én hál istennek csak 1 hónapig brókereztem, de akkor se adott tanácsot - szerencsére - és hamarabb hallottam a "bróker nem a te barátod" kifejezést.
30% nyerőt hoztam össze 1 év alatt, de most ez az év nem ment itthon, nagyon sokat hatiztam, és kapjkodtam - az meg bukó -, pedig az irány jó volt, csak az idegek nem :)
én 2 éve kezdtem a tőzsdét, akkor brokira halgattam, el is égett a tőkém jó része.... után jött egy kis pihenő és most magamra próbálok hallgatni, de a TA tudás nagyon hiányzik...
a kezdetekben devizatrader.hu-n olvastam, aztán portfolio-s technikai indikátorok, ill. amit a neten fel lehet szedni.felesleges könyvet veni, tömkelege van a net-en az infóknak, csak azt kell szortírozni, elemezni.
ja, és gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat ez a legfontosabb, a tapasztalat.
az már a tiéd, ha megszerzed, csak vigyázz a pénzed is megmaradjon. én a forex-re pl. 2 év után mertem rájönni, és most kezdem globálisan látni a dolgokat.
Szerintem az oil már lejön a csatorna aljáig (75), snp 1040-et meglátogathatja (már kezd ropogni lassan), de most eurusd-t figyelem 1,22085-nél fordult felfelé utoljára
ne, is mondd, még aza aszerencse, hogy ma kárpótoltam magam egy jó hosszú short-val. 38,2% alatt zártam, de most tartok ott, hogy fingom sincs merre megy.
mehet még le is, de korrigálhat fel is. szvsz pihi mára. ennyi ölég bőven.
oil miatt esünk? Ha jól látom, short-olni nem merem :) pedig úgy látom, megy ez még lejjebb. Jó nekem az eurusd, de most pihizek, mert sok volt ez ma, egy kicsit kevesebbet kellene trade-olnom.
Hogy én mekkora barom vagyok!
Pénteken befordítottam a short-ot long-ra (dji,eurusd), erre reggel egy "kicsit" elindult lefele lezártam, letrade-oltam a mozgást, ettől függetlenül dji felment a long kezdete fölé (tehát nyerőben zárhattam volna).
Erre a de.-i eurusd aljról long, 2* nem realizáltam, elindult lefele, zártam, nyomtam rá ,3 lot short-ot.
Ez qrva jól hozott, de előtte eurusd megint felment a long-jaim fölé :)
wazzzee.... barom vagyok. Ezek a hüjeségek nélkül nagyon vastag nyerő lett volna, így csak nyerő (végösszeg eddig 50 juró).
A short oka az volt, hogy egy kicsit hátrébb léptem a chart-on, és egyből látható volt a hegyvonulat, amelynek most küzd a 38,2%-val. :)
Kicsit kapkodós vagyok, de kezdem érteni, hogy nincs értelme tényleg m5-m15-ös trade-oknak, távolabbi célárakra kell rámenni.
Azért erre jó ez az mt4.
bocs, hogy ennyit szövegeltem, Te kevesebbet szoktál brummogni, de azt lényegretörően. :)
Kostolany is mondta, hogy az okos embernek nagyon kell vigyáznia a tőzsdén. Én most még kb. 1 napos csúszásban vagyok a valóság előtt, fékeznem kell, hogy szinkronba kerüljek.
m5, m15-öt rétkán nézek. m30-at gyakrabban, de én órás vagyok indexekre. eurusd-re meg 4 órás:)
MT4-ben vasárnap este 11 óra körül nyit az eurusd, míg az indexek éjfélkor.
Ha eurusd réssel nyit valamerre, akkor 99%, hogy visszatölti hamar, vagy bizonyos időn belül. Persze volt rá példa a nagy megmentős csomagnál, hogy napokig nem töltötte vissza a rést...
De én 1 hete is meg játszottam este nyitáskor eurusd-ben ezt a résmókát. Még NBM hívta fel rá a fiygelmememt! De gyorsnak kell lenni:)
Ja, így igaz, amit mondasz.
Stochi esetén hajlamos az ember elfelejtkezni róla, hogy addig amíg ki nem jön a túlvett zónából, addig még emelkedés lehet.
A hosszabb időtávval is igazad van. Megfontolandó.
na, látod, annyira figyeltem m5, m15, m30-on stochit, hogy h1-en fel se figyeltem rá, hogy kiment a szalagból.
Ha észreveszem, akkor hamarabb zárom a lenti short-ot, és fentről rányitottam volna.
D1-en még van tér felfele, w1-en meg bőven. Csésze alakzat formálódik.
Viszont m1, m5-ön teljesen kiment lefelé a bb-ből az utolsó 15 percben.
Úgyhogy vas. nyitó esetén figyelem.
Mikor nyitnak?
Nézem, mini-dow-nál éppen ez volt a gond, az utolsó 1/2 órában hihetetlen, hogy mit csinált. Nézd meg az m5, m15-ön.
Pattogott 38,2-50-782, fibók között, de kiszámíthatatlan módon.
Látszik, hogy odakünn is bizonytalanság van.
Végül is ez a demó számla feladata, hogy tanuljunk belőle, mikor milyen hibát ne kövessünk el élesben. A tegnapi nyitásnál én a tetejét kerestem, hogy amikor lefordul többet foghassak rajta. Na ez súlyos hiba, bár eddig bejött.Viszont mentség, hogy egy trendvonalamban bíztam, hogy lepattan róla, de áttörte. Az viszont jó volt, hogy hamar elvágtam, és amikor már látszott itt a vége (fordul), újra nyitottam. Bár a fordítás még jobb megoldás lett volna rövidre(de ugyanannyira kockázatos ilyen indikátor állásnál).
Viszont még egy hiba:már megfogadtam, hogy a nagyobb időtávon látható trenddel párhuzamosan nyitok trad-et.
Tipikus, hogy kritikus szinten van most az árfolyam. Kétféle fibozás van rajta.
A piros 61,8%-ra zárt, ami épp határ, hogy innen emelkedés, vagy újra le.
Zöld szerint meg mehet fel.
Használd a fibokat minden felbontásnál! Napon belül is működnek.
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.