Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 06. 28. 17:35
Előzmény: #25065  Fagylaltárus
#25080
Azért azt kétlem, hogy a 70-es évekbe vágynának vissza. Mármint gazdasági értelemben. 
Ok, a sex-drog-rock&roll az még nyilván vonzó. Bár a 70-es években, annak a második felében azért már a virággyermekeknek is hirtelen fel kellett nőni. Már amelyik azt az utat választotta, hogy meg akarja érni a 80-as éveket, és még emlékezni is akar rá:)))
Égett a tisztítótűz vagy 8 évig, aztán Volcker rendet vágott, ill. emelt:)
Na azóta minden jegybankár attól fosik, hogy nehogy valaha olyan tökös gyereknek kelljen lennie, mint Pali bácsi volt.
Tudják, hogy ahhoz kellett a közel évtizednyi szenvedés generálta nihilérzet a népekben (amit most már nem viselnénk el, előbb lincselnénk meg őket) meg a színész támogatása az elnöki székből, akinek az volt a szuper ereje, hogy tisztában volt a saját korlátaival. Ma már olyan ember, aki bír ezzel a képességgel,  nem megy politikusnak...
Törölt felhasználó 2020. 06. 28. 17:34
Előzmény: #25074  Placi82
#25079
Ebben igazad van teljes mértékben, és ez évtizedek óta van szajkózva, és lesz is szajkózva, illetve ezt mindenki JÓL tudja mi lenne jó mi lenne a helyes út a fotelből. Ugyanakkor szembe kell nézni azzal, hogy nem az van aminek lennie kéne,és az adott helyzetre kell az adott pillanatban a megfelelő választ adni, ha már nem az van, még ha fáj is. A világ/gazdaság/tőzsde nem a vágyódásaink és elméleti teóriáink szerint fog alakulni, ebben teljesen biztos lehetsz. Vagy másik út, hogy saját magad alakítasz ki olyan közösséget/rendszert amilyet szeretnél izoláltan. 
Visszatérve: egy gazdaság sokkal összetettebb mint egy háztartás vagy egy ember. Most abból kell kiindulni és dolgozni ami van. Vagy úgy érzed hatással tudsz lenni egy 8 milliárdos lakosú rendszerre?
Törölt felhasználó 2020. 06. 28. 17:13
Előzmény: #25071  Törölt felhasználó
#25078
Bevallom töredelmesen az én mocskos kapitalista szívemről is hatalmas kő szakadt le, amikor kihozták Bident győztesnek a jelöltválasztó buliban. A legkisebb rossz alapon...nálam Trumphoz képest is megkapja ezt a minősítést... 
Persze nála is az a lényeg, hogy politikus, és elnök akar lenni, ennek érdekében pontosan azt mondja, amit az adatelemzőik javasolnak,. Tudjátok, amikor mozog a szája....
Mondjuk az MMT hívő tanácsadó egy hatalmas fekete pont a részemről. Így biztosan van egy idióta a csapatában:(((
Maximálisan egyet értek azzal a megközelítéssel, hogy a jelenleg adott helyzethez kell alkalmazkodni, azt kell(ene) a lehető legjobban megoldani mind monetáris, mind fiskális szinten. Mondván, ha már elkúrtuk, kár a múlton keseregni..., persze ez még nem ok arra, hogy ismét balfaszkodjunk...
Be kellett adni a brutál dózis adrenalint, ez vitathatatlan. Ugyanakkor az elmúlt 5-6 évben azt láttam, hogy meg sem próbálják elkerülni, hogy kialakuljon egy tűzoltásért kiáltó helyzet. 
Bernanke amikor leköszönt, azt mondta, hogy az ő életében már nem fogunk a korábbi fogalmak szerint normális szintű alapkamatot látni. Azt persze nem akarta/merte kimondani, hogy mi ennek az oka. Jó pár évembe telt mire megértettem/beláttam, a piac és a reálgazdaság az orrom alá dörgölte, hogy miért.
A világgazdaság a jelenlegi szerkezetében nem bírja el a pozitív kockázatmentes reálhozamot. Ennyi. Szépítgethetik. Kereshetnek ürügyeket (most ugye a vírus), de full napsütésben sem. 
Fentiek persze szigorúan magánvélemény, de azért komoly összegben fogadnék arra, hogy a most kezdődő évtizedben átlagosan bőven negatív lesz a kock.mentes reálhozam. Mari nénit megnyírják...
Persze ez nem újdonság nyugaton. A medián amerikai háztartás 2013-ban inflációval kiigazítva laza 39 %-kal volt csóróbb, mint 2003-ban. Csodálkozunk, hogy teljesen "meghülyülnek" és nyelik a demagóg dumákat, mint kacsa a nokedlit. 
Ma reggel már azt olvashattuk, hogy kaukázusiként más etnikumu rajzfilmfigurát szinkronizálni rasszizmus.
Margit!
Nooormális???
JockeyEwing 2020. 06. 28. 17:10
Előzmény: #25067  Törölt felhasználó
#25077

Olvastam egy témába vágó véleményt korábban, amit sikerült megtalálni, még pont a vírus mizéria előtt íródott:
https://ertek-trend.blog.hu/2020/01/21/egy_medve_miatt_egett_a_yellowstone_egyharmada
Ezt egyébként már 2008-ban elkúrta a FED, ott kelletve volna hagyni egy kicsit nagyobb megtisztulást. Régebben én is humanista-idealista voltam, ma már kicsit realistább gondolkodással az emberiségre és jövőbeli kilátásaira tekintve igenis hagyni kéne a természetet, hadd dolgozzon. Fájni fog persze sok mindenkinek, de azért az be kell látni, h az emberiség mint kollektíva egy túlnépesedett állatfaj, mára már eszméletlenre duzzadt fogyasztási igényekkel/vágyakkal (köszönhetően a globalizált világ  információáramlásának is, mindenki látja a social-mediaban hogy egyesek hogy élnek).
7 milliárd ember nem élhet nyugati felső-közép, elit életszínvonalon, vagy mindenkinek kollektívan visszafogjuk a fogyasztását vagy le kell csökkenie a népességnek.
Placi82 2020. 06. 28. 17:01
Előzmény: #25067  Törölt felhasználó
#25076
Ja és én a cégek és a tozsde Darwini evolúciós természetes szelekciojara gondoltam és nem az emberekére. 
boxika 2020. 06. 28. 16:55
#25075
Az olajban érdekelteknek pár ábra:
https://powerhousetl.com/eia-data-crude-oil/
Placi82 2020. 06. 28. 16:55
Előzmény: #25067  Törölt felhasználó
#25074
A te analogiaddal élve a kover, idos beteg embernek(akit tudat alatt te is a jelenlegi gazdasag szerkezetére asszocialsz:), nem szembeneznek a rossz helyzetével, és lefogyasztjak és egészséges eletmodra szoktatjak, ahelyett drogot kokaint és amfetamint adnak neki, hogy ne érezze a problémát, hanem folyamatos deliriumban lebegjen. Nem biztos, hogy ez a jó kezelési mód. 
yooio 2020. 06. 28. 15:27
Előzmény: #25072  Törölt felhasználó
#25073
Erre az asoektusra nem gondoltam. Marc vegen is volt egy komoly beejtes, megnezzuk marad-e a minta.  Köszi!
Törölt felhasználó 2020. 06. 28. 15:03
Előzmény: #25069  szikbal
#25072
olajosokat pont hogy bővíteném (befektetési horizonton 2+ év persze) elnyújtva persze a bekert. Szerintem, ingyen pénz ide vagy oda, a gyengék kihullanak így is úgy is, tehát akiknek magas az adóssága, így vagy úgy leépülnek/beolvadnak/f.a/cs.a., tehát ahogy Pomper Úr is mondta a maradék, akik erősek és megfelelően gazdálkodnak fennmaradnak és jól teljesítenek nagyobb szelet jut a tortából, tehát az alacsonyabb adósságú olajcégeket én elnyújtva csipegetném. Ugye volt szó a negyedéves/féléves rebalanszírozásról; Azzal, hogy kicsit visszahűtik a tőzsdéket, így nem távozik akkora hányad a kötvény-, és pénzpiaci alapokba félévzáráskor.
Törölt felhasználó 2020. 06. 28. 14:52
Előzmény: #25065  Fagylaltárus
#25071
amennyire tudom Biden is elég tőkéssimogató, sőt konzervatív. Biden egyik tanácsadója pont a modern monetáris politika híve, aki szerint lehet pénzt nyomtatni. Szóval a tőkéseknek egyértelműen win-win lesz a mostani választás. Sanders volt aki egy európaihoz hasonló szociálisabb USA-t akart volna létrehozni. "Váratlanul" a magas népszerűsége ellenére Biden indulhat Sanders helyett. Hiszen USA-ban  egy nyugat-európai szociális rendszer IS már USA-ban nettó kommunizmusnak (!!!) van kikiáltva. 
Törölt felhasználó 2020. 06. 28. 14:44
Előzmény: #25067  Törölt felhasználó
#25070
Számomra elfogadhatóbb lett volna, ha 30 éve nem egy túladósításon alapuló gazdaság- és üzletpolitika lenne, hanem egy egészségesebb kamat--nyereségesség--kontroll alatt levő adósság egyensúlyán alapulna, ahol a felelősségteljesség van előnyben, mindenkor, mindenhol a fejlettebb civilizációban. Nem így lett, nem így alakult. Ugyanakkor ha már számomra idegen túlnépesedésen, Xtrém fogyasztáson, eladósításon alapuló gazdaság-, és üzletpolitika van érvényben, és sajnálatos módon erre épül minden, akkor nincs katasztrófálisabb, és embiességellenesebb, mint kihúzni a konnektorból a világgazdaság lélegeztetőgépét. Ez azonban cirka 20-30 éve dőlt el.Az adósságokat nominálisan leépíteni már lehetetlen, de nominálisan ki lesznek természetesen fizetve. Ez kb 2016-18 körül is eldőlt, végleg.Ehhez valaki vagy alkalmazkodik vagy él a mi lett volna ha elméleti gondolatiságban.
szikbal 2020. 06. 28. 14:37
#25069
A BTC és társai mostanában nagyon együtt mozogtak az SP-vel.
Viszont most hétvégén a BTC esett pár %-ot.
Akkor most az SP-nek is mennie kellene lefelé a hétvége után.
Telán ez a kripto mozgás pont azt vetíti előre?
Rray 2020. 06. 28. 14:21
#25068
With the market very oversold short-term, it would not be surprising to see a reasonably decent reflexive rally into the start of July. However, that rally will likely be an excellent opportunity to rebalance risk and rethink exposures accordingly
Vajon MA200 megfogja holnap SPYt??? 
Lesz alkalom olajosokat (le) építeni
Rray
Törölt felhasználó 2020. 06. 28. 14:21
Előzmény: #25066  Placi82
#25067
Nem lehet, hanem biztosan rosszul értelmezed amit mondtam. Egyáltalán nem ezt állítottam. Te egy több évtizede eszkalálódó monetáris folyamatot minősítesz. Én egy adott helyzetre, adott időben adott válaszlépés helyességét ecseteltem, aminek vannak társadalmi hatásai (foglalkoztatottak száma, ha egy céget felszámolnak, $hiány stb...). Ezt egész sokan tudják értelmezni szerencsére, de legalább ugyanannyian nem.
Ez kb. olyan analógia mint ha egyébként egy túlsúlyos, idős embert abban a pillanatban meg kell műteni, illetve a megfelelő onkológiai kezelést meg kell kapnia, különben meghal. Ellenben te amellett érvelsz, hogy ne avatkozzunk be az ember egészségi állapotába és a darwini evolúciót szem előtt tartva pusztuljon bele a betegségébe, ha addig nem élt egészségesen. Ez az emberi szociális érzékenység és az empatikus társadalmi szolidaritás felszámolása lenne. Tulajdonképpen akkor te egy  állatias ösztönrendszeren és természetes kiválasztáson illetve a teljes szociális rendszer (korházak, idősotthonok, TB, gyermekszegénység stb...) felszámolása mellett kardoskodsz. Hallhattunk itt már az öröklés felszámolására utaló javaslatokat, de  az emberi civilizáció, kultúra és minden egyéb felszámolását prioritásba helyezni és az állatias erősebb k.tya b.aszik elvet behozni nettó ember-, de inkább civilizációgyűlölet.
Nem mindegy, hogy nagy eséllyel valamikor a jövőben valami pukkani fog amit már százezerszer átrágtunk vagy azonnal kinyírod a gazdaságot. A REPO és ez az egész nem a tőzsdéről szól csak. Érdekes módon, most ebben a nagy pénznyomdában a dollár erősödött ezerrel az arany bezuhant. QE nélkül, elég nagy katasztrófa lett volna ha a likviditást kinyírták volna a piacon, én erről beszélek.Annál rosszabb nincs és a jegybanknak kötelessége a pénzügyi stabilitást fenntartani, ez forgott veszélyben. Egyébként semmi új nincs a nap alatt, akinek új az tulajdonképpen nem érti a monetáris politika lényegét.
Placi82 2020. 06. 28. 13:45
Előzmény: #25061  Törölt felhasználó
#25066
Lehet félre értelmezem, de te azt állítod, hogy a kapitalista piacgazdasagba, ami olyan mint a Darwini evolúció, mesterségesen, erőszakkal,  állandóan beavatkozni helyes. És hosszútávon ez tesz jobbat. Vagy mintha hagynák érvényesülni az evolúció, és a kapitalista gazdasag politika szabályait és torvenyszerusegeit. Szerintem meg a Fed és társai konkrétan megeroszakoljak a kapitalista szabad piacgazdasag törvényeit, és ez nagyon csúnyán fog pukkadni valamikor a jovoben. 
Fagylaltárus 2020. 06. 28. 13:31
Előzmény: #25062  Törölt felhasználó
#25065

Elég ránézni erre a grafikonra (USA) https://www.cbpp.org/sites/default/files/styles/downsample150to92/public/atoms/files/1-13-20pov-f3.png
Egyre jobban vevők lesznek a népek ott is a baloldali dolgoknak. 40 éve tőkéssimogatás megy.
Az 1950--1980 közötti időszakba vágyódik vissza nagyon sok amerikai, ez a helyzet.
Tibi0002 2020. 06. 28. 12:44
Előzmény: #25063  Down
#25064
Nem feltételeztem, hogy a FED mindig mindent jól lát, de sokkal nagyobb eséllyel látja jobban a helyzetet, mint itt bármelyikünk. Abból a szempontból nem a longban hiszek, hogy Sp-ben 2000 pontos esésig van tőketartalékom, vásárlási célból. Úgy viszont igen, hogy igyekszem olyan részvényeket vásárolni, amely a saját értékelési szempontjaim szerint megérik az árukat. 
Down
Down 2020. 06. 28. 11:27
Előzmény: #25058  Tibi0002
#25063
Utópisztikus feltételezés, hogy a fed mindig és mindent tud és jól lát. Elég egyszer félrenézni/félreértelmezni valamit és máris nagy a baj. De épp ezért te longban hiszel, míg mások long+shortban is. Ezzel nincs is baj.
Törölt felhasználó 2020. 06. 28. 10:24
Előzmény: #25060  pomperj
#25062
Abszolút időszerűnek gondolom én is a felkészülés megkezdését egy demokrata győzelemre, legalábbis gondolati síkon. 
A héten azzal szórakoztattam magam, hogy Biden papa és Harris úrhölgy (a legnagyobb valószínűségű alelnökjelölt a média szerint, ráadásul "women of color", amivel a jelenlegi hangulatban szerintem is szinte biztos befutó) kampányprogramját tanulmányozgattam. A hölgy még nem hivatalos jelölt, de még él az elnökjelöltségért futott kampányának oldala, rajta a terveivel. Tekintve, hogy Joe bácsi maholnap betölti a 80-at, szerintem a szokásosnál nagyobb jelentősége van annak, ki lesz az alelnökjelölt...
Ahogy látom Harris nem annyira baloldali, mint Sanders papi és Warren mami, de azért őt sem kell félteni...
a teljesség igény enélkül:
- tánya visszaemelése
- szakszervezetek megerősítése (ez Bidennél is megvan)
- obamacare feltúrbózása, ahogy írtad
- minimálbér emelése, dolgozói jogok erősítése
- infrastruktúra beruházások (ezt mondjuk Trumplee is ígérte, aztán nem lett belőle semmi...)
-stb
2012-ben nekifutottak az osztalékadó emelésének (szerényen triplázni akarták, ha jól emlékszem), ami behalt, talán eléggé ki lettek oktatva a baromságáról, és nem szedik elő újra...
Szóval nem éppen tőkésbarát program.
Valószínűleg továbbra is igaz az a régi - bár talán túlzóan leegyszerűsítő - politikai kisokos az USA-ra, miszerint mindkét oldal költekezik izomból, mellé a republikánusok hitelt vesznek fel, a demokraták meg adót emelnek...
A 64000 dolláros kérdés, hogy ebben a vírusos-recessziós környezetben mit tudnak-mernek megvalósítani?!
Törölt felhasználó 2020. 06. 28. 09:53
Előzmény: #25058  Tibi0002
#25061
...és még Boole írásai a használható 20% között vannak,akik nem feketén ítélik meg a helyzetet. Egyébként igen:egyesek úgy törnek pálcát a FED és a jegybankok fölött, mintha minimum egy 50 mrd éves árbevételű céget vezetnének vagy tapasztalt jegybankárok lennének. Bár ebben biztos vagyok, hogy minimum ilyenek kritizálják a jegybankok munkáját, hogy azok csúnya gonosz emberek akik rosszat akarnak. Fel sem merül bennem hogy egyesek csak végrehajtó alkalmazottak egy rendszerben. Ha kis eséllyel, szinte 0% eséllyel így lenne, akkor el lehet gondolkodni miért van így.És jó, hogy utaltál rá, hogy egy döntés sokkal összetettebb és szofisztikáltabb annál, minthogy ezt mi -velem együtt természetesen- meg tudjuk ítélni (ezért én is megtanultam alkalmazkodni, próbálkozni a változékony helyzetre, természetesen több kevesebb sikerrel). Már önmagában a likviditás kiszáradása akkora tőkepiaci kataklizmát okozna/okozhatott volna, ami még súlyosabb AZONNALI helyrehozhatatlan károkat okozott volna, mint maga a pénznyomtatás későbbi, egyébként nagyon súlyos jövőbeni mellékhatásai. Nem tudom egyesek emberiség elleni gyűlöletei honnan erednek,hogy inkább szenvedtetnék a népességet ennél is jobban,van elég baj jelenleg is és lesz is.Ha most nem avatkoztak volna be, és biztosítanák a likviditást, lehet az ÖSSZES tőkepiaci kifizetések is bajban lennének, bele értve a tenyérdörzsölős, egyébként összeomlásban nyerő short pozikat is.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 4 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek