Topiknyitó: Bacherachi_rabbi 2013. 01. 28. 11:36

FuturAqua VÍZOSZTALÉK 2028-ig (valójában 5788-ig)  

Shalom, itt a Bacherachi Rabbi.Örömmel látjuk, hogy újabb hosszú évekre ihatjuk a FuturAqua forrásainak vizét, amely felüdíti a részvényeseket link .A FuturAqua részvényekhez kapcsolódó új osztalékszelvények kinyomtatása során azonban kérjük a vállalkozást, hogy a rabbinikus hagyományoknak megfelelően és ne a hagyományos Gergely-naptár szerint (a goj hagyományokhoz kapcsolódó naptár alapján) járjon el.

Mint ismeretes, a zsidó időszámítás kezdete a világ teremtésének (pontosabban az ember teremtésének) időpontja: Kr. e. 3761. október 7. (tisri hónap 1.), vasárnap, 11 óra 10 perc 20 másodperc.Hitközségi tagjaink, akik hagyományosan szelvényvágásból élnek és isznak, pánikba estek ugyanis, hogy csak 2028-ig jár(t) a vízosztalék, és így ők valami juttatásból kimaradnak.Tisztelettel köszönjük.A Teremtőnek 5773. esztendejében, Shevat hónap 17. napjánA Bacherachi Rabbi
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 12. 22. 13:38
Előzmény: #30335  don_king
#30340
Nem a Futuraqua lesz az első, aki, mint kibocsátó a saját országában együttműködik az adott állam pénzügyi felügyeletével. A Bitcoinon kívül majdnem teljes egészében az összes altcoin ilyen. ne vezessük félre a laikusokat!
27400
27400 2019. 12. 22. 13:33
Előzmény: #30335  don_king
#30339
Amint átadsz nekem egy fizikai bitcoint akkor dupla árat fizetek neked az aznapi tőzsdei árat figyelembe véve.
Viszont bármikor adok neked egy fizikai liter vizet egy watereumért.
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 12. 22. 13:31
#30338
Gyerekek, nincs itt semmi új a nap alatt:  szvsz kgy-től idáig teljesen Ery kottájából játszott a csapat. Ezen nyilván ő nyerte a legtöbbet, viszont helyzetbe rakott még pár belsőst és a céget Fodorékkal szemben. Ezt csak a hülye nem látja. De ennek a szakasznak vége. Ott folytatódik, ahol a vezető-tulajdonos váltás előtt abbahagytuk: jönnek a coinok.
 Ha a tokeneket nem csinálják meg, akkor le is húzhatják a rolót, mert semmit sem ér majd senki papírja. Van elég NER közeli, sokkal kevesebb hibát elkövető és még ásványvízzel is rendelkező cég, akik alá alá lehet pakolni. Az, hogy a Bogdánffy itt van, az ég világon semmire sem garancia. Az MNB-vel való együttműködés akkor is alapvető lenne, ha nem egy Nyrt-ről beszélnénk, nem hogy így. Token nélkül nincs jövője a Futuraquának. Eddig is ez vitte a papírt.
Szóval nem kell beszarni, jönnek a coinok és a hírek is hamarosan róla. Ez az egyetlen esélye a cégnek, hogy ne egy koszos szekszárdi vízbázissal legyen beazonosítva, meg egy nevetséges kis palackozóval, valahol a főváros és a Balaton között félúton.
Ahhoz pedig, hogy a coinok sikeresek legyenek, kell a hír, mert különben hiába veszik meg nagybefektetők, ha utána a kutyának sem kell. Mert ugye senki nem azért veszi elsőre, hogy vizet vigyen haza, hanem spekulatív célból.
don_king
don_king 2019. 12. 22. 13:31
Előzmény: #30336  zsoltee77
#30337
MNB-s szálra koncentrálunk most
zsoltee77
zsoltee77 2019. 12. 22. 13:30
Előzmény: #30334  don_king
#30336
A bitcoin mögött nincs fedezet. A watereum mögött lesz. Hogy csak egy nagyon lényeges különbséget kiemeljek.
don_king
don_king 2019. 12. 22. 13:29
Előzmény: #30334  don_king
#30335
Mivel tudom, hogy sokan tippmix helyett tőzsdéznek és nem szánnak időt értelmező olvasásra, nekik kiemelem a lényeget:
 ,,Nincs ugyanis a kriptovalutáknak kibocsátójuk, nem tartoznak egyetlen ország hatóságának, jegybankjának felügyelete alá, nincsenek megfelelő felelősségi, garanciális, kárviselési szabályok.”
don_king
don_king 2019. 12. 22. 13:26
#30334
A tegnapi nap margójára. Mint kiemeltem a Futur a watereum kibocsátása során együtt fog müködni az MNB-vel. Most bemásolom az MNB  hivatalos véleményét a kriptovalutákról. A közleményt végigolvasva értelmetlen dolog lenne együtt működni az MNB-vel.  Ismét tanári módon alákérdezek. Vajon itt valami komoly dolog lehet a háttérbe, vagy csak az álneres brigád zsiványkodik?______________
Sajtóközlemény: Az MNB kockázatosnak tartja a fizetésre használható virtuális eszközöket, például a Bitcoint
💵
A Magyar Nemzeti Bank véleménye szerint egyes fizetésre használható virtuális eszközök (így különösen a Bitcoin) sokkal kockázatosabbak, mint a felhasználók által már jól ismert elektronikus fizetési megoldások (pl. bankkártya, elektronikus pénz, stb.). Nincs ugyanis kibocsátójuk, nem tartoznak egyetlen ország hatóságának, jegybankjának felügyelete alá, nincsenek megfelelő felelősségi, garanciális, kárviselési szabályok. Az MNB felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy legyenek rendkívül körültekintőek, fokozott óvatossággal járjanak el, mielőtt ilyen eszközöket, például Bitcoint használnak.A Magyar Nemzeti Bank véleménye szerint egyes fizetésre használható virtuális eszközök (így különösen a Bitcoin) sokkal kockázatosabbak, mint a felhasználók által már jól ismert elektronikus fizetési megoldások (pl. bankkártya, elektronikus pénz, stb.). Nincs ugyanis kibocsátójuk, nem tartoznak egyetlen ország hatóságának, jegybankjának felügyelete alá, nincsenek megfelelő felelősségi, garanciális, kárviselési szabályok. Az MNB felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy legyenek rendkívül körültekintőek, fokozott óvatossággal járjanak el, mielőtt ilyen eszközöket, például Bitcoint használnak.Az elmúlt időszakban egyre több szó esik a médiában az ún. fizetésre használható virtuális eszközökről, melyek közül legismertebb a Bitcoin. Az MNB fontosnak tartja a jelenlegi és leendő felhasználók megfelelő tájékoztatását annak érdekében, hogy a fogyasztók tudatában legyenek a fizetésre használható virtuális eszközök kockázataival, veszélyeivel, és ezek ismeretében döntsenek a használata, illetve használatának mellőzése mellett.A fizetésre használható virtuális eszközök, így a Bitcoin sajátossága, hogy a kibocsátója nem egy intézmény, amely a kibocsátáshoz kapcsolódóan kötelezettségekkel és felelősséggel is rendelkezik, hanem a felhasználók közössége. Ezen eszközök jellemzően csak elektronikusan léteznek, és az erre speciálisan alkalmas ún. virtuális pénztárcában tárolhatók. Ilyen eszközhöz ún. „bányászat” útján (mely egy nagy számítási kapacitást igénylő nyílt forráskódú szoftver segítségével történhet), törvényes fizető eszközért történő vásárlással, valamint kereskedőként, szolgáltatóként az áru, illetve szolgáltatás ellenértékeként elfogadva lehet hozzájutni.A fizetésre használható virtuális eszközök előnyös tulajdonságai között szokták emlegetni többek között az anonimitást és a gyorsaságot, amelyek abból származnak, hogy nincs kibocsátójuk és a velük történő fizetésben nincs szükség közvetítő intézményre. Az MNB véleménye szerint azonban ezek a vélt előnyök egyben jelentős problémákat és kockázatokat is hordoznak magukban, amelyekkel mindenkinek tisztában kell lennie, mielőtt használni kezdené ezen eszközöket. 
A fizetésre használható virtuális eszköz elveszhet, ellophatják.A fizetésre használható virtuális eszközök megvásárlására vagy egy másik ilyen eszközzel rendelkező felhasználótól, vagy egy erre szakosodott tőzsdén keresztül van lehetőség. Tekintve azonban, hogy ezekre a tőzsdékre általában semmilyen szabályozás nem vonatkozik, a felhasználók számára semmi nem garantálja, hogy befizetett törvényes fizetőeszközükért cserében valóban meg is fogják kapni a megfelelő mennyiségű fizetésre használható virtuális eszközt. A fizetésre használható, virtuális pénztárcák bármilyen eszközön tárolhatók, így – hasonlóan más digitálisan tárolt adatokhoz – a hozzá tartozó kódok esetleges feltörésével a fizetésre használható virtuális eszköz hozzáférhetővé, így ellophatóvá válik, azonban a pénzforgalmi szolgáltatók által üzemeltett rendszerekkel szemben ilyen esetben semmilyen szabályozás sem védi az ügyfeleket.   
Hatósági felügyelet hiányaA Bitcoin és a hozzá hasonlóan működő többi fizetésre használható virtuális eszköz esetében nem léteznek szabályozott keretek között működő kibocsátó és közvetítő intézmények, ennek megfelelően azok kívül esnek az MNB felügyeleti hatáskörén. Amennyiben a Bitcoin nyilvántartása vagy a tranzakciók lebonyolítása során bármilyen probléma lépne fel, nincsen olyan hatóság, akihez a fogyasztók fordulni tudnak, és amely fel tudna lépni a felhasználók érdekében. 
Felelősségi, garanciális és kárviselési szabályok hiányaA Bitcoin és a hasonló eszközök egy olyan decentralizált rendszerben működik, amelyben a tranzakciók lebonyolítása a rendszer résztvevői által közösen biztosított erőforrások felhasználásával történik, a tranzakciók lebonyolításának végleges jóváhagyása pedig a rendszer résztvevőinek a visszaigazolásán alapul. Amennyiben egy ilyen rendszerben probléma adódik akár a tranzakciók lebonyolítása során, akár a rendszer működésével kapcsolatban, akár pedig a rendszer valamelyik tagjának szándékos visszaélése miatt, a virtuális fizetésre használható eszközök tulajdonosai számára egyetlen intézmény sem garantálja a tranzakciók lebonyolítását, valamint nem is téríti meg semmilyen intézmény az ügyfelek kárát, semmilyen intézmény sem vállal felelősséget a felhasználók virtuális eszközökben elhelyezett pénzéért. 
A fizetésre használható virtuális eszköz értéke gyorsan változhatA fizetésre használható virtuális eszköz ára – mint ahogy az különösen az elmúlt év utolsó hónapjaiban megfigyelhető volt – rendkívül változékony, jelentős elmozdulást mutathat mind pozitív, mind pedig negatív irányba, amely nagymértékben nehezíti elsősorban a kereskedői, szolgáltatói elfogadását, és jelentősen növeli az azzal történő fizetés, vásárlás kockázatát. 
A fentiekre tekintettel az MNB felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy legyenek rendkívül körültekintőek, fokozott óvatossággal járjanak el, mielőtt ilyen eszközöket, például Bitcoint használnak.
Magyar Nemzeti Bank 
gyurka64 2019. 12. 22. 10:04
Előzmény: #30332  Mogyi78
#30333
Törekszem rá. Csak az szokott hazudni,aki elbaxott valamit. Nálam ez elvi kérdés.
Mogyi78
Mogyi78 2019. 12. 22. 09:44
Előzmény: #30331  gyurka64
#30332
Es akkor te meg vagy az igazmondo juhasz?😂😂😂
gyurka64 2019. 12. 22. 09:40
#30331
Csóri Metwolf meg csak kistulaj révén  néz ki a fejéből:)) Nem tudja ki,kivel van?:))  Kinek higgyen?:)) Föl,vagy le?:)) Ez a Black blöki  meg etet mindenkit:)))
indirektbroker
indirektbroker 2019. 12. 22. 08:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#30330
Nem uazok vagyunk
don_king
don_king 2019. 12. 22. 07:11
Előzmény: #30322  BackToTheFuture
#30329
:)
Metwolf
Metwolf 2019. 12. 21. 23:32
Előzmény: #30323  BackToTheFuture
#30328

Dehogy, nem véletlen írtam, hogy tud ő jobbat is. :-)
Minden rendben, nyugodtan ülök és várom az eredményt.
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 12. 21. 22:48
Előzmény: törölt hozzászólás
#30327
Hát, sajnos nem mindig úgy van, ahogy az ember szeretné.
nervin2188 2019. 12. 21. 21:22
Törölt hozzászólás
#30326
nervin2188 2019. 12. 21. 21:19
Törölt hozzászólás
#30325
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 12. 21. 21:09
#30324
Jó lesz ez! :)
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 12. 21. 21:09
Előzmény: #30293  Metwolf
#30323
Nem kell beszarni egyből... :-D
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 12. 21. 21:07
Előzmény: #30279  don_king
#30322
Ne is törődj vele! Vannak nálad okosabbak is a fórumon, azoknak írtam. Egyébként meg ha szeretnél további kérdéseket felrakni, akkor vannak szuper meetup-ok, speciális előadások is már a városban, ott is megleled a válaszod. Vagy ha tudnál olyan szinten angolul, akkor te magad is utána olvashatnál a neten, mondjuk kell hozzá egy kis intelligencia is, hogy merre keresgéljél. De itt az ünnepek meghitt nyugodt időszaka, úgyhogy jó próbálkozást! :)
don_king
don_king 2019. 12. 21. 20:44
Előzmény: törölt hozzászólás
#30321
:) jó éjt mindenkinek 

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek