A társaságban alapvetően felek közötti ellentét figyelhető meg. bányászok vs papírtologatók.
Amíg ezt nem sikerül tárgyalóasztal mellett elintézniük, addig érdemi változásra nem számítok (de egyelőre ők az erősebb kutya baszik - elvet követik, várjuk ki mi lesz a vége)
Bányász oldalról - akik dolgozni is akarnak, érdemes átgondolni, hogy állami támogatás, vagy nagy külföldi befektető nélkül nincs elegendő tőkéjük, illetve megoldás lehetne, ha mondjuk Pólus úr összeszedne egy tucatot a magyar pénzes elitből! ezek nélkül is lehet persze dolgozni, csakhogy ahhoz minek ez a részvénytársaságosdi - a mostani méret a több millió részvénnyel pedig horribilis!
Papírtologató oldalnak is lehetnek persze jó ötleteik, csakhogy az elmúlt évek inkább azt bizonyítják, hogy a saját érdekük és hátsójuk védésével egy olyan sok sebből vérző társaságot hoztak létre, ami, ha ezt továbbra is ezzel a mentalitással folytatják, összedől, és életképtelenné válik!
Tárgyalni kell, kompromisszumot kötni, és aki erre nem hajlandó kitúrni!
A részvényesi könyv egyébként olyan vastag, hogy azt az OTP is megirigyelné!
Őket, minket b*sztak át idáig!
Gondolkoztam a múlt héten hogy beírjam-e de ám legyen.
Azt csiripelték a bányászbékák, hogy találtak ott valamit valakik, de az eredményeket sem a bányászokkal, sem a céggel nem osztják meg ;)
Az az infó is jött, hogy a cég bányászati jogai fiktívek szerintük és úgy veszik el tőlük a lehetőséget hogy megszűnik mindenféle formális joguk :DD
De ha leegyszerűsíthető a kamubányászok elhajtása azzal hogy pár fillérért kicsapják a cégből a bányászati profilt akkor a mellett lobbyznak ;)
"A Bányafelügyelet - mint eddig is - támogató, segítő szakmai partneretek
lesz a jog és a tisztesség kijelölte határok között, de tudom, hogy
számotokra ez idáig is meghatározta a kapcsolati tartalmat. "
mint tudjuk a hasit eszközeihez nincs közük
és azt hallottam hogy nem is adnak ki a jövőben bányászati jogot, csak valami koncessziót ha jól értettem. Azon viszont dolgoznak hogy azt ne a kamu bányász genyások kaphassák meg ;))
"A Hun Mining Igazgatótanácsának Elnöke tájékoztatja a tisztelt részvényeseket, hogy Dr. Rasztovits Zsolt Edgár vezérigazgatói kinevezéséről és a társaság igazgatótanácsi tagságáról a mai napon LEMONDOTT.
Az Igazgatótanács legkorábban, 2011. november 2-án, megtartja rendkívüli ülését, melyen gondoskodni fog a megfelelő vezető kiválasztásában." link
szerintem pedig a társaság újra profilt vált, és irány a holland telekommunikáció!
Számomra csupán Pólus úr szerepe a kérdéses, az is lehet, hogy esetleg ő kapna valami vezérigazgatói szerepet!?
a mai napon egy Davies Corporation nevű céggel a leányvállalatok többségének értékesítésére vonatkozó főbb szerződéses tárgykörökre vonatkozó jegyzék (Term Sheet) aláírására került sor
"Részben a világszerte tapasztalható nehéz pénzpiaci körülmények következtében, részben a társaság külső partnereinek fizetőképessége miatt az elmúlt évben nem sikerült a bányászati leányvállalatok finanszírozását megoldani."
vastag a bőr arra célozgatsz?
a társasággal és a lelépő vezetőikkel minden ok(((((
Nem tuti de annak látszott.Ennek ellenére szoktak a fiuk szégyenlősek lenni.Mint pl ahogy az én fiam is.Még előttem is néha.Bezzeg amikor a csepp szaros seggét kell kitörölni.Azt bezzeg oda tartja.
pedig jobb mese lett volna mint rudabánya, ott Ózd mellett tényleg tökig van a hegy szénnel. amit írnak hogy még márkushegyen van kitermelés, hát már az is nagyon visszafogott, mondhatni döglődik.
Egyébként ha beleszólhatnék.Hiszitek hogy ezzel az új névvel meg új struktúrával képesek lesznek nem profitot.Mert nyilván arra nem lesznek képesek.De az árfolyamot mozgatni?Csődbe nem akarják vinni.Ezért volt nyilván a változtatás.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...