a forgalma. Ja, meg 2006 augusztus végén.
Veszik, mint a cukrot és az a szép az egészben, hogy a több ezres, több százas pakkokat kikapják az eladói oldalról.
K-mezon Kinga:
Remélem jól vagy. Hogy tetszik a mai nap?
Olyan szép, mint Te! :-)
Örülök, hogy türelmmel vártál. Szerintem légy továbbra is türelemmel, a híreket meg kell várni! Utána meg remélhetőleg elszáll az árfolyam! :-)
puleo: Igen, kikapják a több százas pakkoka, de ahogy Te is láttad az a szuper, hogy a több ezres pakkokat is megvették! :-)
Lesznek még ilyen szép napok..sőt....!!!
További jó képernyőnézést! :-)
Üdv. BB
Törölt felhasználó2007. 04. 24. 15:32
gazdagodó:
Üdvözletem küldöm Genesis-országból!:)
tudod....MENEKÜLÉS!!!!........
A GENESIS-BE!! :-))))
KAPKODD A LÁBAIDAT, HÁTHA MÉG KAPSZ EGY PÁR DB-OS PAKKOT! :-))
Hűha, mostaztán arcra estem:-)))
1550-ről lezuhant 750-re...most meg nagy keservesen, hosszú kínlódás után kicsit megspekizik 900 körülig.
Ezaztán a jó papíír!
Mondjuk a 88-on összekapart phyllel többet keresek, de hátha ezt is visszaspekizik vagy 1000-re..még gyűjtögetek hozzá esetleg egy keveset.
Törölt felhasználó2007. 04. 24. 16:22
Szia gazdagodó!
Na erre inni kell valamit, ezt is megérhettők, hogy Te Genesis-t vettél! :-)) Ha "csak" 100 db-ot is, de ahogy írtad majd veszel még, ha akrsz. Amúgy megveszem tőled a pakkodat 1000 Ft-ért is! mit szólsz hozzá?:-))
Add el hamar!
További szép napot! Legalábbis Genesis szempontjából, mert kint rossz az idő sajna..
Sebaj a Genesis kárpótol mindenért. :-))
Azért ez már valami, hogy még most is jönnek a több ezres vevők! 880 Ft-on 2125 db-bal áll bent valaki.. Húú....
Nem hiszem, hogy meg fogja kapni. Holnap talán 900 Ft fölött...
Nézd, ez a hét valszeg az ilyen gagyi papírok spekizésére lesz jó, hát legyen.De az ilyeneket én csak ilyen kis tételben szoktam veszegetni figyelve merre megy....ebből max 500-at vagyok hajlandó venni.:-))))))))))))
gazdagodó: Egyébként Magyarországon élek. :-) Te ugye az USA-ból írsz? Ott vannak ilyen \\\"gazdagodó\\\" emberek, mint Te is!
A Csepelbõl milliárdos leszel elõbb-utóbb!
A Genesisbõl pedig multimilliárdos! :-)
Minden jót!
Most nézem 920 Ft-on zárt. :-)))
Elég szép. A mai nap új csillaga!
Mondjuk 900-on zárt de ne zavarjon.
A papperben nem látom semmi nagy jövőt, ezt most is elmondom, legfeljebb ha felépül, termel és nyereséges lesz a gyár.
Viszont hiszek a spekik hatalmában, ha ez vagy akármelyik ilyen illikvid moslék beindul ott lehet napok alatt 30-40%-ot keresni.
Mondjuk a phyl , csepel és eco jobb,m a genesisre érdeklődés is kevés, de azért néhány 100 darabbbal ezt is megpróbálom.
Ennyi a sztorim.:-)))))))))
Törölt felhasználó2007. 04. 24. 16:43
gazdagodó: Bocsi, elírtam.. igen, 900-on zárt.
Véletlen az utolsó elõtti kötést néztem.
Így is szépen produkált! Elég nagy (magához képest) forgalommal, ez itt a lényeg!
Ok, ez a Te véleményed.
Azonban majd a piac, a valóság eldönt mindent.
Valakinek az Eco jön be, vkinek a Phyl, vkinek a Genesis. Ilyen egyszerû a képlet. :-))
Minden (tõzsdén jegyzett) cégnek eljön a maga ideje..fõleg, melyek új tevékenységbe invesztálnak sok-sok pénzt. (mrd.-okat)
ezekkel a speki papírokkal jobban lehet keresni, mint a blue chipekkel, és nevezheted mosléknak, de ha a profit innen jön, akkor nekem, meg a mol, fotex , stb a wc papír...
Ebben egyébként teljesen igazad van, én is azért foglalkozom ezekkel inkább mint a csipszekkel.
Soha semmilyen blúm nem volt, nem is bánom...na jó, talán otp-t 6000 alatt érdemes lett volna zsákolni, de a többi legfeljebb a 2005-ös folyamatos emelkedéskor volt igazán jó.
Az ilyen illikvid vackokhoz viszont idegek kellenek, állandóan bámulni kell a monitort, meg nem szabad kapzsinak lenni...szerintem.
Fotexem szokott lenni csak a komolyabbak közül, de az amúgy nem bluechip.
Ezek a kispapírok egyébként tiszta rulett...ha szeretsz játszani akkor ez kell neked.:-)))
Hi BB, csakhogy felbukkantál. Már a neved miatt is mosolygok -:)
Tetszik-tetszik a mai nap!!! -:)
Meg a csúcs: a tegnap koraeste, amig bírtam, csak elfutottam...!!! Lassan, lassan megszokom... Most hiányzik.
A mai napon feldobott a genesis, és Ti, ő meg hiányzik! Hiába az "idilli kép" vagy nap igen ritka kényes kis madárka -:))))
Sebaj, akkor viszont mégjobb, például mesélhetnél kicsit vagyis mindent, ha lehet és van kedved -:) a külfödi energiacégekról! Szeretem a mesét, igaz... -:) Komolyra fordítva a szót, tényleg érdekel, olvasgattam is itt-ott-amott. Mit szólsz?
Addig is...
Találtam egy fn hírt a Renexpóról, ahol Katona Kámán a napenergiát is említi szerencsé(jé)re -:)))... (Előrehoztam a bekezdések sorrendjében, ha vkit nem érdekelne a többi; a teljes cikk link a végén.)
"Fontos lenne, hogy a napenergia felhasználás is megfelelő szinten is megjelenjen. Meggyőződésem, hogy e téren olyan technológiai robbanásra lehet számítani, informatikai piacban az elmúlt 10-15 évben végbement" – zárta beszédét a Környezetvédelmi Bizottság elnöke.
Ugrásra kész a megújuló energiaipar
"A konferenciasorozat és kiállítás ünnepélyes megnyitóján a magyarországi megújuló energia szakma jelentős része képviseltette magát, ahol részt vettek a kiállítás védnökei: Dr. Németh Imre, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) felelőse, valamint Katona Kálmán, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke.
Katona Kálmán a bioenergia minél intenzívebb meghonosítása érdekében sürgette a technológia alapú szabályozás kialakítását, amely a kisebb vállalatok piacra jutását is jelentősen megkönnyítené. "Az el nem fogyasztott energia a legtisztább és a legolcsóbb – ebben pedig Magyarországnak óriási tartalékai vannak" – tette hozzá.
Falrahányt borsó, de én a Chartcenteren kívüli árfolyamfelbszélésen kívül mást nem látok.
Csak ami volt ebben a totyikban a felelőtlen optimizmust.
Úgysem érdekel senkit de a lelkiismeretem miatt leírom a 200MA ALATT nem is kevéssel tartózkodó papírt technikailag kitörésre várni, alig szemfényvesztés (hülyítés ha így jobban tetszik).
Ennek a megújuló publikum esetleg olvasson utána, nem fog megártani.
Nincs ezzel baj, amíg húzzák. de ha a pilótajáték végetér, kevesen jönnek ki jól, a többség vesztő vagy beragad.
Mekkora ötlet lenne megépíteni egy napelemgyárat végre... mert ennyi erővel szénbányászattal is foglalkozhatna a cég papíron. A többi csak mese... és gyár az nem lesz a közeljövőben, márpedig termelésre mindenképp szükség lenne, mert különben a papírt oda rángatják 1500 és 500 között ahová akarják...
Kimagaslóan teljesítenek az utóbbi időben a "3. kategóriás" részvények. Vélhetően fundamentális hír [itt olvasható] megjelenésével lehet összefüggésbe hozni a Genesis részvények szintén régóta várt szárnyalását. Amennyiben a megjelent hírből hamarosan pályázati forrás is lesz, a cég árfolyama a sokszorosát érheti majd. De erre azért még várni kell.
"Úgysem érdekel senkit de a lelkiismeretem miatt leírom a 200MA ALATT nem is kevéssel tartózkodó papírt technikailag kitörésre várni, alig szemfényvesztés (hülyítés ha így jobban tetszik).
Ennek a megújuló publikum esetleg olvasson utána, nem fog megártani."
Utánna olvastam!:) és ez hazugság DLPH!
ugyanis a 200MA-t már rég elhagyta a papír és felette tartózkodik nem is kevéssel!:)
Te mit nézel, a Cseh2-őt?!:))))
még egy kis idézet a charcenterről:
Tegnap elég erőteljes rally vette kezdetét a Genesis részvényben. A technikai elemzés már mutatta, hogy bármikor elindulhat az árfolyam emelkedése. A kimagasló forgalom a további emelkedést támasztja alá. Az, hogy miért most indulhatott meg az árfolyam ilyen mértékű (és forgalmú) emelkedése, arra talán fundamentális okok adhatnak magyarázatot. Érdemes elolvasni ezt a kis összefoglalót a tegnapi szegedi konferencián elhangzottakról, melynek címe: Környezetvédelem: bő 7 esztendő. Ebből a rövid cikkből kiderül, hogy az 1.300 milliárd forintnyi pályázati alapból kb. 9-10 milliárdos összeg várhatóan biztosítható lesz a Genesis számára, azaz van miért pályáznia cégnek, már csak meg kell nyerni. Ebben az esetben azonban bőven elérhető lesz a korábbi csúcs is! Csak türelmesen ki kell várni.
Speki! Én ezt máshol olvastam! Véleményem az, hogy lehet hogy beindul a rally és lehet abban a cikkben valami, de a közgyűlés lesz a lényeg,illetve hogy milesz utána!
Többieknek: a 200MA. Azt a portfóliós Markerses charton nézve valóban elhagyta a papper! Ez a részvény volt már amúgy egész magas 1500 ft körüli is. Hogy visszamegy-é? Nos az igen kérdéses, de az esélye megvan. Én személy szerint még 500 Ft-os átlaggal tartom a részvényeimet, és a társasági hírekből amit le tudtam szűrni, csak hosszútávon érdemes a piacára merészkedni a Genesisnek! Lehet ebből még akár 3000 Ft is, de mikor? Ez a kérdés! talán majd eccer! :-)) Mindenesetre amivel szeretne foglalkozni, arra van hazánkban pályázati pénz vélhetőleg elég sok. Aztán lehet nem kap egy fityinget sem, de ez azért meglepne!
Na szép trédet mindenkinek! Aki befektet az mindig maga dönt! Az olvasott infók csak infók, a döntést mindenki maga hozza meg!
Hát valóban nem véletlen.. speki papír rally van... aminek semmi köze a cég valódi értékéhez... csupán nagy blue rally-k után a kicsiket kezdik el felspekizni... ennyi
A 990es eladó tétel vajon meddig akasztja meg az emelkedést szerintetek? A forgalomból ítélve nem sokáig. Azért is lenne jó ha az eltűnne, vagy odáig felmásznánk, mert látnánk mi van 1000 Fölött a könyvben!
A reggeli napindító cikket érdemes elolvasni!
Aki korábban már olvasgatta a topic-ot, az tudja, hogy a HelioGrid kapott támogatást a beruházáshoz. Méghozzá annyit, hogy szakmai körökben úgy vélik, még egy ilyen húzás nem lesz. De ettől még bármi lehet, az ilyen dolgok a borospincékben dőlnek el.
Tavaly az NKTH-tól kapott komoly támogatást K+F keretből a KPE KRAFT PROJECT ELEKTRONIKAI KFT. Ez a cég kulcsra kész vékonyfilmes napelem gyárakat épít. Már építettek ázsiában is 2-3-at, és nagyon beindult nekik, hallottam a rádió-interjút a vezetőjükkel. Valahogy úgy érzem, ennek köze van a Genesis-hez.
K-mezon:
Ha szeretnél ilyen világ-megváltó témákról elmélkedni, szívesen írogatok, de akkor csinálj egy új topic-ot. Ezt hagyjuk meg a Genesis-nek. :-)
Katonával összefutottam én is. Azért azt ne felejtsük, hogy ő politikus, nem szakember. De egyet értek vele, ez nagyon szép dolog lenne. Csak kérdés, hogy mi éri meg, és mire van/lesz pénz.
valaki masszívan bele-bele mardos, szedi ki a k-kat
ez a legbeszédesebb....
bét-en most ebben "érezni-látni" a legnagyobb potenciált szvsz ami a százalékokat illeti...
10 százalék hello
Törölt felhasználó2007. 04. 25. 14:26
Sziasztok!
Elég nagy (magához képest) forgalommal emelkedik ma is az árfolyam. Egyetértek az előttem hosszászólóval! Erre kell figyelni!
Folyamatosan veszik meg a több ezres, 2000 ezres pakkokat. Ami elég jó hír a további árfolyamemelkedések szempontjából. :-)
Frankfurtban is elég jól alakul az árfolyam, forgalom is!:
Visszakorrigál a 4 EUR-os szintre.
Hozzá kell tenni, hogy szinte 0 forgalommal esett le az árfolyam Frankfurtban 2,9-3 EUR-ora, és nagyobb (több ezres) forgalommal korrigál vissza 4 EUR-ra.
Emlékeztetőül:
2-3 hónapja egyébként 3,8-4 EUR körüli árfolyamokon történtek gigakötések (több tízezres), átkötések is. Ez is elég beszédes szerintem.
Azt hittem en ulok ebben egyedul! Meg a topic is hulla szagu volt sokaig.
Mostanra visszajottem beker arra, ugyhogy hajra Novo-Genesis.
(barcsak volna kommunikacio managemant reszerol, az most katalizator lenne)
mióta nézem a bétet - pár hónapja - még ilyen kiegyensúlyozott stabil emelkedést nem láttam... - szintenként átforog a speki rész szvsz
alapból ha a 'vevő' spekizne már ilyen szintre se húzta volna fel, mert a vevő oldal részben se követi a tárazás volumenét...
legrosszabb eset, hogy a kintivel mozdultunk együtt és odakint spekizik amit mi innen nem érzékelünk
itt valami lesz - talán kiszorítás, kivezetés??
Törölt felhasználó2007. 04. 25. 15:56
Szerintem 1-2 türelmetlenebb részvényes eladta pakkját, le is esett az árfolyam 940 Ft-ig. Most is ott van.
Akik több ezres pakkokat vettek meg az utóbbi napokban, azoknak nem érdekük rögtön eladni. Ők hosszabb távra terveznek, és meglátásom szerint várják a híreket..
vaisto: Nem lesz kivezeteés, kiszorítás!
Ezt el is felejtheted!
Már többször kijelentették a Genesis részéről, hogy céljuk: hosszabb távon tőzsdén tartani a papírt!!
Szóval emiatt nem kell izgulni.
Kiemelkedő ma is a forgalma, egyre komolyabb a helyzet. Mármint árfolyam, és főleg forgalom szempontjából! :-)
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...