Szerintem is max 1.2600-1.2620 közé mehet fel, ahol nekem már short beszállót jelent 1.2640-es SL-el. TP-nek meg 1.2450.
Ha meg 1.2640 fölé megy, akkor várnom kell egy jó ideig.
Amit még néztem az az S&P500. 1330 környékén látok jó kis short belépőt.. de ide még SL-t meg TP-t nem sikerült látom, ahhoz még vizsgálgatni kell.
bagy nehezen sikerült találnom fibot az 1,2530-as szinthez, de asszem nem várhatnak a longosok túl sok jóra. A pénteki késdobálást sztem most érdemes kivárni a kocsma előtt :)
ha vmi csoda folytán visszarántanák 1,2630 felé az EUR usd-t akkor lehet hogy vmi lesz, de inkább 1,2690 felett kellene reményeket táplálni, de ott is inkább csak a beragadt longok szabadítására + új shortra, remélhetőleg 1,30 közelében :)
Ha nem, akkor lehet nyitogatni a shortokat tovább a felpattokban, feltéve hogy ha a görögöknél nem találnak gyémántbányát
szvsz.
Jah 1 lot EUR CHF long zárva 1,26-nál :) jó az is csak türelem kell :)
"...Az S&P500 viszont még mindig 1285-95 támaszzóna felett. Persze az indexek relatív jó teljesítménye mellett is eshet az EURUSD tovább, de valóban ennyire egyszerű lenne, megyünk 1,19-re 400-500 pontos hirtelen rally nélkül? Az EURUSD-t ismerve ennek mérsékelt esélye van...Mi fordíthatja meg az árfolyam mozgását? Egy ECB kamatvágás vagy egy Dollar-swap összehangolt csökkentés, erre volt példa tavaly november végén is (ha megnézzük az Eurzóna 3 hónapos LIBOR rátáját, folyamatosan csökken, a US 3 havi LIBOR pedig stagnál vagy emelkedik. Ez azt is jelenti, hogy a dollárban felvett kölcsön egyre drágábban finanszírozható. Az ECB ilyen esetben szokott kamatot vágni, meglátjuk következő ülésükön hogyan döntenek. Ha nem vág, akkor egy összehangolt jegybanki dollár-swap csökkentés lehet megoldás, amit előszeretettel alkalmaztak tavaly is a vezető jegybankok). ..."
Igaziból nincs is rés.. Én vasárnap este már bele szoktam nézni hogy áll: link
Mindig a pénteki záróról (23h) indul a bankközi piac vasárnap 20h körül.
sztem az 1,25 az elégé vonzza a spekik fantáziáját. ott már vételi erő is lehet + célárnak is. Ez persze igaz lenne, ha nem idegbeteg módjára viselkedne a világ leglikvidebb devizapárja :)
Engem kilőtt a stop 1.26-nál. Ez nem jött be sajnos. Persze még péntekig felmehet és akkor még mindig nem tutti számomra a short. De addig most már várnom kellene...remélem képes leszek rá.
Hááát..., sztem itt már lehet buy. Főleg, ha holnap a jan alj fölött 2624 zár, akkor szarvasvnak is meg lesz az óhaja: "...a januári alj kiütése is egy számomra jó scenario egy szép hosszú szakállas gyertyával zárva (tehát nem zárhat alá) a következő 1-2 hétre...." (#14189).
Vagy ahogy sikerül. De eddig görögök a barátaim. :)
Majd lesz.
Ha a görögök kilépnek az eurózónából, az az euró javára válhat, lévén egy problémával kevesebb lesz, kiárazódik a görög probléma. Én inkább euró up-ot várok már akár jövő hétre is, pláne ha tényleg kilépnek és tisztázódnak ennek a részletei.
Nincs itt semmi baj eurusd-al 2008. ősze - 09. tavasza 25xx környéke sztem megfogja. Utána fel, betölteni a két rést. Azaz ezután cél 31xx körül, habár ez már necces, mert nagyon az esőcsati felső szélét közelíti.
Meg közben persze kérdés mi lesz este: link
1.2640-nél én is beszálltam vételi oldalra, a primer trend és annak a támasza miatt. De akárhogy nézem a grafikont nagyon lefele néz ki (eléggé impulzív volt ez a 600 pontos csökkenés).
Ahogy én kivettem az olvasataimból, az ilyen eseményeknek is és híreknek is van némi szerepük abba, hogy az ember eldöntse melyik irányt érdemesebb figyelni. Vagy inkább annak van információ tartalma, hogy egy adott hírre hogyan reagál a piac. Valahol olyasmit olvastam (talán "Egy spekuláns feljegyzései" -ben de lehet valahol máshol). Ha például egy negatív hír nem okoz nagy árfolyam esést, akkor az megerősíthet abban, hogy bika szemléletű a piac. Hiszen ha optimistán állnak hozzá a szereplők a piachoz, akkor a hitviláguk elbagatelizálja a hír vagy esemény negatív jelentőségét. Szóval én a hírekre max csak ennyit adok :).
Az EURUSD nagyon cseszteti azt a primertrendi támaszt. Meg mint korábban írtam, én egy lefele irányuló diagonált látok kissé rövidebb időszakon (kb 1 év). De a primer trend támasza ellen addig nem játszanék szívesen, amíg a heti gyertya nem alatta zár egyértelműen. Azaz ha vmelyik pénteken 1.26 alatt lesz az árfolyam akkor medve leszek és 1.000-ig fogom várni az EURUSD-t. (Aztán vagy bejön vagy nem)
A másik lehetőség, hogy visszafordul. Ez esetben kb 1.30-1.32 szint fölé emelkedésnél egy dragon formációt öltene a grafikon, ami nekem a (kb) 1 éves árfolyam ellenállásának az áttörésénél hozna létre vételi jelzést.
erdekes dolog egy ilyen csucs. lehet hogy sok dolgot fognak mondani ami a picokat megint meg nyugtatja 1-2 napra. de semmi nem fog fizikalisan torteni. vicc ezis mint a gorog hirek.vagy is csak bemondasra mozgunk majd megint
Apropó: aki tud angolul, nézze meg a Thrive - The Movie (2011) c. filmet vagy Bartlett professzor "Arithmetic, Population and Energy" c. közérthető, szemléletes előadását a youtube-on, segít megérteni, hová tartunk és miért. Az első erősen open-minded alapú érdeklődő szemléletet feltételez a nézőtől (kb 2 órás film), a második jóval konkrétabb, egyszerűen érthető példákkal.
Van benne igazság. Amúgy meg szinte mindegy, hogy a görögökre fogjuk vagy nevesítünk helyette valami mást. Ma már így vagy úgy, de globálisan mindenki érzékeli, hogy valahogy sántít ez a modell, és ha ez az eredménye, akkor ezt bizony elqrtuk.
A fejlődési folyamat része a nagy kijózanító pofon, ami egyszer csak el kell csattanjon - csak legyen majd, aki feláll belőle...
Szervusz kezdo01, az elmúlt pár évben a MOL majd a BUX határidő topicocban voltam aktívan jelen, ma már ritkán írogatok, legtöbbször itt bukkanok fel kisebb-nagyobb rendszerességgel meg pár emberrel levelezgetek néha.
egyébként a görögöktől a degenerált kijelentések mint most a 22.03-as majdnem olyan gyakoriak mint a Matolcsyéi, csak nálunk 1 is elég hozzá, a gyrososoknál meg kell min 1 egész parlament :)
kérdem én, hogy egyébként paráznak miatta hogy a Görögök kilépnek az EUR-ból, de ha a gyenge láncszem kiesik, akkor a lánc összességében nem lesz-e erősebb, mégha rövidebb is?!
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.