Kezdődnek az izgalmak. 18a EKB. Ugyan az nap, Ursula...A legszebb EKB csökkent, Ursula megy a kukába. Mind a kettőre van esély, az, hogy így együtt kb 20% nálam.
Nem fognak csökkenteni, pedig őszintén szólva - na és ebben azért laikus vagyok - nekem úgy tűnik lenne tér. USA infláció alig magasabb, viszont a kamatkülönbözet hatalmas, valamennyit gyengülne az EUR, de 1.05-1.06 alá nem menne tőle (ami még jót is tehet az exportáló cégeknek). Ráadásul a gazdaság is gyengélkedik, hitelezés visszafogott, ha nem is kanyarban előzni de a motort berúgni időszerű lenne. Érthető persze az óvatosságuk, de CPI 2.5 és csökkenő pályán van, Core CPI 2.9 de ugye az ECB-nek nem ez az elsődleges mutatója. Ráadásul német infláció szinte már célon van és ez az egyik legfontosabb mutató (franciával együtt 2.2%, olasz 0.8, spanyol magasabb 3.4 körül de ott teljesen más volt az árdinamika az elmúlt 3 évben).
Nem nyaralunk. Megy a kereskedés ezerrel... Nagyon jó,nyereséges hét volt. Minden nap tisztességes nyereséggel zártam. Ma is van 3 pozicióm. Arany / mindjárt zárul / GBP-USD és EUR- USD ...
A kettővel ezelőtti hetes egy INVERZ kalapács, ami 1.088 alá zárt (1.0877) szép forduló van azóta is, már 1.08 nem sikerült 1.088-1.09 fölé zárni. 1.074 benne van.
Telefonon hívtad mostanában őket? Magyar iroda: 1/808 82 71. Tegnap hívtam, átkapcsoltak valahová külföldre, nincs magyar nyelvű üfszolg.
Ezzel a "lakossági" vs "szakmai" besorolással kínoznak kb már 1-2 hómapja. Feltöltöttem az oldalamra a kért doksikat. Néhányat nem fogadtak be. Fenyegetnek, hogy a "szakmai"-ból átsorolnak a "lakossági"-ba. Ezt akartam a magyar irodával megdumálni. Nem sikerült.
Téged nem macerálnak ezzel a szakmai besorolással?
Júni elején próbáltak hívni erről a számról, de nem álltam szóba velük. Leírták e-mailen mit akarnak, feltöltöttem amit kértek a szakmai megtartásához, és azóta csend van.
Törölt felhasználó2024. 08. 03. 20:15
Csak a párt szoktátok figyelni? Én azért a DXY indexet és az EUR is külön elemzem és figyelem, csak akkor nyitok, ha megvan az ellentétes irány a két indexen, hogy meglegyen a lendület.
Mind a kettő EUR/USD és a DXY hetes vízválasztónál. A dollárnak hetesen fordulnia kellene, illetve a DXY támasznak tartani a rendszerem szerint. Most nem úgy tűnik. Meglátjuk.
Igen, ha nem tartanak a hetesek, akkor valahol az a célár. Érdekes, hogy egy ilyen helyzetben a dollár veszít. Ez csak annyit jelent , hogy JPY carry jobban nyomja , mint a többit szerintem. Azaz óvatosan a langgal, lásd Izrael. Lehet, hogy a tokeattetes kereskedéseket érdemeset kerülni .
Majd nyugtával a napot. Azon azért érdemes elgondolkodni, hogy a miniszter úr 1000mrd os külföldi fogyasztást vallott be. Sőt a % os arányokat is figyelembe véve brutális az emelkedés. Ezt vélelmeztem korábban is. Az az érzésem, hogy az igazság odaát van, pláne úgy, hogy pont tegnap jöttem haza tőlük..
1.1036 volt az éves nyitó, már csak a szimmetria iránti rajongás miatt is drukkolok, hogy lemenjünk odáig. 1.10 alá zárni a hónapot pedig szép izgalmas setup-ot adna (bár tudom a jövő heti nonfarm payroll lesz úgyis a meghatározó az elkövetkező hónapokra)
Hát nem zárt fölé egyikben sem. Ugyanakkor a hogyan tovább komoly kérdés. Most már a negyed éves gyertya nagyon fontos. Szerintem nem vág 50bpt a FED. Le akarják ereszteni a tőzsdei lufit ők is. Jó kis játék lesz...
csak én látom,úgy,h vergődik az eur usd 1.044 körül (ma200W 1.1051) hónapos legmagasabb closeok az elmúlt 1 évből 1.102-1.104. furcsálom, hogy nincs dollár erő.
Az utóbbi 2-3 hétben nagyon jól lehetett kereskedni az EUR-USD és a GBP-USD deviza párokkal...92 %-os biztonsággal...Egyszer vitte ki a stoppot,de a többi kifogástalan volt...
EUR/USD