Csak már megmozdulna valamerre!
Szept-okt óta ebben az ársávban szarakodik. Nincs itt már semmilyen hullám, sem gyertyaformáció! A ta-tól és fundától teljesen független, kiszámíthatalan csapkodás van.
Hi!
Nekem úgy tűnik,hogy az elmúlt 2 eső hét csak korrekció volt az ajrónál,ami akár egy 4. hullám is lehetett.Így akár még meglehet a ford. fej-váll célár is 1,449-nél ha bekövetkezik a teljes agyeldobás.
mivel japán a világ legfejlettebb gazdasága.
a japó jegybank lazítása küldte ilyen magasságokba és mivel exportra van berendezkedve ezért a japó nagyvállalatok 100 felett folyamatosan adják a dollárt és veszik a jent és dúskálnak a lóvéban.
Tudtok arról vmit hogy a japán yen mért erősödött annyit a $-al szemben, USD/JPY januárban még 105 körül volt, jelenleg 101 kb. A yent menedékdevizaként említik, nem értem viszont mért lenne az.
Aztán azon a csárton azt sem értem, hogy pl milyen fibo 0,00%-os szint van 4446-nál?
A 2011-es csúcs 4940. Én onnan húztam fibot a 2012-es 2042 min-ig.
Nagyon kockazatos, mivel stop nelkul lesz. Legalabbis az elejen...:)) Varok még egy hirtelen stop zaro rallit eurusd-ben folfele, eurchf-ben lefele kis ter van. Ha ez megtortenik akkor usdchf-ben lefele tul sok nem lehet, ugyhogy viszonylag batran teszem meg 10xes tokevel. Kozep-hosszu tavon igen realis egy usd erosodes, chf gyengules, egymassal szemben hatvanyozva. Az utobbi honapok mozgasabol latszik hogy erre regota sokan jatszanak es ki is vereztettek oket, lassan johet a fordulo szvsz.
Nem kapkodod el! Nekem tetszik ez a hozzáállás :)
De a 8-10X-es áttét, stop nélkül valóban nagyon kockázatos, talán felelőtlenség is. Viszont azt is mondják: Aki mer, az nyer! ;)
mozambik_ :pénteken csak azt jeleztem, hogy nem tartom jónak a longot, de pl. havi bontásban nézve akár longolhatnánk is, mert elképzelhető az 1.60-as szint tesztelése újra. Csak győzzük kivárni..
Ezt a jelzőt a havi chartra értettem. Hetesen már szabályos volt a forduló. Pl. ugyanekkor az EUR/JPY szabályosan fordult havi bontásban szemlélve.
Egyébként 5-6 éves tapasztalattal nem tudok nyilatkozni a havi chartok mozgásáról, illetve azt sem hiszem, hogy itt bárki is ilyen felbontásban szemlélve hozná meg a döntését.
Éppen most, amikor naposon és hetesen nyaldossa az árfolyam a bollinger szalag tetejét?
Én inkább várnék és esetleg megvenném a korrekciót, ha arra érdemes lenne.
Persze a 2008-as 1,60-as tető sem volt egy szabályos forduló, így akár még azt a szintet is elérheti az árfolyam valamikor. Erre is lehet spekulálni :D Leginkább ráérős nyugdíjalapoknak :)
USD/TRY
Tegnap szépen emelkedett az árfolyam. Arra spekuláltam, hogy ma ez még folytatódhat, ezért az esti esésben vettem. Zárni, vagy nem zárni..? link
Néhány hónapja nem trédelem az EUR/USD párt. Kicsit betegesnek találom a mozgását. A GBP/NZD felfele kukucskált ki ma, de nem szeretnék jósolni.
Este van megjöttek az apróságok, ezért befejeztem.. Ilyen lett az első hónap: link
Persze semmit sem jelent a jövőre nézve..
Az, hogy tegnap mit láttam, mit gondoltam, az olyan piacon, mint a forex, már nem jelent semmit. Volt egy bizonytalan, nyűglődös csökkenő mozgás, tele aljas stopkiszedő korrekciókkal, vártam a folytatást, de ennek könnyen lehet, vége.
Megszűnt a csökkenő trend. Nem fogadom el, hogy ide vissza kellett jönnie az áfolyamnak. Nekem ez már nem korrekció. Persze még trendet sem váltottunk. Tanácstalanság van, nem tudják eldönteni, merre.
De nem baj, hogy másként látjuk. Majd eldöl egyszer mi lesz.
Hogyne lenne trend.
Te is látod és tegnapelőtt még azt írtad, hogy a célárad 3430. Erre írtam azt, hogy nem tetszik az akkori helyzet, mert kicsinek tartottam az akkori visszahúzást, s lehet még meglepetés. Ami az idézeted alapján nem is akkora meglepi. Legalább is számomra nem.
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.