A legnépszerűbb EURUSD-vel próbálkozom, ezen a legkisebb a spread. De magyar piac továbbra is ahol inkább kötök, csak a likviditással van baj itthon, amivel a forexen legalább nem kell foglalkozni. Neked is sok sikert!
Szia! Ha küldessz egy e-mail, ott lennt a címem. akkor válaszban elküldöm ezt az indikátort, s akkor látod hogy mi van, én annyira nem értek a programozáshoz az a baj. Köszi!
gyferenc@vipmail.hu
Törölt felhasználó2012. 11. 29. 17:28
Hi! Pár hét és itt vannak az ünnepek. Ez úton is szeretném felhívni az igen tisztelt kollégák figyelmét, hogy több figyelmet fordítsanak a "visszaáramoltatásra".
Gondolom kereskedési terve mindenkinek van link , és ebben kiemelt szerepet kapott ez a fejezet.
A legtöbb nagy áruházban, és városok különböző pontjain gyűjtenek olyan gyerekek részére, akikhez nem biztos, hogy el tud jönni a Jézuska, és a Mikulás. Ha már degeszre trédeltétek magatokat, ne szerénykedjetek!
Nem tudom hogyan csinálod pontosan, de nyilván többször kerül bele percen belül a feltételvizsgálatba és ezért jelez többször. Szóval nagy vonalakban, kell egy változó meg egy feltétel amivel vizsgálod, hogy abban a percben egyszer már küldte az alértet. Ha eltelt egy perc akkor törlöd a paramétert.
Eléggé kihalt lett a fórum, de azért megkérdezem. Valaki ért az mq4 kódoláshoz? Az lenne a bajom, hogy van egy indikátorom ami a voilatilitást nézi, s úgy állítottam be hogy jelezzen ha pl eurusd 1percen belül legalább 10pipet változik, ez rendben is, s ha van ilyen akkor riaszt ugye alert ablakban, na de nem hagyja rá hanem folyamat adja az alerteket minden másodpercben.. nagyon idegesítő mert mást nem tudok csinálni addig, hiába okézom le, mindig előugrik ahogy változik az ár. Nekem bőven elég lenne ha egyetlen egyszer dobja fel ezt az alert ablakot aztán kész. Tehát mit kellene a metaeditorban hozzáraknom a kódsorához, hogy csak egyszer csippentsen összesen azon a percen belül azt kész, nem kell többször, (majd ha máskor lesz újra 10 pip legalább) , mert ez perces gyertyára állítottam be. Köszi ha valaki segítene.
Azért ha rá kell duplázni a kereskedőnek a tőkéjére, erősen el kellgondolkodnia azon, hogy rossz irányban áll. Ha mínusz százezernél zár és fordul, ugyanabban a mozgàsban rákeres négyszázat a maradék négyszàzra, és nem a vésztartalékot kell utalni mert ötszázat verdes a lebegő mínusz. Egyszer én is hülye voltam, csak vártam, aztán szép sorban összesen hatszázezer körüli mínuszt kellett realizálnom hogy a maradékkal fordulhassak. Sikerült, és korábban kellett volna.
Talán 1-2 évvel ezelőtt, Valaki belinkelt ide egy MT számlát. (Vissza kell keresni!). Azon sok hónapja futó pozik (lehet, hogy eurhuf) voltak, sok +10k huf swap-pal.
Szerintem ETF-ekkel kisebb a kockázat, de lehet a forex-en is próbálkozni.
Törölt felhasználó2012. 11. 18. 15:10
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Volt màr valakinek elég erős gyomra extrém hosszú ideig tartani pl. Eurhuf pozìciòt? Mondjuk egy évig akár, amikor is a swap már horribilisra duzzad, és nincs az az árfolyamingadozás amit nem fedez. Persze tudom, 320-nál kellett volna ezen agyalni. Longos napokon meg fedezni ellentétes pozìciòval a növekvő veszteséget, hogy nőjön a tartàshoz szükséges fedezet. Aztán pár év múlva zárni csak, amikor vége a válságnak és visszatérünk a 260 körüli szintekre. Ökörség? Első ránézésre óriási profitot hozhatna, ha nem havonta akar valaki kivenni pénzt, hanem kivár 1-2 évet. Vélemények?
Szerintem majd csinálj egy üzleti tervet. Ebben majd legyen egy olyan táblázat is, amiben szerepel a kockázatvállalási hajlandóságod, pozció/hó, átalgos nyerők/vesztők aránya, pay-off ráta. Így rálátásod lesz, hogy matematikailag mennyi profit érhető el a különböző változok mellett.
Nem szokás az ilyen kérdésekre válaszolni, én is csak azért teszem, mert még kezdő vok.
Szigorúan csak szvsz:
- Min 500k HUF + ugyanennyi azonnal utalható vésztartalék.
- 3 éve főállásban + előtte cca 15 év BÉT marinéniként.
- Én elértem a céljaimat.
- Sokat!
A verseny- és a megélhetési trade két teljesen különböző dolog.
Megtanulható. Sok munkával megteremthető.
Vágj bele! Csak bátran és óvatosan!
A 40 rugódat valszeg már leírhatod. A számlaégetést is szokni/tanulni kell.
Sok sikert!
Törölt felhasználó2012. 11. 14. 12:20
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2012. 11. 14. 11:50
Sziasztok!
Zoli vagyok, még új vagyok itt a fórumon, és csak szeretnék néhány általános kérdést feltenni.
Előre is elnézést, ha esetleg butának ítélitek ezeket a kérdéseket, de nekem fontos lenne ahhoz, hogy megítéljem, érdemes-e belevágni komolyabban a devizatőzsde világába.
Magamról csak annyit, hogy kb 1 éve demo-zok több-kevesebb sikerrel, ezenkívül részt vettem az xtb idei versenyén - elsősorban tapasztalatszerzés céljából. Mostanában kezdtem el éles számlán kereskedni (csak 40.000 Ft-tal) de egyelőre 10%-os mínuszban vagyok. Ami tudást idáig szereztem, azt mind a netről, fórumokról, elemzésekből, és gyakorlati tapasztalatok alapján.
Szóval nagyon tetszik a dolog, szeretnék komolyan foglalkozni vele, de meglehetősen nehéz érdemi információhoz jutni a deviza tőzsdézéssel kapcsolatban. (A drága tanfolyamokban nem hiszek. - aki rendelkezik azzal a tudással, amivel sok pénzt kereshetne a tőzsdén, minek foglalkozna azzal, hogy szemináriumokat tartson néhány 10-100 ezerért? stb)
Tehát szeretnék tőletek néhány gyakorlati tanácsot kérni az egész "forex-világgal" kapcsolatban.
Ha van olyan kérdés az alábbiakban, amit nem ítéltek túl indiszkrétnek, kérlek írjatok néhány sort!
- Szerintetek mekkora az a minimum letéti összeg (van-e egyáltalán minimum összeg) amivel "életben lehet maradni" a tőzsdén? Én, mint említettem, 40.000 Ft-tal kezdtem.
- Ti mennyi ideje kereskedtek? - Volt, aki azt írta itt a fórumon, hogy egész nap ezt csinálja, gyakorlatilag ez a főállása.
- Van köztetek olyan, aki a tőzsdének köszönhetően tett szert olyan egzisztenciára, amilyet szeretett volna?
- Nagyságrendileg, (vagy százalékban a tőkétekhez képest) mekkora összegeket kerestek a tőzsdén és mennyi idő alatt?
Aki pl az XTB versenyén megnyeri a fődíjat (ami nem kis teljesítmény) szerintetek a hétköznapokban is olyan sikeres a tőzsdén és akár sok-sok milliót keres amúgy is?
A válaszaitokkal nagyon sokat segítenétek abban, hogy megtudjam, megtanulható-e forexezés "tudománya" akár így, autodidakta módon, és hogy meg lehet-e teremteni vele akár egy (számomra) megfelelő életszínvonalat hosszú távon.
Ehhez persze gondolom rengeteg tanulás, információgyűjtés és gyakorlati tapasztalat szükséges, de én úgy érzem, lenne hozzá affinitásom.
Bocsi a hosszú hozzászólásért és előre is nagyon szépen köszönöm annak, aki érdemben hozzászól!
....és a 100MA alulról megközelítette 200MA-t, mindjárt metszi és a csárt fölött lesz a metszéspont.
Talán folytatódik a jul-ban kezdődött felfelé irány.
Két lehetőséget látok:
1. Amire számítok, hogy korrekció következik a 1,2840..1,2870 -as sávig. Ebben az esetben a csökkenés utána folytatódik 1.2560..1.2600 -ig. Vagy esetleg tovább (1,23..1,24 -ig, de erre csak kis esélyt adok)
2. Vagy most valamiért nem lesz korrekció és folytatódik az esés, de ebben az esetben max 1.2600 -ig számítanék rá lefele.
na ezzel a szakadással ebédidőben szét is cseszték a délutánt....mivel esélyes a rövidtávú trendváltás nálam dax-ban, snp-ben ezért ezt a délutánt kihagyom, hisz eltűnt az előnyöm a piacról....csak külső szemlélő leszek....
a legfontosabb amit tadzso is írt, az hogy nem kell kitalálni merre megy az árfolyam...ha az előző napokban felfelé ment akkor arra kereskedek, ha lefelé ment akkor arra kereskedek...mindig is a trendkövető stratégiák fogják vinni a prímet a piacon, hisz már eleve előnnyel indulnak...persze attól még trendellenes stratégiával is lehet pénzt keresni, sőt ! csak kérdem én ha előnyöm van a piacon, akkor miért ne kereskedjek ezzel az előnnyel a kezemben ???
én is max 20 pontos stopot használok...bár van úgy hogy 7-8 ponttal megúszom ha nagyon jó helyen sikerül belépnem...15 pont feletti stopnál már alkalmazom azt hogy rr 1:1 teljesülése esetén 1 pont nyerőbe húzom, nem nullába....illetve 10 pont alatti stopoknál csak 10 pont után húzom nullába.....
felteszek néhány trédet, hátha esetleg segít valakinek....semmilyen indikátort sem használok a belépéshez, tehát rém egyszerű a stratégia :) csak chartot figyelem több időtávon....
délelőtt 9-12-ig kereskedek általában dax-szal....délután 15:30-tól snp-vel...
szerintem nagyon hasonló lehet a menedzselési stratégiánk....valóban nagyon hidegvérűnek kell lenni hogy ne zárd le profitban, bármit is csinál a chart..én ugye dax-szal kereskedem az meg pakolja rendesen az ellentétes jeleket percesen ha benne vagy egy jó trade-ben :) de már megszoktam kézzel csak akkor szoktam zárni ha a maximálisan meghatározott céláram előtt megáll néhány ponttal, de ekkor már kb. rr 1:3 van minimum, itt meg értelmetlen pókerezni néhány pontért. én is supertrendet és parabolic-ot használok még mindig percesen menedzselek...szerintem kb. hasonló hozamok eléréséhez segít mindkét indikátor....nagy volatilitásnál m5-re teszem a supertrendet...sajnos a dax a szinte mindig kiszed nagy volatilitásnál az m1-re tett indikkel....ez már cak ilyen...eu-nál nem tudom hogyan változik ez....
tadzso, a supertrendnél 1 vagy 2 ponttal rakod alája a stopot ?? néztél már erre valamit hogy hányszor szednének ki belőle egyik illetve másik esetben ??
Vadász! Te hogy állsz most a kereskedéssel? Profitos tudsz lenni? Mennyit foglalkozol vele? Milyen instrumentumokkal? Amikor utoljára írtál róla, picit el voltál keseredve.
Ez még egy tavalyi pozícióm volt. :) Szerencsés találat, de azért megremegtem félidőben, mert a felét zártam. Mostanában már nem csinálok ilyet. Csak veszteségben használok részkizárást. ;)
Ez a kereskedés dolog valahol ott kezdődik, hogy ne pénzt akarj keresni, az csak melléktermék. Az elvesztett 10%-ra tekints olyan kiadásként, amiért fontos információt vásároltál önmagadról és arról az új környezetről, amiben szeretnél otthonosan mozogni. Nem a veszteség számít igazából, hanem az, hogy mit kezdesz az élménnyel.
Hadd idézzek Jeffrey Kennedytől ismét, akit a szemtelenül egyszerű, gyakorlatias kereskedési praktikái miatt időnként emlegetek: a sikeres kereskedés három legfontosabb szabálya közül az elsőről (a pszichológiáról) ezt mondja: aki tőzsdézik el kell fogadja, hogy amint pozícióba lép, a logika onnantól kezdve érvényét veszti, mert az érzelmeink átveszik a hatalmat fölöttünk (félelmeink, hogy veszítünk illetve szemhomályosító örömünk, hogy még többet nyerünk). Aki ezt megértette, könnyebben belátja, miért fontos a saját vérmérsékletünkhöz illeszkedő objektív stratégia (avagy pozíció nélkül meghozott, higgadt, objektív döntés a pozíciófelvételről) és money management kidolgozása és következetes alkalmazása.
Még egy rövid történet hozzá: egy kislány korcsolyázni tanul és pár méterenként nagyot esik a jégen. egyszer csak mellé siklik egy fiú és így szól:
"Én jobban korizok mint Te, beebee!"
Erre a lány:
"Igen, tényleg jobban korizol, de fogadjunk, hogy te jobban félsz attól, hogy elesel, mint én!"
üdv....javasoljunk valamit azoknak a kezdőknek akik sajnos beleestek abba a hibába hogy el bukták a tőkéjük 10 százalékát amit spekulációra szántak. ilyenkor mi a teendő ?? mivel ugye ha feladja az ember akkor bizony sosem lesz belőle sikeres kereskedő. hisz az egyik legfontosabb dolog hogy sosem adjuk fel ! van akinek elég 100 trade ahhoz hogy rájöjjön a lényeges dolgokra, van akinek 1000 sem elég. mit javasolunk annak aki jelen pillanatban azon hezitál hogy beszálljon-e újra a kereskedés világába újabb tőkét kockáztatva ezzel ???
én is szoktam mentális naplót írni. én kereskedés közben miután beléptem a piacra, egyből írni kezdek, úgymond megpróbálom kiírni magamból a stresszt...gondolkodom hogy betegyem-e ide az egyik napomat, lehet egyszer megteszem :)
Szia Vadász! Az idősík kiválasztása nekem se volt egyszerű. Mikor úgy döntöttem, hogy spekulációra adom a fejem, rendelkeztem akkora tőkével, hogy el tudtam különíteni erre a célra megfelelő összeget.
Azt ugye korábban már írtam, hogy senkinek nem ajánlom, hogy a tőkéje 5-10%-ánál nagyobb összeggel kezdjen spekulálni.
Ez után időt is kellett szakítanom, hogy kidolgozzak hozzá egy jó tervet. Mivel úgy gondolom, hogy ez egész embert igényel - ha tisztességesen akarom csinálni - 2011 óta "főállásban" ezt csinálom. Tehát az egyik ok, hogy napon belül kereskedek az, hogy egész nap a gép előtt tudok lenni. A másik, és ennél sokkal nyomósabb ok, inkább mentális. Fegyelmezettebb tudok maradni a több kis pozícióval nap végén lezárva, mint több napig ülni benne. Próbálkoztam nagyobb idősíkokkal is, de nem látok különbséget a kockázatokban. Így az én kereskedési filozófiám szerint mindegy milyen idősíkon kereskedek, a kockázatot ugyanúgy kell kezelni mindegyiken.
Itt van pár idősík. Tudja ebből valaki, hogy melyik milyen kockázatos, vagy hogy melyiken sok a "zaj"? Ahogy mondani szokták.
A setup-jaim alap feltételeit H1-re tettem. D1-H4-H1 szinteket felviszem a chart-ra, és H1-en figyelem mikor keveredik az árfolyam a vadászterületemre. Mikor odatéved, M1-M5-ön célzok. Ez nekem olyan, mint a mesterlövésznek a távcső. Miután meglőttem, elég hamar kiderül hogy sikerült eltalálnom. Ha jó helyen érte, akkor elég hamar 0-ba tudom húzni a stopot, és tisztes távolból követhetem, míg el nem érem a célomat. Ha nem olyan jó a találat, akkor óvatosan kezelem, nem engedem közel magamhoz, nehogy belém marjon. M5-ön menedzselem a pozit, tehát tisztes távolból figyelem, "távcsövön" keresztül, és ha kell menekülök.
Valójában több idősíknak is szerepe van a stratégiámban, más-más feladat jut mindegyikre.
Tőled, ill. a többiektől is érdeklődnék és segítséget kérnék...
Korábban - egy hete kb. - valamelyik külföldi FX oldalon/fórumon találkoztam az xpMA - T3MA indivel. (csak az a gondom, hogy már nem tudom melyik oldalon láttam, viszont akkor lementettem magamnak)
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az xpMA-as beállítást azt sikerült összehoznom, csak a charton látható narancs és lilás vonalak nem akartak összejönni :/ az a kettő valamilyen mozgó lehet, vagy mi? Nem jöttem rá sajnos. :/
Mozgóval is próbáltam összehozni, de nem sikerült...
Ebben ill. ennek a beállításában kérnék segítséget, ha valaki tudna előre is köszönöm!
"...Napon belül kereskedek csak, M1-M5-ön EU-n..."
Tadzso, nem emlékszem már, hogy anno beszéltünk-e róla itt vagy sem, de most, hogy hosszabban írogatsz, hasznos lehet a még "alakulóban levő" másoknak, hogy miért is M1-M5 idősíkon kereskedsz és nem följebb?
Nagyon szívesen! Örülök, ha hasznos infókat találtok benne.
Nem vagyok az az elüldözhető típus. :) Nem foglalkozok más dolgával, nem politizálok. Ostobaságnak tartom. Ezek a dolgok valójában nem befolyásolják az embert előrehaladásában. Csak a saját dolgaim érdekelnek. Ha akadályba ütközök, általában én magam vagyok az akadály. ;)
jó estét,én a magam részéről megköszönöm ,hogy megosztod velünk ezeket az értékes és nem csak forex-tradelés szempontjából fontos információkat,jó látni ,hogy vannak ilyen emberek :) remélem téged nem tudnak innen elüldözni holmi beszólásokkal :)
Nagyon fontosnak tartom, talán a legfontosabbnak, a mentális állapotom folyamatos vizsgálatát. A mentális napló vezetését. Még amikor pókereztem,akkor is vezettem ilyet. Aztán itt elhanyagoltam, de már bepótoltam ezt a hiányosságot, és érzem az óriási változást.
Minden reggel, amíg a teámat kortyolgatom, előveszem és végig megyek az első 5 ponton. Így hangolódok rá a piacra. Úgy is mondhatnám így jutok el a "zónába". Nap közben aztán folyamatosan írogatok bele, ahogy jönnek a pozik. Így tisztába vagyok vele éppen milyen a hangulatom, esetleg azt ki is tudom írni magamból, vagy ha másképp nem megy felállok és abbahagyom a kereskedést.
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.