bpforex:
"...Ma 11-kor EU PPI (termelői árindex), mivel a francia és német is rossz volt, ezért ez is vélhetően az lesz. Ha esetleg mozdul rá lefelé az EURUSD ... ...1,2287 letörése esetén 50-60 pontos esés benne lehet az árfolyamban, de így, közelítve az 1,20-as szinthez már sokkal valószínűbb egy erős visszapattanás június folyamán 1,30-ra. Múlt hét kedden a határidős pozíciók olyan mértékű EUR shortokat mutattak, hogy ez a felpattanás elengedhetetlen. Már pénteken is ennek előszelét láttuk, mikor irracionális módon EURUSD emelkedés történt, hiszen a 4 napos londoni hétvége előtt a felpattanástól való félelem az EUR shortosokat pozíciófedezésre késztette.
..."
És ugye ott fönn, két betöltetlen rés. 3087 - 300x között és 292x - 289x között.
3 verzió van:
1. ha 1.25 alatt lefordul (kis hullámzás után) akkor megyünk új aljra.
2. Ha a fölézár érdemben (ez nehezen definiálható) , akkor gyorsan mehetünk a zöld téglalapba. Megfelelő stoppal meg lehet játszani) MONDOM : STOPPAL !! :))
3. Kitörhet az kánaán.. (átmenetileg)
Nekem ez jött le.
Én mindenesetre tovább csücsülök és figyelek. (Tözsdéhez kedv is kell, az meg most gyéren van..)
A montázsra azért raktam a fekete vonalat határként, mert a lehetséges alternatívák eredőjeként az tűnik az első érdemi jelnek a potenciális fordulatra.
"...Ugyanakkor a fekete 4 nem túl rövid egy kicsit? Szerintem nem arányos a 2-höz mérten..."
Így van, ez az egyik ok, amiért azt mondtam, hogy a képen levő számozás kevésbé mérvadó (számomra a nagyobb alakzat jellege a fontosabb).
"...Ez alapján én a fekete 5 helyett még csak egy fekete 3-at raknák be. Így a 3. egy szép megnyúlt hullám lett. Ez esetben még csak most kezdtük a 4. hullámot..."
Ez is lehetséges, de ebben az esetben én inkább a fekete 3-ast venném le és azt mondanám, hogy a kék 5-ös lesz a megnyúlt, amely így most a 4-ik hullámánál tart (avagy a fekete 3-as új aljra, 1.22 körülre kerülne). Remélem, követhető.
..kotve hiszem hogy a 6000es kiutesu dax certi megeli a reggelt...nagyon ugy tunik hogy a zaras elott csinalt egy haromszoget egy 3. vagy 3/3 utan...letorik belole..
Volt ott mindkettő, de elsődlegesen ED-t taglaltam. (LD-re írtam, hogy a szerkezet nem stimmel)
A trédet meg (biztonsági okokból) LD-re építettem. (Az ED és LD közös szakaszára).
(De ez már most mindegy tényleg mindegy..)
Jó esett a tréd, de hamar kijöttem belőle..sajnos (azóta sem léptem komoly trédbe).
EWT bibliáról: hát van mit tanulnom. És ezt mindig bebizonyítod nekem ;-)
Legyen igazad (autóhitelemnek jót tenne). A közös szakasz akkor is megjátszható.
Nekem akkor sem tűnik ará....
Bassz.. most eset le, hogy azt mondtad, hogy a számozás kevésbé lányeges.. én meg azt taglalom.. na megyek is aludni..
Általában a 3-ikban a legmagasabb a forgalom, ez igaz. De ne feledjük, hogy a C hullámok is 3-ik hullámok, hallgassuk csak, mit mond erről az EWT biblia:
"..."C" waves — Declining "C" waves are usually devastating in their destruction. They are third waves and have most of the properties of third waves. It is during this decline that there is virtually no place to hide except cash. The illusions held throughout waves A and B tend to evaporate and fear takes over. "C" waves are persistent and broad..."
De nem Leading Diagonal, ha jól emlékszem, LD-ről beszéltél anno (már ha diagonalnak tekintjük, mert számozható másképp is). Azért nem mindegy, mert a folytatás az ED illetve a LD esetén altérő: az ED lezáró alakzat -> folytatásként az ár az ED kiindulási pontja alá esik, az LD-nél viszont nem (trendirányú).
És még egy a 3. pont létjogosultságához.
Te szoktad mondani, hogy jellemző a 3. hullám végére a növekvő (aránylag magas) forgalom. (Eufória - illetve itt túlzott pesszimizmus) . Itt ez is megvan.
(Jó látni, hogy az fekete 2 (kék C) az mégis egy diagonal volt.. :-) )
Ugyanakkor a fekete 4 nem túl rövid egy kicsit? Szerintem nem arányos a 2-höz mérten.
Ez alapján én a fekete 5 helyett még csak egy fekete 3-at raknák be. Így a 3. egy szép megnyúlt hullám lett. Ez esetben még csak most kezdtük a 4. hullámot.
Mondjuk akkor a 4. célárát a zöld területre raknám (ahogy Te is tetted a 2. lehetőségnek), és azt is osztom, hogy gyors lesz, mivel a fekete 2. hullám aránylag elhúzódó volt.
Szóval megint találtunk közös szakaszt, (és nem csak közöttünk, hanem egy rövidtávú BULL/BEAR verzióban. - Ez ami az Elliottban szerethető).
Szervusz JK, ránéztem a DAX futira D1-H4-en, nekem úgy tűnik, hogy 5800-5900 tartományba kívánkozik még. De legalább is ha DAX futi lennék, én előbb lemennék odáig. Természetesen a piac dönt.
Összeraktam egy montázst, amely pár korai jelzést mutat a potenciális forduló kialakulásához (a képen levő konkrét számozás kevésbé lényeges). Ehhez első feltétel a fekete vonalam törése (+nem követi új alj), a zöld terület pedig további lejtő esetén is egy ideális felfelé korrekciós célterület. Ha valóban forduló elején vagyunk, akkor pedig az ideális célár 1.37-1.39 körüli (nem két nap alatt, de viszonylag sietősen).
Sziasztok,
sztem ha felfelé korrekciózik is, akkor is max 1,2520-1,2540 lehet a csúcsa. 1,2620/30 feletti hetes záró esetén fel 1,30-ig. a pénteki fel a pénteki shortzárók, + a 2008-as mélypont törése miatti longnyitások és persze az aranyrally miatt volt. Az EUR CHF-nek viszont a szeme sem rebbent, egyedül a dodó gyengült. A másik pedig, hogy esett már 1000 pöttyöt, és mindvégig max 180 pöttyöt korrekciózott (1.2956-1,3063; 1,2640-1,2820; 1,2490-1,2620; 1,2288-1,2458). A péntek ennek is megfelel. uh sztem még short, de az tény hogy nagyot zakózott eddig. Aranyban az irányt meg a nagy vevők diktálják. most vettek, pont 3 hónapja meg eladtak, de tény hogy a 200 napos alatt van az áf. sőt egy csökkenő csatiban. 1630/1640 körül lehet sztem shortokat nyitogatni, de a stopp a barátod.
Szia Szarvasvadász! Jókat hallottam rólad, hogy eléggé értesz a tőzsdézéshez (nálam legalábbis biztosan jobban). Érdekelne a véleményed a DAX-ról. 6000-es kiütésű long certiben vagyok, mi a meglátásod? Emelkedhet az árfolyam a jövő hét során a 6000-es szint elérése nélkül?
Amennyiben tényleg napos időtávon értelmezhető korrekció kezdődött tegnap, akkor én 1,265x környékéig látom logikusnak a mozgást. Ez a szint naposon az esés 38,2% szintje, és az új havi pivot is egyben. Ha elmenne odáig ott jó shortbeszállót kínálna a piac.
A mai napon 1607 környékénél volt nálam, és 1790-1671-es csúcsok vonalára húztam a tetejét. A csatornából kitörés számomra egy intő jel, de az értelmezésem szerint 1640 fölé is mehet a [c] hullám. Meglátjuk mit hoz majd a visszateszt. Nálam X teteje 1671, ha azt kiszedi akkor sztornó.
Kis TF-en talán az impulzus harmadik hulláma kész van. A kettes ZZ volt, ezért valószínűbb, hogy a négyes majd nem az lesz.
Nagy képben szerintem benne van egy nagyobb felfelé kör lehetősége, csak sanszosabbnak tartom, hogy az majd lejjebbről fog indulni.
Szerintem Eu-ban is még csak [4] of 3-t kezdtük el csinálni ma...
Nekem az a régi elemzés kicsit kínai. Túl nagy időtávot fog át. Így nehezen átlátható. Persze nyilván a gyakorlottabb hullámvadászoknak nem okoz gondot. De én nem vagyok gyakorlott, kezdő vagyok. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy 2011 augusztusában kezdődő
csökkenő diagonál 5. hullámában vagyunk, aminek talán a 3. alhullámának a 4. alhulláma vette kezdetét ma (ezt nehéz menet közben megállapítani, mert akár több hullámból is állhat..).
Persze ez egyáltalán nem biztos, de az elmúlt pár hétben pontosan úgy viselkedett ahogy ez alapján kell. Így véleményem szerint jelenleg kopmenzáció várható felfele én úgy 200-300 pontos emelkedést várnék tőle (1.2830 fölé viszont ez alapján nem mehet, mert akkor téves a feltevés), így a napos bollinger közepe a felső határ. Amúgy a trend vége valóban paritásig (1.00) vagy akár még mélyebben is elképzelhető.
Szia néztem az aranyról a H4 grafikonodat.
Azon 1600-ig rajzoltad be a csökkenő csati tetejét. nekem kicsit tágabb a csatorna, és 1640-nél van felette 1660-70-nél pedig a 200 napos. lehet ez is igaz?
:)
kicsit alázós volt.
Aranyban azért kíváncsi leszek mi lesz, ha hvg-n mégsem mondanak semmi extrát azon kívül, hogy majd ha baj lesz akkor majd lesz qe3 és aztán 150%-os GDP arányos adósság is.
1610-nél szusszant egyet, aztán uzsgyi tovább.
Lehet, hogy délután megvolt a mostani alja? Innen felpatt?
Ez az ugrálós nem volt rossz. Régebben én is csináltam...
bpforex:
"...pletykák keringenek, hogy hétvégén globálisan összehangolt döntés születik a swap ráták csökkentése érdekében. HA nem lesz semmi konkrétum, hétfőn visszaállhat az esés. ..."
az a baj, hogy egy kis fellélegzés jöhet, de DAX szerintem MN-en már BBC és BBB között van, a BBB-t ilyenkor tuti eléri!
Az meg most 5299, kicsivel felette fontos támasz 5565 körül.
Nálam egy lehetséges wolfe hullám jelent meg. Bár trenddel szemben nem túl megbízható, de arra elég, hogy zárjam a shortom. Könnyen lehet, hogy egy kis kompenzáció következik felfele. Meg most már tényleg mindenki beállt eladási oldalra, ilyenkor szokták egy kompenzációval elbizonytalanítani az embereket. Meg persze a nagy pénzekkel játszók ezt szokták kihasználni, hogy komolyabb növekedés nélkül realizálják a kötéseiket.
Szerintem az a verzió megdölt, vagy az "e" pont csak nagyon csökevényes maradt. Óráson eléggé ékelődik, hamarosan jönnie kell egy nagyobb fellélegzésnek.
Az látszik, hogy már mindenki egy irányba áll. A kérdés csak az, hol van az a szint, ahol realizálnának. Szerintem 1,22 a legközelebbi, majd 1,2 környéke.
"... "Be kell jelentse, hogy hozzálát az irányadó kamatszint folyamatos csökkentéséhez. Fogadást merek kötni, hogy az eurókamatok még az idén az amerikai szintre süllyednek, 0,25 százalékra. A másik, a piacokat végképp lenyugtató és az euró körüli krízist nagy mértékben tompító lépés pedig az lesz, hogy az EKB minden euróövezetbeli bank és államkötvény mögé beáll, fedezetet nyújt minden euróbetét biztonságához.
Ahogy ezt a Lehmann-összeomlás idején a mi jegybankunk, a FED is megtette. És ahogy a FED két alkalommal is óriási mennyiségű olcsó pénzzel árasztotta el az amerikai gazdaságot, a bankszférát, ez is egy a mérvadó minta az EKB számára" - vélte a közgazdász.i. ..."
Úgy fest, hogy Szarvasvadász fémjelezte hetes nagy háromszögből letörtünk (persze új vonalakat mindig lehet rajzolni).
Amennyiben így lenne akkor a letört vonalat alulról azért illene visszatesztelnie a piacnak mondjuk egy korrekció képében naposon. Aztán jöhet az 1,2 alá indulás?
Ha esetleg erre jársz, kíváncsiak lennénk a jelenlegi meglátásodra hullámos alapon.
Kisebb, nagyobb rés azért majdnem minden héten van. Ez ugye a hétvégi szünet miatt adódik. Ezek nagy részét az első nap azért betölti, de ma sok helyen nincs is kereskedés. (Pl USA is zárva tart), pl pont ezért könnyen is rángathatják. Ráadásul ez a rés trendiránnyal ellentétes, amit azért nehéz értelmezni (számomra). Akkor lenne "értelme" ha pénteken padlót találtunk volna és most valami örömmámor kezdődne. Elliottilag nekem lenne egy változatom a padló helyzetre, de ezzel egy rés még nem erősít meg. Elég valószínű, hogy hamar betöltésre kerül. Így viszont lehet játszani a résbetöltésre :)
(Bár a hétvégi események után nem számítottam pluszos résre, de a piac dönti el hogy mi legyen és nem én :) ---sajnos )
ezek csak válaszlépések és korrigálások a fennálló egyensúlytalan folyamatokra /kamatok , swap stb) , igazi lendületet ez és ezek semmiben nem adnak..
addig ameddig az euróból menekítik dodoba és /aki továbbra sem kalkulál a dodoval a mögöttes adósság nagysága miatt/ némelyikük aranyba látja még pl. a menekülés útját , addig nem képes a joro/ európa/ számottevően erősödni .. ugyan mitől is ? a görög is /ha kiszáll - ha nem/ így úgy is húzza lefelé a zónát mivel onnan kiköltözők is veszteségeket termelnek ...és még fognak is , és akkor még nem is beszéltünk a spanyolokról , oszt majd a portugálok és az írek vannak majd még a sorban / kis mellékzöngének olyanok is akadhatnak menet közben hirtelen mint ciprus pl/ .. itt már kevés csak technikailag nézni a cuccot, hanem az egészre kell valamiféle rálátással ítélni és megítélni .. ilyen időkben nagyon nehéz a momentum trade, a swing és a hosszabb táv az még inkább ajánlatos ... /kisebb lottal de nagyobb kockázattal ..
nem tudom hova fejlődhetne még magasabbra usa sem , hiszen az 90 évekbeli örömódákat most és ezután már nem írható le felhőtlenül ..max. 1.4 /ami vágyálomnak tűnik már/, de felette tuti kampeca
a többiek /több közt mi is / az egész zusammen foglyai vagyunk , és maradunk is .. ezt az érát /gazdasági rendszert/ nem a közepes alatt levő fejlettségűeknek találták ki.
lehet hibáztatni bármit és akárkit , de be kellene látni , hogy valójában már a rendszer hajdani kialakításakor ez ott eldőlt .
míg a fogyasztóhoz nem jut lé, addig hiába tömik a vállalatokat és a bankokat vagy bármit is a QL x-kel , mert pont a megcélzott legnagyobb réteg az aki hiányt szenved forrásokban , illetve aki a vásárlásaival megindíthatná a piacokat .. a franciák új főmuftija ezt a cuccot fazonírozná és most merkel is bért emelt egynémely szektorban - ami egy kezdeti jó jel -sztem ..
ezt tartom a szabadverseny legnagyobb hibájának : nem az árú olcsóságának és minőségének a mindig fokozott hajszolása , hanem az árút termelő és az árú értéke közötti összhang az ami egyre nagyobb szétnyíló ollót mutat .. ennek közelítésére ez a rendszer nem alkalmas ..
..és ha egy ilyen v.rendszer alkalmatlan lesz , mibe is torkollik?
"bársonyos, puha" gazdasági-pénzügyi v.rendszerváltás még soha nem volt /és nem is lesz , mert a mindig élő profitért még soha senki nem mondott le önszántából, emberbaráti szeretetből .. sőt!.. minél többet
Törölt felhasználó2012. 05. 25. 19:21
Nem tom, h ki forexballozott a fórumozók közül s azt se, h kkroy olvassa-e ezt a fórumot vagy vki aki ismeri őt, de mindenesetre nagy grt neki, ha így marad a sorrend a végére; de az se rossz ha véletlenül egy lány nyeri:-)
mégegyszer grt:-) szép hetünkvolt
Ha innen ma nem mászik fel az EURUSD, akkor szerintem megindul a medve a hegyről. Mint már említettem, az én olvasatomban a 10 éves trend támasza alatt zárunk így.
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.